Buna seara
Am recitit HG 867 publicata in MO 750 din 15 octombrie 2014 si nu am vazut unde scrie ca se deconteaza pana la 50% din suma cheltuita pentru hrana familiilor de albine. Astazi am vorbit telefonic cu doamna Dana Chirca de la Ministerul Agriculturii si in urma discutiilor purtate pot sa va spun ce mi s-a spus:
- valoarea facturii se ia in calcul cu tot cu TVA
-valoarea facturii trebuie sa fie cel putin egala cu suma cuvenita ca ajutor sau mai mare(daca e mai mica se deconteaza suma de pe factura)
-se deconteaza si zaharul
-pentru cei cu stupine mai mari ajutorul de 7,5 lei/familia de albine se aplica de la a 76-a de familie in sus(pentru primele 75 de familii primeste 4lei/familie)
-carnetul de producator trebuie numai pt. persoanele fizice
-daca pe documentul de la DSV este trecut si numarul de familii de albine acesta trebuie sa corespunda cu numarul de familii trecut pe adeverinta de la Registrul Agricol
-data facturii sa fie cu 1 mai 2014 si pana la depunerea documentatiei
-termen limita de depunere a documentatiei 31 octombrie 2014
-alte documente(cont bancar/trezorerie activ, BI/CI, certificat de inregistrare la registrul comertului-mai putin pt.persoanele fizice)
Ca o parere personala nu am vazut in HG nici o specificatie cu acordarea de 7,5 lei/familia de albine in cazul celor cu stupine mai mari de la a 76-a in sus.