Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 06 Noi 2014, 19:16

paul scrie:Repetitio mater studiorum ! :lol:
Feedere, Feedere ... ce rost au avut comparatiile rautacioase ?

Imi pare rau si imi cer scuze celor ce se simt jigniti de respectiva postare. Chiar ii apreciez pe moldoveni, am relatii foarte bune cu multi si le doresc tot binele din lume, daca este obtinut pe cai cinstite. Dar nu pot fi indiferent la valul de minciuni si calomnii nedemne de un om, aruncate asupra lui Iohannis, care reprezinta, nu etnia germana, ci pe toti romanii din Transilvania. Este omul care, mai mult ca oricand, ar fi capabil sa finalizeze integrarea celor trei provincii istorice. Transilvanenii se simt umiliti de aroganta golaneasca a indivizilor, care aduc ca argument viata personala, aspectele fizice si comportamentale, ale lui Iohannis. Evident caracterul lui Iohannis nu s-a dezvoltat intr-un mediu ostil, conflictual, de permanenta rafuiala si lupta intre indivizi, pentru afirmarea suprematiei in indiferent ce domeniu. A trait toata viata intr-un climat de incredere reciproca, in care nu este nevoie sa te uiti mereu in spate. De aceea este blocat in fata unor atacuri badaranesti si pline de aroganta. Cred ca Ein Mann ein Worth* ar fi fost o deviza electorala care l-ar fi caracterizat. Si pentru ca te simt un pic de dascal, deci cu un bagaj informational si cu capacitate de discernere deosebita, iti sugerez sa studiezi amanuntit teoria "Inteligentelor multiple". Si daca esti dascal asa cum te simt, ar trebui sa iti pui niste probleme. Un dascal bun, iar nu contrafacut, ar trebui sa fie definit de toleranta, sa descopere valoarea din spatele aparentelor. Din pacate romanii sunt tributari, unei educatii nationaliste intolerante,care ii impiedica sa devina o natiune moderna, toleranta , europeana. Prea des se aude neamtu', bozgoru', tiganu', schiopu', chioru', urechiatu', Prea des se aude D.... masii. Prea des se bate cu pumnul in piept, pentru niste virtuti inexistente. Foarte des se arunca vina pentru esecurile proprii asupra altora, ca sunt unguri sau austrieci, evrei sau rusi, tigani sau turci. Prea putin se gandeste cu mitea proprie, prea mult se merge cu turma. In ce parte te situezi? Nu as vrea sa te mai pisc, dar nu ma pot abtine. Intr-o postare recenta spuneai cu mandrie ca in orasul tau nu sunt asistati sociali. Stii ce inseamna asta , blam pentru toata comunitatea, care nu este in stare sa asigure oamenilor, minimul traiului zilnic. Iohannis asta vrea si poate: sa impace tara, si sa asigure de lucru oamenilor, asa cum a facut pentru toata Transilvania nu numai pentru Sibiu. Uita-te in sufletul tau si identifica mobilul care -ti determina subiectivitatea. Este interes sau necunoastere. Pentru necunoastere exista remedii. Pentru interes, viitorul nu poate aduce decat agravare. Vino cu noi !
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Florin Dobre » 06 Noi 2014, 19:18

CristianBee scrie:...Vorba aia hotu' striga hotu' .

A spune ca PSD fura e pleonasm. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Closcutz » 06 Noi 2014, 19:42

Pai si a spune Pdl si Pnl fura ce-i repetitie...? :lol:
Closcutz

Mesajde Florin Dobre » 06 Noi 2014, 19:44

Closcutz scrie:Pai si a spune Pdl si Pnl fura ce-i repetitie...? :lol:

E amatorism. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Closcutz » 06 Noi 2014, 19:48

Astia de se perinda prin politica damboviteana nu-s amatori in furt...sunt doctori docenti! :roll: :lol:
Closcutz

Mesajde paul » 06 Noi 2014, 20:06

feederman scrie: ...

Feedere, prin postarea aceasta realizez ca nu m-am inselat la prima impresie si anume aceea ca esti un OM de calitate ! Sunt convins ca acele comparatii au fost doar ... nefericite !!! In aceeasi nota, te rog si eu sa ma scuzi pentru "aprecierile"la adresa ta ! Trebuie sa recunosc, in acelasi context pe care tu l-ai reliefat in ceea ce-i priveste pe transilvaneni, care se simt umiliti de anumite consideratii subiective, "i-au foc" in momentul in care moldovenii in general sunt considerati cetateni de mana a patra datorita situatiei economice precare sau a unei educatii deficitare pe ici pe colo ! Sunt de acord ca exista aceste lacune la unii dintre moldoveni, dar ... sa nu generalizam ! Exista foarte multi oameni de o calitate deosebita, calitate care nu este data neaparat de educatie sau stare materiala ci de ... sufletul lor frumos !
Despre mine pot sa-ti spun ca nu sunt decat un marunt functionar de 2 lei ! Nu sunt dascal !
"Uita-te in sufletul tau si identifica mobilul care-ti determina subiectivitatea" ... spui tu, dealtfel foarte frumos formulat !
Incerc un raspuns succint ... am fost "de dreapta"de cand am deschis ochii inspre politica (acum 25 de ani). Am votat cu John Ratiu, cu Emil Constantinescu ('92 si '96), cu Isarescu in 2000 (in turul 2 nu m-am dus sa aleg intre Iliescu si Vadim), cu BASESCU in 2004 (ambele tururi), cu Crin Antonescu in turul1 din 2009 si ... atat ! Basescu ar fi fost bun maximum un mandat! Deja din partea a doua a primului mandat a inceput sa se manifeste autoritar si autarhic, lucruri pe care nu le pot concepe la un sef de stat si mai ales la un sef al statului care a venit la putere in 2004 ca un contrabalans la Adrian Nastase care manifestase inca din timpul prim ministeriatului lui asemenea tendinte! Daca ar fi sa ma refer si la GOLANIILE din al doilea mandat ... scriu pana maine dimineata ! Revenind la Johannis ... cand vad in spatele lui aceeasi oameni care au acoperit si girat golaniile lui Basescu, care l-au facut prin frauda presedinte in 2009, care s-au executat ca oile fara minte in 2012 cand au boicotat referendumul de demitere si foarte, foarte, multe, cand il vad pe acest candidat ca adopta acelasi stil, ca-i lipsit de cea mai elementara barbatie politica refuzand o discutie cu contracandidatii sai ... imi pare foarte rau.Il consider pe Johannis continuatorul acestui fel de a face politica (invrajbind categorii sociale, taind pensii si salarii, hahaind superior "un fleac ... i-am ciuruit"( probabil intr-o forma mai nuantata)etc,etc, etc ! Nu pot gira cu votul meu, continuarea acestui regim care i-a batjocorit pe romani.
Sper sa ramanem prieteni !
Ultima oară modificat de paul pe 06 Noi 2014, 20:23, modificat 1 dată în total.
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde TDI » 06 Noi 2014, 20:19

Sursa: http://m.ziare.com/alegeri/rezultate-finale-oficiale-in-turul-intai-al-alegerilor-prezidentiale-2014-documentele-sunt-trimise-la-ccr-1331711
Biroul Electoral Central a anuntat, joi, rezultatele finale oficiale ale turului intai al alegerilor prezidentiale, dupa primirea tuturor documentelor din tara si din diaspora.

Joi, au fost publicate pe site-ul Biroului Electoral Central atat procesul-verbal centralizator, cat si alte date referitoare la rezultatele alegerilor din 2 noiembrie, se precizeaza intr-un comunicat remis Ziare.com.

Astfel, Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC, a obtinut 40,44% dintre voturi, pe locul doi fiind clasat candidatul ACL, Klaus Iohannis, cu 30,37%.

Locul trei a fost ocupat de independentul Calin Popescu Tariceanu, cu 5,36%, urmat de presedintele PMP, Elena Udrea, cu 5,20% si candidatul independent Monica Macovei, cu 4,44%.

Alegeri prezidentiale 2014: Rezultate finale in Bucuresti - Iohannis a castigat un sector, Macovei e pe podium

Cum a votat diaspora: Iohannis - 46%, Ponta a invins in R.Moldova, Brazilia si Coreea de Nord

Ca numar de voturi, principalii candidati au obtinut: Victor Ponta - 3.836.093, Klaus Iohannis - 2.881.406, Calin Popescu Tariceanu - 508.572, Elena Udrea - 493.376, Monica Macovei - 421.648.

Ceilalti candidati au obtinut urmatoarele scoruri: Dan Diaconescu - 382.526 voturi (4,03%), Corneliu Vadim Tudor - 349.416 voturi (3,68%), Kelemen Hunor - 329.727 voturi (3,47%), Teodor Melescanu - 104.131 voturi (1,09%), Zsolt Szilagyi - 53.146 voturi (0,56%), Gheorghe Funar - 45.405 voturi (0,47%), William Brinza - 43.194 voturi (0,45%), Constantin Rotaru - 28.805 voturi (0,30%) si Mirel Mircea Amaritei - 7.895 voturi (0,08%).

Numarul total al alegatorilor inscrisi in listele electorale permanente a fost de 18.284.066, iar numarul total al celor care s-au prezentat la urne a fost de 9.723.232, adica 53,17%.

Numarul celor care au votat pe liste suplimentare a fost de 1.126.284, iar cu ajutorul urnei mobile au votat 76.016 alegatori.
TDI

Mesajde Florin Dobre » 06 Noi 2014, 20:22

Paul, Ioane refuza doar sa joace cum vor sa-i cante pesedeii.
Le-a facut o invitatie la Timisoara...CU TOATA PRESA DE FATA.

Vizionam mai devreme o secventa cu un opozant invitat la A3. Pentru ca a indraznit sa aiba alt discurs decat vocea A3, a fost dat afara din emisiune.
Cum iti imaginezi ca Ioane ar fi pus in aceeasi situatie?! Aia nu e televiziune...e latrina.
http://www.youtube.com/watch?v=H1zZVa5GI8Y
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde TDI » 06 Noi 2014, 20:28

Din 18.284.066 romani cu drept de vot (oare cati or fi de fapt?) - Victor Ponta - 3.836.093, Klaus Iohannis - 2.881.406= 6717499. Mai rămân 3.005.733 voturi de impartit. Si poate, mai multi cetateni la vot - desi ma îndoiesc ca vrezenta la vot va depasi 60%.
TDI

Mesajde Bambucha » 06 Noi 2014, 20:33

feederman scrie:Cautam explicatii pentru neputinta natiei. Cea mai la indemana este manipularea. Pe jumatate este adevarat. Raul cel mare este reaua credinta, consolidata genetic de secolele de indoctrinare antieuropeana, hranita de racle si mituri istorice, fara support in realitate. Este bucuria colectiva de a admite minciuna, de a nega evidenta adevarului, de a da cu piatra in cel care nu este ca noi, care s-a remarcat printr-o realizare oarecare, care iese din mocirla constiintei de turma. A existat intr-adevar un proces de manipulare pe care-l numim astazi cu multa delicatete, balcanizare. Este de fapt expresia invidiei milenare a unei Grecii corupte, fata de o latinitate creativa si viguroasa, preluata de civilizatia europena moderna si transmisa intregii lumi. A inceput cu 2000 de ani in urma, este ascunsa sub sutane si potcapuri, o avem in sange si continua si astazi cu mult success. Europa s-a oprit pe undeva pe la noi, incearca sa faca cativa pasi , dar ii punem pe sest nisip la cuzineti.
Daca Iohanis nu va iesi presdinte , nesansa va fi a romanilor. Vor fi inca 5 ani irositi, plus inca zece, douazeci pentru remediere . O victorie a lui Ponta (foarte previzibila), ar echivala cu triumful bordeiului de chirpici de la falticeni, in fata casei sfatului din Brasov.

Eu as merge mai degraba pe 3 aspecte esentiale vis a vis de neputinta natiei:
-mentinerea unei saracii lucii la pragul de supravietuire
-educatia
-religia
Acesti 3 factori sunt determinanti in directia actuala spre care ne indreptam iar factorul balcanizare dupa modelul antic grec cred eu, si sper totodata sa aiba un rol recesiv in aceasta ecuatie in epoca in care traim. Vis-a-vis de aceasta idee putem sa tragem o paralela si sa vedem ce s-a intamplat in sanul celei mai importante puteri economice din Europa in perioada interbelica, cand pe un fond de saracie lucie coroborat cu umilinta poporului la propriu, s-a intamplat ce s-a intamplat.

Avem inputuri si influente culturale din mai toate directiile cardinale si suntem mixati cu tot felul de cotropitori de-a lungul celor 2000 de ani. Avem asadar o zestre de gene destul de colorata si ne-am adaptat “directiei din care bate vantul”. In acelasi timp suntem la granita a doua fronturi religioase de traditie si cu istoric milenar: Crestinismul si Islamul
Chiar si cu un motor functional, directia ne mai joaca feste fiind pe marginea prapastiei.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde paul » 06 Noi 2014, 20:35

Florine, invitatia lui Ponta a fost una de bun simt ! A propus 4 televiziuni de stiri (2 apropiate lui si 2 apropiate lui Johannis). A fost refuzat ... nepoliticos ! Daca intr-adevar Johannis si staff-ul lui doreau cu adevarat o discutie, puteau declara ca au luat act de propunere dar ca o vor amenda ! Ei au spus sec ... niet ! A treia zi, dupa ce-au realizat pierderile de capital de imagine ... au dat-o la intors, in cel mai pur stil basist ! Asa ca ...
Cat despre Calimente si tupeul lui, nu mai sunt prea multe de spus . A mai fost dat afara din emisiuni si la alte posturi tv !
Latrina, latrina, A3, dar n-au dat niste exit-uri masluite ca B1 sau Realitatea ! Rezultatele finale postate de colegul TDI confirma lucrul acesta . Te intreb, onest discutand ... care-i mai latrina, aia care dadeau exit-uri in care diferenta era de 5-6% intre cei doi sau cei care afisau 9-10% ???? :shock:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Bambucha » 06 Noi 2014, 20:50

Paul,
Sa intelegem ca intreaga patima si ardoare contra lui Johannis pleaca de la faptul ca Basescu a introdus forfetarul?
In paralel avem la sertar o lege, dintr-un sir interminabil, mult mai grava. Ce facem? Devenim partasi si inchidem ochii la ceea ce se va intampla? De ce impinge baroniada PSD un om inainte, intr-o functie mai mult decorativa, un om care deja are toata puterea executiva in acest moment (guvern+parlament)?
Oare nu ar fi bine sa incercam sa sustinem un echilibru al puterii cat de precar pare el ca este?
Ultima oară modificat de Bambucha pe 06 Noi 2014, 20:53, modificat 1 dată în total.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Mircea_63 » 06 Noi 2014, 20:51

feederman scrie:..... aruncate asupra lui Iohannis, care reprezinta, nu etnia germana, ci pe toti romanii din Transilvania. ...... Cred ca Ein Mann ein Worth* ar fi fost o deviza electorala care l-ar fi caracterizat.

feederman... imi place mult cum scrii si apreciez felul in care gandesti. Doresc doar a te completa putin.

Sunt convins ca oameni onesti, inteligenti, buni si de caracter exista peste tot. Nu este apanajul nostru, al transilvanenilor.

In transilvania exista o forma a opiniei publice si egoului personal mai dezvoltate, adica prin traditie populara este foarte rusinos sa nu te tii de cuvant si multe altele. O forma subtila a influentei catolice face ca aici sa fie rusinos sa fii sarac. Cum asa? Candva -poate si acum, nu stiu asta- se puteau cumpara "indulgente". Avand bani si cumparand "iertari", evident ca bogatul devenea mai placut Domnului, iar saracul ramanea un pacatos.
Saracia devenea astfel un lucru rau la nivel de religie. Asta nu i-a imbogatit peste noapte, dar s-au straduit ca macar sa cosmetizeze. Astfel ca si-au reparat gardurile, varuit casele, pus flori etc incat macar sa para mai instariti, iar atitudinea fata de munca s-a schimbat putin in bine.

Am asistat la o faza... ungurul in atelier, coleg cu romanul. Hainele de lucru ale ungurului erau petice peste petice, iar la un pahar si mistouri de atelier, romanul glumeste pe seama peticelor astuia, la care primeste raspuns:
- La mine adevarat, petice, dar curat. Uite tu la tine.

Inclusiv religiile derivate din catolicism, in speta protestantii, au cumva ca ecou acest aspect. La ortodocsi in schimb, bogatii sunt detestati, chiar daca sunt invidiati, caci "mai usor trece camila prin urechile acului decat bogatul in Imparatia Cerului." In concluzie, n-a exista acel concurs care are si partea lui de fatada. Stii ce concurs este dimineata, care iasa primul sa mature in fata casei, sa aibe florile mai ingrijite, casa mai varuita si curata. Rusine sa iesi din casa cu hainele altfel decat perfect curate, sa fii vazut beat etc in Transilvania.
Totusi astea sunt cutume care nu schimba valoarea de om. Ai raspunsuri: nu haina face pe om, daca sunt beat ma trezesc, pe cand tu... In Moldova cel putin, valorile spirituale imi par mult mai apreciate. Transilvaneanul este meseriasul, moldoveanul este poetul si filosoful, olteanul... eh asta-i seful ca si de sef e nevoie. :lol:

Am cunoscut moldoveni si olteni... oameni fantastici. Sunt mult mai multe cele care ne unesc decat cele care ne dezbina. Porcaria asta de politica si hotiile politicienilor, impreuna cu greutatile zilnice ne incranceneaza, dar suntem acelasi popor, diferiti si totusi asemenea.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde paul » 06 Noi 2014, 21:09

Bambucha scrie:Paul,
Sa intelegem ca intreaga patima si ardoare contra lui Johannis pleaca de la faptul ca Basescu a introdus forfetarul?
In paralel avem la sertar o lege, dintr-un sir interminabil, mult mai grava. Ce facem? Devenim partasi si inchidem ochii la ceea ce se va intampla? De ce impinge baroniada PSD un om inainte, intr-o functie mai mult decorativa, un om care deja are toata puterea executiva in acest moment (guvern+parlament)?
Oare nu ar fi bine sa incercam sa sustinem un echilibru al puterii cat de precar pare el ca este?

Caline, am pomenit eu ceva de forfetar in descrierea succinta a motivelor pentru care nu-l votez pe Johannis ? Ipocrit as fi sa nu recunosc ca in plan personal acest lucru m-a afectat, mai ales ca ... era munca mea de 20 de ani, era "copilul" meu ... daca vrei ! Si totul s-a dus de rapa, printr-o decizie luata de un guvern "de dreapta", adica ... de ai mei ! :oops: Daca ar fi fost luata aceasta decizie de un guvern de stanga, m-as fi inclinat si m-as fi consolat cu ideea "atat pot, atat fac"! :oops:
Dupa cum ne-a demonstrat istoria recenta, functia de presedinte nu-i deloc decorativa; aminteste-ti cand acest Basescu i-a refuzat functia de premier lui Johannis. Intreb si eu acum ca prostu' : daca de premier n-a fost bun,de ce-ar fi bun de Presedinte ??? :shock: Lui Ponta nu i-a refuzat functia de premier ! 8-)
Cat timp Basescu a fost Presedinte si Boc premier si pedeleu' erau majoritari in Parlament, si tot clica lor numeau judecatori si procurori la DNA si ICCJ, nu ti-ai (v-ati) pus problema lipsei echilibrului ! De ce acest echilibru ar trebui sa ne intereseze acum ??? :oops:
paul

Mesajde Bambucha » 06 Noi 2014, 21:23

paul scrie:1. Dupa cum ne-a demonstrat istoria recenta, functia de presedinte nu-i deloc decorativa; aminteste-ti cand acest Basescu i-a refuzat functia de premier lui Johannis. Intreb si eu acum ca prostu' : daca de premier n-a fost bun,de ce-ar fi bun de Presedinte ??? :shock: Lui Ponta nu i-a refuzat functia de premier ! 8-)

2. Cat timp Basescu a fost Presedinte si Boc premier si pedeleu' erau majoritari in Parlament, si tot clica lor numeau judecatori si procurori la DNA si ICCJ, nu ti-ai (v-ati) pus problema lipsei echilibrului ! De ce acest echilibru ar trebui sa ne intereseze acum ??? :oops:

1. Deoarece la aceea data Johannis reprezenta stanga, iar daca presedintele ar fi persistat sa refuze in continuare investirea primului-ministru s-ar fi lovit de constitutie. Sa nu fim ipocriti, o persoana independenta fara o masinarie in spate are 0(zero) sanse de a fi ales indiferent cat de drepte si de bun simt ar fi principiile/programul cu care vine( a se vedea cazul independentului Macovei). Este trista realitate intr-o Romanie unde primarii/elitele judetene atarna greu balanta intr-o parte sau in alta (oare de ce suntem unica tara europeana care suspenda o lege pe o perioada determinata in funtie de interesele unui partid?) :oops:

2. Nu. Deoarece DNA executa acum capete de pe intreaga plaja politica! Deci indiferent de cine este pus sau cum este pus, acolo se face o treaba REVOLUTIONARA, pe care eu o sustin pana in maduva oaselor :)
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde lucky5strike » 06 Noi 2014, 21:24

Colcaie si in Romania de oameni buni si responsabili. Care ar face ceva pentru tara si popor. Dar sistemul in acesti 25 de ani le-a dat vreo sansa? Sa se vada? Niet.

Indiferent cine iese la vot, problema e cum poate poporu' sa ii puna la munca. , fiindca de somn prin Parlament, din cauza de 3-4 zile lucratoare pe saptamana... extrem de epuizant... eu sunt satul.

Era vorba sa ramana 300 pe la Casa Poporului. Dupa ce si-au redus salariul... si ei... ca orice bugetar, au ramas doar... 600.

Istoria acestor ani ne arata ca presedintele si primul... preponderent din astia s-au ales.

Numesc asta sfidare pe fata.

:evil:
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE