Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA REVISTA PRESEI APICOLE - LUMEA APICOLA , ROMANIA APICOLA

Comentarii si recenzii pe marginea articolelor aparute in revistele de apicultura din Romania si din lume
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

O stire la fel de promitatoare ca oricare alta...

Mesajde IonutMioveni » 16 Noi 2011, 20:05

Se pare ca europarlamentarii observa pe zi ce trece ca albina joaca un rol important in societatea noastra ce depinde de aceasta vietate minunata.
De aceea ei vor sa dea o mana de ajutor albinelor in lupta cu bolile diversificate.
Mai multe detalii aici:
http://www.agrofm.ro/stiri/stiri-apicultura/parlamentul-european-vrea-o-protejare-mai-buna-a-albinelor//#more-8125
Sa speram ca vor avea succes!!... asta si cu ajutorul apicultorilor :)
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
Avatar utilizator
IonutMioveni
 
Mesaje: 494
Membru din: 11 Mar 2011, 15:29
Localitate: Mioveni-Arges...albinutele la bunici com.Uda

Re: O stire la fel de promitatoare ca oricare alta...

Mesajde Adrian Galofteanu » 16 Noi 2011, 20:57

Macar de s-ar intampla. Numai ca in ultimii ani totul se duce mai degraba in sens invers, adica: plantele modificate genetic, agricultura super-intensiva cu folosirea pesticidelor, aparenta curatenie cu care ne scoate ochii vestul dar care de fapt se traduce intr-o poluare ascunsa.

Toate astea sunt DUSMANI ai albinelor si asta este principala cauza a mortalitatii masive a albinelor si a aparitiei CCD!
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Avatar utilizator
Adrian Galofteanu
 
Mesaje: 485
Membru din: 13 Iun 2011, 16:54
Localitate: Bacau

Re: O stire la fel de promitatoare ca oricare alta...

Mesajde stelamaris12 » 17 Noi 2011, 07:56

Mai detaliat putin:76% din producţia de alimente din Europa depinde de polenizarea de către albine:
„Polenizarea, un bun public de care beneficiază întrega agricultură europeană, poate fi păstrată numai printr-o acţiune europeană comună”, a declarat autorul rezoluţiei, eurodeputatul maghiar Csaba Sándor Tabajdi (S&D), citat de Agerpres.

Rezoluţia a fost adoptată cu 534 de voturi 'pentru', 16 'împotrivă' şi 92 de abţineri.

Pentru a se obţine informaţii corecte privind problemele legate de sănătatea albinelor şi pentru a se permite realizarea unor comparaţii mai bune, eurodeputaţii solicită crearea unor sisteme de supraveghere la nivel naţional şi standarde armonizate la nivelul UE privind colectarea de date.

Statele din UE trebuie să colaboreze în cercetarea asupra prevenţiei bolilor şi a eforturilor de control şi să-şi împărtăşească descoperirile între laboratoare, apicultori, fermieri şi industria de profil pentru a se evita suprapunerile şi pentru a se impulsiona eficienţa, se arată în rezoluţia, citată de Agerpres.

Atenţie la antibioticele administrate, dar şi la pesticidele folosite de agricultori!
Regulile privind autorizarea şi punerea la dispoziţie a produselor veterinare pentru albine ar trebui flexibilizate, iar companiile farmaceutice ar trebui să primească stimulente pentru a dezvolta noi medicamente pentru a trata boli precum cea provocată de căpuşa Varroa, considerată unul din pricipalele pericole pentru albine. Totuşi, folosirea excesivă de antibiotice ar trebui evitată, din cauza impactului lor asupra calităţii produsului şi a creşterii rezistenţei la antibiotce, mai spun europarlamentarii.

Un alt factor care afectează sănătatea albinelor este prezenţa în mediu a agenţilor toxici, precum pesticidele. Programe speciale de intruire pentru fermieri asupra efectelor acestor agenţi şi folosirea de produse favorabile protecţiei plantelor pentru albine ar trebui sprijiite, subliniază eurodeputaţii, alături de programe speciale pentru apicultori şi veterinari asupra prevenţiei şi controlului bolilor.

PE cere de asemenea Comisiei să desfăşoare o cercetare obiectivă asupra posibilului efect negativ al recoltelor de organisme modificate genetic asupra sănătăţii albinelor.

Circa 76% din producţia de alimente din Europa depinde de polenizarea de către albine
Comisia Europeană ar trebui de asemenea să monitorizeze evoluţiile privind sănătatea animalelor din ţări terţe, să aplice cele mai stricte cerinţe privind sănătatea acestora şi să creeze un sistem pentru monitorizarea produselor importate, pentru a se evita introducerea de boli exotice de albine, se arată în rezoluţie.

Circa 84% din speciile de plante şi 76% din producţia de alimente din Europa depind de polenizarea de către albine. Mai mult, sectorul apicol oferă, direct şi indirect, venituri pentru mai mult de 600.000 de cetăţeni comunitari
stelamaris12
 
Mesaje: 58
Membru din: 27 Feb 2011, 23:06


Înapoi la REVISTA PRESEI APICOLE - LUMEA APICOLA , ROMANIA APICOLA



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori