paul scrie:Repetitio mater studiorum !![]()
Feedere, Feedere ... ce rost au avut comparatiile rautacioase ?
Imi pare rau si imi cer scuze celor ce se simt jigniti de respectiva postare. Chiar ii apreciez pe moldoveni, am relatii foarte bune cu multi si le doresc tot binele din lume, daca este obtinut pe cai cinstite. Dar nu pot fi indiferent la valul de minciuni si calomnii nedemne de un om, aruncate asupra lui Iohannis, care reprezinta, nu etnia germana, ci pe toti romanii din Transilvania. Este omul care, mai mult ca oricand, ar fi capabil sa finalizeze integrarea celor trei provincii istorice. Transilvanenii se simt umiliti de aroganta golaneasca a indivizilor, care aduc ca argument viata personala, aspectele fizice si comportamentale, ale lui Iohannis. Evident caracterul lui Iohannis nu s-a dezvoltat intr-un mediu ostil, conflictual, de permanenta rafuiala si lupta intre indivizi, pentru afirmarea suprematiei in indiferent ce domeniu. A trait toata viata intr-un climat de incredere reciproca, in care nu este nevoie sa te uiti mereu in spate. De aceea este blocat in fata unor atacuri badaranesti si pline de aroganta. Cred ca Ein Mann ein Worth* ar fi fost o deviza electorala care l-ar fi caracterizat. Si pentru ca te simt un pic de dascal, deci cu un bagaj informational si cu capacitate de discernere deosebita, iti sugerez sa studiezi amanuntit teoria "Inteligentelor multiple". Si daca esti dascal asa cum te simt, ar trebui sa iti pui niste probleme. Un dascal bun, iar nu contrafacut, ar trebui sa fie definit de toleranta, sa descopere valoarea din spatele aparentelor. Din pacate romanii sunt tributari, unei educatii nationaliste intolerante,care ii impiedica sa devina o natiune moderna, toleranta , europeana. Prea des se aude neamtu', bozgoru', tiganu', schiopu', chioru', urechiatu', Prea des se aude D.... masii. Prea des se bate cu pumnul in piept, pentru niste virtuti inexistente. Foarte des se arunca vina pentru esecurile proprii asupra altora, ca sunt unguri sau austrieci, evrei sau rusi, tigani sau turci. Prea putin se gandeste cu mitea proprie, prea mult se merge cu turma. In ce parte te situezi? Nu as vrea sa te mai pisc, dar nu ma pot abtine. Intr-o postare recenta spuneai cu mandrie ca in orasul tau nu sunt asistati sociali. Stii ce inseamna asta , blam pentru toata comunitatea, care nu este in stare sa asigure oamenilor, minimul traiului zilnic. Iohannis asta vrea si poate: sa impace tara, si sa asigure de lucru oamenilor, asa cum a facut pentru toata Transilvania nu numai pentru Sibiu. Uita-te in sufletul tau si identifica mobilul care -ti determina subiectivitatea. Este interes sau necunoastere. Pentru necunoastere exista remedii. Pentru interes, viitorul nu poate aduce decat agravare. Vino cu noi !