Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Shrek » 10 Apr 2016, 20:15

Azi, in timp ce incercam sa vad viata satului, am vazut un interviu cu Ioana D'arc de la DNA! Dupa ce ne-a aburit putin cu scenarii sofisticate de tentative de spionaj la adresa dumneaei si dupa ce ne-a asigurat pe toti romanii ca va continua neobosita ........tranta cu coruptia in Romanica, a strecurat o amenintare clara la adresa clasei politice ceva de genul " sa va fie frica in continuare de mine ca voi ramane la DNA" Doar ca a spus ca mandatul ei, ultimul legal, se termina fix in 2019, cand sunt alegeri prezidentiale! Si pana atunci se pot intampla multe!!!! Vom avea si un presedinte femeie, cum se preconizeaza la americani?! 'Om trai si 'om vedea!
Afara ploua ca in poeziile lui Bacovia.........
Shrek

Mesajde csaa » 10 Apr 2016, 20:25

Daca va fi sutinuta in continuare de ”marele licurici” cu siguranta va fi prima femeie presedinte, sau al 5-lea presedinte al Romaniei.
csaa

Mesajde akmm » 12 Apr 2016, 09:14

Fir-ar ei ai dracului cu anticoruptia lor...De cand moda asta cu arestarile nu mai poti lasa avere la lepadaturi...
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde csaa » 12 Apr 2016, 11:40

akmm scrie:Fir-ar ei ai dracului cu anticoruptia lor...De cand moda asta cu arestarile nu mai poti lasa avere la lepadaturi...

Problema e ca prejudiciul nu e recuperat nici macar 10%.
Cei dovediti si condamnati corupti traiesc tot in lux iar cei furati tot vai de capul lor. Aia e!
csaa

Mesajde Mircea_63 » 12 Apr 2016, 12:40

akmm scrie:Fir-ar ei ai dracului cu anticoruptia lor...De cand moda asta cu arestarile nu mai poti lasa avere la lepadaturi...

Curat-murdar, dom`le! :lol: Mare dreptate aveti si salut cu mare plecaciune fina ironie. :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde csaa » 12 Apr 2016, 13:26

Si mai e ceva: nu toti vinovatii sunt pedepsiti. Uni nu sunt nici macar cercetati. Probabil sunt protejati de acelasi stapan.
Mai e si o alta parte, mai urata. Din pacate sustinerea neconditionata a dus DNA spre ceva ce seamana cu Inchizitia.
Mircea, ironia nu a fost asa de fina, am priceput ce vrea sa spuna @akmm, dar m-am saturat de atat mistocareala ieftina.
csaa

Mesajde akmm » 12 Apr 2016, 13:27

csaa scrie:

Problema e ca prejudiciul nu e recuperat nici macar 10%.
Cei dovediti si condamnati corupti traiesc tot in lux iar cei furati tot vai de capul lor. Aia e!

De cele mai multe ori amestecarea lucrurilor face ca cei de buna credinta, netrecuti prin scoala ticalosiei, sa nu stie ce sa mai creada.
Nimic mai adevarat, prejudiciile nu sunt recuperate corespunzator.Ce e de facut?Desfiintam DNA-ul ca si asa nu recuperam banii?Sau expulzam ultimii securisti/turnatori/colaboratori de pe traseu si descongestionam si traseul recupararii?
La fel si atitudinea fata de presedintele Basescu, ca Udrea, ca Cocos, ca nu mai stiu cine.Ce are coada vacii cu stampila primariei?
Daca un ticalos banuit se pocaieste si se decide sa faca ce trebuie, spiritul nostru ravnitor de dreptate ce face, il osandeste pe acesta? Sau surprinde importanta momentului si conlucreaza?
E grea dumnezeirea/spiritualizarea/lepadarea de sine, nasterea din nou.La mijloc sunt multi bani, si nemunciti, pe deasupra.
akmm

Mesajde csaa » 12 Apr 2016, 14:28

Am un raspuns simplu: confiscarea extinsa.
Pentru neaplicarea ei nu sunt vinovati securistii/turnatori/colaboratori, ci cei din teapa lui basescu, udrea, cocos, boc, etc.
Si uite asa se face legatura dintre coada vacii si stampila primariei!
Daca un ticalos se pocaieste si...macaneste, i se poate reduce pedeapsa daca PREJUDICIUL ESTE RECUPERAT IN TOTALITATE!
Furtul generalizat la care a fost supusa Romania nu are legatura cu spiritualitatea.

Sper ca am raspuns simplu la toate alineatele tale, daca nu....repeta intrebarea.
csaa

Mesajde Mircea_63 » 12 Apr 2016, 21:56

Pana nu demult ne plangeam ca nu face nimeni nimic impotriva coruptiei. Eventual pica plevusca, iar de marii rechini nu se atinge nimeni. Cand in sfarsit se intampla minunea... ba ca e de vina licuriciul, ba ca e inchizitie. Sau e tot mana lui Basescu? :?
Din cate stiu eu, sentinta e data de justitie.

Se plang "rechinii" de conditiile mizerabile de detentie. Deacord... si cine trebuie sa creeze aceste conditii sau sa le schimbe? Nu tot ei?
Citesc stupefiat despre violuri in penitenciare, sinucideri etc Si despre atea se povesteste ca despre ceva de pe alta lume, dar ca despre ceva normal. In ce lumea naibii traim?
Mircea_63

Mesajde akmm » 13 Apr 2016, 07:36

csaa scrie:Furtul generalizat la care a fost supusa Romania nu are legatura cu spiritualitatea............

Iar eu sunt de parere ca inca ce are!Mai cu seama cu lipsa ei!
Si ce e aia ,,confiscare extinsa"? Un termen cumva sofisticat menit sa bage la oval mai ales pe cei incomozi si mai putin pe cei vinovati?
Nu lipsa legii sau reglementarii este problema;de acord ca nu e perfecta, vointa, factorul decizional, calitatea morala a omului ratacit este hiba.Iar daca nu inlocuiesti oamenii plini de ei care nu au de-a face cu postul pe care il ocupa decat apartenenta la un grup istet, nimic de zis, dar ticalaos/marsav, iubitor de sine si de averile altora pe deasupra, atunci avem exact societatea in care traim. Am explicat bine, sau mai zic o data?
akmm

Mesajde Mircea_63 » 13 Apr 2016, 10:18

cornelioandanciu scrie:Lupta impotriva coruptiei nu isi are sensul intr-o tara unde legislatia este extrem de stufoasa, plina de "cu exceptia ", sau "in alte cazuri prevazute de lege " . Atata mai am de spus:

Nu DNA face legi. Tocmai lupta impotriva coruptiei este ultima reduta. Altfel...iesim in strada ca sa ce? Sa plece satuii si sa vina alti flamanzi?
Orice copil stie ca se poate fura. Acum stie ca asta se si pedepseste. Parca te mai poti uita in ochii lor, ai copiilor.

Unde sunt vamesii de alta data?
Mircea_63

Mesajde csaa » 13 Apr 2016, 17:21

akmm scrie:......
Si ce e aia ,,confiscare extinsa"? Un termen cumva sofisticat menit sa bage la oval mai ales pe cei incomozi si mai putin pe cei vinovati?
......

Nu ai explicat deloc bine!
Confiscarea extinsa da posibilitatea organelor de aplicare a legii să confiste, in anumite conditii, bunurile celor vinovati de producerea unui prejudiciu chiar daca acestia au instrainat (formal), prin diverse metode, acele bunuri. De exemplu: eu imi insusesc ilegal un teren, ar apoi transfer proprietatea asupra lui, prin donatie, finului meu. Dupa o perioada de...ani, cand ies din parnaie, finul meu doneaza acelasi teren fiului meu.
Acum iti e clar ce e aceasta ”confiscare extinsa”?

In ce priveste spiritualitatea si legatura acesteia cu raptul la cae a fost supusa Romania te-as ruga sa dezvolti un pic subiectul.

O zi frumoasa!
csaa

Mesajde Shrek » 13 Apr 2016, 21:28

Am citit asta seara o stire potrivit careia, Cristian Popescu zis Piedone, a confirmat ca va candida din nou la o primarie de sector, ca independent! Nu ca m-ar interesa cine conduce Bucurestiul sau sectoarele, dar ma intreb cati ani vor mai trece pana cand, noi romanii, vom avea suficienta demnitate, ca alegatori, sa nu mai alegem candidati, dupa ce din diferite motive, s-au aflat in rahat pana peste cap! Nu m-ar mira sa vedem pe toti cei care au semnat condica pe la DNA, ca isi vor pune cenusa in cap , se vor da persecutati politic, vor da vina tot pe Baselu' pentru tot ce se intampla si apoi vor veni cu caciula in mana la alegatori, promitand ca nu vor ma baga destiu' in butoiu' cu miere, sau , daca o vor face, vor da si la saraci! Si gloata, se va lasa pacalita si le va da din nou votul, dupa principiul " mai bine cu hotii astia satui decat cu altii hamesiti"!
Si uite asa, ma incheiem un ciclu eletoral si ne vom mira in continuare de ce tineretul ne pleaca din tara ori lucrurile merg din rau in mai rau.......
Da' rapita, rapita da ceva? Rupe cantaru anu' asta? Asa ca sa fie motive sa cada pretu' la 7 lei?!
Shrek

Mesajde csaa » 13 Apr 2016, 21:30

Rapita da, dar nu peste tot. Si nu la toti. :lol:
Scuze pentru off topic
csaa

Mesajde Donbazil » 14 Apr 2016, 22:49

Salut!

..." Nu cred în conspirații universale împotriva României, dar sunt convins că aici, la noi, funcționeză o structură criminală care omoară tot ce-i autohton. Și mai am convingerea că această structură criminală e compusă din români. Din români nemernici care-și omoară țara cu mâna lor"... :idea: :idea: :idea: :oops:

http://ampress.ro/editoriale/nimic-roma ... din-de-zi/
Donbazil

Mesajde Mircea_63 » 15 Apr 2016, 11:28

Donbazil, asta e o revenire a acelui "nu ne vindem tara", noi "muncim, nu gandim" suprapusa cu o recrudescenta a nationalismului.

Cand europenii ne spun ca nu suntem pregatiti sa intram in Europa, ne suparam!

Intrarea in Europa inseamna coborarea oricaror bariere economice. E ca si cu ai intra in ring (ringul economic) cu un boxer de categorie grea, in timp ce tu esti la categoria musca. Si musca bazzz, bazzz. ca vrea in ring. Tot ea, bazzz bazzz ca adversarul da prea tare.

Nationalismul? Tot mai des se pedaleaza pe ideea ca romanii sunt miezul si strainii ne vor raul. Daca ceva nu e romanesc... nu-i bun. Pana si Iohannis... timorat de ideea ca el nu e roman, i-a retras lui Tokes oarece titlu. Ca vezi Doamne, sa ne arate ca el e roman si patriot.
Recrudescenta nationalismului are loc si pe plan mondial, iar in Romania se desfasoara si prin inductie, adica are loc prin influentare, copiere a curentului. Daca ne enclavizam, am pus-o! Pentru curvele de politicieni, cartea nationalismului e cea mai facila cale de a aduna voturi, dar si cea mai perdanta pentru noi pe termen lung.

Chiar si copilul se plange de parinti ca sunt rai. Il pun sa se spele, sa invete, sa munceasca, in loc sa-i cumpere aia si aia.

Exista si efecte negative ca urmare a deschiderii Romaniei, dar d`aia avem guvernanti, ca sa managerizeze situatia, dar ia imagineaza-ti cum ar fi daca investitorii straini s-ar retrage cu totii, ca sa nu mai fim noi atat de exploatati!?

Ca sa nu vedem unul totul in negru si celalalt in alb, hai sa-i dam imaginii si tonurile intermediare! Sunt si parti negative pe care guvernatii trebuie sa le tempereze, dar sa vedem si partea plina a paharului.

Acuma te-am suparat rau, dar ce sa fac? Imi place sa stau de vorba cu tine. :D
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE