Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde proapi » 14 Feb 2013, 16:29

Pozitia ACA din Romania fata de impozitare:

http://www.aca.org.ro/content/media/pag ... ntelor.pdf
proapi

Mesajde filip » 14 Feb 2013, 16:55

Eu unul nu am incredere in ACA desi am cotizat multi ani ca membru.Una zice si alta face.
filip

Mesajde XXL » 14 Feb 2013, 17:30

proapi scrie:Pozitia ACA din Romania fata de impozitare:

in sfarsit un punct de vedere de bun simt din partea ACA
din pacate restul asociatiilor dorm in front
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde geangu » 14 Feb 2013, 17:49

un punct de vedere care merita sustinut, desi nu sunt fan ACA cred ca acesta este punctul de vedere de bun simt care trebuie sustinut.
geangu

Mesajde Gudas Valentin » 14 Feb 2013, 18:30

geangu POLENIZAREA = SERVICII Nu conteaza pt ce tine 1000 de stupi,conteaza ca albina aia face polenizare,marind productia de plante MEDICINALE pe care le comercializeaza firme care platesc impozite de pe urma comercializari lor,polenizeaza cartoful care a scor ROMANIA din CRIZA,Polenizeaza asta e menirea ei pe acest pamant,fie ea ori ce planta Spontana sau cultivata care prin productiile lor sporite cu minim 30%,aduce Bunastare Tari.
Guvernul spune ca UE doreste sa impoziteze Apicultura,este o Minciuna,UE sugereaza doar si nu se baga in traditiile popoarelor,Vezi sacrificarea Porcului de Ignat (Craciun) Se doresc BANI cheltuiti in campaniile electorale,de catre ei (Sunt a politic dar merg la vot,si imi pare rau)

- Apicultura nu a fost impozitata din perioada anilor 1948;

A nu se intelege ca nu dorim sa fim impozitati,(DACA-I MUSAI,CU PLACERE)dorim plata servicilor aduse statului sau compensarea lor indiferent de numarul stupilor,asta ar insemna ori in rand cu OIERII (subventie pe fam de albine,impozit pe fam) daca tot suntem cu HIMENOPTERA la zootehnie.PNA 10% nu prea e subventie pt stupari.

Apropo doamna reprezentant al GUVERNULUI,subventia pe Motorina ati scocso,no mai specificati in negocieri.

Noi stuparii tot echipamentul,tratamente,faguri ETC le cumparam cu TVA,astea merg la stat, deci Contribuim.
Cu utilajele,masinile de transport stupi,platim exact ca unul care face Transport International si ruleaza zilnic pe sosele,noi facem 3-4 drumuri dus intors,contribuim. Vreti sa va mai spun?

:ugeek: valy
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011
Gudas Valentin

Mesajde Gudas Valentin » 14 Feb 2013, 18:43

A! Mai am o intrebare:De ce nu sa luat calcul de referinta,la plata impozitului anul 2010? :o
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011
Gudas Valentin

Mesajde so-ri-pan » 14 Feb 2013, 19:35

XXL scrie:

Corecta si necesara pozitie. Niciodata nu este prea tarziu. Tot respectul pentru atitudinea enuntata.
so-ri-pan

Mesajde so-ri-pan » 14 Feb 2013, 19:37

so-ri-pan

Mesajde valter » 14 Feb 2013, 19:43

so-ri-pan scrie:
XXL scrie:

Corecta si necesara pozitie. Niciodata nu este prea tarziu. Tot respectul pentru atitudinea enuntata.

Sorine, salutare.
Nu ar fi bine ca si sindicatul sa incropeasca ceva asemanator si sa o arunce pe masa.

ps. Tara se misca si asta ne bucura.
valter

Mesajde justy » 14 Feb 2013, 19:54

Acestia sunt deputatii si senatorii din comisia de agricultura!

Identificatii pe cei din zona voastra si scrieti-le, contactatii si faceti-le cunoscute dorintele noastre privind impozitarea!

http://www.senat.ro/ComponentaComisii.a ... CBABEB646E
http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura ... 2012&idc=4

Eu am scris celor din judetul meu!
Albina e cuminte cât ai minte
justy

Mesajde so-ri-pan » 14 Feb 2013, 20:19

Cititi cu atentie, iar cei ce faceti intalniri cu "ALESII" DATI-LE CA MATERIAL DE STUDIU. Este un material cu caracter general PENTRU AGRICULTURA, pentru cazul in care impozitarea va fi fara tagada. Materialul este pus la dispozitie de hulitul (de unii) Agrostar.

Ref. IMPOZITARE AGRICULTURĂ – PFA,II, IF ŞI TRECEREA LA NORMA DE VENIT

Prin modificarea Legii 571/2003 Codul Fiscal cu Ordonanţa de Urgenţă nr 8/2013, orodnanţă în
baza căreia sa intordus impozitul pe normă de venit în agricultură, afectează în egală măsură şi
Persoanele Fizice Autorizate, Intreprinderile Individuale, Intreprinderile Familiale.
Acestea din urmă sunt constituite în baza OUG 44/2008, ordonanţă ce reglementează potrivit
art. 1 alin.1 „accesul la activitatea economica, procedura de inregistrare in registrul comertului si
de autorizare a functionarii si regimul juridic al persoanelor fizice autorizate sa desfasoare activitati
economice, precum si al intreprinderilor individuale si familiale”, contabilitatea a fost ţinută, cel puţin
până la apariţia OUG 8/2013, în partidă simplă.
OUG 8/2013 prin art. 71 defineşte veniturile din agricultură, alin. 5 al aceluiaşi articol 71
dispunând cât se poate de clar fptul că „Veniturile definite la alin. (1) pentru care nu au fost stabilite
norme de
venit sunt venituri impozabile si se supun impunerii potrivit prevederilor cap. II «Venituri din
activitati independente», venitul net anual fiind determinat in sistem real, pe baza datelor din
contabilitatea in partida simpla…”, drept urmare dacă PFA-ul, II-ul,IF-ul desfăşoară o activitate
conform art. 73 contabilitatea urmează a fi ţinută pe bază de norme de venit.
Această modificare, impusă dealtfel, nu ţine cont de prevederile aceluiaşi Cod Fiscal pe care-l
modifică art. 51 deoarece acesta instituie posibilitatea de opţiune în ceea ce priveşte contabilitatea
în sensul că aceasta poate fi ţinută atât în partidă simplă (în sistem real) cât şi pe bază de norme de
venit. Cotribuabilul nu trebuie să facă atlceva decât să depună un formular (220) în care să opteze
pentru evidenţa contabilă în una dintre cele două forme. Nu pot opta pentru a ţine contabilitatea pe
bază de norme de venit contribuabili care desfăşoară o activitate unde nu sunt prevăzute norme de
venit.

Regula generala pentru impunerea veniturilor din activitati independente este sistemul real, care
presupune organizarea contabilitatii in partida simpla. Normelor metodologice privind organizarea
si conducerea evidentei contabile in partida simpla de catre persoanele fizice care au calitatea de
contribuabil in conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal sunt aprobate prin
ORDINUL nr. 1040/2004. Astfel, venitul net din activitati independente se determina ca diferenta
intre venitul brut si cheltuielile deductibile efectuate in scopul realizarii de venituri.

Prin exceptie de la regula generala de impunere in sistem real, contribuabilii care obtin venituri din
activitati independente pot fi impusi si la norma de venit. Impunerea veniturilor pe baza normelor de
venit reprezinta o metoda forfetara de impunere a unor venituri prestabilite obtinute din activitati
independente.
Indiferent de cuantumul veniturilor obtinute efectiv, impozitul se plateste conform normelor de
venit stabilite in anul curent, pentru anul urmator. Nomenclatorul activitatilor pentru care venitul
net se determina pe baza normelor de venit este stabilit prin OMFP 2875/2011, iar nivelul nomelor
de venit si publicarea acestora pentru aducerea la cunostinta contribuabililor se realizeaza de
directiile generale ale finantelor publice teritoriale. Nivelul normelor de venit se stabilesc anual,
in cursul trimestrului IV al anului anterior celui in care urmeaza a se aplica. Contribuabilii care
desfasoara activitati pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit nu au obligatia
sa organizeze si sa conduca contabilitatea in partida simpla pentru activitatea respectiva.

IMPUNEREA LA NORMA DE VENIT
Conditii de desfasurare a activitatii pentru impunerea la norma de venit:
- activitatea sa se desfasoare individual, fara salariati;
- activitatea sa fie cuprinsa in Nomenclatorului activitatilor independente pentru care venitul net
se poate determina pe baza normelor anuale de venit, activitati desfasurate de contribuabilii care
realizeaza venituri comerciale, aprobat prin OMFP nr. 2875/2011;
- contribuabilul sa fie autorizat pentru desfasurarea activitatii respective conform Ordonantei de
Urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele

fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale ca persoana fizica autorizata
sau intreprindere individuala.
Optiunea de a determina venitul net pe baza datelor din contabilitatea in partida simpla este
obligatorie 2 ani fiscali consecutivi si se considera reinnoita pentru o noua perioada de 2 ani daca,
pana la data de 31 ianuarie inclusiv a anului urmator expirarii perioadei de 2 ani, nu se solicita, pe
baza Declaratiei privind venitul estimat/norma de venit - formular 220, revenirea la sistemul anterior
(la norma de venit - in cazul veniturilor din activitati independente, din activitati agricole si din
inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuintele proprietate personala cu o capacitate
de cazare cuprinsa intre 1 - 5 camere inclusiv, la cota forfetara de cheltuieli - in cazul veniturilor din
drepturi de proprietate intelectuala, din inchirieri de pana la 5 contracte de inchiriere inclusiv si la
retinerea la sursa in cazul veniturilor din arenda). (art. 51 alin. (2) si (3) Cod fiscal).

Astfel aşa cum am arătat deşi PFA-urile, II-urile, IF-urile din agricultură au optat pentru
contabilitatea în sistem real, care dealtfel este regula, prin modificarea adusă de OUG 8/2013
acestea vor fi obligate să ţină contabilitatea pe bază de norme de venit, fără a se ţine cont de dreptul
de opţiune al contribuabilului.

Daca din cei cunoscatori ai datelor legislative au adaugiri sau obiectii, va rog sa mi le comunicati in timp util pe privat, sa nu cumva sa fie vreo eroare. Acest material va fi prezentat parlamentarilor din Prahova maine, bineinteles pe langa altele.
so-ri-pan

Mesajde so-ri-pan » 14 Feb 2013, 20:36

valter scrie:
so-ri-pan scrie:
XXL scrie:

Sorine, salutare.
Nu ar fi bine ca si sindicatul sa incropeasca ceva asemanator si sa o arunce pe masa.

ps. Tara se misca si asta ne bucura.

Valter, chiar m-ai amuzat!! :lol: Pai eu am pus pe masa de o luna de zile protestele(vezi in urma)!!!
Ce dracu sa mai pun? Sti ca pun si mult suflet!!
Baietii de aici sunt deja "plictisiti" de punerile mele :)
Nu-mi merge schenerul ca lumea(sau poate nu ma duce pe mine bibilica) sa le pun cu numarul de inregistrare. Dar nu cred ca-i necesar pentru ca eu am dus "hartiile" cu baietii", ei fiind martori la ce am intreprins. Justificarea mea este cuvantul lor. Sindicatul o face COLECTIV cand o face. Nu ca asa "vrea muschii mei"!!! :D

Te-am amuzat si eu?
so-ri-pan

Mesajde so-ri-pan » 14 Feb 2013, 20:39

justy scrie:Acestia sunt deputatii si senatorii din comisia de agricultura!

Identificatii pe cei din zona voastra si scrieti-le, contactatii si faceti-le cunoscute dorintele noastre privind impozitarea!

http://www.senat.ro/ComponentaComisii.a ... CBABEB646E
http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura ... 2012&idc=4

Eu am scris celor din judetul meu!

Bravo justy, ai avut o idee excelenta!! Maine stiu cu cine sa stau de vorba!
so-ri-pan

Mesajde andrei_calinescu » 15 Feb 2013, 10:25

Domnilor, v-ati orientat exclusiv catre impozit.
Mai sunt insa si alte sume de bani, despagubiricolaterale pentru apicultura.
In Franta spre exemplu, de 2 ani se platesc prime de calamitate naturala pentru seceta.
Platite de stat.
In functie de analizele emise de Meteo France, se stabileste per departament daca a fost situatie de calamitate, dupa care se infaptuieste un dosar, de pe urma caruia apicultorul e despagubit.

Si asta ar trebui sa fie o propunere , deoarece de ani de zile Romania cunoaste astfel de situatii.
andrei_calinescu

Mesajde andrei_calinescu » 15 Feb 2013, 10:40

Revin cu cateva informatii despre impozitarea apiculturii in Franta, daca le stiti spuneti-mi sa ma opresc, sa nu poluez inutil.

Deci:
Pana la 10 stupi, nimic de declarat.
Ce este peste 10 stupi se declara, astfel:
1. Daca esti o exploatatie industriala(peste 76000Euro cifra de afaceri(deci nu profit)), se declara venitul real pe foaia de impozitare.
2. Daca esti exploatant mic-mijlociu - pana la 76000 Euro CA, ai un venit forfetar, calculabil pe unitatea de stup.
Acest venit forfetar, se stabileste de fiecare Camera agricola, per departament.
El este in general de 10 Euro/stup.
Deci daca ai 15 stupi, ai un venit forfetar auxiliar de 150 Euro pe foaia de impozite.

Asta SIMPLIST.
Pentru detalii, iata: http://www.unaf-apiculture.info/presse/ ... social.pdf

Cred ca ar merita o traducere, eu nu am insa timp.
andrei_calinescu

Mesajde andrei_calinescu » 15 Feb 2013, 10:48

Ca sa nu ne pierdem in detalii, daca priviti tabloul recapitulativ(ultima pagina), ei au acelasi forfet pentru exploatatii pana la 400 de stupi- cuantumul nu se modifica.
Altceva , 10Euro inseamna 43 de roni, nu?
Pentru impozitul propus in Romania, pentru exploatatii peste 100 de stupi, cuantumul e 98 de roni, adica dublu decat in Franta.
E minunat.
andrei_calinescu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA