Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultorii afectati de calamitati,despagubiti!

Mesajde florin_albinutza » 16 Oct 2014, 22:05

Buna seara
Am recitit HG 867 publicata in MO 750 din 15 octombrie 2014 si nu am vazut unde scrie ca se deconteaza pana la 50% din suma cheltuita pentru hrana familiilor de albine. Astazi am vorbit telefonic cu doamna Dana Chirca de la Ministerul Agriculturii si in urma discutiilor purtate pot sa va spun ce mi s-a spus:
- valoarea facturii se ia in calcul cu tot cu TVA
-valoarea facturii trebuie sa fie cel putin egala cu suma cuvenita ca ajutor sau mai mare(daca e mai mica se deconteaza suma de pe factura)
-se deconteaza si zaharul
-pentru cei cu stupine mai mari ajutorul de 7,5 lei/familia de albine se aplica de la a 76-a de familie in sus(pentru primele 75 de familii primeste 4lei/familie)
-carnetul de producator trebuie numai pt. persoanele fizice
-daca pe documentul de la DSV este trecut si numarul de familii de albine acesta trebuie sa corespunda cu numarul de familii trecut pe adeverinta de la Registrul Agricol
-data facturii sa fie cu 1 mai 2014 si pana la depunerea documentatiei
-termen limita de depunere a documentatiei 31 octombrie 2014
-alte documente(cont bancar/trezorerie activ, BI/CI, certificat de inregistrare la registrul comertului-mai putin pt.persoanele fizice)

Ca o parere personala nu am vazut in HG nici o specificatie cu acordarea de 7,5 lei/familia de albine in cazul celor cu stupine mai mari de la a 76-a in sus.
florin_albinutza

Mesajde alt stupar » 16 Oct 2014, 22:19

maruntis, dar e bun si asta ;)
Statul a dat (minimisul), statul a luat (impozit).
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde proapis13 » 16 Oct 2014, 23:00

florin_albinutza scrie:-daca pe documentul de la DSV este trecut si numarul de familii de albine acesta trebuie sa corespunda cu numarul de familii trecut pe adeverinta de la

Asta o baga din burta,NU scrie niciunde in lege ca nr de stupi din teren/adeverinta, sa corespunda cu cel de pe autorizatia de la DSV
EX; acum cativa ani am fost autorizat DSV cu un nr de fam de albine,sub 50
Autorizatia emisa pe PFA este valabila pana la inchiderea activitatii PFA-ului sau pana la data cand cer eliberarea alteia daca ma hotarasc sa comercializez material bilologic ; asta scrie la lege,s-a schimbat legea intre timp fara sa stim noi ???... :? :?:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde artpop46 » 16 Oct 2014, 23:13

D-na Chirca Dana interpreteaza cum vrea dansa prevederile Hotararii de Guvern nr.867,pentru ca daca cititi si analizati prevederile hotararii respective, prezentate mai sus ,veti constata :
-conform Art.6. alin (2),valoarea cuantumului ajutorului financiar este de:
a) 4 lei/familia de albine pentru o stupina de pana la 75 de familii;
b)7,5 lei/familia de albine pentru o stupina cu peste 75 de familii.
In cazul b) nu se face nici o referire si nici nu se subantelege ca pentru ce ai sub 75 de familii primesti 4 lei /familie si pentru ce ai peste 75 de familii primesti,

numai pentru ele 7,5 lei/familie;ceea ce rezulta din enuntul de la punctul b) este clar,trebuie sa primesti 7,5 lei /familie pentru toate familiile pe care le ai.
O alta interpretare a enuntului de la punctul b) este o magarie si dovedeste cat de parsivi suntem.
-efectivul de familii de albine detinut este atestat de adeverinta de la Registrul agricol (conform Art.9 ,lit.e)).nicidecum de DSVSA.
Sicane si bete in roate.
artpop46

Mesajde proapis13 » 16 Oct 2014, 23:39

artpop46 scrie: -efectivul de familii de albine detinut este atestat de adeverinta de la Registrul agricol (conform Art.9 ,lit.e)).nicidecum de DSVSA.
Sicane si bete in roate.

Colegule ai o bere virtuala de la mine....vad ca trebuie sa le reamintim noi legile...bravo tie... :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde TDI » 17 Oct 2014, 03:43

Mie personal îmi e greata.
TDI

Mesajde Ioan Guist » 17 Oct 2014, 07:20

Eu sunt in plina voma.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde cristi_vidican » 17 Oct 2014, 09:04

Am trimis pe mama să scoată Certificatul de producător de la primărie.
Totul a costat 80 lei. :o
După nr de stupi, voi primi înapoi 200 de lei.
Mai pun motorina pe drum și iată că ajuns la o sumă frumoasă :lol:
Niciodată lucrurile nu-s simple
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde florin_albinutza » 17 Oct 2014, 09:46

Doamna Chirca a spus ca numai DACA este trecut numarul de familii de albine pe documentul de la DSV acesta trebuie sa corespunda cu cel de pe adeverinta de la Registrul Agricol. Am inteles ca DSV-ul elibereaza documente si cu numarul familiilor de albine si fara numarul familiilor de albine. Ambele sunt valabile numai ca in cazul celor cu numarul familiilor de albine pe ele acestea trebuie sa corespunda cu cele de la Registrul Agricol
Ultima oară modificat de florin_albinutza pe 17 Oct 2014, 09:53, modificat 1 dată în total.
florin_albinutza

Mesajde proapis13 » 17 Oct 2014, 09:52

florin_albinutza scrie:Doamna Chirca a spus ca numai DACA este trecut numarul de familii de albine pe documentul de la DSV acesta trebuie sa corespunda cu cel de pe adeverinta de la Registrul Agricol

Daca pe adeverinta de la primarie am 67 fam de albine si pe autorizatia de la DSV am 37 fam de albine NU este nimic ilegal :!:
cum poate sa spuna una ca asta ??
proapis13

Mesajde florin_albinutza » 17 Oct 2014, 10:08

Nu stiu daca este ilegal sau nu. Pe documentul meu de inregistrare la DSV din 10.02.2009 este trecut si numarul familiilor de albine(25), acum am 66 de familii. Dupa cate stiu la fiecare sfarsit de an trebuie sa declaram la DSV numarul familiilor de albine. Am fost odata pentru acest lucru la DSV si mi-au spus ca nu este nevoie desi daca nu ma insel este trecut undeva intr-o lege ca o obligatie pt. noi. Mai dau astazi niste telefoane si poate mai aflu ceva si sper sa se renunte la corespondenta numarului de familii de pe ambele documente(DSV si Registrul Agricol) ca altfel la DSV pentru modificare o sa fie mai complicat
florin_albinutza

Mesajde florin_albinutza » 17 Oct 2014, 10:34

Ca o nota in partea de jos a documentului de inregistrare le DSV scrie: ,, Dupa eliberarea prezentului document, reprezentantul legal/propietarul trebuie sa notifice directiei sanitare si pentru siguranta alimentelor emitente orice modificare a conditiilor intervenite ulterior". Ce inteleg eu este ca trebuie sa anuntam modificarea numarului familiilor de albine deoarece sunt trecute pe document
florin_albinutza

Mesajde stupar » 17 Oct 2014, 13:56

Daca la autorizatie DSV numarul de familie nu corespunda cu cel de adeverinta in sensul ca in registru agricol aveti mai multe familii,trebuie sa mergeti la DSV,sa modifice comform adeverintei de la primarie.Altfel nu va plateste numai cat scrie pe actul veghi al DSV.
Bafta!
stupar

Mesajde proapis13 » 17 Oct 2014, 15:56

florin_albinutza scrie:Ca o nota in partea de jos a documentului de inregistrare le DSV scrie: ,,

Eu m-am referit la documentul de Autorizare :!: ....am scris conditiile de schimbare cateva postari mai sus
Astazi am fost la APIA - MH iar doamnele de acolo abia astazi studiau conditiile de acordare a ajutorului de minimis
ca o chestie jenanta,il studiau descarcat de pe net,nu primit de la centru....rusinica.... :oops:
proapis13

Mesajde Closcutz » 17 Oct 2014, 18:12

Fara prea mare legatura cu subiectul va spun ca in toti anii derularii proiectului am prevazuta o crestere a efectivului....cand am crescut cu 35 am declarat numarul la Registrul agricol, Doctorul de sector si la DSVSA am inlocuit autorizatia...Fiind mai scrupulos din fire n-am vrut sa zica mai tarziu ca nu mi-am efectuat norma...In 2015 scot alta Autorizatie cu noul nr...
Closcutz

Mesajde Donbazil » 17 Oct 2014, 19:45

Sal'tare!
As avea si eu o intrebare: De unde rezulta ca se deconteaza si zaharul, ca in H.G. n-am gasit decat expresia "in cazul achizitionarii de suplimentele nutritive si biostimulatorii acestea trebuie sa fie notificate la Institutul pentru Controlul Produselor Biologice si Medicamentelor de Uz Veterinar"? :?: ....Iar pe lista notificata, zaharul nu figureaza! :!: :!: :!: ....
Sal'tare!
Donbazil

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA