Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Măsura 141„Sprijinirea fermelor agricole de semisubziste

Mesajde proapis13 » 09 Dec 2013, 16:49

akmm scrie:Din cate am priceput eu trebuie si copiile facturilor din care sa reiasa cantitatile de miere comercializate plus obiectele/cumparate conform planului de investitie din planul de afaceri pe primii trei ani.
Daca e asa , asta e, ideea e unde se intercaleaza in OPIS.

Asa este numai ca acele acte se tin separat si se dau spre citire celor ce vin in control
NU se ataseaza la cererea de plata la fel si caietul de stupina
copiile facturilor din care sa reiasa cantitatile de miere comercializate
se predau NUMAI celor de efectueaza controlul financiar contabil nu celor de la APIA -
nu-i intereseaza APIA ce ai facut cu banii si nu au drept de control financiar
Controlul APIA te verifica daca ai respectat planul de afaceri,respectiv,lazi,stupi,crotalii,etc
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde akmm » 10 Dec 2013, 08:43

Categoric instructiunile Ghidului Masurii 141 sunt asimilate diferit de la judet la judet.Nici nu te mai mira ca ajungi sa te simti strain in propria tara;parca ai fi in plus, un incurca lume menit sa dea de lucru unor institutii si asa cu multe batai de cap.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde gica.mosu » 10 Dec 2013, 09:10

La mine se cere registru de expluatatie ...Stite cineva ce si cum :?: ....Multumesc-Mosuuu!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde akmm » 10 Dec 2013, 09:20

Asta e melodrama noastra. Institutiile se nasc pentru a fi ca ,,dincolo''.Dupa care noi umblam cu dosare in mana si ne intrebam ce Doamne iarta-ma mai vor astia, iar cei ce le cer ne cred tampiti, incapabili sa ne ridicam la nivelul ,,civilizat''.
O dovada clara ca suntem o societate inerta, impinsa de la spate.Initiativa zero, ca o capusa ce zace cativa ani, rabdatoare si asteapta sa-i treaca gustarea pe la nas.Parerea mea.
akmm

Mesajde gica.mosu » 10 Dec 2013, 09:33

Perfect adevarat ce zici ...Dar sa nu uitam ca e lume siiii ei,vin sarbatoriliii si trebuie sa" maninca" siiii guraa lorrr :lol: :D :lol:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde samuel » 10 Dec 2013, 10:18

Lumea depune Cererile pentru anul 4, noi de pe-aici nici macar n-am fost contactati pentru cursul pe M 111.
samuel

Mesajde proapis13 » 10 Dec 2013, 15:00

samuel scrie:Lumea depune Cererile pentru anul 4, noi de pe-aici nici macar n-am fost contactati pentru cursul pe M 111.

Cererile UE si cerintele au sost atat de stricte incat nici o institutie din Romania nu a castigat licitatia
Se propusese initial ca aceste cursuri sa se tina la directiile judetene DADR insa nu au fost intrunite cerintele
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde arnautu valentin » 10 Dec 2013, 18:58

samuel scrie:Lumea depune Cererile pentru anul 4, noi de pe-aici nici macar n-am fost contactati pentru cursul pe M 111.

eu nu am putut depune transa 4 findca nu am avut efectuat cursul pe 111...am obtinut o derogare de 180zile..timp in care tot sun la ministerul agriculturi sa vad in ce stare sunt cu organizarea.se pare ca se va da si aici un act aditional cu care vom putea accesa transa 4 cursurile urmand se le efectuez cand se vor organiza......au promis ca anul asta obtin actul aditional...mai e cv cv timp :D
adi1574
arnautu valentin

Mesajde akmm » 14 Dec 2013, 11:53

Vad ca la alte tipicuri suntem activi.Poate primesc un raspuns concret.
La transa IV , pentru partea de pe CD se scaneaza si fisele, facturile sau se prezinta doar documentele anexate, tipizate?
Ii intreb pe cei ce si-au facut singuri dosarul.Pe ceilalti nu indraznesc.Multumesc.
akmm

Mesajde dorindafi » 14 Dec 2013, 16:28

se prezinta doar documentele anexate, tipizate?
fishele stupilor , facturi , registru intrari/ieshiri se verifica de catre cei de la PNDR
asha au procedat la mine anul trecut
dorindafi

Mesajde Aurel1959 » 14 Dec 2013, 16:49

akmm scrie:Vad ca la alte tipicuri suntem activi.Poate primesc un raspuns concret.
La transa IV , pentru partea de pe CD se scaneaza si fisele, facturile sau se prezinta doar documentele anexate, tipizate?
Ii intreb pe cei ce si-au facut singuri dosarul.Pe ceilalti nu indraznesc.Multumesc.

La depunerea cererii de finantare se prezinta urmatoarele documente:
- Adeverinta cu numarul de identificare penru nr.de stupi prevazuti in planul de afaceri
-Atestat de participare la programul de pregatire profesionala pentru fermieri
-Fisele familiilor de albine
-Carnetul de stupina. Asa am fost informat, asa transmit si eu.
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde dorindafi » 14 Dec 2013, 18:22

una e sa fi informat shi alta e sa te prezintzi cu ele
dorindafi

Mesajde romikele » 14 Dec 2013, 18:33

akmm scrie:Vad ca la alte tipicuri suntem activi.Poate primesc un raspuns concret.

Pe CD se pun doar formularele tipizate.
romikele

Mesajde akmm » 14 Dec 2013, 19:58

Multumesc pentru raspunsuri.Aproape am scanat tot....ramane pentru eternitate...
akmm

Mesajde amina » 15 Dec 2013, 19:54

pt a primi subventie la motorina,mi-au primit dosarul si pe ultimul trimestru 2013 dar nu am cum sa fac rost de facturi pe nov. si oct., nu se primesc bonuri fiscale deci cred ca ramane pe 2014
amina

Mesajde romikele » 15 Dec 2013, 23:11

Sunt valabile facturile emise in perioada 10 octombrie - 30 decembrie, asadar se poate justifica motorina pentru trimestrul 4 si doar cu facturi pe decembrie, la toata cantitatea aprobata.
romikele

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA