Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA TRATAMENTE NATURISTE PENTRU ALBINE SI STUPARI

Discutii despre folosirea tratamentelor naturiste in combaterea diferitelor boli , la oameni si albine
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

otet de miere

Mesajde pngflorin » 18 Iul 2011, 15:30

Va rog frumos o reteta sa obtin otet de miere.I-mi este necesar sa onorez o obligatie pt un prieten.Cantitatea doi litri.
Avatar utilizator
pngflorin
 
Mesaje: 796
Membru din: 09 Apr 2011, 11:43
Localitate: Odobesti, VN

otet de miere

LINK-URI SPONSORIZATE

SPONSOR
 

Re: otet de miere

Mesajde gica » 18 Iul 2011, 18:47

- 2 kg mere dulci acrisoare
- 2,5 litri de apa
- 0,2 kg miere
- borcan sau damigeana de 5 litri (merge pet de apa)
Zdrobesti merele,le bagi in damigeana amesteci apa cu mierea si pui peste mere.Legi damigeana la gura cu o panza sa nu intre drosofilla (rostocutele) si sa poata iesi gazele de la fermentatia alcolica.
Lasi sa fermenteze bine,cand se limpezeste strecori de pe mere si apoi pui in alta damigeana sa faca fermentatie acetica.Iese un otet de aprox. 5 grade.
Acesta este otetul de mere si miere.Este cel mai bun.

Daca vrei numai otet de miere e putin diferit.
Iei un fagure vechi care are cca 0,4 kg de miere (obligator sa aiba si cca 150 grame pastura),il rupi bucatele mici si-l pui in 3 litri de apa.
Mai departe exact ca mai sus.
Note:
- nu se pune drojdie ca nu iese la fix la miros
- merele si pastura dau aroma dar constituie si hrana pentru drojdiile de fermentatie
- nu se fierbe mierea cum gresit este in unele retete
- amestecul se agita in prima zi apoi se lasa la intuneric la fermentat.Nu se mai agita deloc pana se termina fermentatia alcolica.La fel dupa separare pana se termina fermentatia acetica ca iese otetul tulbure.
- totul dureaza 2-3 luni.
Succes.
Avatar utilizator
gica
 
Mesaje: 1146
Membru din: 22 Feb 2011, 21:11
Localitate: Bumbesti Jiu (Sadu) -Gorj

Re: otet de miere

Mesajde cristi_vidican » 20 Iul 2011, 16:24

gica scrie:- 2 kg mere dulci acrisoare
- 2,5 litri de apa
- 0,2 kg miere
- borcan sau damigeana de 5 litri (merge pet de apa)
Zdrobesti merele,le bagi in damigeana amesteci apa cu mierea si pui peste mere.Legi damigeana la gura cu o panza sa nu intre drosofilla (rostocutele) si sa poata iesi gazele de la fermentatia alcolica.
Lasi sa fermenteze bine,cand se limpezeste strecori de pe mere si apoi pui in alta damigeana sa faca fermentatie acetica.Iese un otet de aprox. 5 grade.
Acesta este otetul de mere si miere.Este cel mai bun.

Daca vrei numai otet de miere e putin diferit.
Iei un fagure vechi care are cca 0,4 kg de miere (obligator sa aiba si cca 150 grame pastura),il rupi bucatele mici si-l pui in 3 litri de apa.
Mai departe exact ca mai sus.
Note:
- nu se pune drojdie ca nu iese la fix la miros
- merele si pastura dau aroma dar constituie si hrana pentru drojdiile de fermentatie
- nu se fierbe mierea cum gresit este in unele retete
- amestecul se agita in prima zi apoi se lasa la intuneric la fermentat.Nu se mai agita deloc pana se termina fermentatia alcolica.La fel dupa separare pana se termina fermentatia acetica ca iese otetul tulbure.
- totul dureaza 2-3 luni.
Succes.

Domnule Gica,
Daca totul dureaza 2-3 luni, cam cat dureaza fermentatia alcoolica? Intreb asta pt ca nu am mai facut asa ceva si habar n-am. Mama e mare amatoare de otet de mere si s-ar bucura sa-i dau aceasta reteta.
Cand se face fermentatia acetica, trebuie legata panza la gura, ca la fermentatia alcoolica, sau se poate pune dopul?
Va multumim pentru informatii!
Cristi Vidican
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican
 
Mesaje: 4506
Membru din: 23 Feb 2011, 13:58
Localitate: Hidiselu de Sus - Bihor

Re: otet de miere

Mesajde gica » 21 Iul 2011, 07:53

Vara fermentatia alcoolica dureaza una max. doua saptamani.Oricum dupa doua saptamani amestecul incepe sa se limpezeasca si trebuie tras de pe drojdie.
Fermentatia acetica dureaza putin mai mult.Se recomanda panza la gura vasului fiindca este nevoie de oxigen din aer.
Toata jmecheria este sa nu deranjezi vasul ca se tulbura amestecul si nu se mai limpezeste decat cu chimicale.
Cam astea-s in mare.
Avatar utilizator
gica
 
Mesaje: 1146
Membru din: 22 Feb 2011, 21:11
Localitate: Bumbesti Jiu (Sadu) -Gorj

Re: otet de miere

Mesajde alexandrucucu » 28 Oct 2011, 18:28

Otet de miere. 10 l apa, 1,5 kg miere,1 lingurita de drojdie si o bucata de coaje de piine si se lasa la fermentat. Nu se face in oala. In borcan se face.
alexandrucucu
 
Mesaje: 112
Membru din: 25 Feb 2011, 00:41

Re: otet de miere

Mesajde Alecs » 28 Oct 2011, 20:45

OTETUL DIN MERE CU MIERE
Merele se spala si se inlatura partea stricata, se strivesc , se toaca marunt sau se dau pe razatoarea mare. Terciul obtinut se pune intr-un vas cu gura larga, peste care se toarna apa incalzita la 30-40 de grade in care s-a dizolvat mierea.
Orientativ , la un kg de terci se pune 1,5 litri de apa. Se adauga pentru un litru de apa 100-150 gr de miere. Pentru a grabi fermentatia se adauga drojdie de bere cat se poate lua cu trei degete.
Secretul reusitei :
- Mesteci in fiecare zi
- Fermentatie la intuneric
- Temperatura optima 20-25 grade Celsius
-
Timp de 15-20 de zile mai puteti pune in continuare terci respectand proportia de mai sus, prin adaugare de apa si miere. Dup ace s-a terminat fermentatia, se strecoara si se pune intr-un vas cu gura larga, la intuneric , pentru a se continua fermentatia acetica, cu vasul acoperit doar cu o panza de tifon. Daca se gaseste “plamada de otet”- un fel de masa mucilaginoasa de bacteria acetica ( atentie, nu se iau cu mana ca pot fi omorate ) fermentatia se va termina intr-un timp si mai scurt.
Fermantetia acetic dureaza intre 25-60 de zile functie de conditile de fermentare, si de taria alcoolica a lichidului rezultat.
Dupa terminarea fermantatiei acetice se obtine otetul aromat, care este un deliciu. Vara la 35-40 de grade Celsius se poate face o bautura racoritoare……..de sta cucul in coada…….
Reteta luata de pe Forumul Stuparitul ( vechi ) de la Emil Neata la 14 11 2006 .
Alecs
 
Mesaje: 161
Membru din: 23 Feb 2011, 14:19
Localitate: Iasi

Re: otet de miere

Mesajde Alecs » 28 Oct 2011, 20:57

Am facut reteta de doua ori. Prima data a iesit putin opalescent dar bun. A doua oara a iesit asa cum arata Sacarica pe vremuri ( un rachiu de culoare galben-pai transparent :D ) dar s-a terminat ( consumat ) repede. Fermantatia in timpul racoros dureaza mai mult , conform zicalei : Incetul cu incetul se fabrica otetul.Succes si ......rabdare.
Alecs
 
Mesaje: 161
Membru din: 23 Feb 2011, 14:19
Localitate: Iasi

Re: otet de miere

Mesajde Alecs » 28 Oct 2011, 21:12

Cura cu otet de mere cu miere, unul dintre secretele longevitatii

Pentru buna desfasurare a proceselor biologice din corp este nevoie ca pH-ul – aciditatea mediului intern al organismului – sa fie de aproape 7,4. Daca acest indicator deviaza intr-un sens sau altul, peste 7,8 sau sub 6,8, celulele organismului nu-si mai pot desfasura normal activitatea si apare starea de coma si chiar moartea. Un rol important in mentinerea acestui echilibru il poate avea otetul de mere. Daca acestuia ii mai adaugam si miere de albine, obtinem un adevarat cocteil de sanatate.
Otetul de mere si miere de albine asigura mentinerea starii generale de sanatate, fiind considerat atit de catre specialisti, cit si de catre consumatori un "elixir de viata lunga". Cel care a adus celebritate otetului de mere cu miere a fost D.C. Jarvis, un medic de tara din statul american Vermont. Observind deosebita longevitate a oamenilor din respectiva comunitate, el a cautat sa afle carui fapt i se datora aceasta. Concluzia a fost ca vitalitatea fermierilor din zona era urmarea unei alimentatii care continea putina carne si oua dar multe legume si fructe, la care se adauga consumul regulat de miere si otet de mere – ei obisnuiau sa bea zilnic cel putin un pahar cu apa in care adaugau cite 2 lingurite de otet de mere si 2 lingurite de miere.
Otetul de mere cu miere se prepara astfel: se obtine mai intii sucul de mere (de preferinta din mere padurete) cu ajutorul storcatorului electric sau prin presare. Merele se pot da prin razatoare, dupa care se storc. Sucul se pune, apoi, la fermentat, in borcane deschise, adaugindu-se 15 la suta miere de albine si 1 la suta drojdie de bere. Se lasa pina cind se oteteste, timp de 3 sau 4 saptamini. Se pastreaza in sticle de culoare inchisa, bine astupate, la loc racoros si intunecat.
Unul dintre primele avantaje ale curei cu otet de mere si miere este ca are capacitatea de a reface rapid rezerva de minerale a corp, deoarece contine toate elementele din mar si miere.
Actiunea terapeutica a otetului de mere cu miere include efecte calmante, antitoxice, diuretice, antiseptice intestinale si renale, hipocolesterolemiante. Ca atare, este indicat in intoxicatii, indigestie, litiaza renala oxalica si fosfatica, pielite, cistite, nevroze, migrene, oboseala cronica, dureri musculare, insuficienta tiroidiana, obezitate, hipercorticism, hipercolesterolemie, nevralgii, sterilitate, precum si in cazul intoxicatiilor cu alcool si tutun.
Dar, principalul avantaj oferit de acest otet este ca poate contribui decisiv la pastrarea unui bun echilibru acido-bazic al organismului uman, echilibru stricat de multi factori care sint imposibil de evitat, printre care toxinele si stresul.
Remediul se administreaza in doze de 1-2 linguri pe zi, dimineata, diluat in circa 100 ml de ceai medicinal sau apa. Se bea cu inghitituri rare. Durata unei cure este de 1-2 luni. Tratamentul poate fi reluat dupa o intrerupere de circa o luna.
Cercetarile medicale arata ca substantele nutritive din otet si miere imbunatatesc activitatea celulelor albe din singe, ajutindu-le sa previna bolile prin distrugerea virusilor si bacteriilor. Exista unele cercetari care au scos in evidenta faptul ca otetul de mere si mierea pot contribui chiar si la oprirea evolutiei cancerului.
Cu toate ca are atitea efecte benefice, cura cu otet de mere are si contraindicatii, de care trebuie sa se tina seama neaparat. Astfel, curele nu se fac in caz de litiaza renala urica, guta, aciditate gastrica, gastrita hiperacida, ulcer gastro-duodenal, febra musculara, hipotensiune arteriala, hipertiroidie si insuficienta corticosuprarenala.
Alecs
 
Mesaje: 161
Membru din: 23 Feb 2011, 14:19
Localitate: Iasi

Re: otet de miere

Mesajde gica.mosu » 05 Oct 2013, 05:39

Reteta-Otet de mere si miere de albine o gasiti si in cartea"Mierea si alte produse naturale"scrisa deD.C JARVIS-Dupa ac reteta fac eu cu rez ff bune otetul....
Respectati ce si cum scrie in carte(important este temperatura si timpul de fermentatie) si veti obtine un otet bun si gustos :!:
P.S-Pt cei care faceti cantitati mai mari folositi vase din teflon...acopetit pt fermentatie cu tifon s-au o perdea etc!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
Avatar utilizator
gica.mosu
 
Mesaje: 2352
Membru din: 12 Feb 2012, 12:56
Localitate: Onesti,Bacau

Re: otet de miere

Mesajde akmm » 07 Noi 2013, 16:03

Daca tot facem referire la cartea doctorului Jarvis este bine sa spunem ca in reteta sa acesta recomanda adaugarea a inca 100-150 grame miere pe fircare litru de cidru (vin) rezultat dupa prima fermentatie alcoolica.
Aceasta adaugire va face otetul cu un PH mai acru.
Otetirea presupune si eliminarea alcoolului, din aceasta cauza se face in vase largi la gura cu tifon in dublu/triplu strat impotriva musculitei de otet.
Cidrul ,,dulce'' va fi semn ca procesul de otetire nu s-a finalizat.
Avatar utilizator
akmm
 
Mesaje: 1153
Membru din: 21 Mar 2011, 16:15


Înapoi la TRATAMENTE NATURISTE PENTRU ALBINE SI STUPARI



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori