Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dacii - Adevaruri tulburatoare

Mesajde augustin » 26 Apr 2012, 23:35

Un popor care nu-si cunoaste istoria e condamnat sa o repete.
Un popor care nu-si respecta stramosii e condamnat la desconsiderare.
Un popor care nu se respecta pe sine insusi, nu merita repect si va fi cucerit.
A fi patriot nu e un merit, e o datorie. Tine de nunul simt al fiecaruia: nu te culci cu nevasta prietenului tau, nu fluieri in biserica, arunci gunoiul la tomberon, iti iubesti nevasta, parinti , copiii, crezi in Dumnezeul in care te-ai nascut. Iti iubesti tara. Pur si simplu. Nu intri in polemici pe treburi de-astea, nu te lasi amtrenat in dispute.
Astea tin de tine ca fiinta, tin de sufletul tau, nu trbuie sa-ti explice nimeni ce inseamna.
V-ati intrebat vreodata cati francezi urasc Franta? Poti sa injuri o mie de francezi, daca stiu de gluma vor rade. Dar nu injuri Franta in fata unui francez...
Parerea mea. Accept "injuraturi".
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde Cristian IONITA » 26 Apr 2012, 23:55

LUCIAN AVRAM scrie:pai nu vezi ma ca generalu' nu e singuru' care comenteaza ????????????/// , ce ai de spus contra-impotriva acelui profesor de la universitatea din Hamburg , dar despre testele genetice ? ce facem , ne uitam numai cine comenteaza , dar CE COMENTEAZA , nu ne mai intereseaza ca e un general basinos ,

pe de alta parte cred ca basinos e CI-ul nostru :twisted:

pai nea Avrame .... matali crezi ca nu mai asa se poate discuta "contra"? Nu e vorba de discutat in contre ci cu argumente, iar argumentele lu' domn profesor de Hamburg, sunt doar ipoteze ... ca si dumnealui le spune "sforaitor" o fi poate pentru naivi, care bag de seama ca nu-s putini.

Iar despre testele de genetica .... pai daca toti provenim de la Adam si de la Eva .... nu e si normal sa nu dea cu radical?

Serios acum ... exista o mica / mare problema in aceasta teorie .... limba "daca" cea putin documentanta e diferita de latina ... aia de am rasfoit cate o carte si pentru ceva mai mult decat sa ne uitam la poze stim de branza, buza, cata, dulau, gheara, pupaza, etc ....care privin din limba daca / traca. E drept ca si astea sunt doar ipoteze, limba daca (traca) nu este deloc documentata ... dar uite ca in reportajul subiect al topicului nu se spune nimic de asta .... oare de ce?

Despre cat de basinos sau nu sunt eu ... exista metoda sigura de-a lamuri aspectul ... adica cand ne-om vedea - Luciane iei matale pozitie de amusinat si eu o sa vad ce si cum o sa fac (inainte bineinteles o sa-mi upgradez meniul cu niscaiva varza si / sau vasole)
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 27 Apr 2012, 00:14

augustin scrie:Un popor care nu-si cunoaste istoria e condamnat sa o repete.
Un popor care nu-si respecta stramosii e condamnat la desconsiderare.
Un popor care nu se respecta pe sine insusi, nu merita repect si va fi cucerit.
A fi patriot nu e un merit, e o datorie. Tine de nunul simt al fiecaruia: nu te culci cu nevasta prietenului tau, nu fluieri in biserica, arunci gunoiul la tomberon, iti iubesti nevasta, parinti , copiii, crezi in Dumnezeul in care te-ai nascut. Iti iubesti tara. Pur si simplu. Nu intri in polemici pe treburi de-astea, nu te lasi amtrenat in dispute.
Astea tin de tine ca fiinta, tin de sufletul tau, nu trbuie sa-ti explice nimeni ce inseamna.
V-ati intrebat vreodata cati francezi urasc Franta? Poti sa injuri o mie de francezi, daca stiu de gluma vor rade. Dar nu injuri Franta in fata unui francez...
Parerea mea. Accept "injuraturi".

intrebare .... dar un popor care pune botul la orice rahat mancat de cate un "intelectual" eventual pe un ton sforaitor cum se cheama?

Sa nu uitam ca suntem natia care a acceptat fara nici o problema originea slava, iar asta dupa ce am spart caramizi in piept cam 150 de ani cu originea latina, si apoi am continuat cu cea daco-latina (doar ca sa le aratam ce independenti suntem noi) deh ipocrizia si pupincurismul este ceva la ordinea zilei pentru foarte multi.

atat timp cat ipotezele au si alte "interese" e cam greu sa fie si adevarate.

Nu stiu care e originea noastra ca popor ... dar ca sa-i oripilez pe nationalisti nu pot sa nu remarc faptul ca formatiunile statale care ulterior au format Romania au fost infiintate de catre maghiari .... tot asa pentru aia care au mai facut si altceva decat privitul la pozele din carti le reamintesc de "descalecari".
Asa ca oricat de mandri si viteji ar fi fost strabunii Daci .... adevarul este ca noi existam ca si stat (si foarte probabil natie) datorita mult hulitilor unguri.
Cristian IONITA

Mesajde augustin » 27 Apr 2012, 00:22

Foarte bine, pana la un punct sunt de acord.
Asta ar trebui sa ma faca mai putin mandru ca sunt roman?
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde Cristian IONITA » 27 Apr 2012, 00:33

augustin scrie: ...
Asta ar trebui sa ma faca mai putin mandru ca sunt roman?

chiar deloc, ca si natie avem destule motive sa fim mandri .... din pacate ne complacem a ne mandri cu falsuri si exagerari
Cristian IONITA

Mesajde alin m » 28 Apr 2012, 00:45

vorbeai de "descalecari". dupa cum observi in istoria regiunilor din zona Carpatilor, actuala Romanie au aparut mai mereu "diversi" care tam nisam pe nepusa masa mai faceau si ei cite un regat, mai infiintau cite o regiune autonoma :lol: si tot asa, altii mai nebuni ii aparau ca se zicea ca aparau "os domnesc" . lasind tonul de taraba la o parte daca faci o paralela cu ce a facut Burebista care a unit regatele din jurul arcului carpatic, ai sa observi ca de fapt era, si probabil mai este, o conducere de tip piramidal care in acele timpuri nu avea nevoie de unire fizica intr-o entitate statala decit atunci cind era necesara apararea in fata unei forte de dimensiuni mai mari. Burebista e un ex de reactie la puterea romana, conducator legitimat la unire de catre conducatorul religios Deceneu. Atita timp cit zona nu era tulburata de straini, regatele mici existau intr-o orinduire de supunere fata altele si tot asa pina la virf, virf de la care proveneau descalecatorii. boierii de mai incoace sint de fapt reprezentantii micilor regate de atunci si intotdeauna sau supus unora care noua ne par ca apar ca din pamant in istorie
alin m

Mesajde Cristian IONITA » 28 Apr 2012, 09:10

Eu nu ma vazut ca noile state infiintate in urma descalecarilor sa fie chiar asa .... tam nesam .... ba dimpotriva au fost facute din motive bine intemeiate .... pentru creearea de zona tampon.

Paralele putem face ... dar sa nu uitam ca discutam despre epoci diferite .... e drept ca nu cu mult din acest punct de vedere .... al ocrotirii statului principal prin inconjurarea cu alte entitati statale supuse.
Cristian IONITA

Mesajde LUCIAN AVRAM » 28 Apr 2012, 09:22

Cristian IONITA scrie:
LUCIAN AVRAM scrie:pai nu vezi ma ca generalu' nu e singuru' care comenteaza ????????????/// , ce ai de spus contra-impotriva acelui profesor de la universitatea din Hamburg , dar despre testele genetice ? ce facem , ne uitam numai cine comenteaza , dar CE COMENTEAZA , nu ne mai intereseaza ca e un general basinos ,

pe de alta parte cred ca basinos e CI-ul nostru :twisted:

pai nea Avrame .... matali crezi ca nu mai asa se poate discuta "contra"? Nu e vorba de discutat in contre ci cu argumente, iar argumentele lu' domn profesor de Hamburg, sunt doar ipoteze ... ca si dumnealui le spune "sforaitor" o fi poate pentru naivi, care bag de seama ca nu-s putini.

Iar despre testele de genetica .... pai daca toti provenim de la Adam si de la Eva .... nu e si normal sa nu dea cu radical?

Serios acum ... exista o mica / mare problema in aceasta teorie .... limba "daca" cea putin documentanta e diferita de latina ... aia de am rasfoit cate o carte si pentru ceva mai mult decat sa ne uitam la poze stim de branza, buza, cata, dulau, gheara, pupaza, etc ....care privin din limba daca / traca. E drept ca si astea sunt doar ipoteze, limba daca (traca) nu este deloc documentata ... dar uite ca in reportajul subiect al topicului nu se spune nimic de asta .... oare de ce?

Despre cat de basinos sau nu sunt eu ... exista metoda sigura de-a lamuri aspectul ... adica cand ne-om vedea - Luciane iei matale pozitie de amusinat si eu o sa vad ce si cum o sa fac (inainte bineinteles o sa-mi upgradez meniul cu niscaiva varza si / sau vasole)

ai ajuns ma , acasa ?
LUCIAN AVRAM

Mesajde proapis13 » 28 Apr 2012, 17:00

Daca altii au venit si au plecat de pe plaiurile noastre
NOI am fost aici dintotdeauna :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde paul » 28 Apr 2012, 17:38

proapis13 scrie:Daca altii au venit si au plecat de pe plaiurile noastre

Eu cred ca te-ai referit la migratori si nu la C.I. 8-)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde proapis13 » 28 Apr 2012, 17:54

paul scrie:

Eu cred ca te-ai referit la migratori si nu la C.I. 8-)

M-am referit strict la ce tine de istorie :!: restul e...istorie
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=d ... XwGa7TxxhQ
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Cristian IONITA » 29 Apr 2012, 09:08

care NOI? .... ca aici e de fapt "dilema"?
Cristian IONITA

Mesajde jenica67 » 29 Apr 2012, 14:04

In tot cazul noi, care suntem romani, nu maghiari ! Ca suntem in ROMANIA, nu in ungaria !
jenica67

Mesajde Cristian IONITA » 29 Apr 2012, 14:11

proapis13 scrie:
Cristian IONITA scrie:....care NOI? .... ca aici e de fapt "dilema"?

NOI,urmasii dacilor :!:

pentru a argumenta asta e nevoie de ceva mai mult decat o simpla harta. Iar ceva ala mai mult ar fi bine sa fie argumentat si pertinent si nu elucubatii de generali basinosi.
Stiu ca tie iti e greu sa faci distinctie intre declamatii sforaitoare si cercetare argumentata ... si esti dispus sa inghiti rahat cu galeata doar pentru ca-ti spune unul ca miroase a micsunele, dar din fericire nimic nu incepe si nici nu se termina la tine (de fapt la nici unul dintre noi) asa ca nu poti face rau decat poate ptr cei suficient de naivi sa nu-si dea seama.
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 29 Apr 2012, 14:13

jenica67 scrie:In tot cazul noi, care suntem romani, nu maghiari ! Ca suntem in ROMANIA, nu in ungaria !

intrebare ... care dintre afirmatii considerati ca e adevarata:
- staul face natia?
- natia face statul?
Cristian IONITA

Mesajde proapis13 » 29 Apr 2012, 14:32

Cristian IONITA scrie:
proapis13 scrie:
Cristian IONITA scrie:....care NOI? .... ca aici e de fapt "dilema"?

NOI,urmasii dacilor :!:

pentru a argumenta asta e nevoie de ceva mai mult decat o simpla harta. Iar ceva ala mai mult ar fi bine sa fie argumentat si pertinent si nu elucubatii de generali basinosi.
Stiu ca tie iti e greu sa faci distinctie intre declamatii sforaitoare si cercetare argumentata ... si esti dispus sa inghiti rahat cu galeata doar pentru ca-ti spune unul ca miroase a micsunele, dar din fericire nimic nu incepe si nici nu se termina la tine (de fapt la nici unul dintre noi) asa ca nu poti face rau decat poate ptr cei suficient de naivi sa nu-si dea seama.

Harta este copie dupa originalul intocmit de Ptolemeu
Elucurbatiile tale despre ce fel de rahat e mai bun si care nu este comestibil nu ma intereseaza
De gustibus non disputandum
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE