Unii gândesc.....alţii fac....
Credeti sau nu, nu departe în urmă, aproape fiecare persoană ar putea mânca alimente ecologice, sănătoase . Dar acum (ultimii 20 ani), probabil pentru ca avem o cantitate enormă de produse disponibile din mai multe tari pentru prețuri diferite.
Din cauza puterii financiare a companiilor mari, ele au un monopol practic pe piață și au dictat ceea ce oamenii vor mânca. Simplu, daca nu aveti destui bani pentru alimente ecologice, veți mânca alimente, cea mai mare parte de calitate inferioară produse în cantități mai mari. Pentru a face clar, `s la fel în piață a produselor apicole. Unele țări pot furniza miere, polen de albine, lăptișor de matcă ... la prețuri ridicol de mici.
Deci, cum de a oferi produse apicole de calitate pentru oameni și cum să-i convingă că produsele alimentare locale este mai bună decât a importat ?
Miere, modul sănătos de a începe ziua.
Miere, modul sănătos de a începe ziua.
Proiect: Miere în fiecare School
E posibil ușor, dar există câteva lucruri pe care le putem face în fiecare țară pentru a răspândi conștientizarea de consumul de alimente locale, în special miere.
Asociație Apicultura slovenă (BAS) 7 ani în urmă a început cu ideea fenomenal, aducând miere (de la apicultori locali) pentru micul dejun în fiecare școală slovenă singur . Această idee sa extins la alte produse alimentare sănătoase (legume, fructe, pâine ...), precum și cu ajutorul proiectului Guvernul sloven cu mic dejun tradițional sloven a început.
Scopul proiectului micul dejun slovenă tradițională este de a promova auto-suficiență locale și alimente de calitate a mediului local.
Prim-ministrul Sloveniei . dr Miro Cerar, sponsorului din acest an a micul dejun a subliniat importanța acestui proiect:
"Nu numai pentru promovarea de produse alimentare slovenă calitate, dar, de asemenea, să atragă atenția asupra faptului că acestea sunt obiceiuri sănătoase de viață importante, care include, de asemenea, o alimentație sănătoasă."
Ce este efectul de proiect cu mic dejun tradițional slovenă ?
Alimente din mediul local este mult mai accesibil, fructe și legume au mai multe vitamine și, prin urmare, o valoare nutritivă mai mare. Datorită transportul rapid de produse, producătorii folosesc mai puțin aditivi, cum ar fi conservanți, coloranți, etc .. Articole locale de mediu sunt de asemenea cunoscute pentru cei bogați și gustul tradițional. Prin comanda produse alimentare de la producătorii locali / fermieri, am contribui indirect la:
reducerea eliberarea de gaze cu efect de seră emisiilor ca urmare a rutelor de transport mai scurte,
păstrarea locurilor de muncă în zonele rurale și
am ridica nivelul de autonomie și de calitate, alimente produse la nivel local și de a îmbunătăți astfel securitatea alimentară a populației .
Internațional interes pentru micul dejun miere european
Vineri, 21. 11. în dimineața , reprezentanții delegațiilor străine (din Austria, Bosnia și Herțegovina, Republica Cehă, Muntenegru, Croația, Franța, Italia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Serbia și Federația Internațională de organizațiile apicole - Apimondia . ), împreună cu reprezentanți ai BAS, scoli si gradinite, precum și comunitățile locale vor participat de micul dejun slovenă tradițională în grădinițe și școli primare, cu ideea de modul în care acest proiect pot fi transferate către alte țări .
Pentru promovarea și punerea în aplicare a dejun miere UE este, de asemenea audiere crucial în Parlamentul European. Ideea este că, la 16 aprilie 2015, toți membrii sloveni în Parlamentul European, în colaborare cu Asociația Apicultorilor din Slovenia, pregătit o prezentare de apicultură și miere de idei de mic dejun în Parlamentul European.
Dacă începem acest tip de conștientizare de către copii la inceputul anului varsta, avem avem potențialul de a le oferi un sănătos de viață și de punctul de apicultorului de vedere, oamenii vor respecta miere mai mult decât oricând.
http://beetime.eu/project-honey-breakfa ... le-school/