Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde akmm » 19 Oct 2017, 14:08

feederman scrie:...Pana cand omul va deveni o fiinta perfecta, capabila sa traiasca in armonie cu semenii sai si cu Pamantul, se poate constata ca multele rele de pe Pamant se datoreaza amestecului de angelic si demonic, animalic si rational, de prezenta celor doua instincte definitorii, de conservare si de perpetuare a speciei cu derivatele lor...

Cu siguranta ne putem ingropa viata intr-o cautare continua a ceea ce nu-s-a gasit nicaieri. Pana una alta putem face ceea ce depinde de noi, iar noi nefiind decat profitori ai existentei noastre, se pare ca prea putin ne pasa de ce se intampla in jurul nostru.
Uite ca au trecut deja 2.000 de ani si ne confruntam cu aceeasi dilema: binele voiesc sa-l fac, dar nu-l fac, raul pe care nu voiesc sa-l fac, pe acela il fac.
Sa fie izbavirea de atunci prea desueta pentru zilele noastre?
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde csaa » 23 Oct 2017, 14:42

Sunt curios ce parere au cei care au protestat in iarna impotriva eliberarii selective a aproximativ 2500 de detinuti.
Ce au de zis cand acum se vor elibera, folosind criterii muuult mai....permisive, cam 3800 de detinuti? Cam ce parere au despre faptul ca nici macar nu au citit textul ordonantei 13, daramite sa-l mai si priceapa?
Eu am o parere si nu e prea buna.
csaa

Mesajde Bambucha » 23 Oct 2017, 15:30

Acelasi ton peiorativ, zeflemist, batjocoritor, il intalnim peste tot in massmedia de comanda. Ma intreb oare oamenii chiar nu mai vad nimic in jur decat "hrana" injectata cu picatura, fara sa-si mai puna intrebari.

Eu inteleg ca nu poate fi moralitate fara burta plina, dar bine ar fi ca macar tonul si intonatia in discutiile cu interlocutorul sa fie captusite de umanitate, chiar daca se crede orbeste in dreptatea suprema. Chiar si "TeFeLi-stii" sunt oameni.
Altfel in curand s-ar putea sa vorbeasca singuri intr-o tara goala, fara oameni, fara copii, doar cativa batrani moraconosi.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 23 Oct 2017, 15:34

Si... oricate "oportunitati" (cum se exprima CI) ai gasi intr-o astfel de tara, ce folos daca nici macar speranta de a iesi din jeg nu mai exista!?
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde feederman » 23 Oct 2017, 18:50

Aceeasi atitudine duplcitara , in care dubla masura este folosita prin omisiunea unor idei concomitent cu deformarea sensului . Ordonantele din iarna, prevedeau Amnistia unei categorii largi de infractiuni , inclusive si mai ales a celor de coruptie, simultan cu anularea de facto a infractiunii de abuz in serviciu. Ele reprezentau un aussweis pentru jaful tarii . Eliberarile anticipate sunt masuri reparatorii mai mult sau mai putin justificate. Ingrijorarea ar fi credibila daca ar fi exprimata la pachet cu ridicarea imunitatii si judecarea parlamentarilor. Stiu ei care. In aceasta directie tacerea ingrijoratilor este totala. Romanii ar trebui sa fie ingrijorati de faptul ca institutiile statului sunt fie confiscate, fie tot mai asaltate de LIR, de faptul ca CCR a devenit in mod abuziv si cinic, institutie legiuitoare si ca o decizie favorabila tariceanului ar fi o lovitura aplicata in moalele capului statului de drept. Ar mai trebui sa fie ingrijorati, ca politica fiscala , cea de salarii si pensii a Olgutei ar putea sa-i lase fara ele, cat de curand, pe incantatii nostri pensionari .
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde csaa » 23 Oct 2017, 20:33

feederman scrie:Aceeasi atitudine duplcitara , in care dubla masura este folosita prin omisiunea unor idei concomitent cu deformarea sensului . Ordonantele din iarna, prevedeau Amnistia unei categorii largi de infractiuni , inclusive si mai ales a celor de coruptie, simultan cu anularea de facto a infractiunii de abuz in serviciu. Ele reprezentau un aussweis pentru jaful tarii . Eliberarile anticipate sunt masuri reparatorii mai mult sau mai putin justificate. Ingrijorarea ar fi credibila daca ar fi exprimata la pachet cu ridicarea imunitatii si judecarea parlamentarilor. Stiu ei care. In aceasta directie tacerea ingrijoratilor este totala. Romanii ar trebui sa fie ingrijorati de faptul ca institutiile statului sunt fie confiscate, fie tot mai asaltate de LIR, de faptul ca CCR a devenit in mod abuziv si cinic, institutie legiuitoare si ca o decizie favorabila tariceanului ar fi o lovitura aplicata in moalele capului statului de drept. Ar mai trebui sa fie ingrijorati, ca politica fiscala , cea de salarii si pensii a Olgutei ar putea sa-i lase fara ele, cat de curand, pe incantatii nostri pensionari .

Aceiasi atitudine plina de lozincaraie administrata de ”formatorii de opinie” si aceiasi lipsa de ”gandire proprie”.
Nu spun ca ordonanta 13, in totalitatea ei, ar fi fost buna. La acea vreme am aratat care sunt articolele (sau partile din articole) pe care le consideram imorale sau neconforme. Ce vreau sa arat acum este ca prin manipularea unor oameni neinformati s-a ajuns intr-o situatie mai grava.
PS - @feederman daca vei citi (tu persoanl, nu prin ”formatori de opinie”) textul celor doua acte normative vei vedea ca ordonanta 13 NU permitea eliberarea celor condamnati pentru coruptie sau a celor care fusesera condamnati pentru infractiuni cu violenta. Acum nu mai exista acest criteriu.
Spor la citit!
csaa

Mesajde Donbazil » 01 Noi 2017, 01:39

Salut!

”Ce vrea ala ba???? Să respect oamenii credinciosi??? Sa mi inchida contul ca ii consider ANIMALE? pai ce altceva sunt sclavii hotilor in sutane..ai pedofililor? Auzi abjectie...vrea conturi inchise pentru cine nu suge moaste. Nu vrea si exorcizari?? Sa ma omoare ca le dau in gura...in loc de bani?? Asta e chiar aberant. BAI P&LA...DE LIBERTATE AI AUZIT?”

https://www.activenews.ro/stiri/Portret ... man-147033
Donbazil

Mesajde Donbazil » 01 Noi 2017, 01:53

Salut!

Ii reprezinta pe cei care l-au votat.
Faptul ca nu este de acord cu proiectul de lege respectiv este problema lui si are cu siguranta multi de partea sa.
Cu riscul de a ma face si mai antipatizat decat sunt afirm ca si eu sunt impotriva.
Aceia au fost niste banditi si adevarul istoric este ascuns. Nu se spune nimic despre crimele comise de acestia si cum dupa 89 e la moda sa fii pentru-contra foarte multi din cei care nu cunosc istoria adevarata s-au transformat dintr-o data in mari "dreptaci" ( dreapta politica). Faptul ca a fost condamnat si interzis comunismul - intr-o tara libera, nu cred ca da dreptul cuiva sa-i ridice-n slavi pe niste criminali. Maine-poimaine vor dori unii sa avem si o zi a legionarilor si o zi a lui Terente, etc....
Ca in orice domeniu, noi romanii suntem ori pentru, ori contra, la noi cale de mijloc, de mediere, de negociere nu mai exista si asta numai bine nu face tarii...
Pana cand vom avea taria morala si intelepciunea sa recunoastem si bunele si relele si sa tragem linie, mai curge multa apa pe Dunare...

P.S. Probabil ceva urmasi de-ai celor ce au opus rezistenta armata in munti, urmaresc ceva compensatii ca acuma-i la moda. Nu conteaza mortu' - pomana!....
Donbazil

Mesajde ioanpuiu » 01 Noi 2017, 11:39

Se pesupune că cineva care a activat în structurile Politiei Romane, vreme de decenii, şi-a antrenat şi fără să vrea muşchiul discernămîntului.
Nu am nici un fel de problemă cu Poliţia Romana, cu instituţia în întregul ei aşa cum nu am nici cu popii că n-or fi toţi Pomohaci.
Colegul nostru ne propune să citim un articol de pe Active news - ştiri nefiltrate, articol publicat de către un personaj cunoscut dar şi controversat, acuzat de mai multe, dovedit de o parte dintre ele şi condamnat în instanţă:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Vasile_As ... C4%83stoae
Şi plecînd Astărăstoae ăsta al nostru de la o postare a unui necunoscut needucat, face nişte asocieri forţate şi îl introduce în sintagma "tinerii frumoşi şi liberi" iar mai departe într-un partid, generalizînd, încercînd să ne lase impresia că toţi tinerii (numiţi cu uşoară zeflemea, frumoşi şi liberi) ar fi la fel.
Face asta în urma unor deducţii forţate, nedepistate de flerul colegului nostru:

ASTARASTOAE.PNG

da, în mod foarte clar sau ... poate :lol:

De ce răspîndeşte asemenea "ştiri" şi idei ... numai el ştie.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 03 Noi 2017, 11:48

Efectul Tudorel Toader:

Haoleo Frusino / Ia-o şi pă mă-ta / Săriţi pă fereastră / Să nu vă bulească
veche baladă (fragment)

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-22 ... atoriu.htm

http://www.ghidularadean.ro/stire/22344 ... leze_mama/

şi lista e lungă ...
ioanpuiu

Mesajde Donbazil » 03 Noi 2017, 21:42

Salut!

Domnule, Ioan Puiu, eu nu am obiceiul sa raspund celor ce nu-s de acord cu postarile mele, sau celor ce ma suduie ori ma ataca in orice fel, dar tin sa precizez ca asa cum optiunile mele de stanga sunt cunoscute si nu ma feresc, optiunile dvs. pentru dreapta sunt la fel de cunoscute, asa ca n-o sa am pretentia ca tocmai dvs. sa fiti de acord cu ce am postat eu...Asa ca....Ramane cum am stabilit!....

Eu am postat o chestiune cu care sunt de acord si cred ca si altii ar trebui sa afle de aceasta problema si n-am cerut aprobarea dvs. sa a altcuiva...Cine este de acord cu Domnul Doctor va mai citi si pe viitor ce scrie, cine nu, sa-l suduie pe el, pentru ca la noi asa-i calimera....Daca nu-mi place ce zici ti-o trag p'aia cu "ba p'a matii".... :( :evil: :cry:

Cat despre "muschiul discernamantului".....Hai sictir!
Donbazil

Mesajde Donbazil » 03 Noi 2017, 21:45

Salut!

Exista si oameni adevarati in partidele de stanga, chiar si in PSD!.... :idea: :idea: :idea:

Primarul PSD din comuna sibiană Cârța, Cristian Magheru, le-a ținut, miercuri, premierului social-democrat Mihai Tudose și președintelui PSD, Liviu Dragnea, un discurs fără ocolișuri despre situația reală a României, cea de la firul ierbii. Organizația județeană PSD l-a lăudat pe acesta pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume.
Principalele idei expuse de primar, potrivit publicației locale turnulsfatului.ro, au fost lăudat de organizația PSD, liderul local de partid spunând că primarul din Cârța este un model: comuna pe care o conduce are stații de epurare, canalizare, școli renovate, cămine, dispensar.
Ce le-a spus edilul premierului și președintelui PSD
1. Jumătate din proiectele care se fac în țară,din bani publici, sunt inutile.
”Le-am spus și acolo. Am vrut să fie altceva această întâlnire și m-am așteptat să fie altceva, pentru că nu ai des șansa să te întâlnești cu mai-marii care sunt. Văicăreala primarilor, te doare creierul… Le-am spus și acolo ce am avut de spus, poate să se supere partidul pe mine, mă doare undeva de ei! Eu vreau să fiu corect și vă pot spune că a fost o văicăreală fără margini. Le-am și spus și nu le-a plăcut discursul meu. În această ciorbă nu intră doar PSD-ul, intră toți. Dacă vă uitați cu atenție la listă (n.r. – de proiecte gurvenramentale), jumătate sunt ”avioane”. Dacă te uiți ce proiecte se fac în țara asta, pe bani publici, mori de nervi! Și de-o parte, și de alta. Mai e o chestie foarte importantă. Dacă se dau banii ăștia, ar trebui să vadă cineva ce impact și asupra cui. Nu putem să alocăm sute de milioane de lei într-o localitate cu o mie de locuitori! Bă fraților, nu putem face așa ceva, banii ăia sunt și ai mei! Le-am spus! Se uitau ca la dracu la mine”.
2. O parte din primari sunt „zero barat"
“Se ridică unul că are nu știu câte avize pe care nu le primește. Și ce vrei, am zis, să ți le dea ilegal? Nu i-am luat cu frumosul. Cine ești tu să ceri așa ceva? S-au făcut și de rahat. A venit acela din Hoghilag, că nu are școală. Și a venit să ceară bani pentru școală. Erau uimiți ăștia. Când a auzit, Dragnea s-a schimbat la față. Zice că ‘n-am bani să repar, că se duce dracului sediul școlii și că ne trebuie’. ‘Bun’, zice Dragnea, și de câți bani ai nevoie? ‘Păi să vedeți că…’ Habar nu avea. Bă băiete, câți bani îți trebuie? Ai făcut un studiu, ai făcut ceva? Ai întreprins ceva, că se prăbușește totul? Nu. Zero barat. La fel și la Dumbrăveni. Că nu mi-au dat bani, ca la alții. Are dreptate, într-un fel, că ar trebui să se țină cont de proporție. Dacă la Cîrța ai dat 300 de mii de lei, la Dumbrăveni să dai de 10 ori, că de 10 ori ești mai mare. Băi oameni buni, păi îi dai la Vurpăr 49 de milioane să-și facă drumurile, mă?! Bă oameni, eu muncesc pentru banii ăia! Eu dau impozite la stat. Nu mi se pare normal. Dar nu ai cu cine… Nu ne facem bine în țara asta. Nu ai cu cine. Ne domină prostia peste tot”, mai spune primarul.
:idea:
Donbazil

Mesajde ioanpuiu » 03 Noi 2017, 22:12

Donbazil scrie:Salut!
Cat despre "muschiul discernamantului".....Hai sictir!

Pe asta, o trec la reflexe profesionale, că altfel ... nu am cum să o înţeleg :lol:
ioanpuiu

Mesajde mircea » 03 Noi 2017, 23:02

Hai sictir ?
Flegme de forum ...Maine poimaine o sa scoateti brisca unu` la altu`.
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde ioanpuiu » 04 Noi 2017, 06:41

Nu e cazul de brişcă aici. Ne ajung cuvintele.
Şi cred că nici colegul nostru nu a vrut să facă uz de expresie dar i-a alunecat, puţin, degetu' pe tastatură.
Nu te alarma!

:)
Am fixat alarma la şase, să ies cu fiul meu pe Belina, dar mi-a sunat la patru (în vis) şi nu a mai fost chip să mai adorm. Oare am pus în trusă toate lingurile de care am nevoie ... dar twisterele ?
ioanpuiu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE