Donbazil, asta e o revenire a acelui "nu ne vindem tara", noi "muncim, nu gandim" suprapusa cu o recrudescenta a nationalismului.
Cand europenii ne spun ca nu suntem pregatiti sa intram in Europa, ne suparam!
Intrarea in Europa inseamna coborarea oricaror bariere economice. E ca si cu ai intra in ring (ringul economic) cu un boxer de categorie grea, in timp ce tu esti la categoria musca. Si musca bazzz, bazzz. ca vrea in ring. Tot ea, bazzz bazzz ca adversarul da prea tare.
Nationalismul? Tot mai des se pedaleaza pe ideea ca romanii sunt miezul si strainii ne vor raul. Daca ceva nu e romanesc... nu-i bun. Pana si Iohannis... timorat de ideea ca el nu e roman, i-a retras lui Tokes oarece titlu. Ca vezi Doamne, sa ne arate ca el e roman si patriot.
Recrudescenta nationalismului are loc si pe plan mondial, iar in Romania se desfasoara si prin inductie, adica are loc prin influentare, copiere a curentului. Daca ne enclavizam, am pus-o! Pentru curvele de politicieni, cartea nationalismului e cea mai facila cale de a aduna voturi, dar si cea mai perdanta pentru noi pe termen lung.
Chiar si copilul se plange de parinti ca sunt rai. Il pun sa se spele, sa invete, sa munceasca, in loc sa-i cumpere aia si aia.
Exista si efecte negative ca urmare a deschiderii Romaniei, dar d`aia avem guvernanti, ca sa managerizeze situatia, dar ia imagineaza-ti cum ar fi daca investitorii straini s-ar retrage cu totii, ca sa nu mai fim noi atat de exploatati!?
Ca sa nu vedem unul totul in negru si celalalt in alb, hai sa-i dam imaginii si tonurile intermediare! Sunt si parti negative pe care guvernatii trebuie sa le tempereze, dar sa vedem si partea plina a paharului.
Acuma te-am suparat rau, dar ce sa fac? Imi place sa stau de vorba cu tine.

Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)