Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde teinegru64 » 17 Iun 2017, 22:22

Un taran la targ se duse
Peste vrind a-si targui
S-alegandu-si un crap mare,
Fara alta cercetare
Serios pe loc se puse
La coada a-l mirosi
Pescarul,l-asta vedere,
Rabdarea de tot pierzand,
Zise razand:
-Om ciudat ca tine, vere,
N-am mai vazut de cand sunt
Pe ast pamant,
Nici asa minte neroada!
Sa mirosi pestii la coada!
De e proaspat de vrei sa s-afli, miroase-l la cap, crestine.
Ca de la cap se-mpute, si o stie macar cine.
-Despre cap zise taranul
Nici mai este de vorbit;
Caci o stiu, o stiu, sarmanul,
Ca de mult i s-a-mputit.
Vreau sa vaz inca-i la coada, daca este precum spun,
Ca se poate din timplare sa ramaie ceva bun.

Povestita de Costache Balacescu inainte de 1848.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64
 
Mesaje: 2238
Membru din: 08 Mar 2011, 13:06
Localitate: Vaslui

Re: Poiana lui Nea' Iocan

LINK-URI SPONSORIZATE

SPONSOR
 

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Donbazil » 17 Iun 2017, 23:06

Salut!

Daca tot ploua pe-afara....

"Sunt col (r). prof. univ. dr. ing. Marian Rizea. Cei mai mulţi dintre destinatarii acestui mesaj mă cunoaşteţi, cu bunele şi mai puţin bunele lucruri pe care le-am făcut în cei 25 de ani ca ofiţer de informaţii şi contrainformaţii economice. Sunt inginer petrolist şi mi-am dat doctoratul în 2001, după mai bine de 5 ani de cercetări în care, sub coordonarea distinsului prof. univ. dr. ing. George Iordache de la UPG Ploieşti, am studiat, în schelele Tg. Ocna, Ocnele Mari, Ocna Mureş, etc. exploatarea zăcămintelor de sare, prin dizolvare cu ajutorul sondelor, cu o teză în premieră naţională”.
Grupul petrolier OMV Petrom, care a obţinut în 2012 un profit de aproape un miliard de euro, este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, plătind taxe şi impozite în valoare de 8 miliarde de lei, în 2012. În total, primii zece contribuabili la bugetul de stat au plătit aproximativ 30 de miliarde de lei, în 2012, reprezentînd 15 procente din buget, relatează Digi24. Pe al doilea loc se află producătorul de ţigări British American Tabacco (5,6 miliarde de lei) şi Rompetrol Rafinărie (4,6 miliarde de lei), urmată de Petrotel-Lukoil Ploieşti.
Iată clasamentul:
1. OMV Petrom: 8 miliarde de lei
2. British American Tobacco Trading: 5,6 miliarde de lei
3. Rompetrol Rafinare: 4,6 miliarde de lei
4. Petrotel-Lukoil 2,2 miliarde de lei
Întrebare: ESTE POSIBIL CA DIFERENŢA DINTRE PROFITUL OMV PETROM ŞI O COMPANIE DE ŢIGĂRI SĂ FIE DE DOAR 2,4 MILIARDE LEI? SĂ ÎNŢELEG CĂ FUMĂM DE APROAPE CÎT CONSUMĂM PRODUSE ENERGETICE ???
GUVERNANŢILOR, DACĂ AŢI TRECUT PE LA ŞCOALA ŞI NU AŢI CHIULIT LA ORELE DE ARITMETICĂ, UITAŢI-VĂ ÎN OGLINDĂ, PRIVIŢI-VĂ ÎN OCHI ŞI DAŢI-VĂ UN RĂSPUNS CARE SĂ NU VĂ CRAPE OBRAZUL!
Acum 2-3 ani, la o conferinţă pe tema energiei, la Hilton, după ce reprezentantul OMV prezenta realizările de excepţie ale grupului OMV-Petrom, m-am ridicat în picioare (deşi aplauzele celor din sala nu se terminaseră) şi am făcut următoarele precizări:
1. Înainte de privatizare, producţia de ţiţei extras era de cca. 6 milioane de tone/an. În 1976, România înregistrase 14,2 milioane tone şi 33,4 miliarde Nmc (normali metri cubi) gaze naturale.
2. În anul în care se discută problema, 2010, OMW, care se laudă cu investiţii de miliarde şi aport de tehnologie, producea 4 milioane tone de ţiţei! (Din sală, cineva – o voce feminină – a strigat „4,7 milioane tone!”)
3. Corect, am spus, aşa să fie… Dar dacă în ţară, în România, nu prelucraţi decît cel mult 1,8 milioane tone ţiţei, la rafinăria Brazi (ARPECHIMUL fiind închis), ce faceţi cu restul producţiei? Unde o stocaţi? Sau o duceţi în Austria pe barje, încălcînd normele internaţionale, în materie vamală… Sau nu o declaraţi, să nu plătiţi acea infimă redevenţă de 4% (în lume, redevenţa este de 16-22%)!
Liniştea şi stupoarea celor de faţă, inclusiv a unor înalte feţe oficiale guvernamentale şi consilieri de rang înalt, au fost întrerupte de un zgomotos ropot de aplauze!
4. Din grupul OMV-Petrom, cineva a întrebat “pe ce mă bazez” (replica celebră din MOROMEŢII) şi am realizat că este un roman, o coadă de topor… Calm, deşi mi se ridicase sîngele la cap, i-am răspuns că sînt ofiţer de informaţii (înainte şi după “loviluţie”), petrolist practicant on/offshore, am avut atribuţii în sectorul energetic peste 15 ani, profesor în informaţii strategice şi riscuri energetice şi pasiunea mea este aceea de a face bilanţuri energetice, sectoriale, pe care le public semestrial, la sesiunile de comunicări ştiinţifice cu participare internaţională… (Cît petrol se extrage, cît se raportaeză, cît se prelucrează, cît se vinde la pompă, dar şi produse auxiliare…)
Aplauzele au continuat, spre deznădejdea celor de la OMW-Petrom!
După şedinţă, am fost abordat de reprezentanţii Grupului şi mi-au propus să le devin partener în echipă… Mi-au spus că citiseră cartea publicata la Editura ANI Bucureşti, “PETROL, DEZVOLTARE ŞI (IN)SECURITATE”. Am cerut (conform uzanţelor, fiind ofiţer în activitate) timp de gîndire (spre a mă consulta cu şefii).
Nici nu vă puteţi închipui ce şuturi verbale şi morale am primit, a doua zi, de la un şef tembel, ajuns ulterior, general la apelul bocancilor: Că nu am fost orientat, că nu am pic de bun simţ faţă de cei care aduc nu ştiu cît la bugetul de stat. L-am ascultat şi, în final, în cea mai sănătoasă atitudine de copil trăit la ţară (in cîmpia Buzăului şi munţii Zarandului), instruit şi educat la şcolile înalte din bariera Bucureşti (zona Mimiu Ploieşti – liceul de petrol-chimie, Universitatea de petrol si gaze) l-am bagat în p…a mă-sii, pe româneşte, şi i-am spus că-l aştept să ieşim la pensie, să-i pot trage una în botul lui de nemernic.
La cîteva zile, un alt mare şef, un om deosebit, care mă aprobă scrîşnind din dinţi, m-a sfatuit să fiu mai blînd… După cîteva săptămîni, ajuns aproape la cîteva luni de vîrsta biologică a trecerii în rezervă şi a peste 25 de ani de militărie, scîrbit şi informat că ni se vor micşora salariile şi, evident, cuantumul soldelor compensatorii şi pensiile, m-am pensionat!
De atunci, sînt liniştit personal, dar nu împăcat cu soarta! Sper ca, într-o zi, trădătorii de neam şi ţară, să dea socoteală în faţa neamului românesc, pentru încălcarea art. 136, “Proprietatea”, alin. (3) din Constituţia României!
Iar cei care simt şi gîndesc româneşte, să le fie judecatori!!!
Doamne, ocroteşte România, Europa şi întreaga lume!
Cu mare amărăciune,
Prof. univ. dr. ing. Marian RIZEA" :shock: :shock: :idea: :idea: :evil:
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2411
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Shrek » 18 Iun 2017, 00:18

Domnu' Vasile, da' aveti o înclinație nemaintalnita spre literatura fostilor băieții cu ochi albastri! Daca tot va place folcloru' lor , încercați si cu Pavel Coruț. Asta măcar are o siguranta dusă si povesteste despre energii cosmice, atacuri energetice, Zamolxe ....... Măcar iti faci o idee despre motivele pentru care se " lua" curentu' pe timpu' comunistilor. Iti dai seama cata energie se consuma sa lumineze tunelurile energetice de sub munții Bucegi?! Ca tare bine era pă vremea ceea.......
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 1686
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde dan pescarul » 18 Iun 2017, 07:00

Aderarea la NATO am plătit-o cu destinele si viețile militarilor romăni,iar pt aderarea la UE am acordat privilegii și resurse pt.voturile țărilor care se opuneau. Guvernanții negociatori au mai ciupit și pt ei niște bani sau privilegii,funcții,în timpul negocierilor.Nu îmi convine,dar dacă nu existau interesele țărilor UE și NATO de a-și apăra investițiile eram probabil în situația Ucrainei sau Moldovei de peste Prut.Mai important mi se pare să avem toți cetățenii romăni activi sau pensionari un nivel bun de trai.
Don't stop learning
dan pescarul
 
Mesaje: 351
Membru din: 29 Ian 2017, 16:41

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde kukury » 18 Iun 2017, 10:33

Aderarea la nato o platim cu vietile mercenarilor,iar restul concesilor au fost facute pentru spagi si afaceri de miliarde de euro pierderi ptr.populatie.
kukury
 
Mesaje: 12
Membru din: 28 Noi 2016, 07:20

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde cornelioandanciu » 18 Iun 2017, 14:02

Shrek scrie:Domnu' Vasile, da' aveti o înclinație nemaintalnita spre literatura fostilor băieții cu ochi albastri! Daca tot va place folcloru' lor , încercați si cu Pavel Coruț. Asta măcar are o siguranta dusă si povesteste despre energii cosmice, atacuri energetice, Zamolxe ....... Măcar iti faci o idee despre motivele pentru care se " lua" curentu' pe timpu' comunistilor. Iti dai seama cata energie se consuma sa lumineze tunelurile energetice de sub munții Bucegi?! Ca tare bine era pă vremea ceea.......

Parca dumneata nu ai sti ca nu-i asa ... Daca adevarul este spus de oameni competenti, nu este bun... Da drumul repede la tv, antenele dezbat subiecte mai importante, care orbesc populatia cu subiecte de nimic, iar subiecte ca si cel de fata , bineinteles ca-l spun baiatii cu ochi albastri.Deci nu este bun.
cornelioandanciu
 
Mesaje: 2029
Membru din: 29 Mai 2011, 09:39

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde dan pescarul » 18 Iun 2017, 17:16

ote="kukury"]Aderarea la nato o platim cu vietile mercenarilor,iar restul concesilor au fost facute pentru spagi si afaceri de miliarde de euro pierderi ptr.populatie.[/quote]
Eu am prieteni,amici și cunoscuți militari ai Armatei Romăne.Nu mercenari.Au fost în Afganistan, Kosovo, Somalia,Angola,Irak,ca pompieri,geniști,trupe speciale, consilieri militari.Cîte unii suferă de stres posttraumatic sau de pe urma rănilor.Unii au și murit,iar ajutorul dat de stat celor răniți sau urmașilor celor morți în misiune nu poate înlocui lipsa părintelui.Nu cred că sînteți conștienți că Armata a fost un factor extrem de important pentru aderarea noastră la NATO și UE.Are și Armata păcate,cele mai mari fiind represiunea manifestanților din Timișoara și București,la Revoluție,apoi în Piața Universității.
Dacă noi deschideam ca popor ochii si alegeam persoane mai capabile poate DNA lucra mai din timp și se fura mai puțin.Oricum de deschiderea spre Vest au beneficiat toți romănii.Iar pentru bogățiile pierdute am primit compensații,se vede la Strehaia,Ferentari,Malu Rosu,Simileasca.
Don't stop learning
dan pescarul
 
Mesaje: 351
Membru din: 29 Ian 2017, 16:41

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde proapis13 » 18 Iun 2017, 18:41

Sorin Grindeanu a demis toţi secretarii de stat de la Ministerul Dezvoltării
http://www.ziuaconstanta.ro/diverse/sti ... 33157.html
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
Avatar utilizator
proapis13
 
Mesaje: 7329
Membru din: 24 Feb 2011, 17:20
Localitate: Drobeta Turnu-Severin

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde dan pescarul » 19 Iun 2017, 22:25

DonBazil, puteţi recunoaşte că acum PSD-ul pe care il apăraţi din tot sufletul face un act de tradare de țară prin acordarea de concesii uriaşe UDMR? Cred că vă puteti baza pe maxim 10%la urmatoarele alegeri.Poate folosiți pusca aia din cui și eliberati PSD-ul de Dragnea.Macar să se ascundă prin Teleorman, să nu mai vedem atita mizerie pedistă si pesedistă la tv.
Don't stop learning
dan pescarul
 
Mesaje: 351
Membru din: 29 Ian 2017, 16:41

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Shrek » 19 Iun 2017, 22:45

Nu stiu la ce trădare de țară faceti referire, da' refrenu' ăsta cu ungurii este folosit de fiecare data cand politicienii isi manifestă impotență de a guverna. Faptul ca ei cer folosirea limbii materne in administratie este o păcăleală. La ora actuala, cu mici excepții, in toate comunitățile unde majoritari sunt minoritățile naționale , in administratie se vorbește in limbă maternă. Doar cand vine curtea de conturi o dau pe româneste sa nu o ia pe coajă.
Credeti ca ungurii din Ardeal vor lua cu ei pământul in rucsac si merg in Ungaria cu el? Mai degrabă comunitățile lor au nevoie de investiții în infrastructură si eventual in crearea de noi locuri de munca, altfel , satele lor vor ramane la fel de goale ca cele romanesti. Poate mai pustii !
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 1686
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Donbazil » 19 Iun 2017, 22:51

cornelioandanciu scrie:
Shrek scrie:Domnu' Vasile, da' aveti o înclinație nemaintalnita spre literatura fostilor băieții cu ochi albastri! Daca tot va place folcloru' lor , încercați si cu Pavel Coruț. Asta măcar are o siguranta dusă si povesteste despre energii cosmice, atacuri energetice, Zamolxe ....... Măcar iti faci o idee despre motivele pentru care se " lua" curentu' pe timpu' comunistilor. Iti dai seama cata energie se consuma sa lumineze tunelurile energetice de sub munții Bucegi?! Ca tare bine era pă vremea ceea.......

Parca dumneata nu ai sti ca nu-i asa ... Daca adevarul este spus de oameni competenti, nu este bun... Da drumul repede la tv, antenele dezbat subiecte mai importante, care orbesc populatia cu subiecte de nimic, iar subiecte ca si cel de fata , bineinteles ca-l spun baiatii cu ochi albastri.Deci nu este bun.Salut!

Domnu' Danciu!.....Ma uimesti!....Parca nu esti dumneata!!!....Sau ....Metanoia???.... :shock: :shock: :shock:
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2411
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde a_costy » 19 Iun 2017, 22:54

Cel putin avem un presedinte zdravan la cap. Va puteti imagina cum ar fi cu Ponta presedinte si Dragnea premier?
a_costy
 
Mesaje: 321
Membru din: 30 Sep 2011, 19:12
Localitate: Gorj

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Donbazil » 19 Iun 2017, 23:02

dan pescarul scrie:DonBazil, puteţi recunoaşte că acum PSD-ul pe care il apăraţi din tot sufletul face un act de tradare de țară prin acordarea de concesii uriaşe UDMR? Cred că vă puteti baza pe maxim 10%la urmatoarele alegeri.Poate folosiți pusca aia din cui și eliberati PSD-ul de Dragnea.Macar să se ascundă prin Teleorman, să nu mai vedem atita mizerie pedistă si pesedistă la tv.


Salut!
Domnu pescar, se vede ca nu ma cunosti!....Eu nu-s pesedist !.....Eu sunt un socialist-patriot....Inca nu am gasit prtidul in care sa ma inscriu, asa ca....Simpatizez cu stanga si nu-i inghit pe monarhisti. Simplu, nu?...
Dupa cat il iubesc eu pe "teleorman".... :evil:
Pe Grindeanu il respect pentru ca-l cunosc si....Cam atat....In cabina de vot imi exercit dreptul constitutional....
Despre unguri - numai de bine!...(Am crescut intr-un sat unde se vorbeau 5 limbi. Nu cunosti Banatul si ti-e greu sa intelegi).
Despre unii politicieni de-ai lor - numai de rau....Cel mai scarbos e Tokes....
Au mai fost la guvernare si n-a fost dracu chiar atat de negru. Borbely "m-a facut" cu incalzirea solara prin programul Casa Verde....
N-au sa ia Ardealul, ca n-au un' sa-l duca!....Mosii si stramosii lor tot aici impreuna cu ai nostrii-s ingropati!... :idea: .
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2411
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde dan pescarul » 19 Iun 2017, 23:21

Donbazil scrie:
dan pescarul scrie:DonBazil, puteţi recunoaşte că acum PSD-ul pe care il apăraţi din tot sufletul face un act de tradare de țară prin acordarea de concesii uriaşe UDMR? Cred că vă puteti baza pe maxim 10%la urmatoarele alegeri.Poate folosiți pusca aia din cui și eliberati PSD-ul de Dragnea.Macar să se ascundă prin Teleorman, să nu mai vedem atita mizerie pedistă si pesedistă la tv.


Salut!
Domnu pescar, se vede ca nu ma cunosti!....Eu nu-s pesedist !.....Eu sunt un socialist-patriot....Inca nu am gasit prtidul in care sa ma inscriu, asa ca....Simpatizez cu stanga si nu-i inghit pe monarhisti. Simplu, nu?...
Dupa cat il iubesc eu pe "teleorman".... :evil:
Pe Grindeanu il respect pentru ca-l cunosc si....Cam atat....In cabina de vot imi exercit dreptul constitutional....
Despre unguri - numai de bine!...(Am crescut intr-un sat unde se vorbeau 5 limbi. Nu cunosti Banatul si ti-e greu sa intelegi).
Despre unii politicieni de-ai lor - numai de rau....Cel mai scarbos e Tokes....
Au mai fost la guvernare si n-a fost dracu chiar atat de negru. Borbely "m-a facut" cu incalzirea solara prin programul Casa Verde....
N-au sa ia Ardealul, ca n-au un' sa-l duca!....Mosii si stramosii lor tot aici impreuna cu ai nostrii-s ingropati!... :idea: .

Nu cunosc Banatul, deşi după tată sunt bănățean, Drobeta Turnu Severin, dar chiar nu-l cunosc.Totuşi predarea limbii maghiare in şcolile bucureștene nu are treabă cu Ardealul.15 Martie sarbatoare natională a românilor pentru unguri ,6 prefecturi, poate alea ale lui Avram Iancu şi alte mizerii.Sper ca hamsterul să-şi rupă gâtul. Ăsta nu e modelul de toleranţă din Banat, implementat doar în ultima sută de ani, de cînd e Romănia Mare, nu pe timpul Imperiului Austro-ungar,ci disperarea lui Dragnea că intră la pușcărie dacă guvernul nu modifică legile penale aplicabile hamsteruluide TR.
Don't stop learning
dan pescarul
 
Mesaje: 351
Membru din: 29 Ian 2017, 16:41

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Donbazil » 20 Iun 2017, 00:50

Salut!

http://www.stiripesurse.ro/sorina-matei ... 03283.html

Sorina Matei o DISTRUGE pe Kovesi și spune ce i-au zis procurorii: 'Înregistrările sunt REALE'
Ultima oară modificat de Donbazil pe 20 Iun 2017, 00:54, modificat de 2 ori în total.
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2411
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Donbazil » 20 Iun 2017, 00:50

Salut!

:idea: :idea: :idea: De pe Facebook....

Sorina Matei
2 ore ·
Înregistrările sunt reale fără niciun dubiu. Sunt zeci de procurori, martori care au participat la şedinţe, care au auzit şi au asistat la ceea ce s-a spus nu o dată, ci de mai multe ori. Din păcate, DNA a ales să mintă în comunicate oficiale, inventând infracţiuni, şi mai grav, şefa DNA a declanşat o adevărată vânătoare de vrăjitoare chiar în interiorul instituţiei sale, şocând efectiv toată magistratura. Toţi procurorii care au participat la şedinţe, şi sunt zeci, vor fi audiaţi chiar de DNA în speranţa că se va afla cine a scurs înregistrările la presă. Niciun moment nu se pune în discuţie dacă ceea ce s-a spus acolo este grav că totuşi zeci de procurori au auzit şi asistat. Ceea ce se întâmplă cu adevărat în DNA este foarte periculos, fără precedent din punct de vedere instituţional, a derapat depăşind limitele suportabile şi nu se întâmplă de ieri, de azi, ci de mai mult timp. O instituţie ca DNA nu se poate conduce sub teroare manifestată sub cele mai incredibile forme. Între corpul procurorilor profesionişti care ţin la meseria lor şi şefa DNA şi apropiaţii slab profesional şi executanţi ai acesteia există de foarte mult timp o adevărată prăpastie ce nu cred că va fi depăşită aşa uşor. Îi desparte în primul rând ceva fundamental: ştiinţa de carte. Semnalul de alarmă dat de procurorii DNA opiniei publice este foarte important şi nu trebuie neglijat de absolut nimeni. Pentru că niciodată, în nicio ţară, indiferent de cât de puternic vremelnic ai fi, nimeni n-a reuşit să transforme tot adevărul în minciună şi toată minciuna în adevăr. Iar procurorii profesionişti din DNA sunt chiar oameni deştepţi, curajoşi şi ţin la profesia lor. Nu vor accepta ca toată lupta anticorupţie să fie compromisă de minciună, falsuri, directive, pompierism şi amatorism pentru că ei ţin în primul rând la rigoare, lege şi la adevărul judiciar probat.
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2411
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICECine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 23 vizitatori