Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Donbazil » 11 Noi 2017, 00:39

Salut!

Da' putina istorie adevarata nu v-ar interesa?

România are un stat catolic și un popor ortodox. Istoria nefericirii noastre

..."Soluția Cuza nu a convenit „protectorilor” noștri și ne-am trezit cu rege străin, în cel mai scurt timp. Catolic, bineînțeles.
Rege străin ( Carol I ) - sub domnia căruia s-au dărâmat 26 de biserici ortodoxe în București, mai multe decât pe vremea tiranului Ceaușescu. Aceste detalii n-o să apară în cărțile de istorie, dar se pot găsi informații, prin documente, pe ici pe colo"...

https://www.activenews.ro/stiri-politic ... tre-147361
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2483
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: Poiana lui Nea' Iocan

LINK-URI SPONSORIZATE

SPONSOR
 

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 11 Noi 2017, 11:45

Cei ce afirma ca tineretul de astazi este pragmatic, cinic si lipsit de patriotism, se inseala amarnic. Recent la o emisiune TV, ni s-a oferit dovada ca tineretul nostru prin reprezentantii sai cei mai alesi, sunt animati de cea mai adanca dragoste de patrie. La ora de varf, cu lacrimile dupa jaluzele si cu nodul in gat, un tanar ministru, isi declara iubirea netarmurita si mai ales neconditionata fata de mamica Românie. Frumos si inaltator. Cu atat mai inaltator cu cat inca nu s-a hotarât unde-si vor cosolida sentimentele patriotice, cele trei fetite ale patriotului, la Oxford, la UCLA, sau la Geneva, in conformitate cu traditia celor trei trandafiri.
feederman
 
Mesaje: 551
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Shrek » 11 Noi 2017, 15:00

Te vad om serios si cu " mușchiul discernămîntului " ( a se citi mintea) bine antrenat! Cum poți sa crezi ca au fost demolate 26 de biserici in Bucuresti, cand pe vremea ceea poate nici nu existau atâtea? ! In plus, cei de religie catolică ce crezi ca se închină lu' Dagnea, ori ce au? Ei nu sunt tot creștini? Am rămas singurul popor de origine latina cu religie ortodoxă si s-ar putea ca asta sa fie una din explicatiile pentru care România nu da deloc inainte. Bate pasu' pe loc.
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 1773
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 11 Noi 2017, 17:14

Istoria spune urmatoarele: Cuza a avut o conventie cu clasa politica, fauritoare a unirii, pentru a conduce Principatele unite, timp de sapte ani. La expirarea celor sapte ani, in ianuarie 2017, dedulcit la cozonacul puterii, asa cum se intampla cu mai toti romanii, Cuza a refuzat sa se retraga, iar atunci elita politica a intervenit prin forta , dar fara violenta. Acest episod nu-i scade meritele, dar nici nu il fac un martir. A fost pur si simplu omul potrivit la locul potrivit. Imaginea lui a fost si este inca folosita de antieuropenii de atunci ca si de cei de astazi, pentru mentinerea unui antagonism de clasa si de valori morale si culturale , pentru izolarea Romaniei si mentinerea ei in sfera influentei estice
Aducerea “catolicului” dusman al romanilor, a insemnat revenirea la matca originara, consolidarea legaturilor cu Europa, Recunoasterea independentei, trecera accelerata de la feudalism la capitalism prin inceputul industrializarii in Bucuresti si Valea Prahovei, deschiderea trecatorii Predeal, construirea primelor cai ferate, alipirea Dobrogei, construirea podului Saligny, modernizarea portului Tomis, dezvoltarea invatamantului de toate gradele, a tuturor institutiilor, dupa modelul european. Dupa cate stiu eu , una din conditiile inscaunarii sale, pe care a respectat-o, a fost botezul ortodox, pentru toti urmasii sai. Curat complot antinational.
În acord cu harta confesională a Europei Occidentale, candidații la domnia Principatelor majoritar ortodoxe puteau fi ori romano-catolici, ori protestanți. Acest inconvenient a fost tranșat în Constituția din 1866. Capitolul II, Secțiunea I-Despre domn, articolul 82, prevedea că toți fiii și fiicele viitorului monarh ar fi urmat să fie obligatoriu crescuți „în religiunea ortodoxă a răsăritului".
feederman
 
Mesaje: 551
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Donbazil » 12 Noi 2017, 00:52

Salut!

Shrek, nu am afirmat nicaieri ce cred eu. Pur si simplu am reprodus un material aparut intr-o sursa publica... Materialul este "adevarat" - pentru unii , cel putin pentru autor...Noi, ceilalti putem avea fiecare punctul sau de vedere....

Iata alt material care, pe unii i-ar putea interesa:

Mihail Roller a dat tot partidului. Şi viaţa, şi moartea. „Partidul m-a crescut, m-a ridicat şi m-a învăţat mereu.

https://www.historia.ro/sectiune/portre ... -nationale
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2483
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Donbazil » 12 Noi 2017, 21:20

Salut!

:shock: :o :idea: :idea: :idea:

9 noiembrie 2017 Alorandcofir123 Știri
Pozitia cea mai ferma in actuala criza europeana vis-à-vis de migratie, in mod surprinzator a venit din partea… Rusiei !
„În Rusia, minorităţile trebuie să trăiască la fel ca ruşii. Orice minoritate, de oriunde ar veni ea, dacă vrea să stea în Rusia, trebuie să muncească şi să mănânce ca ruşii, trebuie să vorbească rusa şi să respecte legile ruseşti…

http://calatorinromania.com/respect-put ... ga-europa/
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2483
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde akmm » 13 Noi 2017, 10:48

Donbazil scrie:Salut!

Shrek, nu am afirmat nicaieri ce cred eu. Pur si simplu am reprodus un material aparut intr-o sursa publica...

Ca oameni maturi ce suntem cred ca nu merge cu eschive de astea.Cand ridici degetul, inseamna ca ai ceva de spus, daca nu, nu.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
Avatar utilizator
akmm
 
Mesaje: 1246
Membru din: 21 Mar 2011, 16:15
Localitate: Babadag

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde ioanpuiu » 13 Noi 2017, 11:42

Shrek scrie:... cu " mușchiul discernămîntului " ( a se citi mintea) bine antrenat!

Simt nevoia să "divorţez" de interpretarea asta. Nu am fost nici măcar logodit cu ea.

Ca oricare altă abilitate, discernămîntul se antrenează prin exerciţiu la fel ca un muşchi. Nu te naşti cu el şi rămîne atrofiat dacă nu-l exersezi.
În mai toate filmele poliţiste există acea scenă clasică a crimei în care se îmbulzesc iniţial agenţi de stradă, curioşi, reporteri, privesc şocaţi cadavrul şi nu înţeleg decît partea stridentă a evidenţei: cadavrul e mort, plin de sînge.
Asta pînă soseşte bătrînul comisar cu "muşchiul" antrenat, carte ştie să evalueze imaginea de ansamblu, ştie unde să caute şi să găsească indiciile esenţiale.

Ori sursa acelor dezvăluiri era active news-ştiri nefiltrate un site obscur care se pune la adăpost de orice reclamaţii ulterioare prin însăşi denumirea lui: ştiri nefiltrate, sau altfel spus ... bîrfe.
Ştirea este anunţul despre ceva care s-a petrecut în realitate (nu în imaginaţia cuiva) ea ajunge pe lume ca zvon dar nu devine ştire pîna nu e verificată din mai multe surse, de obicei.

Articolul ăla nu era alceva decît o bîrfă răuvoitoare iar muşchiul îndelung antrenat al colegului nostru, trebuia să funcţioneze, să simtă că cineva a plantat indicii false la locul faptei.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu
 
Mesaje: 1861
Membru din: 23 Feb 2011, 13:15

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Shrek » 13 Noi 2017, 14:24

Daca îmi ceri drepturi de autor pentru expresie sa stii ca io n-am bani! Sa-ti dea Donbazil ca dansului ii apartjne " mușchiul!! Eu nu am o părere foarte buna despre cei ce fabrica ori distribuie stiri false ori neverificate. S-aveți o saptamana linistita cu toții!
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 1773
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Ioan Guist » 15 Noi 2017, 08:03

Stiu ca e "iubit "tare de catre cateva persoane-colegi. Asa ca uite , fac o bucurie postand din zicerile lui Andrei Plesu.

"Marea lecție neînțeleasă a comunismului e că ideea comunistă corect aplicată distruge umanitatea. Încercarea poate merge la nesfîrșit și, din păcate, vremurile noastre spun că nu am văzut ultima întronare a ideii comuniste. Ar trebui să fie elementar: ideea comunistă presupune, printre altele, abolirea proprietății private și suprimarea libertății de gîndire și expresie. Cu aceste condiții la bază, rezultatul a fost și va fi întotdeauna dictatura și dezumanizarea.
Dar totul spune că suta de ani comunistă n-a fost suficientă. Mai vrem!"
Nu vand , nu cumpar. .
Avatar utilizator
Ioan Guist
 
Mesaje: 3522
Membru din: 20 Feb 2011, 21:43
Localitate: Cisnadie jud.Sibiu

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde tinumaftei » 15 Noi 2017, 08:19

De la idee la concret este o cale lunga.
Cei mai multi romani, ca si cetatenii altor state mult mai dezvoltate, nu sunt in stare sa isi reprezinte mental o idee. Pentru ei conteaza simturile. Iar perioada comunista nu a reprezentat numai lagare, inchisori, canal, securitate, foame, ... A mai reprezentat si emancipare sociala, invatamant, dezvoltare economica, divertisment, chiar belsug (intr-o anumita perioada).
Lucrurile sunt amestecate si vor fi asa multa vreme!
tinumaftei
 
Mesaje: 574
Membru din: 05 Dec 2015, 23:29

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Bambucha » 15 Noi 2017, 11:59

tinumaftei scrie:... Iar perioada comunista nu a reprezentat numai lagare, inchisori, canal, securitate, foame, ... A mai reprezentat si emancipare sociala, invatamant, dezvoltare economica, divertisment, chiar belsug (intr-o anumita perioada).


:lol:

Interesanta parere! Partea subliniata a reprezentat doar pentru o anumita structura a societatii tot "binele lumii". Mentalitatea de creditare a hotilor provine din aceasta perioada, cand toata clasa muncitoare in "egalitatea" ei, pleca acasa cu ceva in traista. Indiferent ca era fabrica, uzina sau colhoz! Lipsa cronica de orice ne-a intiparit in ADN-ul natiei aceasta caracteristica!

Intr-o lume de "egali" sub teroarea fricii/groazei, cu o constiinta castrata, fara nici un ideal, si cel mai important fara nici o speranta de mai bine, omul nu inseamna mai mult decat o vita! Exemplu concludent este Coreea de Nord!

Ar fi bine sa ne amintim din cand in cand descatusarea din '89 , multi tind sa cada in pacatul nostalgiei si al uitarii!
Sa ne amintim bine ce a insemnat pentru fiecare eliberarea din inchisoarea colectiva! Ce iad hidos a insemnat comunismul, cand ultimul refugiu pentru om l-a reprezentat Dumnezeu!

Batranetea survine cu incetarea oricarui vis, oricarei sperante.
Avatar utilizator
Bambucha
 
Mesaje: 2506
Membru din: 23 Feb 2011, 13:38
Localitate: Bucuresti

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Bambucha » 15 Noi 2017, 12:24

Remarc in ultima perioada o crestere a propagandei procomuniste, ce misto a fost sistemul asta pentru omenire si ce succes si progres a insemnat la nivel de individ si de natie aceasta ideologie! MINCIUNA! Bolsevism pe paine!

Exista un mare pericol, in acest context, sa prinda usor usor aceasta manipulare si sa ne indepartam din ce in ce mai rapid de drepturile omului, si de valorile fundamentale ale umanitatii. Daca masa critica va fi sparta in aceasta directie, atunci nu va mai fi de stat in Romania.
Batranetea survine cu incetarea oricarui vis, oricarei sperante.
Avatar utilizator
Bambucha
 
Mesaje: 2506
Membru din: 23 Feb 2011, 13:38
Localitate: Bucuresti

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde PROPOLINA » 15 Noi 2017, 12:30

Pulbere de comunism

...Partea cu adevărat satanică a comunismului e seducţia, puterea de a fermeca, repetînd cînturi despre egalitate şi progres, dîn vîrful muntelui de oseminte. Practic şi magic, două mituri comuniste au tras şi trag după ele societăţi. Atît societăţile deja mutilate de comunism, cît şi societăţile care îşi aşteaptă nerăbdătoare rîndul, citind critici progresişti ai capitalismului...

http://adevarul.ro/news/politica/pulber ... index.html
Avatar utilizator
PROPOLINA
 
Mesaje: 5
Membru din: 23 Feb 2011, 14:07
Localitate: Brasov

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Balian » 15 Noi 2017, 12:36

tinumaftei scrie:.... chiar belsug (intr-o anumita perioada)....

Care belșug? :?: Care peroiada? :?: Dacă chiar a fost după 23 august 1945 o perioadă de care amintiți, trebuie să iau un tratament de Bilobil că de amintit eu nu-mi amintesc. :!: Un singur lucru care a fost bun,-- am fost tineri--. Atât!
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian
 
Mesaje: 494
Membru din: 27 Feb 2017, 18:14
Localitate: Salonta Bihor

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 15 Noi 2017, 13:36

tinumaftei scrie:
... Iar perioada comunista nu a reprezentat numai lagare, inchisori, canal, securitate, foame, ... A mai reprezentat si emancipare sociala, invatamant, dezvoltare economica, divertisment, chiar belsug (intr-o anumita perioada).

Daca un singur om sufera o nedreptate, intreaga omenire ii simte durerea

Cat de neom poti fi, stiind ca temeiul "prosperitatii " tale se afla in nenorocirea a mii si mii de oameni ucisi sau persecutati timp de trei generatii, in numele unei ideologii monstruoase, provenita din pustietatile Asiei?! Cum poate un om urâ atat de mult, alti oameni pe care nu i-a cunoscut?! Atitudine de gropar ce-si savureaza pranzul pe sicriul din fundul gropii.
feederman
 
Mesaje: 551
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICECine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google Adsense [Bot] şi 23 vizitatori