Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Distanta stupinei de localitati/vecini

Mesajde Mircea_63 » 25 Ian 2015, 19:35

Cauze? Nu cumva mica apicultorime ce te calca in pastoral si cu risc ridicat de transmis boli?

O asociatie care sa-i reprezinte pe cei mici, nu e posibila. Un sindicat al celor mari? :?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde adytza » 25 Ian 2015, 19:45

La un moment dat am crezut ca nu mai sunt pe un forum de stupari. Cica 1000 stupi pe o vatra ar fi o solutie viabila! Eu, precum si altii din ce am citit pana acum, se gandesc(altii au pus deja in aplicare) sa imparta stupii si pe alte vetre de la 80-100 stupi in sus. Motivele sunt foarte clare, s-au discutat pe alte topicuri intens. In general cica politicienii, atunci cand fac legile se gandesc la implicatiile sociale. Nu inteleg care va fi avantajul dpdv social daca in loc de 10 stupari independenti cu cate 100 stupi va ramane unul singur cu 1000stupi. Asta vor unii: 9 oameni impreuna cu familiile lor sa ramana someri? Aaa.., sa nu uit si astia cu cate 100stupi platesc impozite si contributii asa ca lasati-o mai usor cu motivatia asta.
adytza

Mesajde adytza » 25 Ian 2015, 19:53

Mircea_63 scrie:Cauze? Nu cumva mica apicultorime ce te calca in pastoral si cu risc ridicat de transmis boli?

O asociatie care sa-i reprezinte pe cei mici, nu e posibila. Un sindicat al celor mari? :?

Exista o lege foarte clara si buna dpdv sanitar- veterinar. Eu zic sa facem tot ce ne sta in putinta sa-i facem pe toti colegii sa respecte legea si atunci nu va mai fi risc de transmitere a bolilor. Eu asa vad lucrurile si NU legea pumnului in gura
adytza

Mesajde ignatov andrei » 25 Ian 2015, 20:22

tudorascu scrie:Normal ar fi sa se tina stupinele mai departe de localitati. Nu e normal sa ai 50-100 de stupi intre case . Trebuie sa ne punem si in locul vecinilor.

Din ciclul... "din tantar facem armasar"

De la postarea de mai sus s-au umplut 5 pagini si jumatate...doar cu presupuneri.
Este lege... nu mai comentam.
Cazurile semnalate de cei care au auzit ca..., sau ca au patit-o chiar ei, au in comun un aspect: acolo nu era (este) gospodaria celui in cauza !
De cele mai multe ori, asupra celui ce primeste in locatie un apicultor se fac presiunile, acesta cedeaza, iar sarmanul apicultor ramane "fara spate", deci... al nimanui!

Comunitatile refuza mai tot timpul apicultori straini, in timp ce multi din randul acelei comunitati detin stupine cu 200-300 de familii... intre case... tudorascu !!! ;)

Ca sa nu mai spun ca insusi apicultorii localnici sustin, pe la spate, izgonirea celui "iubit si acceptat"!
ignatov andrei

Mesajde Bambucha » 25 Ian 2015, 20:29

Mircea_63 scrie:M-as bucura sa nu inteleaga cineva ca tin cu ursul. In situatia ca exista o "parte adversa", ma pun in locul si mintea partii adverse pentru a intelege ce urmeaza.

Fie... fac un exercitiu de imaginatie...si as fi de acord, daca, daca, daca!! Am sa fac o paralela cu ce se intampla in Bucuresti acum cativa ani. Se incepuse o campanie masiva de ridicare si tractare a masinilor oprite neregulamentar, amenzile fiind de la 700 la 1500 de lei, cativa "baieti destepti" facand banuti buni cu genul acesta de afaceri, iar acum sunt pe la DNA si in luminile reflectoarelor. Dupa o mica vreme toate firmele de tractari au incetat sa mai ridice masinile! S-a constat faptul ca fara a crea parcari unde lumea sa-si parcheze regulamentar masinile nu poti sa vi cu HCL in care sa interzice oprirea :idea: Au trebuit sa vina doar cateva solutii din instante sa-si de seama !? Prin urmare: creaza mai intai premiza de respectare a legii si apoi vino cu interziceri si sanctiuni!
Asadar revenind din nou pe subiect, tu statule daca vrei conditii civilizate in mediul rural, creaza mai intai infrastructura, locuri de munca, drumuri, utilitati, scoli, spitale, transport, servicii, politie, doctori, etc, si mai apoi vino cu scoaterea din legalitate a acestei activitati in forma actuala. Sunt asigurate conditiile de mai sus pe intreg teritoriul Romaniei?

Deviem insa de la propunerea in sine! Ambigua, abuziva, nedezbatuta, de rea credinta, ce lasa loc la interpretari. O lege trebuie sa fie clara, fara loc de manevre.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Donbazil » 25 Ian 2015, 20:33

Sal'tare!

Pentru ca unul dintre colegi, cauta neaparat sa dea o lovitura sub centura ACA , ori intentionat, ori din prostie, iata ca am gasit punctul de vedere exprimat de asociatie, la propunerea de modificare a legii.... :idea: :idea: :idea:

Si-ar mai fi un mic amanunt....Neinsemnat buninteles: Nici o alta structura asociativa nu a depus vreo opinie...... :shock:

https://www.senat.ro/LegiProiectAdmin.aspx?Cod=18641

http://www.aca.org.ro/content/media/pag ... 20MADR.PDF
Donbazil

Mesajde peterneamt » 25 Ian 2015, 20:49

Dacă e adevărat şi îmi cer scuze, de data asta am greşit şi de nervi nu am citit cine a avui iniţiativa legislativă
http://www.aca.org.ro/informatii-apicol ... turii.html
Propunere legislativă
Inițiatori: Bumbu Octavian-Liviu - senator UNPR; Dîrzu Ioan - deputat PSD; Ghiveciu Marian - deputat PSD; Harbuz Liviu - deputat PSD; Melinte Ion - deputat PSD; Mîrza Gavril - deputat PSD; Munteanu Ioan - deputat PSD; Stan Ioan - deputat PSD; Teju Sorin - deputat Independent
Ultima oară modificat de peterneamt pe 25 Ian 2015, 20:55, modificat 1 dată în total.
peterneamt

Mesajde dorindafi » 25 Ian 2015, 21:01

nu e tot una orashul cu provincia
dorindafi

Mesajde Mircea_63 » 25 Ian 2015, 21:08

Niciun apicultor cu sute de stupi sau chiar o mie nu tine stupii pe o singura vatra. Asta e o realitate verificabila.
Mircea_63

Mesajde jenica67 » 25 Ian 2015, 21:28

Domnilor, cel putin sa nu uitat aceste nume la alegerile viitoare, sa sa faceti lobii sa nu se mai auda de ei :
Dîrzu Ioan - deputat PSD Alba
Ghiveciu Marian - deputat PSD Buzau
Harbuz Liviu - deputat PSD – Nemt
Melinte Ion - deputat PSD – Bacau
Mîrza Gavril - deputat PSD – Suceva
Munteanu Ioan - deputat PSD – Piatra Neamt
Stan Ioan - deputat PSD Dambovita
Teju Sorin - deputat Independent - PRAHOVA
si asta este o masura ca pe viitor sa fiim auziti si sa ni se respecte parerea !!
jenica67

Mesajde tudorascu » 25 Ian 2015, 22:22

ignatov andrei scrie:
tudorascu scrie:Normal ar fi sa se tina stupinele mai departe de localitati. Nu e normal sa ai 50-100 de stupi intre case . Trebuie sa ne punem si in locul vecinilor.

Din ciclul... "din tantar facem armasar"

De la postarea de mai sus s-au umplut 5 pagini si jumatate...doar cu presupuneri.
Este lege... nu mai comentam.
Cazurile semnalate de cei care au auzit ca..., sau ca au patit-o chiar ei, au in comun un aspect: acolo nu era (este) gospodaria celui in cauza !
De cele mai multe ori, asupra celui ce primeste in locatie un apicultor se fac presiunile, acesta cedeaza, iar sarmanul apicultor ramane "fara spate", deci... al nimanui!

Comunitatile refuza mai tot timpul apicultori straini, in timp ce multi din randul acelei comunitati detin stupine cu 200-300 de familii... intre case... tudorascu !!! ;)

Ca sa nu mai spun ca insusi apicultorii localnici sustin, pe la spate, izgonirea celui "iubit si acceptat"!

Asa e din ciclul......din tantar armasar. Am spus fara rautate ca nu poti tine 100 de stupi intre case. Asta presupune spatiu si nu e ca si cum ai avea 5-6 stupi.Daca ai teren in spatele casei si liber pe directia de zbor a albinelor e altceva. Singurul care mi-a dat dreptate e domnul Mircea. Cui i-ar conveni ca in curtea lui la floare prunului sau corcodusului sa nu poti iesi din casa. Sunt cazuri. Cand mi-am facut stupina m-am gandit sa nu am probleme cu rautatea si invidia vecinilor.Credeti ca puteti convinge vreun vecin ca albinele nu le mananca strugurii? Sau ca albinele ataca. Majoritatea oamenilor cand vad o stupina o ocolesc de frica albinelor. Eu sunt convins ca un apicultor adevarat nu tine sute de stupi laga copii lui in primul rand. Daca langa noi si-ar face unul o microferma cu 100 de porci sau 200 de capre si v-ar argumenta ca asa scade pretul la carne si lapte si sa nu mai luam din import? Asta nu inseamna ca sunt de acord cu legea asta, dar vorba lui Mircea pune-te si de partea cealalalta.
tudorascu

Mesajde Bambucha » 25 Ian 2015, 22:58

Azi 5 m, maine 10 m, poimaine 100m, incotro? Care este diferenta intre 5 si 10 metri la o albina?
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde LUCIAN AVRAM » 25 Ian 2015, 22:59

de 5 m , in capul parlamentarilor :lol: :lol:
LUCIAN AVRAM

Mesajde Trantorul@ » 25 Ian 2015, 23:23

M-am pus de partea "cealalta" si cu 5 metri sau gard de 2 m toti isi vor tine stupii pe pozitii si ii vor calca pe bombeuri si vor face concurenta celor ce au sute/mii de stupii da ii au pe mai multe vetre iar cu 10 m 99% o iau in freza de nu se vad si nu-i vor mai calca pe bombeuri si nici nu le vor mai face concurenta ... hai faceti lobby in continuare cei 1 % care va bucurati de noua modificare " ........" ca doar mancati cu 10 guri voi si restul deloc !!!
Si bolile au fost aduse de cei lacomi si cu sute de stupi nu de .............!!!
Doar in Romania legile se dau pentru ce-i 1 % si la restul de 99% li se baga pumnul in gura mama lor de prosti sa taca si sa inghita acolo!

P.S. Sa fii domn ii o 'ntamplare, sa fii om ii lucru mare !!! eu sunt un putregai/gunoi/nimic!!!
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde Mircea_63 » 25 Ian 2015, 23:32

Eu n-am observat sa se bucure cineva dintre cei de pe forum si nici sa faca cineva lobby. Nu fi rau in mod gratuit. :D

Daca vreodata vei fi in situatia sa sustii sau sa sa iti exprimi pozitia fata de o propunere legislativa, va trebui sa cunosti bine toate aspectele si sa stii ce a avut in vedere legislatorul. Altfel sansele vor tinde spre zero. Mai bine discuti aceste aspecte cu prietenii decat sa ai surpriza ca te face praf adversarul si n-ai argumente suficiente.
Mircea_63

Mesajde Trantorul@ » 26 Ian 2015, 01:18

Ce argumente sa am ca ....... parcela mea ii 16 * 50 cu vecini pe toate 3 laturile , ca si mine mai sunt probabil peste 90% , ce aspecte ? ce argumente ? care ii diferenta intre 5 si 10 m pentru albina cum scria si bambucha ? Eu am "vecini" tampiti care se plangeau ca le beau albinele apa la gaini nu ca-i inteapa, am si din aia de or strans de frunza de salata si i-o intepat "ceva" or zis ca-i albina s-o umflat mana si or chemat salvarea degeaba ,altul stropeste ziua in amiaza mare pomi de 5-8 m din gradina cu otravuri de-ti pica nasu si dupa il auzi injurand atat de prosti si inculti is ce sa le ceri ???... in situatia asta chiar crezi ca ma mai intereseaza cum ma face adversarul ??? cand o sa primeasca apa la moara prostii ???

Si nu sunt rautati gratuite ci doar niste adevaruri pe care nici prieteni cu care le discut si le spun nu le cad bine , la absolut nimeni nu cade bine adevarul , unii au inteles ca tre sa-l digere asa cum ii vrand nevrand ( putini) iar altii nu , argumentele adversarului in situatia actuala pentru mine sunt = 0 cand mie sa zicem mi se ia "painea" si cam atat am de pe masa in mod abuziv !

Ce sa mai vb. de mental cand "Politistul" opreste in cap de pod si arunca gunoiul in rau si noi vrem sa fim ca ...., da pe noi ne deranjeaza un miros de balegar de vaca cand ala saracu munceste de-i sar capacele sa le dea si la copii lui niste lapte /ceva smantana si poate ceva branza si cam aia ii semisubzistenta lor da dam lege ca mai poate tine vaca doar la ferma la distanta de x Km fata de intravilan ca "pute" si el saracu ii muritor de foame si cu vaca aia iar ce-i ce pot supravietui fara vaca/porc/.... au renuntat de mult la ele ca-i de munca .... doar rautatea o ramas in noi!

Eu zic ca am citit cu ce or argumentat ei in mod ........... , oare scopul care ii ? ca eu vai steaua mea nu-mi permit sa-i scot in extra din toate punctele de vedere si m-au terminat , eu zic ca peste 90% dintre cei ce tin albine vor fi terminati .

Cineva o tot centrat din partea cealalta eu am sutat asa in mare ....
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA