Iata si motivul pentru care Phoenix au fost interzisi si au fugit din tara (cel putin asa se zice). Piesa nu e nemaipomenita, dar foarte curajoasa le vremea aceea. Toata lumea stia cine e "nebunul de pe tron" Pe un munte într-o ţară foarte-ndepărtată, Stă un om cu ochii-nchişi şi spune ce ne-aşteaptă. Lumea nu-l ascultă, îl crede un nebun, Căci vorbele lui sunt ca nişte lovituri de tun.
El stă singur şi liniştit, Dar în ochii lui închişi Vede al lumii asfinţit, Nebunul cu ochii lui închişi.
Zilele trec una după alta sus pe munte Şi vocea lui se-aude clar spunând foarte multe; Lumea cea întreagă se-opreşte să-l asculte, Îl crede un nebun ce-ndrugă multe vorbe-absurde.
El stă singur şi liniştit, Dar în ochii lui închişi Vede al lumii asfinţit, Nebunul cu ochii lui închişi.
Ultima oară modificat de Mircea_63 pe 01 Oct 2012, 19:26, modificat de 2 ori în total.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud) Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea, la inceput de '90 sorbeam totul de Phoenix, dormeam quasi cu discografia lor sub perna Dupa ce am citit atunci cartea "phoenix, insa eu.." de Nicu Covaci, am avut o cu totul alta viziune asupra acelei perioade, asupra acelor timpuri, asupra aspiratiilor de atunci... cand eu nici nu eram nascut. Textele creatiei lor din anii '60 si '70 imi plac la nebunie si astazi! Libertate, dulce libertate!