Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Introducere in realitate !

Mesajde BUNKA » 20 Noi 2012, 12:14

Ma vad nevoit sa pun obsesiv filmul asta la fiecare postare http://www.youtube.com/watch?v=iLGuf1ge ... re=related cu putina atentie se poate intelege tot ce zice omul, si putem urmari evolutia in cercetare in ce priveste MOTORUL ELECTRIC...care dupa cum observam spre finalul filmului a evoluat dincolo de ceea ce cunoastem si folosim noi azi...motoarele pe care l;e folosim sunt mult in urma tehnologiei actuale, urmeaza sa ne punem intrebarea de ce, si pentru cat timp!!

Back Electromagnetic Force BEF nu este introdusa in ecuatie la construirea motoarelor pe care le gasim astazi in comert...
Urmariti acest film cu atentie si o sa intelegeti cum au evoluat lucrurile in timp
Este foarte bine explicat, si informatia este la discretie..aflam de Bob Teal si ceea ce a realizat el in anii 70...de acolo vine raspunsul...Bedini a dus totul mult mai departe pt ca nu numai ca s-a atins COP=1, adica coeficientul de performanta al unui "motor" energizer de fapt este egal cu 1, asta insemnand ca el consuma exact cat produce; s-a atins performanta unor motoare in sensul propriu al cuvantului cu COP=0.9 fara a le scadea puterea mecanica....deci Bedini a impins lucrurile mai departe, oscilatoarele sale avand un COP peste 1, acest lucru fiind practic imposibil in termeni de energie asa cum o cunoastem marea majoritate dintre noi...el a reusit sa capteze ER energia radianta...acesta find si motivul pt care el cu un singur acumulator putand sa incarce un banc de acumulatori...COP>1

Inca o chestie pe care am prins-o din zbor, ER find rece, ea se poate descarca in cantitati mari prin fire deosebit de subtiri...in inregistrarea acelei emisiuni de radio cu John Bedini, se vorbeste despre acest lucru.
Inca odata vizualizati cu atentie explicatiile http://www.youtube.com/watch?v=iLGuf1ge ... re=related finalul filmului este edificator!!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 20 Noi 2012, 12:40

In afara de un banc de baterii care pot fi si uzate dar nu neaparat mai trebuie asa ceva pt ca sistemul sa fie operational http://www.lpelectric.ro/ro/products/in ... xa_ro.html ce este interesant este ca folosind energizerul Bedini, incarcarea acumulatorilor se face direct fara a avea nevoie de acele regulatoare de incarcare, bateriile recunoscand imediat energia Radianta si transformand-o in energie electrica, este un proces invers fata de cel de sulfatare...de aceea bateriile vechi isi revin.
Pt ca acest DC sa fie transformat in AC avem nevoie de acele invertoare care transforma curentul in 220V .
BUNKA

Mesajde BUNKA » 20 Noi 2012, 12:53

Iata un model de aplicatie http://www.lpelectric.ro/ro/application ... ab_ro.html se determina consumul si apoi se calculeaza puterea bancului de baterii necesar, apoi se ia in calcul sursa de energie care in cazul nostru se doreste a fi energizerul Bedini, cam asta e!!
Putem calcula consumatorii functie de ce avem prin casa http://www.lpelectric.ro/ro/support/calculator_ro.html
BUNKA

Mesajde BUNKA » 20 Noi 2012, 13:46

Funny Guy!!
Razi de spargi..si inveti in acelasi timp!
Fratzioare...te ingrozesti ce zice asta...am ajuns pe la minutul 22 si deja imi face impresia ca citesc din Einstein...e tare de tot uitati-va!!!
Super tare tipul...un teoretician desavarsit!!
Ti se face pielea de gaina cand auzi cum explica asta si ce explica...sunt la minutul 27 cand am ajuns la "spatiu"
Razi de mori pe la minutul 38.. :lol:
Echo..pe la minutul 39, ai si raspunsul legat de energia care umple spatiul...cea la care se refera si Bedini, dar pe care nu a stiut sa o explice atat de frumos.
Ultima oară modificat de BUNKA pe 20 Noi 2012, 14:24, modificat de 2 ori în total.
BUNKA

Mesajde patrascu » 20 Noi 2012, 14:15

Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde BUNKA » 20 Noi 2012, 14:28

La minutul 41 ai o revelatie...Echo, eu nu am putut sa explic atat de bine pt ca poate nu am fost la orele de fizica sau pt ca nu ma cheama Einstein sau Nassim Haramein...uite acolo si ...da-ti cu parerea!!
http://www.youtube.com/watch?v=0Y5bXdx5 ... r_embedded
BUNKA

Mesajde BUNKA » 20 Noi 2012, 14:33

Asta o sa ramana in istorie!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 20 Noi 2012, 16:42

Ai stiintza despre faptul ca,,corpul uman rezoneaza cu mediul inconjurator?...ca are o aura energetica?...aia e tot de natura chimica????

Se pare ca am ghicit cand am spus asa daca luam in calcul ceea ce zice Nassim Haramein. :P ...probabil ca e instinct...
Apropo, teoria lui mi se pare de luat in calcul, absolut credibila.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 20 Noi 2012, 16:58

Teoria relativitatii restranse si generala ar trebui sa ne puna pe ganduri cu fizica asta care e una pentru toti, unica si valabila oriunde oricand pt oricine...de fapt se pare ca legea conservarii energiei nu este valabila oricand si oriunde si ca fenomenul care se intampla in circuitele si campurile magnetice Bedini, isi gasesc explicatia in teoria generala a relativitatii....ceva legat de curbura spatiu-timp...

Citez iar din Bunka, daca restul au plecat...se pare ca am ghicit si aici.http://www.youtube.com/watch?v=qH6a6BGH ... re=related
BUNKA

Mesajde BUNKA » 20 Noi 2012, 23:17

http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... nYOm4P-gSI
Ce mi se pare foarte tare este ca hexagonul se gaseste in mod natural in natura, noi fiind apicultori stim foarte bine ca fundul unei celule de fagure este de fapt un hexagon...este forma perfecta de ocupare a spatiului...iar in centrul stelei lui David, sau in centrul unei sexagrame este un hexagon...sa spunem ca e doar o coincidenta...se pare insa ca aceste simboluri stau la baza materiei, si se gasesc in lume inca din cele mai vechi timpuri. :shock:

Pentru orice actiune exista o reactie egala si opusa...lege a fizicii care se poate aplica si la motoarele electrice care functioneaza cu curent electric.
Orice curent electric trebuie sa aiba si un contracurent conform acestei legi a fizicii...si il are, este vorba despre ENERGIA NEGATIVA despre care tot vorbim de o vreme!! Asa cum am observat in filmul cu circuitul animat al lui Bedini...Back Electromagnetic Force...forta care se opune si Fly Back Voltage...energia radianta din vacuum.
Toata aceasta chestie este sustinuta de teoria lui Nassim Haramein!!
Deci daca e posibil in teorie, demonstrat de un fizician genial, si este posibil si in practica demonstrat de un fizician la fel de genial Bedini...atunci inseamna ca suntem pe o cale corecta!

Din ecuatiile fizice rezulta ca spatiul este infinit, iar energia existenta in spatiu este la fel...infinita...deci..ENERGY FROM THE VACUUM IS REAL!!!
Bedini a avut dreptate...o sa incep experimentul cu o rola de la o patina si cativa magneti...am incredere ca va merge!! :idea: :P
BUNKA

Mesajde echo » 21 Noi 2012, 00:31

mda ce sa zic... interesant acest pseudo-stiintifico-circus... prezentat intr-un un gen de stand-alone comedy show, cu rasete la comanda.... trebuie sa ne radem... ca doar explicam chestii esentiale cum revolutionam fizica din temelii si capacitatea de percepere a universului... tre' sa ne radem..

nu prea imi dau seama ce fel de geometrie se preda in SUA, eu am invatat mai simpla, cum ca exista punctul, exista linia care uneste 2 puncte, planul care uneste 1 linie si un punct in afara ei si asa mai departe...

M-a impresionat cu povestea cum copil fiind la 9 ani a putut sa zboare el, imaginar si a vizualizat indepartandu-se cu puterea mintii Pamantul, sistemul Solar, galaxia, Universul si apoi s-a intors inapoi si a intrat (imaginar) in mana lui si avizualizat celulele, si pana la nuclei.... multe.. muuuulte cunostinte are un copil de 9 ani in America... iar la minutul 14 cand a ajuns sa nu mai gandeasca in termeni de spatiu-timp ci in termeni de fractali-dimensiune... aia m-a dat pe spate....
Pur si simplu la aceeasi concluzie am ajuns si eu pe la varsta lui, 9 ani... poate o luna - doua mai tarziu, ca eu nu am fost asa precoce... dar "mingea de 35" si gandirea fractali-dimensiune era ceva banalitater la vremea aia,..discutam pe drum de la scoala catre casa...

Bunka... enjoy !!!

apropo - iti repet ca panou solar care imi dai tu link-ul, nu se merita sa instalezi.. nu e fiabil economic !!
Se merita atunci cand nu ai alta alternativa energetica, gen cabana izolata, casa de vacanta, rulota si mai stiu eu ce.. pentru ca din tot ce este pe piata, este cea mai scumpa alegere...

Tu cica imi "argumentezi" din reclama alora... pai asta nu e argument... Daca vrei iti argumentez eu, care am panou solar pe casa de 4 ani !! Si nu un jeg turcesc facut in China, ci Wiessman. Daca eu iti spun ca un panou solar e o cheltuiala si in nici un caz o investitie sau cum ca salvezi bani... poate ma crezi...
Eu pot vorbi despre panouri si ce sunt in stare sa faca din proprie experienta si nu din povestile vanzatorilor... iti pot veni cu calcul pana la ultimul leutz si iti spun ca nu il amortizezi niciodata... ca are si el o un termen de viata... se mai strica (s-a stricat, l-am reparat, o caruta de bani...)
Scheme, smecherii, cum ca incalzeste si iarna, ba chiar si cand e cerul inorat.... :lol: da o cautare pe net.. ai sa citesti toate prostiile astea.. sustinute fie de vanzatori, fie de oameni care nu au, dar ar vrea sa isi puna ca au auzit ca asa e... prostii care le-am cumparat si eu la vremea aia...
E drept ca panoul meu e mai vechi, are 4 ani... acum sunt deja panouri de generatie mai noua, care incalzesc apa si noaptea... captand energia radianta...!!! (sa nu spui tocmai tu ca nu se poate !!)

Iti urez succes si o sa urmaresc topicul din cand in cand sa vad cand incarci prima baterie..
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde BUNKA » 21 Noi 2012, 00:56

Distanta Planck=1,616*10 la puterea -33 cm
Este un puct extraordinar de mic, cu mult mai mic decat un atom...au incercat sa determine cate astfel de puncte Planck intra intr-un spatiu de 1cm cub...rezultatul este surprinzator..10 la puterea 94grame /cm cub...adica este un numar foarte mare... :shock: ...si totusi asa este.
Este vorba de fapt despre INFINIT...omul spune clar cam ce inseamna aceasta densitate intr-un cm de vacuum de spatiu...e ca si cum ai compresa toata materia care se poate observa cu telescopul Hubble intr-un cm cub...ma rog, e vb ca intr-un cm cub de spatiu incape materie infinita ...ca si cum toata informatia , toata energia universului ar fi inmagazinata in acel cm cub de spatiu.

That is a lot of energy...zice el si asa este!!
Omul e clar ca e genial pt ca in nenumarate randuri a gasit explicatii la care nici mintea nu te duce...precum cea in care zice ca aceasta energie infinita continuta in acel cm cub de spatiu trebuie sa fie organizata, trebuie sa aiba o geometrie, trebuie sa aiba o forma...nu e pur si simplu o energie dezordonata...
O alta afirmatie sock...universul este prea dens pt ca lumina sa poata strapunge, inseamna ca traim intr-o GAURA NEAGRA...stiu, stiu..o sa dau apa la moara scepticilor dar mai bine va uitati la film si la explicatiile omului... :shock:
BUNKA

Mesajde BUNKA » 21 Noi 2012, 01:08

Ok Echo... :lol: , ma gandeam ca nu mai vii pe aici...
A incercat omul sa explice pe intelesul tuturor cum se ajunge la tot acest rationament care binenteles pe unii ai dau peste cap...pe altii insa nu!!
Dupa ce fac experimentul cu rola de la o patina adaptata ca in filmele de pe you tube, o sa fac ceva la scara mai mare ...un energizer de 10 bobine Bedini...si cand incarc prima baterie vb ta...fac cinste cu un bec aprins cu energie radianta!! :mrgreen:
Ma mir totusi ca abia am intrat in fizica pe care tot o invocarati unii dintre voi ca deja nu va mai plac rezultatele si fugiti...daca vorbim despre densitatea spatiului, si il invocam pe Planck care cu alte ocazii a fost bun...acum nu mai e bun...Hmmmm!!!!!!!!!!!!!
Hai la calcul, hai la dezbatere si zi-mi ce anume tit se pare ca a explicat eronat??..unde a sarit calul, unde a gresit?...unde a tras concluzii din nimic??
Eeeeeee...asta este Fizica Teoretica, se bazeaza pe deductie logica, se bazeaza pe presupunere si se verifica cu ecuatii ale Fizicii Experimentale...de asta am spus ca parca citesc din Einstein cand il aud pe omul asta cum vorbeste....este tare de tot!!!
O sa-si ia un Nobel, la sigur...mai vedem!! :P
BUNKA

Mesajde BUNKA » 21 Noi 2012, 01:17

Inca o chestie...daca nu esti obisnuit cu astfel de rationamente pe care Hassim Haramein le foloseste, si esti gata sa-l numesti sarlatan sau sa razi de el...atunci te sfatuiesc sa citesti o singura carte...nu mai mult, "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein...o sa ai surpriza sa gasesti in ea acelasi gen de rationamente...
Deci cum facem??..il bagam pe Einstein la pachet cu Hassim si radem de amandoi?...sau nu mai radem de nici unul??

Cat despre panouri...iti sugerez sa-ti iei ceva mai de calitate...al tau cred ca era contrafacut :? ...nu-mi explic altfel cum la altii merg si la tine nu!!...o fi ceva in neregula cu soarele la tine in zona!! :lol:
No offence!

Ok am inteles ca Bedini e sarlatan, la fel ca Tesla, la fel ca Liendeman, la fel ca Bob Teil, la fel ca Hassim...si ca tot restul...vad ca energizerul Bedini cu COP >1 nu iti inspira incredere, vad ca motoarele electrice cu COP =0.9 nu-ti inspira incredere...problema e ca nu-ti mai inspira incredere acum nici invertoarele, eolienele, panourile solare, acumulatoarele, regulatoarele de tensiune....aproape nimic!!!
Ce a mai ramas??...Ai totusi incredere in ceva?? :shock: ...sau totul in jur e o sarlatanie generala??? :lol:
Cred ca ai o problema legata de incredere!
BUNKA

Mesajde echo » 21 Noi 2012, 01:43

BUNKA stiinta si cercetarea se bazeaza pe scepticism, nu pe incredere... Increderea incepe acolo unde poti spune ca ai eliminat orice dubiu si nu mai exista nici o pozitie din care sa fii atacat...

Incredere sau nu... eu iti spun realitatea... Cine a probleme de incredere, cel care stie cum e sau cel care crede cum ar putea fi ???
Iti repet, am panou pe casa, printre cele mai bune, e luat de la reprezentanta Wiesmann, vii la mine sa il vezi si facem amandoi calculele pe baza facturilor, ca doar le am pe toate... Calculezi tu singur ca sa vezi cu ochii tai cum iti da.... Vorbesc de date inregistrate pe 4 ani, nu pe o luna, deci sunt cat de cat relevante...

Nu am spus ca nu merge, merge foarte bine, dar nu este nici o scofala... Am platit echivalentul gazului pe 17 ani in avans, asta fara sa iau in calcul curentul electric pentru pompa de recirculat si nici faptul ca in 17 ani se poate strica (ceea ce s-a intamplant anul trecut).

Eu iti argumentez punctual tu imi raspunzi ipotetic...din auzite... si cica eu sunt ala care am probleme de incredere.... Ma rog, daca tu stii mai bine ca toti... asta e, nu vad sensul discutiei...

Iti urez succes si .... astept becul :D
Ultima oară modificat de echo pe 21 Noi 2012, 01:48, modificat 1 dată în total.
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde BUNKA » 21 Noi 2012, 01:44

Uite aici pe la minutul 58,10 sa vezi ce spune despre Fi=1,618 unde se gaseste el...ramai prost!!
Imi aduc aminte ca am fost la un preot care mi-a spus...ma, tu crezi ca lucrurile sunt intamplatoare pe lumea asta?...nimic nu e intamplator, totul este cu un scop..in tot si in toate exista Dumnezeu...avea o piramida in altar...cred ca stiti despre ce vorbesc...si imi spune, stii ce e sfanta treime??...tatal fiul si duhul sfant...la momentul ala ma uitam la el ca la nu stiu ce...un om la 2m si 130kg, se uita de sus la mine cu niste oki de parca-mi privea prin okii mei in ceafa...si mi-a spus ca In tot si in toate se gasesc aceste trei elemente primordiale, structura atomului este formata din trei elemente, etc...mi-a facut capu limonada.
Vreau sa zic ca ...faptul ca raportul "FI" se gaseste in fiecare fragment al corpului nostru, si in plante si in tot...te cam pune pe ganduri, apoi triunghiurile intersectate, asa numita stea a lui David, care este peste tot reprezentata pe peretii bisericilor noastre, etc...exista o legatura puternica intre spiritualitate si stiinta probabil nedemonstrata inca, exista o legatura puternica intre om si univers, intre om si spatiul in care el exista...lucrurile incep sa fie din ce in ce mai evidente.
Daca acea valoare a densitatii spatiului este reala...si este...atunci, noi nu suntem altceva decat o manifestare a energiei care umple spatiul, suntem o forma de organizare a acestei energii infinite!
Este cu adevarat ADANC!! :!:
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE