Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 14 Dec 2016, 15:30

….. fascism. A rămas să ne mai spui că pe cinne nu este de acord cu tine îl vei împușca!

Stalin a simplificat argumentartia introducand eticheta fascist pentru a justifica abuzurile si crimele. A fost preluata cu success, si extinsa de G G Dej, Ceausescu, Fidel Castro, Iliescu, Vadim si trepadusii TV din Romania, slujitori ai Marelui Urs. Toti cei ce nu sunt de accord cu gloata rosie, sunt pusi de-a valma in coltul cu fascisti. Argumentul suprem cand lipsesc argumentele : Ba tu! Ba...! Primul nazist al tarii, conform clasificarii scursurilor din propaganda respectiva este chiar presedintele ales al tarii. Apelul pervers la Bratieni , precum si amintirea mitralierei, ascund de fapt dorul nespus dupa executiile pe stadioane promise de tribun, dupa un nou canal, dupa restaurarea puscariilor si rechemarea Visinestilor de la vatra. O liniste generata de un comportament civilizat si democratic ( respectul legii) este de nedorit pentru nostalgici. Ei prefera o liniste a unanimitatii , a tacerii. Ducem in spate, secole de civilizatie originala. Dar am si o veste proasta pentru acestia. Este prima data cand partidele anticomuniste din Romania, asa cum sunt ele, ciunge, schioape, chioare si balbaite, in carje sau taras, insumate au ajuns la procentul real de 50%. Infrangerea lor este rezultatul firii romanesti si mai ales a ajutorului primit din partea Marelui Urs.
PS . Domiciliul din pestera nu se refera la mata’ fiindca deja are cativa chiriasi mai vechi.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Shrek » 14 Dec 2016, 16:00

namzeb scrie:.Noi pina nu vom da cu capul de sus nu vom vedea pragul de jos.Pentru ce a fost condamnat Dragnea ca v-a chemat la vot,atunci sa nu mai mergem niciodata ca nu este dreptul nostru ca asa a vrut Base si nu este condamnat.Cind vom fi in stare sa avem respect fata de acest popor.Cu respect

Esti sigur ca a fost condamnat pentru ceea ce spui? Sau doar pentru ca asa spune Dragnea si a3?Daca este asa, sa facă publică sentința si am putea sa il compatimim! Pana atunci nu este decat un condamnat penal! Indiferent pentru ce si nu este condamnat pentru fapte din culpă. Eu unul nu vreau sa fiu reprezentat la nivel internațional de un fost condamnat penal.
Shrek

Mesajde tinumaftei » 14 Dec 2016, 20:12

feederman scrie:
….. fascism. A rămas să ne mai spui că pe cinne nu este de acord cu tine îl vei împușca!

Stalin a simplificat argumentartia introducand eticheta fascist pentru a justifica abuzurile si crimele. A fost preluata cu success, si extinsa de G G Dej, Ceausescu, Fidel Castro, Iliescu, Vadim si trepadusii TV din Romania, slujitori ai Marelui Urs. Toti cei ce nu sunt de accord cu gloata rosie, sunt pusi de-a valma in coltul cu fascisti. Argumentul suprem cand lipsesc argumentele : Ba tu! Ba...! Primul nazist al tarii, conform clasificarii scursurilor din propaganda respectiva este chiar presedintele ales al tarii. Apelul pervers la Bratieni , precum si amintirea mitralierei, ascund de fapt dorul nespus dupa executiile pe stadioane promise de tribun, dupa un nou canal, dupa restaurarea puscariilor si rechemarea Visinestilor de la vatra. O liniste generata de un comportament civilizat si democratic ( respectul legii) este de nedorit pentru nostalgici. Ei prefera o liniste a unanimitatii , a tacerii. Ducem in spate, secole de civilizatie originala. Dar am si o veste proasta pentru acestia. Este prima data cand partidele anticomuniste din Romania, asa cum sunt ele, ciunge, schioape, chioare si balbaite, in carje sau taras, insumate au ajuns la procentul real de 50%. Infrangerea lor este rezultatul firii romanesti si mai ales a ajutorului primit din partea Marelui Urs.
PS . Domiciliul din pestera nu se refera la mata’ fiindca deja are cativa chiriasi mai vechi.

Violența în viața publică s-a folosit de când e lumea, însă fascismul italian a reinventa-o. Atunci când argumentele lipsesc aducem ghioaga. Mă întâi în limbaj apoi în piața publică. Fascismul nu admite pluralitatea ideilor și dacă acestea apar sunt aduse la tăcere prin violență. Sigur nu sunteți un fascist, pentru că acesta este naționalist, fiindcă ați intra in conflict cu Bruxelles, dar ați oprit din mijloacele fascismului doar ce va vine la îndemână. Fasciștii s-au crezut salvatorii Italiei si au ingropat-o până la urmă in ruine. Parcă și la aceste alegeri aveam pe aici niste salvatori?!!
tinumaftei

Mesajde Mircea_63 » 14 Dec 2016, 23:52

namzeb scrie:Este bine ca exista canale tv care au partipri-uri, eu vad canale tv in jur de 5000 din toata lumea dar nicaieri nu exista atita dusmanie si dezbinare ca la noi.

"Dezbinarea" asta are are cauze firesti, altele decat doar firea romanilor.
1. Nivelul de trai este destul de scazut, iar poporul a observat corelatia dintre politica si nivel de trai. Asa ca se implica sperand la o viata mai buna.
2. Nivelul de educatie este mult mai scazut decat ne place noua sa credem. Analfabetism nu inseamna doar simpla necunoastere a literelor din alfabet, ci exista si analfabetismul functional. Analfabetul functional citeste un text, dar nu reuseste sa il interpreteze decat partial, uneori chiar deloc. Un fel de "ce spui si ce pricepe" :o !!?
3. Tot nivelul de trai corelat cu cel educational ne limiteaza modalitatile de petrecere a timpului liber, asa ca o varianta ieftina este televizorul si netul. Desi poti citi o carte... exista si emisiuni culturale, educative, informative, Discovery etc la fel cum poti gasi si pe net nenumarate alte ocupatii, insa la fel cum supermarketurile stiu sa-si vanda marfa tot asa si ziaristii stiu sa te determine sa urmaresti emisiunile sau siturile lor. "Ziaristul" modern nu-ti mai vinde "foaia", ci asteapta clickul tau sau sa urmaresti postul TV -urmarire atent monitorizata si din care el isi castiga paralele. Titlurile bombastice, minciunile zdranganitoare din coada atrag cititori. E facil si interesant. Afli mereu lucruri "incredibile". "Nimeni nu s-ar fi gandit la asta." samd. In mediul asta postacii de meserie isi picura veninul. Naivii il asimileaza si il transmit cu patos mai departe. Limbajul se degradeaza si odata cu degradarea lui se aprind patimile si creste ura.
4. Nivelul de cultura este ingemanat cu intoleranta, asa ca veninul se prepara usor pentru oceanul de intoleranta lipsit de imunitate. Antidotul numit cultura lipseste! Asa ca se apeleaza la primitivismul ancestral: ura fata de straini!

In mediul omului primitiv aceasta ura si frica fata de straini era ceva benefic. Prin persoanele straine intrau in comunitate bolile molipsitoare. Asocierea s-a facut instinctiv sau s-a dezvoltat prin selectie. Comunitatile reticente fata de straini erau mai ferite de boli. Sud-americanii n-au fost invinsi de conchistadori, ci au fost decimati de bolile aduse si la care acestia nu erau imuni.
Omenirea a trecut de acest risc, dar instinctul atavic a ramas. Cultura si educatia stapaneste aceste instincte. Doar ca exemplu, in primitivism, daca se ivea ocazia sa posezi o femeie, sareai pe ea. Odata cu civilizarea... acest lucru se numeste viol si lumea civilizata il dezaproba si condamna. Ura fata de straini insa, desi ruda buna cu violul, nu este condamnata, ci doar dezaprobat in unele medii. Insa exista destui ticalosi care se folosesc de acest instinct atavic al semenilor si raspandesc, seamana ura si frica fata de straini.
Astfel Iohannis este...fritz si pe deasupra protestant luteran. Ce dovada mai buna ca e dusman?
Ciolos... ungur sau daca asta nu tine, e copilul din flori al lui Soros.
Soros...(cum arata si cu ce se ocupa?) este ungur. D`aia ne merge noua rau.
"Strainii sug sangele poporului."
"Evident ca strainii nu ne vor binele!" Romane, deacord partial. Tu vrei binele vreunui strain? Presupun ca nu! Dar vrei raul vreunui strain??? Presupun ca nici asta nu vrei, atata vreme cat acel strain nu te deranjeaza. Ei bine, tot asa, nici altii nu au treaba noastra.
Ca altii ne invidiaza pentru ce tara bogata si popor destept suntem... astea sunt mituri si ifose pe care in popor le catalogam la genul "Si prost si fudul". Nu suntem mai destepti si nici mai prosti decat alte popoare si nici chiar asa bogati.

Intr-un experiment s-a oferit copiilor o prajitura acum, iar daca nu o mananca, maine mai primeste inca una sau doua. Urmarita in timp, s-a ajuns la concluzia ca cei care au preferat avantajul de moment in defavoarea celui viitor au avut un parcurs modest in privinta reusitei in viata. Acum s-au oferit niste avantaje de moment. Taieri de impozite, scutiri de taxe, cresteri salariale. Nici nu s-a spus suficient de clar ca asta va taia prajitura de maine. Asa ca prajitura de moment, asortata cu ura la adresa "dusmanilor" si a strainilor" au adus rezultatul cunoscut!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde lucky5strike » 15 Dec 2016, 00:18

Schweighofer! :D
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 15 Dec 2016, 00:31

Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Mircea_63 » 15 Dec 2016, 01:06

lucky5strike scrie:Schweighofer! :D

Tu crezi ca Schweinhofer asta iti vrea raul? Omul face afaceri. Cumpara lemn, poate il si prelucreaza, habar n-am. A venit cu o afacere. Cata vreme respecta legile, bravo lui. Daca nu le respecta si treaba merge... primii care sunt de condamnat sunt cei care trebuiau sa-l salte.

Lumea e suparata pe Schweinny? Tinta gresita! Sa vina militia. :lol: La fel patesc parizienii care se supara pe romani din cauza unor hoti din buzunare. Pe hoti trebuie sa se supere si pe politia care nu-i salta sau legislativul care nu face legi bune pentru a proteja cetateanul.

Oare aia cu Dacia Logan nu sunt straini? AFARA cu ei! ;)
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 15 Dec 2016, 01:20

lucky5strike scrie:http://www.riseproject.ro/articol/reteaua-schweighofer-cine-a-taiat-si-cat-a-castigat/

Am aruncat o privire! Schwein asta e unul, iar ceilalti o turma. Ori articolul e mincinos, ori ceva e putred in Romania. Sunt niste ani de cand e asta in Romania. Sub toate guvernele. Sau te pomenesti ca l-a adus Fritz? :roll:
E in Ro din 2002.

Deci omul de afaceri e vinovat ca se taie padurile? Se pare ca el doar cumpara lemnul de la Romsilva si alti padurari.

Imi pare extrem de rau de ceea ce se intampla cu padurile, dar nu schwein e vinovat. Daca nu era el, era altul. Vinovati sunt cei care conduc din 2002 pana astazi. Poate ca nici nu e vreo problema din cauza firmei asteia ci din cauza taierilor ilegale facute de altii. Cine pazeste? Cine face legile?
Mircea_63

Mesajde Bambucha » 15 Dec 2016, 08:42

Vis a vis de nu ne vindem tara si relationat la apicultura noastra stiti care e chestia draguta? Toate fondurile europene care au fost si vor fi accesate in apicultura au fost si sunt capital strain. Pana si mierea predata la procesator este platita din banii strainilor! Tot datorita strainilor reusim sa vindem mierea endetail cu 5>7 dolari si nu cu 1$/kg de salcam ca in anii '90.

Inainte de a ne conecta la perfuzia cu otrava din massmedia ce ne omoara creierul treptat, sau de a ne baga intr-un univers paralel de pe FB, bine ar fi sa gandim un pic la rece. Cu argumente reale!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde tinumaftei » 15 Dec 2016, 08:58

Si care e diferența dintre o firmă românească și una străină? Aia românească plătește impozitul pe profitul real, care de regulă este obținut cu greu, iar aia străină nu are nici un profit contabil, pentru că a avut grijă ca să îl exporte si va plăti impozite în altă parte. Iar firmele străine nu stau aici decât dacă sunt foarte profitabile.
Si multe altele.....
tinumaftei

Mesajde Bambucha » 15 Dec 2016, 08:59

lucky5strike scrie:
Bambucha scrie: Sunt ferm convins ca ne poate oferi ceva si pentru apicultura.

Ia te uita, asta suna mai dragut... Bambule, poti sti de unde sare iepurele?
Cine ar fi zis in 2012 ca tinerelu' ala de Daniel Constantin ar putea fi un bun ministru?

"Bruma" mea de inteligenta care mi-a mai ramas ma face sa zambesc amar. Ori esti naiv ori rau intentionat? Nu voi uita niciodata sub ce guvernare a fost impozitata apicultura! You know, taxa aia care o platim anual indiferent daca avem sau nu venituri? Taxa pe care tinerelul Daniel Constantin a aprobat-o cu ochii inchisi.

Bine-nteles ca romanul este inventiv si se fofileaza! Dar, e normal/moral sa fim impinsi de la spate in a evita legea, cazand astfel in capcana santajului?
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 15 Dec 2016, 09:05

tinumaftei scrie:Si care e diferența dintre o firmă românească și una străină? Aia românească plătește impozitul pe profitul real, care de regulă este obținut cu greu, iar aia străină nu are nici un profit contabil, pentru că a avut grijă ca să îl exporte si va plăti impozite în altă parte. Iar firmele străine nu stau aici decât dacă sunt foarte profitabile.
Si multe altele.....

Aici sunteti pe o pista gresita, nu este nici o diferenta in privinta proveninetei capitalului. Capitalul este liber in a se misca dupa un anumit regulament. Faptul ca cel care sta la ghiseu (guvernare) este coruptibil si pus pe jaf, deci vulnerabil/santajabil nu va impiedica nici macar capitalul romanesc sa aterizeze intr-un offshore!
Nu proveninta capitalului(piata daca vreti) este de vina, ci administratorul pietei!
Ca veni vorba de clotilde si bechtel, intreb si eu cand a fost infaptuit acel contract, ce/cine sta in spatele lui (ce guvernare a facut posibil asta)?
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde tinumaftei » 15 Dec 2016, 11:00

Bambucha scrie:
tinumaftei scrie:Si care e diferența dintre o firmă românească și una străină? Aia românească plătește impozitul pe profitul real, care de regulă este obținut cu greu, iar aia străină nu are nici un profit contabil, pentru că a avut grijă ca să îl exporte si va plăti impozite în altă parte. Iar firmele străine nu stau aici decât dacă sunt foarte profitabile.
Si multe altele.....

Aici sunteti pe o pista gresita, nu este nici o diferenta in privinta proveninetei capitalului. Capitalul este liber in a se misca dupa un anumit regulament. Faptul ca cel care sta la ghiseu (guvernare) este coruptibil si pus pe jaf, deci vulnerabil/santajabil nu va impiedica nici macar capitalul romanesc sa aterizeze intr-un offshore!
Nu proveninta capitalului(piata daca vreti) este de vina, ci administratorul pietei!
Ca veni vorba de clotilde si bechtel, intreb si eu cand a fost infaptuit acel contract, ce/cine sta in spatele lui (ce guvernare a facut posibil asta)?

Clotilde si Bechtel? Nu stiu despre ce este vorba. Eu am vorbit despre marile companii gen OMV.... Care au cifra de afaceri de miliarde de euro si profit ioc sau cat o firmă din Ro cu 20 de angajați, dar cel mai adesea înregistrează pierderi fiindcă fac plăti pentru servicii de consultanță prin off shore sau aiurea.
tinumaftei

Mesajde Cristian IONITA » 15 Dec 2016, 12:08

Mircea_63 scrie:
lucky5strike scrie:http://www.riseproject.ro/articol/reteaua-schweighofer-cine-a-taiat-si-cat-a-castigat/

Am aruncat o privire! Schwein asta e unul, iar ceilalti o turma. Ori articolul e mincinos, ori ceva e putred in Romania. Sunt niste ani de cand e asta in Romania. Sub toate guvernele. Sau te pomenesti ca l-a adus Fritz? :roll:
E in Ro din 2002.

Deci omul de afaceri e vinovat ca se taie padurile? Se pare ca el doar cumpara lemnul de la Romsilva si alti padurari.

Imi pare extrem de rau de ceea ce se intampla cu padurile, dar nu schwein e vinovat. Daca nu era el, era altul. Vinovati sunt cei care conduc din 2002 pana astazi. Poate ca nici nu e vreo problema din cauza firmei asteia ci din cauza taierilor ilegale facute de altii. Cine pazeste? Cine face legile?

cei mai vinovati sunt cei care nu au nici cea mai mica retinere in a pune mana pe drujba si a taia copacii (mai mult sau mai putin marcati ptr taiere) in folosul lui Schwein, cu toate ca eii si comunitatile lor sunt primii afectati de despadurire.

De ani de zile cutreier zonele impadurite ... in fiecare an sunt mai putin impadurite .... am vorbit cu oamenii din zona .... nu au nici cea mai mica consideratie pentru proprietatea lor .... important este sa-si incaseze banu' acum .... putin le pasa de ce se va intampla la anu' ....
Ultima oară modificat de Cristian IONITA pe 15 Dec 2016, 12:13, modificat 1 dată în total.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 15 Dec 2016, 12:11

Si multe altele.....

esti tu sigur ca firmele romanesti declara in profiturile "reale"?, sau ca nu le "exporta"? .... sau ca tine cineva firma neprofitabila deschisa? ....

In loc ca sub motivatia protectieionista sa alungam investitorii oare nu e mai constructiv sa avem politici fiscale in primul rand previzibile si apoi atractive astfel incat investitorii sa prefere Romania in defavoarea altora?
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 15 Dec 2016, 12:13

la zi
Fişiere ataşate
15578794_10211756062004916_3776190083346750057_n.jpg
Cristian IONITA

AnteriorUrmătorul