Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde teinegru64 » 26 Apr 2016, 13:00

http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Donbazil » 27 Apr 2016, 00:50

lucky5strike scrie:
Donbazil scrie:Salut!
In civilizaţia fumului, important este să dai senzaţia că te pricepi. Dacă te uiţi cu atenţie sub ambalaj, produsul uman e, de cele mai multe ori, putred"...

Imi scot palaria, DonBazil, e prea adevarat! :lol:

Salut!

Nu-s io autorul....E cu ghilimele si am scris la inceput ca-i de pe net si l-am reprodus pentru ca mie mi s-a parut interesant....
Nu le am io cu finetzuri d'astea, c-am fost militian, de unde-atata carte.... :lol: :lol: :lol:
Donbazil

Mesajde Donbazil » 29 Apr 2016, 18:50

Salut! :idea: :cry: :!:

"Dacă ai curajul să spui că NATO şi USA şi UE se fac vinovate de destabilizarea Orientului Mijlociu, de apariţia ISIS şi, în consecinţă, de invazia migranţilor care seamănă bombe şi moarte, eşti catalogat ca fiind filorus, putinist, anti-american şi NATO…!!!
Dacă ai curajul să iei atitudine împotriva celor care din 1990 încoace au devalizat şi înstrăinat capitalul României, ne-au distrus industria şi agricultură, au cedat suveranitatea României altora, eşti catalogat ca fiind nostalgic comunist, ceauşist, securist.
Dacă ai curajul să iei atitudine împotriva celor care din 1990 încoace erodează zi după zi valorile spirituale şi culturale ale neamului românesc, ne distrug demnitatea, scot din programa şcolară istoria sau o mistifică, obligă 4 milioane de români să ia drumul pribegiei pentru a-şi căuta de muncă, eşti catalogat ca fiind naţionalist, legionar.
Azi, dacă-ţi iubeşti ţara şi neamul, dacă eşti patriot, eşti catalogat ca fiind anti european, filorus, nostalgic comunist, ceauşist, putinist, securist, legionar, extremist, naţionalist…!!!"

http://gandeste.org/general/curajul-de- ... an-2/68786
Donbazil

Mesajde Shrek » 29 Apr 2016, 19:56

Am citit articolul! Dar si primul comentariu facut de Paul Mandrean! Pentru un oarecare echilibru, nu poti sa postezi acel comentariu? Eu cred ca asa ar fi corect!
In rest, toate cele bune!
Shrek

Mesajde Donbazil » 01 Mai 2016, 19:59

Salut!

Hristos a inviat!
Amice eu am citit, dar nu-s de acord cu ideile tipului si deci....Nu vezi cum le imbarliga?....Ce amesteca trecutul cu prezentul, cu dictaturile si cu tezaurul?...Eu am vazut un ghiveci asa ca....Daca-ti place, conspecteaza-l.... :lol:

Sa ai sarbatori cu bine si pace-n suflet...
Donbazil

Mesajde Donbazil » 01 Mai 2016, 22:52

Hristos a inviat!

Acuma daca tot sedem si "mistuim" bunatatile de la masa de sarbatoare, mai cetim pe ici, pe colo....Am gasit asta si mi s-a parut interesant:

..."Cine credeți că a organizat opoziția disperată din mass media împotriva candidaturii lui Marian Munteanu?

Băsescu! Bolnavul care răspunde la numele Băsescu! A pregătit minuțios revenirea sa în politica mare ca primar al Bucureștiului! O dispută electorală a lui Băsescu cu oricare dintre candidații anunțați ar fi fost câștigată la pas de Băsescu, fără niciun efort! Apariția lui Marian Munteanu l-a surprins, îi dădea peste cap toată strategia! Ba mai mult: Marian Munteanu avea cu ce argumente să-l îngroape definitiv pe Băsescu și să-l scoată din viața politică! Pentru Băsescu era o chestiune de viață și de moarte să nu piardă primăria Bucureștiului într-o dispută cu Marian Munteanu! Marian Munteanu l-ar fi umilit, pur și simplu! Ne-ar fi oferit ocazia să ne trezim la realitate și să vedem pe cine am răbdat 10 ani în fruntea Țării! În plus, cineva, Băsescu sau cei care îi comandă mișcările, a sesizat că Marian Munteanu este un pericol nu numai pentru candidatura lui Băsescu, ci și pentru întreaga clasă politică, pentru sistemul corupt și lânced care a pus stăpânire pe viața noastră, pe viitorul nostru! Marian Munteanu ne propune un alt chip al politicianului. Chipul normal, de bine voitor pentru oameni, pentru Țară!"
:idea: :idea: :idea: :o :shock:
Donbazil

Mesajde Mircea_63 » 01 Mai 2016, 23:02

Donbazil, te rog pune-mi si mie deoparte d'aia de care bei matale!
Sarutari de maini doamnei si Sarbatori fericite! :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Donbazil » 01 Mai 2016, 23:51

Shrek scrie:Am citit articolul! Dar si primul comentariu facut de Paul Mandrean! Pentru un oarecare echilibru, nu poti sa postezi acel comentariu? Eu cred ca asa ar fi corect!
In rest, toate cele bune!

Hristos a inviat!

Si ca o completare la raspunsul dat putin mai inainte , (Re: Poiana lui Nea' Iocan Mesajde Donbazil » Astăzi, , 18:59) vin cu un P.S.....Tot un citat care-mi place...Si in care ma regasesc:lol: :lol: :lol:

..."Consecința faptului că sunt împotriva cancerului occidental care uzurpă valorile autentic europene nu este că devin astfel pro-rus!… Cunosc bine cât de păgubos a fost pentru români „protectoratul” rus, vecinătatea cu muscalii! Frățietatea ortodoxă cu rușii putea să ne fie fatală, și asta nu din întâmplare, ci conform unor proiecte atent puse la punct în strategia imperială moscovită anti-românească! Țaristă ori comunistă!"...
..."Am auzit despre gospodin Dughin lucruri interesante. Se pare că are o percepție corectă asupra României! Mi-ar fi plăcut să-l cunosc!"... :idea:
Ultima oară modificat de Donbazil pe 02 Mai 2016, 00:00, modificat 1 dată în total.
Donbazil

Mesajde Donbazil » 01 Mai 2016, 23:56

Mircea_63 scrie:Donbazil, te rog pune-mi si mie deoparte d'aia de care bei matale!
Sarutari de maini doamnei si Sarbatori fericite! :D

Hristos a inviat!

Nu e cazul sa pun de-o parte ca Doamne-Multam am destula si la vedere, (ca eu inca pot sta cu dusmanu-n casa), :lol: numa sa treci p'aici sa fie si "la degustare"...Nici nu-mi fac vreo problema din faptul c'ai scris la modul general "d'aia" pentru ca avem de mai multe feluri si "d'aia" poate fi care-ti place si-ti pica bine. ;) :P
Sarbatori fericite si voua si succese pe toate planurile.
Donbazil

Mesajde Donbazil » 02 Mai 2016, 01:35

Hristos a inviat!

A.M.Press publica un interesant material, scris de o persoana care nu mi-e agreabila, dar care se pare ca le zice bine:

"Diagnosticul pe care l-ar pune un „doctor” societatii noastre, in acest moment, ar putea fi acela de metastaza politica: disolutia partidelor mari, inflatia de partide de apartament, eliminarea liderilor politici importanti, decredibilizarea miscarilor civice, tensiuni sociale in cascada, apatia alegatorilor. Si o forma de masochism international – „uitati-va la noi, avem cel mai mare numar de corupti”, „uitati-va la noi si premiati-ne, avem cele mai multe prostituate in Occident”, „avem cele mai tari imagini cu copii de romi pe gropile de gunoi”, „avem zilnic batai intre clanurile rome”. In loc sa corectam astfel de situatii, prin politici si strategii sociale, ne infundam, tot mai mult, intr-o mlastina din care va fi greu sa iesim. In conditiile in care doua judete de romani au parasit deja tara.

Frustrarea generala, legata de lipsa infrastructurilor de transport, pierderea locurilor de munca, marul otravit al breslelor luptand pentru cresterea salariilor intr-o economie care se restrange, dominatia tot mai puternica a marilor companii straine, cuplata cu diminuarea suprafetelor agricole in proprietate romaneasca, anuntarea unor candidaturi hilare la alegeri, toate acestea arata un peisaj sumbru al societatii romanesti in Anul I al gubernarii tehnocrate.

Semnificativ mi se pare efortul „muntelui” Basescu, care dupa nenumaratele teorii despre schimbarea clasei politice, a produs, dupa un deceniu, cu noul sau partid, un „soricel” pentru alegerile de primar, din iunie.

Condamnarea lui Dragnea. Asa cum am presupus anul trecut, ea s-a produs inaintea campaniei pentru locale, intr-o strategie impecabila. El a trebuit tinut – cum spun americanii – intr-o lesa scurta. Evident ca PSD este in fierbere. Se accentueaza divergentele intre tabere, inclusiv intre cei care sunt, posibil, manevrati din afara partidului. Sigur ca se incearca schimbarea presedintelui PSD inainte de alegeri. Adversarii de acum, colegii de altadata (PNL), presedintele independent al Republicii (care doreste, poate ca, in mod similar obtinerii „guvernului Meu”, sa obtina si „partidul Meu” de stanga, iar dupa alegerile din toamna „guvernul meu USL”). Singurul dezinteresat este Geoana, care stiindu-se curat cu campaniile electorale, cere ca Dragnea sa-si dea demisia.

Eliminarea lui Orban si degringolada PNL. Nu am avut o relatie apropiata cu Orban, dar eliminarea lui, din cursa pentru primaria Bucurestiului, la momentul „oportun”, mi s-a parut cusuta cu ata alba. Poate insa ca i s-a aratat o pisica mai mare. Pe de alta parte, experimentul cu „iepurasul” Munteanu, a aratat fragilitatea struto-camilei PNL/PDL.

Cand am fost condamnat, in dosarul Afiselor electorale, cu cei 974 de martori, in baza unor „probe indirecte”, conform carora ar fi trebuit sa stiu de felul in care se finanta campania, Basescu, dupa nenumarate comentarii publice, se lauda, la Bruxelles si in tara, ca a fost un act de „vitejie” politica faptul ca Romania si-a condamnat un fost prim-ministru. Spunea ca acea condamnare era exemplara. Neintelegand ca a deschis o periculoasa Cutie a Pandorei.

(„Completul de cinci judecători condus de Livia Doina Stanciu, preşedinta Înaltei Cuţi de Casaţie şi Justiţie, a publicat motivarea sentinţei din dosarul Trofeul Calităţii în care Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare. În motivare, cei cinci magistraţi susţin că Năstase este vinovat pentru că, ” în perioada ianuarie-februarie 2004, inculpatul Năstase Adrian, în calitate de preşedinte al Partidului Social Democrat, s-a folosit de influenţa sa pentru a obţine foloase necuvenite, reprezentând contravaloarea unor materiale de propagandă electorală”).

In Romania, se pare ca atat revolutiile cat si contra-revolutiile isi „mananca copiii” – Cuza, Maniu, Antonescu, Patrascanu, Iliescu, Munteanu. Am dat cateva nume, aproape la intamplare.

In timpul asta, Europa se pregateste sa intre intr-o noua criza economica, Uniunea Europeana nu-si poate defini viitorul, America se indreapta spre o presedintie Trump, Rusia cauta solutii alternative pentru vechile formule ideologice si dupa pierderea gazului natural si a petrolului ca instrumente de influenta si de putere regionale.

Romania pare insa ca a revenit la statutul de suzeranitate, statut pe care si-l consolideaza zilnic. Oferind tributul anual de corupti pentru Bruxelles si Washington, asigurand functionarea marilor companii si a mall-urilor in tara, isi poate vedea, in continuare, de propriile jocuri balcanice marunte. Succes in alegeri!

(Analiză care merită… analizată, postată de fostul premier pe blogul său)"
Donbazil

Mesajde Shrek » 02 Mai 2016, 10:00

Si iar imi vine in minte melodia"Aia hoti.! Astia hoti!........"! Nu ma pricep sa postez videoclipuri, ca ar prinde bine o dedicatie pentru Donbazil! Toate cele bune!
Edit: dorinta indeplinita! :D semnat `63

Shrek

Mesajde akmm » 03 Mai 2016, 09:30

Uneori nu pot sa-mi dau seama cum de nu gasesc cinstea si corectitudinea la ea acasa pe forum, sa ne puna pe noi in locul lor.Sa vezi atunci melodie actualizata, cu stupari botezatori de miere...
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Shrek » 03 Mai 2016, 21:04

Multumesc mult M_63!
Azi, stand de vorba cu un amic, mult mai sugubat ca mine, imi spune ca anul 2016, va fi cel mai bun an de dupa 1989, in Romania! Va fi taramul unde curge lapte si miere?! Dupa ce m-am mirat si m-am perpelit un minut, imi spune ca producatorii , vor da drumul la lapte si miere in fata guvernului din cauza pretului nesimtit......de mic la achizitie de catre procesatori!
Sper sa fie doar o gluma!
Shrek

Mesajde petru71 » 03 Mai 2016, 22:29

Shrek scrie:[...]... imi spune ca producatorii , vor da drumul la lapte si miere in fata guvernului din cauza pretului nesimtit......de mic la achizitie de catre procesatori!
Sper sa fie doar o gluma!

Eu sper sa nu fie doar o gluma. Tara asta are nevoie de asa ceva:

Prea avem, ca natie, mentalitatea unor supusi...
Ce-au facut acesti fermieri cu niste ani in urma ar trebui sa ne foloseasca drept exemplu.
Am o vaga banuiala ca la ei laptele nu costa astazi 0.80 lei/litru.
De miere nu zic nimic, ca-s nepriceput.

Pitar

P.S. Mi-as dori o lume fara hipermarketuri. Sunt convins ca ar fi o lume mai buna.
Ieri, intr-un loc de poveste, fetita mea (7 ani) mulgea o vaca impreuna cu stapanul.
Am cumparat 2 litri de lapte cu 4 lei. Omul era multumit. Noi la fel.
N-am mai cumparat lapte din pravalie de foarte multi ani.
Noi, ca societate, platim ambalaje si adaosuri comerciale de nu mai stim de fapt ce platim...
De continut nu mai zic...
Laptele adevarat e platit astazi intre 0.8 lei si 1.5 lei la poarta fermei.
Stiu ca e greu, dar incercati sa consumati produse locale.
Doar asa ne ajutam noi pe noi.
petru71

Mesajde Shrek » 05 Mai 2016, 22:33

Când am deschis tv-ul la ora 19, pentru a urmări stirile, l-am gasit pe neica Iohanis vorbind. Desi este un miracol ca vorbeste pe post, fara sa fie un nou "colectiv" tot nu am inteles ce a vrut sa spună! Sa mergem la vot ca altfel o luam la... 'bot' sa mergem la întâlniri conspirative, sau sa avem grija cu cine votăm ca unii s-au reformat mai mult ca altii.....
Este ciudata istoria contemporană! După ce am avut un presedinte care spunea in gura mare ca el nu doreste sa ramana presedinte la masa verde dar sa nu mergem la vot, acum avem unul care ne cere sa mergem sa vota neaparat.
Si iar îmi vine in minte melodia lui Hruscă "Aia hoți, ăstia hoți..... "
Shrek

Mesajde Donbazil » 05 Mai 2016, 23:41

Salut!

Exista stupari si "stupari"...Tu la ora 19'00 erai la televizor, altii la lucru la stupi....Soarta!
Stirile le vedem asa pe la 23,00 sau nu, - ca le-am auzit toata ziua la radio... :lol: :lol: :lol:

Sanatate!
Donbazil

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE