Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Contabilitate PFA, masura 141

Mesajde balasbebe » 27 Dec 2011, 12:55

Sunt tot felul de zvonuri privind evidenta sumelor primite prin masura 141.
In primul rand am aflat ca banii trebuie virati prin cont bancar, si nu prin plata directa, moneda. Ma refer la cheltuirea acestora, atat in cadrul proiectului cat si venitul suplimentar realizat din valorificarea produselor.
As dori daca se poate un sfat avizat, si daca se poate nu presupuneri, sau pareri. Cred ca sunt foarte multi interesati de acest aspect.
Avatar utilizator
balasbebe
 
Mesaje: 1130
Membru din: 18 Feb 2011, 07:47
Localitate: Zalau

Re: Contabilitate PFA, masura 141

Mesajde balasbebe » 27 Dec 2011, 13:05

1. registrul de incasari si plati:
se completeaza cu toate sumele pe care le incasati si cu toate cheltuielile pe care le efectuati! la sfarsit de an trageti o linie si vedeti daca ati iesit pe profit sau pe pierdere..... dar cum nu se impoziteaza ..... nu prea conteaza


2. registru inventar: aici se trec toate obiectele de inventar precum si mijloacele fixe care se achizitioneaza pe PFA sau pe AF

mijloc fix = un bun care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii
a) are o valoare mai mare de 1800 ron
b) se utilizeaza pe o perioada mai amre de 1 an

obiecte de inventar = un bun care nu indeplineste una din conditiile de mai sus!

3. mijloacele fixe cumparate nu se trec in registru de incasari si plati ci doar in registrul inventar, la sfarsitul anului dupa ce se calculeaza un profit brut se adauga o parte din valoarea mijlocului fix (amortizarea - care este in functie de durata acestuia de utilizare)

4. registru unic de control se cumpara de la administratia financiara si nu se completeaza ...el este completat de catre agentii de control..in cazul in care sunteti controlat!

5. banii se folosesc ca atare ..si nu este nevoiede nici o justificare!

6. daca vindeti miere catre persoanele fizice sunteti obligat sa le dati bon de casa ! iar pentru a justifica la APIA (sau unde se cere doada ca ati vandut miere, taiati factura si bon de casa), daca vindeti catre persoane juridice se emite factura + chitanta!
Avatar utilizator
balasbebe
 
Mesaje: 1130
Membru din: 18 Feb 2011, 07:47
Localitate: Zalau

Re: Contabilitate PFA, masura 141

Mesajde adytza » 04 Ian 2012, 13:57

Chiar daca VENITURILE din apicultura(CAEN 0149) sunt neimpozabile, Atentie! la sprijinul financiar acordat prin masurile 141 si 112 deoarece acesta este impozabil mai putin in acest caz: "Codul fiscal la art. 42 Venituri neimpozabile, prevede:
În înţelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:
r) subvenţiile primite pentru achiziţionarea de bunuri, dacă subvenţiile sunt acordate în conformitate cu legislaţia în vigoare"
In principiu stiu ca la 112 toata suma este justificata pt. investitii prin planul de afaceri, insa la 141 doar o mica parte este justificata prin investitii.Asa ca grija mare.
adytza
 
Mesaje: 180
Membru din: 10 Mar 2011, 12:14
Localitate: Mihai Bravu - jud.Giurgiu

Re: Contabilitate PFA, masura 141

Mesajde balasbebe » 04 Ian 2012, 18:43

Eu o sa am grija sa pun toate bonurile cu tot ce cumpar, chiar daca nu este in plan. Daca mai si normez munca ar trebui sa bata pe zero sau cu minus. Inclusiv o sa pun si carburantul chiar daca nu s-a dedus, sau acum numai jumatate.
Avatar utilizator
balasbebe
 
Mesaje: 1130
Membru din: 18 Feb 2011, 07:47
Localitate: Zalau


Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANACine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: plesuliviu59 şi 13 vizitatori