Petre, cu regret cred ca nu m-ai inteles, reciteste te rog un pic, eu nu am fost supus nici unui “viol”, ci descriam peiorativ situatia unui tanar, de 25-30 de ani daca doresti, fara nici un fel de obligatie familiala (“solul slab fara radacina”) sociala sau profesionala, “negrevat de sarcini”. Un tanar care ia viata in piept si constata ca e aproape imposibil sa faca un upgrade social in urmatorii 10-15 ani, se loveste pur si simplu de incompetenta, indolenta, nepasarea, nesimtirea si complicitatea la furt a unei societati intregi ce nu stie sa-si promoveze decat nonvalorile. Si atunci alege sa plece… mai trec 5-10 ani si-si intemeiaza si o familie, se naste si un copil, si incepand din acel moment acea familie nu va mai reveni in tara decat strict sa-si viziteze rudele. Sunt nenumarate de astfel de exemple in vecinatatea fiecaruia. Poti cel mult sa-mi imputi... aprobarea unui astfel de comportament, daca doresti musai sa aduci egocentrismul in evidenta.
Esti unul care ma cunoaste si din viata reala, eu sunt unul din putinii care circula din celalalt sens, cel care a revenit in tara dupa 7 ani de “exil” si am ales sa-mi investesc putina experienta aici, pe meleagurile care m-am nascut, unde am cam luat taurul si "de coarne" si "de coada". Si cu riscul de a dezamagi iti spun ca am reusit sa schimb mult prea putin spre zero din monolitul care ma inconjoara ("morile de vant"). Daca asta ti se pare "cea mai pura forma de egoism" putem dezvolta maine la telefon
PS>>> Cu siguranta toti ne bazam sa construim un viitor aici mai ales pentru copiii nostri, ti-as pune insa o intrebare, daca maine Romania iese din UE si NATO ai alege sa ramai?