Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Introducere in realitate !

Mesajde BUNKA » 20 Noi 2012, 02:06

NU este cazul aici. !! In nici un caz.!! Belini,,, melini.... zuninini... sunt nimic altceva decat niste sarlatani, am chiar puternica parere ca sunt si dezecilibrati psihic.. Pana acum nu au creat NIMIC !! Nu are nici unul dintre ei vre-un motor care sa obtina energie din asa numita energie radianta, sa il lase spre analiza comunitatii stiintifice in asa fel incat totul sa fie dincolo de orice dubiu !!

NU este adevarat...toate lucrurile astea sunt studiate de prin anii 80 daca nu ma insel, dar nu au fost puse la vedere pt ca pur si simplu este un domeniu in studiu...au facut Simplified School Girl Energizer, pe care l-au propus spre studiu abia la aparitia World Wide Web-ului...pana atunci totul s-a intamplat la nivelul atelierelor lor unde-si derulau experimentele...sunt mai multi implicati.
Odata cu aparitia NET-ului, au facut grupuri de studiu, cu oameni pasionati, pt a intelege fetele ascunse ale acestei energii...si totul s-a derulat sub indrumarea directa a lui John Bedini...oamenii care au testat SSG-ul au obtinut rezultate, se vede din discutiile intre ei care au ramas marturie.
Apoi au fost patentate inca de la inceput, firma lui Bedini Energenx detine toate drepturile intelectuale pt tot ce a patentat omul...si a lasat la liber totul pe net din motive usor de intuit.
Ideea a fost ca lumea sa testeze SSG-ul la inceput, apoi sa inteleaga cum functioneaza, si sa poata modifica energizer-ul in asa fel incat sa poata fi folosit in diverse aplicatii....a facut efectiv SCOALA pe forum, exact cum discutam noi de albine, asa discuta el cu cei care au dorit sa-i testeze inventia.
Nu a patruns foarte mult in randul oamenilor pt ca tehnologia este oarecum noua...si putin inteleasa, respinsa din start de multi sceptici si testata doar de pasionati.
Am impresia ca multi fizicieni care au ramas in istorie ,au fost numiti sarlatani la un moment dat!! :idea: :roll:
Eu zic ca nu e cazul sa-i numim asa doar pt ca ceea ce sustin ei pare ireal la un moment dat.
Sunt de parere ca daca si 1% sunt sanse sa fie valabila treaba atunci chiar merita testata si luata in serios, pt ca problema pe care incearca sa o rezolve este mult prea importanta pt a fi luata asa in deradere.
Sincer, nu m-as grabi sa-l numesc sarlatan pe Bedini pana ce nu as incerca SSG...el sustine ca daca nu schimbi nimic in circuit, atunci functioneaza.
Experimental se poate face cu costuri foarte mici, deci ne putem lamuri destul de usor!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 20 Noi 2012, 02:08

Ai stiintza despre faptul ca,,corpul uman rezoneaza cu mediul inconjurator?...ca are o aura energetica?...aia e tot de natura chimica????
BUNKA

Mesajde BUNKA » 20 Noi 2012, 02:33

BUNKA am citit frate tot, cu toata atentia care o pot acorda acestei idei... si am vazut nimic altceva decat teorii... pareri .. opinii...

iti spun inca odata ca e sarlatanie,...

existenta acelei "energii libere' nu a fost dovedita niciodata in nici un fel, matematic, sau fizic sau intr-un fel empiric... Doar spune alde' Belini & Co cum ca ar exista si el o capteaza

Ai sa cumperi carti, magneti, bobine, scheme, etc, etc.. si nu ai sa faci nimic... schema de nselare este o schema clasica de aburire...

Nu exista fizica pe care am invatat-o eu si cea pe care ai invatat-o tu.. fizica e FIZICA, una si unica pentru toti... Repet, singurul lucru care e relativ cand vorbim de fizica, e gradul nostru de cunoastere al ei...

Imi este foarte greu sa cred ca ai citit tot despre subiectul asta...eu il cunosc de vreo 2 ani, si ma tot uit si tot citesc, si iti zic sincer ca mereu gasesc chestii pe care nu le stiam, mereu descopar ca am ratat ceva, in afara de teorii nu ai vazut cum functioneaza energizerul?...l-ai vazut in actiune SSG-ul sau Monopolul de 10 bobine?..ai incercat sa experimentezi daca nu ai crezut?...nu ai facut-o??...nu ti se pare subiectul important ca sa merite un test??...cum ai ajuns la concluzia ca e o facatura??...esti expert in fizica, sa poti spune ca stii tot??..exista posibilitatea sa nu stii ceva in materie de fizica??
Cei care detin intradevar cunostinte de fizica si chimie la nivelul cel mai inalt, si ma refer la oamenii de stiinta, pot afirma ei ca detin adevarul absolut in materie de fizica la ora actuala, ca au descoperit tot ce se putea si nu mai exista nimic altceva de descoperit??
Sunt intrebari pertinente zic eu...care ne duc cu gandul ca nu trebuie sa fim foarte siguri pe ceea ce stim, ci mai degraba sa fim SIGURI CA NU STIM TOT.

Spui asa "
existenta acelei "energii libere' nu a fost dovedita niciodata in nici un fel, matematic, sau fizic sau intr-un fel empiric... Doar spune alde' Belini & Co cum ca ar exista si el o capteaza"

Stii banuiesc ca nu totul s-a descoperit folosind Fizica Experimentala...unele s-au descoperit utilizandu-se Fizica Teoretica.
El nu o mai capteaza, ca din cate stiu omul a murit intre timp, desi nu era tocmai batran!!!
Legea a 3-a a lui Newton, ar trebui sa ne puna pe ganduri cand vorbim despre faptul ca existenta energiei radiante nu a fost demonstrata fizic sau matematic...si imi mai scapa ceva, nu-mi aduc aminte numele, insa am citit undeva despre un fizician care chiar a demonstrat matematic ca oricare curent are si un contracurent...sper sa ma fi exprimat corect, desi ma indoiesc...oricum se desprinde ideea ca in sens opus unui curent de natura electrica ar trebui sa existe un contracurent. :shock: O sa aflu cum il cheama si iti zic...
Teoria relativitatii restranse si generala ar trebui sa ne puna pe ganduri cu fizica asta care e una pentru toti, unica si valabila oriunde oricand pt oricine...de fapt se pare ca legea conservarii energiei nu este valabila oricand si oriunde si ca fenomenul care se intampla in circuitele si campurile magnetice Bedini, isi gasesc explicatia in teoria generala a relativitatii....ceva legat de curbura spatiu-timp...
Legat de nivelul de cunoastere..nimeni nu s-a nascut invatzat, si daca este vointza..se invatza oricand, si ...putini oameni pot spune ca au invatzat tot in materie de fizica si chimie si ca sunt la zi.
Eu recunosc ..am o dorinta mai mare de invatzare acum decat in scoala generala!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 20 Noi 2012, 02:43

Cat poate sa te coste experimentul asta?? http://www.youtube.com/watch?v=n2F_Pepg ... re=related
Niste bobine, putin lucru manual pentru realizarea lor, o rola de la niste patine cu role, niste magneti, circuitele care presupun niste diode, tranzistori, rezistori, potentiometru, si doua baterii+ ceva instrumente de masura, niste neoane etc...
Ca sa fie edificator experimentul trebuie urmati exact pasii recomandati de Bedini in planul SSG Energizer care se gaseste pe net.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 20 Noi 2012, 03:19

Peter Liendeman este unul din ei...http://www.youtube.com/watch?v=iLGuf1ge ... re=related
Asta chiar ne ia de la 0 si ne explica ca la prosti ce se intampla...am avut rabdarea sa ma uit la tot filmul...este mai mult decat as fi putut sa sper in materie de explicatii legat de "Back Electromagnetic Force" ...
BUNKA

Mesajde BUNKA » 20 Noi 2012, 05:26

Subiect de studiu http://www.energeticforum.com/renewable ... crets.html lumea mai e preocupata si de chestii aparent imposibile, nu toti l-au luat pe NU in brate!!
Eu nu stiam de Bob Teal...cati dintre noi stiau?
Fiti atenti ce zice Peter Lindeman pe finalul filmului de mai sus...in penultima mea postare...

"primul mare secret este adevarata fuctie a BEF (back electromagnetic force); principala functie este sa distruga cea mai mare parte din energia introdusa intr-un motor fara a crea nici un beneficiu.
BEF intr-un motor nu este altceva decat recunoasterea faptului ca inductia directa a masinilor electromecanice este tot timpul motor si generator, si ca aceste doua functii opuse nu pot fi separate in aceste tipuri de design...incerc sa traduc...performantele lui nu sunt limitate de legile fizicii, ci mai de graba de comportamentul fortelor determinat de tipologia designului.

Al doilea secret este ca motoarele electrice care nu produc EMF au fost produse acum 170 de ani dar mereu au ost prezentate ca ineficiente.
Aceste designuri sunt alcatuite dintr-un singur electromagnet care atrage o bucata de metal...niciodata nu au fost folositi magneti permanenti!!
In 1970 Bob Teal a studiat in profunzime aceste procese, si in final a rezolvat toate problemele ridicate de designurile istorice care le limitau producerea energiei mecanice.
In acest proces el a construit si testat cele mai puternice motoare facute vreo data care functionau pe principiul atractiei magnetice!

Al treilea mare secret este ca motoarele electrice care functioneaza pe pulsuri DC, pot fi configurate sa furnizeze inapoi pana la 90% din energia consumata fara a afecta energia mecanica furnizata!
Roger Andrews s-a aruncat in acest proces la inceputul anilor 1970 si a reusit sa faca asemenea "jucarii" cu succes...dar John Bedini a descoperit de unul singur acest proces dupa 30 de ani de studiu, a inventat si patentat un circuit simplu care ne permite sa fie inteles si maximizat.
Cand toate aceste descoperiri sunt puse laolalta, motorul electric devine o masina uimitoare fara concurenta in ceea ce priveste puterea si performanta.
Aceste concepte sunt universale, si se pot aplica la sute de tipuri de designuri...generatoarele se pot proiecta fara a mai avea BEF, posibilitatile sunt fara precedent...pur si simplu suntem in pragul unei noi ere electrice."
BUNKA

Mesajde BUNKA » 20 Noi 2012, 06:18

http://www.energeticforum.com/renewable ... crets.html

Dar John Bedini nu numai ca a descoperit ceea ce spune LLiendeman mai sus ci mult mai mult un asa zis motor care are COP peste 1...un captator energetic!!!
BUNKA

Mesajde echo » 20 Noi 2012, 09:25

BUNKA eu iti admir entuziasmul si mai ales setea de cunoastere.... iti urez succes in continuare, nu ai ce si mai ales de ce sa ma convingi pe mine...

Sunt multe chestii care sunt descoperite, stiute, dar care tehnologic sau economic nu sunt viabile inca...
Totul se rezuma la bani si pe termen lung, energia obtinuta astazi, in felul in care ea este obtinuta, este cel mai ieftin posibil tehnologic...
Nu sustin ca nu ar exista si alte surse de energie. Sunt multe si experimental se pot face multe chestii. Doar ca 1 kw produs pe acele cai este cu mult mai scump decat cele produse azi.

Eu citeam de resursele petroliere ale SUA si Canada in zacamintele de nisipuri petroliere (Alaska si Aleberta), lucrari din anii '70. Abia acum s-au apucat ambele tari sa produca petrol din acele zacaminte. De ce ?? pentru ca pretul unui baril acum este atat de sus incat este mai economic sa produci din acele nisipuri petroliere decat sa importi de la arabi.

Se vorbeste in lumea petroliera ca in 5 ani SUA va redeveni exportator de petrol, ocazie cu care politica SUA cu privire la Arabia Saudita (in special) se va cam schiba...

Procesele folosite in extractie sunt simple: minerit deschis (cariera) si cracare. Procedeul de cracare a fost inventat de nemti in perioada interbelica, (parca de catre Bayer), procedeu prin care produceau benzina din carbune, pe care Germania il aveau din abundenta si ceea ce le-a permis nemtilor o independenta in WW2

Procedeele sunt deci vechi si arhicunoscute, zacamantul este super arhicunoscut, per total are dimensiunea Europei, doar ca pana acum, economic, tehnologile existente nu au fost viabile a fi aplicate asupra acelui zacamant de nisipuri petrolifere. A fost mai ieftin petrolul arabilor.

Exemplele pot continua.. Aplic aceeasi logica si altele asupra acestei descoperiri si ajung la concluzia la care am ajuns...

Am avut sansa sa lucrez cu cercetatori care descoperisera niste chestii de care erau absolut convinsi (si erau adevarate, nu contest nimic) dar care nu prea mergeau la scara industriala...

Eu am mare respect pentru ingineri, pentru cei adevarati, pentru faptul ca un inginer poate face orice in limitele tehnologice ale timpului sau... Daca fizicienii , matematicienii, pot duce pana la extrem anumite teorii, formule, etc, numai inginerii sunt cei care le si pun in practica si le fac viabile tehnologic. Pana nu se intampla asta, toate aceste inventii raman in sfera cercetarii, inovatiei, SF-ului (uneori) , teoriei, etc...
(subliniez ca eu nu sunt inginer, dar am avut sansa si privilegiul sa stau pe langa unii foarte buni, de unde si admiratia si respectul meu)

Poate exista toate cele de mai sus, energii libere, aure energetice, etc, dar ele nu sunt viabile economic !! Asta e schema cea mai importanta... Ma enervez cand citesc "free energy" !!! Asa ceva nu exista si energie mai ieftina decat acum nu va exista niciodata.... putem uita de chestia asta... Pentru ca producerea de energie electrica din surse din ce in ce mai rafinate, va implica folosirea unei tehnologi din ce in ce mai avansate, cu oameni din ce in ce mai pregatiti, mai scumpi, executata din materiale din ce in ce mai avansate, respectiv mai scumpe....
Folosirea acestor surse de energie va fi posibila pe masura ce pretul kwh va creste pe piata libera si pretul acestuia va face posibila, economic vorbind, folosirea acelor surse (vezi analogia cu nisipurile petroliere)

Restul.. cu "free energy" sunt povesti ... dar povesti din alea nesimtite....

Eu iti urez sa devii independent energetic si daca ai in exces, iti promit ca voi cumpara de la tine, daca imi dai la 1 ban mai ieftin decat Electrica... Voi fi primul tau client. DAR va trebui sa vad si eu frigiderul tau ca va merge cu energia produsa de tine asa cum ti-am scris mai sus. Nu vreau nimic "free" , sunt deacord ca intr-o societate normala, efortul fiecaruia, atat intelectual cat si fizic, trebuie rasplatit...

Asa vad eu REALITATEA...
Succes!!
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde Mircea_63 » 20 Noi 2012, 10:25

Echo, Bunka... imi fredona adineauri un gand foarte asemanator cu cele scrise de Echo. Chiar am fost foarte, foarte surprins de asemanare.

Si in Romania inca mai exista rezerve de petrol, pe vremea lui Ceausescu ni se explica faptul ca e mai rentabil importul si pastrarea rezervelor _anumitor rezerve- pana la dezvoltarea tehnologie, astfel incat sa devina mai rentabila extractia.

Iar despre energie...Exact cuvantul "Free" duce la ideea de perpetuum mobile si deranjeaza ingineria dintre urechile mele. Am convingerea ca vor fi gasite surse mai ieftine de energie, dar nu "free".
Cu toate astea, recunosc ca am un sentiment de admiratie pentru utopisti de genul lui Bunka si de detestare a celor care cu buna stiinta mint in privinta "descoperirilor" lor. Pe acestia ii consider sarlatani.

N-am ras nicio clipa la cele scrise de Bunka. De zambit...am zambit!
Succes, Bunka si iertare ca am incercat sa-l alung pe Mos Craciun!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde kamy » 20 Noi 2012, 10:39

,,imposibilul ,ramane imposibil pana nu se gaseste unul sa-l ignore,,
kamy

Mesajde Mircea_63 » 20 Noi 2012, 10:48

Deacord cu ce spui kamy. Eu sunt revoltat doar impotriva celor care spun ca l-au gasit deja si de fapt ne spun minciuni. Practic sunt revoltat de minciuna.

Ce scria Jules Verne si era SF atunci, azi e pistol cu apa. Cine stie ce SF va fi in viitor.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde BUNKA » 20 Noi 2012, 11:16

'Poate exista toate cele de mai sus, energii libere, aure energetice, etc, dar ele nu sunt viabile economic !! Asta e schema cea mai importanta... Ma enervez cand citesc "free energy" !!! Asa ceva nu exista si energie mai ieftina decat acum nu va exista niciodata.... putem uita de chestia asta... Pentru ca producerea de energie electrica din surse din ce in ce mai rafinate, va implica folosirea unei tehnologi din ce in ce mai avansate, cu oameni din ce in ce mai pregatiti, mai scumpi, executata din materiale din ce in ce mai avansate, respectiv mai scumpe....
Folosirea acestor surse de energie va fi posibila pe masura ce pretul kwh va creste pe piata libera si pretul acestuia va face posibila, economic vorbind, folosirea acelor surse (vezi analogia cu nisipurile petroliere)

Restul.. cu "free energy" sunt povesti ... dar povesti din alea nesimtite....

Eu iti urez sa devii independent energetic si daca ai in exces, iti promit ca voi cumpara de la tine, daca imi dai la 1 ban mai ieftin decat Electrica... Voi fi primul tau client. DAR va trebui sa vad si eu frigiderul tau ca va merge cu energia produsa de tine asa cum ti-am scris mai sus. Nu vreau nimic "free" , sunt deacord ca intr-o societate normala, efortul fiecaruia, atat intelectual cat si fizic, trebuie rasplatit... '

Ok...hai sa nu-i zicem Free Energy, sa-i zicem Low Cost Energy...pt ca oricum ar fi daca cineva ar produce maine un astfel de aparat, el cu siguranta ca ar costa cateva mii de euro chiar daca tehnic el nu ar fi foarte greu de realizat pt un cunoscator....sau chiar daca vrei sa ti-l faci singur tot te costa ceva materialele...deci nu e Free Energy! :) Spui ca energiile astea chiar daca exista nu sunt viabile economic...asta nu putem sti, pentru ca nu sunt foarte multi ani de cand subiectul este sub lupa cercetatorilor in domeniu, si iarasi e si mai putin timp de cand aceste informatii au scapat in public...
Trendul este asa cum spui tu...totul sa coste din ce in ce mai mult, indiferent daca in acel cost se regaseste ceva care sa merite platit in plus sau nu, in ziua de azi banul dicteaza tot, iar daca detii un monopol atunci de ce sa nu te imbogatesti pe seama asta ???...nu, asa este gandirea!!
Ca energie mai ieftina decat este acum nu va exista niciodata asa cum spui tu...imi vine greu sa cred...acum este scumpa si va fi din ce in ce mai scumpa atata timp cat altceva cu adevarat accesibil nu-i va lua locul ...oricum pretul din ce in ce mai ridicat al energiei nu poate fi suportat de economii la nesfarsit, pur si simplu se ajunge la un prag al pretului la care mai bine nu mai consumi decat sa platesti...va fi imposibil de platit.
Apoi zici ca nu poate fi mai ieftina...pai orice om poate sa-si construiasca acasa un generator eolian daca isi pune mintea, nu ma pune sa iti dau documentatia de pe net, sa vezi cat de simplu e...o dau in "VANT" si nu e interesul meu pe topicul asta sa vorbesc despre energia din vant...aia este demonstrata, aplicata...mai scumpa la nivel mare din cauza costurilor de implementare a tehnologiei la nivel macro...nu asta ma intereseaza, desi un generator eolian poate fi facut foarte usor care sa sustina consumul pt o gospodarie...sau un sistem cu panouri solare.
Cu sigurantza ca nu o sa vanda nimeni energie obtinuta din vacuum, cel putin nu in viitorul apropiat, implementarea la nivel macro probabil ca necesita investitii mari si tot acolo s-ar ajunge, adica tot despre monopol ar fi vorba si tot despre bani a-m vorbi in final.
De ce spun asta?...va dau un exemplu:
Daca azi produci 1 Kw cu 1 leu sa zicem si tu il vinzi cu 2 lei si maine ai avea posibilitatea sa produci acelasi Kw cu 0,001lei (tinand cont ca trebuie amortizata instalatia) ...tu tot cu 2 lei vinzi, pt ca desi scad costurile, tu mare companie energetica care investesti la nivel macro...tot 2 lei incasezi pe ea chiar daca costurile de productie s-au dus spre 0.
Problema mare este ca economiile nu mai suporta ceea ce se intampla acum..si va fi din ce in ce mai greu sa suporte, deci invariabil sevor duce in cap si o sa trebuiasca sa lase loc noilor tehnologii, si sa accepte o limitare a costurilor.

Problema majora este ca daca aceasta forma de energie se poate folosi, si daca "masina" care o poate capta se poate realiza cu costuri mici de aproape oricine, atunci ar dispare monopolul si s-ar rezolva problema economiilor care nu vor mai face fata costurilor energetice...asta este o problema mare la nivel global, care nu se va rezolva altfel decat pornind de la ENERGIE. Daca sa zicem cineva ar face aceasta "masina" intr-un anumit areal si acest lucru devine cunoscut in public, devine usor de dovedit, atunci problema se pune ca multi vor renunta de buna voie la dependenta de sistem...trebuie doar o mica "scanteie" care probabil se produce in timp ce vorbim daca stam sa ne gandim ca preocupare pe domeniul asta este din ce in ce mai mare.
Cu sigurantza ca daca as reusi sa captez acest tip de energie, o sa o fac pt consum personal, si cel mult o sa arat jucaria cat mai multor oameni...nimic mai mult.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 20 Noi 2012, 11:23

Deacord cu ce spui kamy. Eu sunt revoltat doar impotriva celor care spun ca l-au gasit deja si de fapt ne spun minciuni. Practic sunt revoltat de minciuna.

Ce scria Jules Verne si era SF atunci, azi e pistol cu apa. Cine stie ce SF va fi in viitor.

Pai gresesti Mircea...gandeste-te doar la viteza cu care au evoluat descoperirile in materie de fizica si chimie in ultimii 200 de ani, sunt foarte multe chestii imposibile care intre timp au devenit posibile, si foarte multe chestii despre care lumea nu avea habar, sau nu stia de existenta lor care intre timp s-au descoperit si au nascut noi intrebari...stiintza evolueaza foarte rapid, pt noi insa este greu de perceput asta din cauza limitarii in timp a existentei noastre...gandeste-te ca un om traieste in medie 70 de ani...ce inseamna 200 de ani???...e vorba de cateva generatii, daca te referi la "generatie" la perioada de timp in care un om poate acumula si descoperi lucruri in materie de stiinte....de la 20 la 70 de ani se poate considera ca un om poate invatza si descoperi lucruri...deci 50 de ani, asta inseamna ca in decursul a 4 astfel de cicluri s-a ajuns la ce se cunoaste azi, si la multitudinea de intrebari care au aparut intre timp si care nu au inca un raspuns.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 20 Noi 2012, 11:32

Repet, omenirea inca nu are tehnologia necesara captarii energiei cosmice, sau alte energii... libere, pe care sa o transforme in mod eficient in energie electrica de uz curent, LA UN PRET ACCESIBIL DPV ECONOMIC. Vorbesc ACUM.

Am citat din Echo...iar sunt de parere ca gresesti...tehnologia exista numai ca frana se pune acestor tehnologii din motive pur economice si de monopol.
Chiar daca maine marii giganti din energie ar produce toata energia la costuri mult reduse, ei tot nu ar reduce pretul...in final este vorba despre bani!!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 20 Noi 2012, 11:44

Citez din Echo..

ACUM, nu poti produce energie, tu, singur, individ, la un pret mai mic decat cea livrata prin retea, si ma refer la energie care sa iti suporte un stil de viata cat de cat decent, adaptat secolului actual ce presupune o casa cu un frigider, o masina de spalat, televizor, fier de calcat, ilumintat interior, etc, etc.... De orice natura ai incerca sa produci tu acea energie, (vant, solar, etc - cele mai lan'demana) iesi per total pret/kw cu mult mai mult decat cel livrat in retea... ASTA E REALITATE !! (incercata si de mine, nu vorbesc din reclame)

Pai iar nu este adevarat...ai incercat sa vezi cat te costa un sistem hibrid eolian cu panou solar si sistem de inmagazinare in baterii???
Uite pe LP Electric si o sa vezi costurile, si iti spun eu...sistemul se amortizeaza cam in 7 ani, dupa care esti 100% gratis forever!!

http://www.lpelectric.ro/ro/products/wi ... er_ro.html
http://www.lpelectric.ro/ro/products/solar_ro.html
http://www.lpelectric.ro/ro/products/so ... tml#100/24
http://www.lpelectric.ro/ro/products/ba ... .html#A600

Fa-ti calculul, ce consum ai si configureaza-ti un sistem sa vezi cat te costa si in cati ani amortizezi investitia daca nu mai platesti la EON...7 ani!!!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 20 Noi 2012, 11:57

Ca si alternativa, poti face o cusca rotunda in care alearga o veverita, un iepure, ma rog.. ceva mai cu greutate, o legi la un dinam si .. ai electricitate.. Nimeni nu poate spune ca nu produci electricitate, dar e viabila ?? Cel mai ieftin panou solar este vre-o 2 mil. Il pui in curte - ai curent - nimeni cu te poate contrazice... Dar esti tu oare independent de sistem ?? Nu imi raspunde cu lozinci citite prin reclamele celor ce vand panouri... ca am experienta proprie in astea... Incearca sa legi un frigider la un acumulator, prin convertor, si ai sa vezi ca iti da cu virgula... Restul sunt... vorbe..

Iar citez din Echo...faza cu iepurele e buna :lol: , mai bine alerg io... :lol:
Lasand gluma si ironia la o parte, inseamna ca nu-ti poti alimenta prizele si becurile cu 220V din baterii, asa e???...pai astia la ce mai vand sistemele astea?
Inseamna ca sunt niste prosti, sau niste sarlatani..zic asta pt ca asta e o tehnologie mai IMPAMANTENITA si mai credibila...nu e ca cea de care vorbesc eu care este cu adevarat o UTOPIE nu?? :lol:
Pe bune, nu ar trebui sa fii asa de sigur pe tine, indiferent ce ai facut tu acolo la institutul de cercetare nucleara...nu-s rautacios dar nu pot fi deacord cu tine, si intelegi de ce...am argumentat!!
Sa inteleg ca transformatoarele, regulatoarele si invertoarele nu-si fac treaba...si nici acumulatorii...la ce i-o mai fi inventat astia??
:roll:
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE