Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Bambucha » 05 Ian 2018, 21:50

Petre, cu regret cred ca nu m-ai inteles, reciteste te rog un pic, eu nu am fost supus nici unui “viol”, ci descriam peiorativ situatia unui tanar, de 25-30 de ani daca doresti, fara nici un fel de obligatie familiala (“solul slab fara radacina”) sociala sau profesionala, “negrevat de sarcini”. Un tanar care ia viata in piept si constata ca e aproape imposibil sa faca un upgrade social in urmatorii 10-15 ani, se loveste pur si simplu de incompetenta, indolenta, nepasarea, nesimtirea si complicitatea la furt a unei societati intregi ce nu stie sa-si promoveze decat nonvalorile. Si atunci alege sa plece… mai trec 5-10 ani si-si intemeiaza si o familie, se naste si un copil, si incepand din acel moment acea familie nu va mai reveni in tara decat strict sa-si viziteze rudele. Sunt nenumarate de astfel de exemple in vecinatatea fiecaruia. Poti cel mult sa-mi imputi... aprobarea unui astfel de comportament, daca doresti musai sa aduci egocentrismul in evidenta.

Esti unul care ma cunoaste si din viata reala, eu sunt unul din putinii care circula din celalalt sens, cel care a revenit in tara dupa 7 ani de “exil” si am ales sa-mi investesc putina experienta aici, pe meleagurile care m-am nascut, unde am cam luat taurul si "de coarne" si "de coada". Si cu riscul de a dezamagi iti spun ca am reusit sa schimb mult prea putin spre zero din monolitul care ma inconjoara ("morile de vant"). Daca asta ti se pare "cea mai pura forma de egoism" putem dezvolta maine la telefon :P

PS>>> Cu siguranta toti ne bazam sa construim un viitor aici mai ales pentru copiii nostri, ti-as pune insa o intrebare, daca maine Romania iese din UE si NATO ai alege sa ramai?
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Shrek » 05 Ian 2018, 22:14

Bambucha scrie:PS>>> Cu siguranta toti ne bazam sa construim un viitor aici mai ales pentru copiii nostri, ti-as pune insa o intrebare, daca maine Romania iese din UE si NATO ai alege sa ramai?

Daca iese nu-i bai! Daca ramane ii bai mare! No, o tu, nu vezi ca deja rusii ne coropesc. Delta Dunării ie a lor! Ase o zas unii cuprinsi de spiritul.....lu' mos crăciun, ascuns in sticla de vodca! Ori mos gerila?!
Da' nu-i bai nici asa, acu' avem delta la Bucuresti, ce trebe sa meri o ză pă apa sa ce mance tantarii? ! Iar de baltoace ne putem lipsi ca ne luam la schimb tri județe ge la bulgari!
Crăciun fericit sârbilor , rusilor, moldovenilor si celor care asteapta pa mosu'!
Shrek

Mesajde Bambucha » 05 Ian 2018, 22:32

Dar dumneata Shrek, ai ramane in aceasta mlastina, daca ar fi sa ne reintegram in CSI?
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde ioanpuiu » 05 Ian 2018, 22:47

Jean Valjean scrie: Ma bazez insa pe speranta ca-mi pot construi un viitor si aici. Mai greu, dar tocmai greutatea atingerii unui obiectiv ii confera valoare.

Mă bucur că ai intrat Jeane.
Era timpul ca generaţia voastră să fie mai bine reprezentată şi sper să rămîi la discuţii.
Nu am intenţionat să-i fac observaţii lui Călin, m-am folosit numai de mesajul lui pentru a-mi exprima nemulţumirea faţă de toţi cei care cîntă "aria resemnării" sintetizată în expresia "asta-i Romînia" , pe care o aud foarte des, la care cred că am căpătat intoleranţă şi care îmi dă mîncărimi.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Jean Valjean » 05 Ian 2018, 22:58

Cred ca m-am exprimat intr-un mod defectuos care a dus la intelegere gresita a mesajului meu. Postarea mea anterioara nu s-a vrut a fi o critica la adresa lui Bambucha, ci doar o aprobare si apreciere a opiniei lui ioanpuiu. De asemenea, s-a vrut a fi o explicatie, cel putin din perceptia mea, a motivelor pentru care sunt de acord cu ioanpuiu si un raspuns la intrebarea finala a lui Bambucha.
Daca am lasat sa se inteleaga altceva, imi cer scuze.
Tot ce am vrut sa spun este ca toti suntem in aceeasi oala, daca-mi este permisa o asemenea exprimare.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde Shrek » 05 Ian 2018, 23:01

Bambucha scrie:Dar dumneata Shrek, ai ramane in aceasta mlastina, daca ar fi sa ne reintegram in CSI?

Mah, io in Rusia n-am fo sa stiu cum este acum. Da' in eu, merg destul de des. Noi nu o sa ajungem in veci sa trăim ca in vest . Nu ma refer la nivel de trai. Ma refer la felul nostru de a fi, de a ne însela unu' p-altu', de a ne ura între noi doar din convingeri politice, de a ne dori o dictatură doar pentru ca la putere sunt unii sau altii, de a ni se cere spaga pentru orice si de a ne lasa injositi de funcționarii statului. Intai trebuie sa ne educam copiii sa respecte si sa fie respectați si apoi sa ne ocupam de politica. Si asta doar o luna la patru ani. In rest munca , nene! Munca si respect!
Shrek

Mesajde modigliani » 05 Ian 2018, 23:13

Shrek scrie:Nu ma refer la nivel de trai. Ma refer la felul nostru de a fi, de a ne însela unu' p-altu', de a ne ura între noi..........

Cata bere po' sa bei ? Am pus la rece doua tone !!!!!
Diferenta dintre ignoranta si indiferenta ?
Nu stiu si nu ma intereseaza .....
modigliani

Mesajde Shrek » 06 Ian 2018, 00:30

Tot atâta cat trebe sa scufunzi Atlatinda! Ai?
Shrek

Mesajde modigliani » 06 Ian 2018, 00:32

Gargaune, .... ne descurcam. Vedem noi ce-si-cum. 8-)
Tu numa' zii ca esti interesat de alea doua tone...........
Da' iute, ca se-ncalzesc, dracului, si o iau dracii de bere ..... Pacat de ea .
modigliani

Mesajde Shrek » 06 Ian 2018, 00:41

Io nu beu bere! Face rau la basică si creste.....glicemia. S-apoi ce-a sa zacă lumea: ete al dracu' shrek, mere la pictor cu glicemia ridicată!
Shrek

Mesajde modigliani » 06 Ian 2018, 00:45

Sa-mi fut una ! .....
Si io cu doo tone de BRRC ce dracu fac ?
modigliani

Mesajde Bambucha » 06 Ian 2018, 08:50

Fac si eu ca olteanul... ce intrebai eu, si ce raspunsesi mata.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 06 Ian 2018, 08:54

Jean, inainte de toate doresc sa-mi cer scuze atat pentru exprimarea mea destul de incarliontata cat si pentru efectele/ eventuale daune prin continut ale acesteia. Nu-mi doream de nici un fel sa lezez cumva prin modul meu pesimist de a vedea lucrurile, si nici nu-mi imaginam cat de mari ar putea fi daunele colaterale. Te rog sa ma ierti, chiar daca imi asum integral ce am scris!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Shrek » 06 Ian 2018, 11:04

[quote="Bambucha"....... ce intrebai eu, si ce raspunsesi mata.[/quote]
O nouă " suceala " a României in următorii 20-30 de ani nu este posibilă. Vom ramane in ue si nato atata timp cat reusim sa păstrăm hotarele întregi pentru ca suntem " punct nodal" al traseelor ce leagă europa de rusi si orient. Basca noi stam cu fundul pe niste rezerve imense de hidrocarburi, ce-i drept, mai greu de exploatatat cu actuala tehnologie. Iar de plecat, chiar daca se întorc rusii, io n-am unde se ma duc. Numa-n deal, da' încă nu-i cazu'!
Shrek

Mesajde feederman » 06 Ian 2018, 19:23

Donbazil scrie:Salut!

Esti mare domnule Cernagor, daca dai "like" la un astfel de mesaj, in care cei mai in varsta sunt jigniti in halul asta.....Spalat pe creier e tat'su si ma'sa care l'or facut....
Dar ma rog - poate ca unii va complaceti....Va regasiti.... :evil:
Sanatate si intelepciune! :idea: :idea: :idea:

Pentru o asemenea afirmatie - cea cu spalatul pe creier- celui ce a emis-o, ar trebui sa i se interzica pe timp nelimitat, accesul in targul de vechituri de la Leordeni. Cu atat mai mult cu cat opinia sa legata de spalatura obiectului mentionat este inexacta. Adevarul nedeformat este ca asupra categoriei – de altfel fara delimitari precise -supuse respectivei operatiuni de igienizare s-a actionat alternativ cu peria de sarma si cu soda caustica in solutie de 2%. Dupa metode garantate, specifice “iepocii” de aur. Nu ramane nimic pe urma lor .
Se cuvine de asemenea a fi mentionata delicatetea cu care sunt pomenite cele mai apropiate rude ale celui supus oprobriului, delicatete care sugereaza duhoarea cizmelor si obielelor demnului si patriotului Mos Teaca precum si amintirea duioasa a ... ulanului lui Garcea. Ca sa-si aduca aminte ca : “La timpuri noi tot noi ”
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde csaa » 06 Ian 2018, 20:09

feederman scrie:.....
Pentru o asemenea afirmatie - cea cu spalatul pe creier- celui ce a emis-o, ar trebui sa i se interzica pe timp nelimitat, accesul in targul de vechituri de la Leordeni. ......

Care targ????
csaa

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE