Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA TRATAMENTE NATURISTE PENTRU ALBINE SI STUPARI

Discutii despre folosirea tratamentelor naturiste in combaterea diferitelor boli , la oameni si albine
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: tuica de... miere

Mesajde gica » 07 Aug 2011, 10:12

Continuare la prepararea hidromelului:
Unii crescatori de albine confunda modul de preparare al hidromelului cu prepararea vinului.Se crede ca daca se anesteca o cantitate de apa cu miere si drojdie de bere in 3 saptamani prin fermentare se obtine un bun hidromel. [Asemenea retete gasiti cate vreti pe internet].
n realitate lucrurile nu stau chiar asa intrucat componentii fizico chimici ai celor doua materii prime difera:
- Mustul din struguri are o compozitie echilibrata in mod natural,are o cantitate de zaharuri cuprinsa intre 180-300 g/l,o aciditate corespunzatoare,contine taninuri,compusi de azot si fosfor pentru hrana drojdiilor,arome specifice si altele,componenti care dau vinului in urma fermentatiei dupa limpezire un gust armonios si ii asigura limpiditatea si rezistenta in timp.
- Mierea de albine in afara de zaharurile ei este lipsita de o serie de componente indispensabile obtinerii unei unei bauturi armonioase si durabile.Compusii de fosfor si azot care formeaza hrana fermentilor se elimina in timpul fierberii mierii in apa.Pentru a echilibra mustul de miere dupa fierbere si racire se impune a se adauga urmatorii corectori: acid citric,tanin,hrana pentru fermenti (fosfat de amoniu),si o maia puternica de fermenti.
In cazul cand se prepara hidromel cu sucuri de fructe se tine seama ca acesta preia o parte o parte din acizi si tanin din sucul fructelor.
Avatar utilizator
gica
 
Mesaje: 1146
Membru din: 22 Feb 2011, 21:11
Localitate: Bumbesti Jiu (Sadu) -Gorj

Re: tuica de... miere

Mesajde gica » 07 Aug 2011, 10:29

Continuare:
Fazele de preparare a hidromelului sunt urmatoarele:
1. Fierberea unei cantitati de miere cu apa,spumuirea si racirea.
2. Corectarea mustului de miere racit cu acid citric,tanin,hrana pentru fermenti (fosfat de amoniu) si administrarea de fermenti puternici (nu drojdie de bere.)
3. Fermentarea.Odata cu aceasta toate operatiile decurg ca la tehnologia vinului.Cand se prepara hidromel cu sucuri de fructese extrag mai intai sucurile apoi se amesteca cu solutia de miere racita.

Aceasta a fost introducerea.Urmeaza vreo 7 retete.
Apoi voi scrie si eu ce minuni am facut,ce am baut pe la alti stupari si retetele lor.
Intre timp voi cauta si reteta de la hidromelul care a luat o medalie de aur.
Daca sunteti de acord voi regrupa totul intr-un nou topic - Hidromelul
Ca aici am facut in stilul nostru,am plecat de la una si am ajuns la alta.
Avatar utilizator
gica
 
Mesaje: 1146
Membru din: 22 Feb 2011, 21:11
Localitate: Bumbesti Jiu (Sadu) -Gorj

Re: tuica de... miere

Mesajde liviu1965 » 07 Aug 2011, 11:47

De acord,

Deja salivez

Toate bune,
Avatar utilizator
liviu1965
 
Mesaje: 1335
Membru din: 25 Iun 2011, 08:52
Localitate: IASI

Re: tuica de... miere

Mesajde liviu1965 » 07 Aug 2011, 11:48

Suntem in 7 august 2011
Avatar utilizator
liviu1965
 
Mesaje: 1335
Membru din: 25 Iun 2011, 08:52
Localitate: IASI

Re: tuica de... miere

Mesajde gica » 07 Aug 2011, 12:04

Toate astea au un descantec pe care l-am mai scris.Fermentarea sa se faca in jurul temperaturii de 20 de grade.Aici este clenciul principal,asa ca mai avem de asteptat o luna cel putin.
Avatar utilizator
gica
 
Mesaje: 1146
Membru din: 22 Feb 2011, 21:11
Localitate: Bumbesti Jiu (Sadu) -Gorj

Re: tuica de... miere

Mesajde liviu1965 » 07 Aug 2011, 12:41

Pana atunci...... timisoreana....
Avatar utilizator
liviu1965
 
Mesaje: 1335
Membru din: 25 Iun 2011, 08:52
Localitate: IASI

Re: tuica de... miere

Mesajde jimm » 07 Aug 2011, 12:58

gica scrie:Continuare:
.................
Intre timp voi cauta si reteta de la hidromelul care a luat o medalie de aur.
Daca sunteti de acord voi regrupa totul intr-un nou topic - Hidromelul
Ca aici am facut in stilul nostru,am plecat de la una si am ajuns la alta.


Sunt ochi si urechi nea' Gica.
Am carnetelul pregatit
Avatar utilizator
jimm
 
Mesaje: 515
Membru din: 23 Feb 2011, 13:12
Localitate: Targoviste

Re: tuica de... miere

Mesajde fcvaslui » 10 Aug 2011, 20:08

V-am starnit la discutii. Reteta e valabila. Anul asta borhotul e inca la fermentat. Tuica de asta toamna e pe sfarsite. Nu gust alcool,nu vand, dar vreo 70 de kilograme s-au dus din septembrie pana acum.Hai noroc!
http://mimiana.sunphoto.ro/toamna_2010/20931122
fcvaslui
 
Mesaje: 41
Membru din: 30 Iun 2011, 21:08

Re: tuica de... miere

Mesajde liviu1965 » 10 Aug 2011, 21:01

Microbistule,
Ai o familie super. Sa te bucuri de ea si sa ai forta sa muncesti ca sa ai grija de ei.
Tu ai dat reteta din prima.
Nea Gica mai cauta reteta perfecta de hidromel. Il asteptam si pe el cu reteta si .... iarna lunga........ si usoara
Avatar utilizator
liviu1965
 
Mesaje: 1335
Membru din: 25 Iun 2011, 08:52
Localitate: IASI

Re: tuica de... miere

Mesajde gica » 10 Aug 2011, 23:18

fcvaslui scrie: Tuica de asta toamna e pe sfarsite. Nu gust alcool,nu vand, dar vreo 70 de kilograme s-au dus din septembrie pana acum.Hai noroc!

Da,si cand am venit la tine la poarta te-ai facut ca nu esti acasa.Sa nu negi ca am martori.
Te salut totusi.Ca ne cunoastem demult.
Avatar utilizator
gica
 
Mesaje: 1146
Membru din: 22 Feb 2011, 21:11
Localitate: Bumbesti Jiu (Sadu) -Gorj

Re: tuica de... miere

Mesajde fcvaslui » 11 Aug 2011, 18:30

gica scrie:
fcvaslui scrie: Tuica de asta toamna e pe sfarsite. Nu gust alcool,nu vand, dar vreo 70 de kilograme s-au dus din septembrie pana acum.Hai noroc!

Da,si cand am venit la tine la poarta te-ai facut ca nu esti acasa.Sa nu negi ca am martori.
Te salut totusi.Ca ne cunoastem demult.


E o gluma?
fcvaslui
 
Mesaje: 41
Membru din: 30 Iun 2011, 21:08

Re: tuica de... miere

Mesajde gica » 12 Aug 2011, 10:15

fcvaslui scrie:E o gluma?

Nu,e adevarat.Te vor suna prietenii comuni sa-ti confirme.
Data viitoare iti rup lacatul de la poarta si apoi dau drumul la caine.
Salut si numai bine.
Avatar utilizator
gica
 
Mesaje: 1146
Membru din: 22 Feb 2011, 21:11
Localitate: Bumbesti Jiu (Sadu) -Gorj

Re: tuica de... miere

Mesajde liviu1965 » 19 Aug 2011, 12:06

fcvaslui, mi-a sunat ceasul..... ma apuc sa pun in practica reteta ta.
Spune-mi , te rog, cat timp este necesar sa stea in fermentatie?
Sa-mi programez timpul ca sa nu stau in soarele asta ..... si cu caldura de la cazan....
A-si pune-o la tras pe la sf. lui septembrie...

Cu hidromelul mai astept....
Avatar utilizator
liviu1965
 
Mesaje: 1335
Membru din: 25 Iun 2011, 08:52
Localitate: IASI

Re: tuica de... miere

Mesajde fcvaslui » 27 Aug 2011, 20:09

liviu1965 scrie:fcvaslui, mi-a sunat ceasul..... ma apuc sa pun in practica reteta ta.
Spune-mi , te rog, cat timp este necesar sa stea in fermentatie?
Sa-mi programez timpul ca sa nu stau in soarele asta ..... si cu caldura de la cazan....
A-si pune-o la tras pe la sf. lui septembrie...

Cu hidromelul mai astept....


Cu cat e mai cald cu atat fermenteaza mai repede. Mult noroc si poate ne intalnim la urmatorul targ apicol din Iasi. Facem schimb de marfa. Eu aduc tuica de miere poliflora :D ca la preturile oferite de procesatori,zau ca-ti vine sa te lasi de apicultura.
fcvaslui
 
Mesaje: 41
Membru din: 30 Iun 2011, 21:08

Re: tuica de... miere

Mesajde liviu1965 » 28 Aug 2011, 10:48

Pai , prin septembrie.... acusi , acusi....
Avatar utilizator
liviu1965
 
Mesaje: 1335
Membru din: 25 Iun 2011, 08:52
Localitate: IASI

Re: tuica de... miere

Mesajde LUCIAN AVRAM » 28 Aug 2011, 21:27

am facut tuica din miere , dupa a doua fierbere a rezultat o TUICA de 70 de grade ! :)
LUCIAN AVRAM
 
Mesaje: 1308
Membru din: 23 Feb 2011, 13:10

AnteriorUrmătorul

Înapoi la TRATAMENTE NATURISTE PENTRU ALBINE SI STUPARI



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori