Dupa ce am citit si recitit articolul indicat de Donbazil, am inteles mesajul! Drama tanarului entuziast care a facut ceva banuti in strainatate, dar satul de gustul amar al painii albe de acolo a decis intoarcerea in tara si inceperea unei afaceri in Ro. Dar asa cum se intampla mereu, socoteala din targ nu se potriveste cu aceea de acasa, nu intelege rostul birocratiei si, mai mult ca sigur, castigul nu se ridica la nivelul la care spera el!
De vina in aceste situatii, sunt parintii, care nu se pot obisnui cu plecarea feciorului in lumea larga, mai ales cand acesta provine din familie instarita si atunci incearca sa il aduca inapoi acasa, propunandu-i tot felul de scenarii de afaceri iar mai apoi isi inchipuie ca pilda cu intoarcerea fiului risipitor a fost scrisa anume pentru ei.......
Rostul controalelor pe linie de igiena este de a preveni infectii cu tot felul de germeni. Vezi cazul Bradet! Doar ca familia tanarului a sperat ca "va merge si asa" , dar se pare ca in ultima vreme nimeni nu mai risca sa isi puna semnatura daca nu exista conditia prevazuta de lege. O fi bine, o fi rau......? Nu stiu, dar trebuie sa intelegem si noi romanii ca respectarea legii este o obligatie si nu un moft!
In EU, magazinele gem de marfa cu produse non ue si nimeni nu se declara ofuscat de aceasta........