Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Bambucha » 06 Ian 2018, 21:26

Shrek scrie:O nouă " suceala " a României in următorii 20-30 de ani nu este posibilă. Vom ramane in ue si nato atata timp cat reusim sa păstrăm hotarele întregi pentru ca suntem " punct nodal" al traseelor ce leagă europa de rusi si orient. Basca noi stam cu fundul pe niste rezerve imense de hidrocarburi, ce-i drept, mai greu de exploatatat cu actuala tehnologie. Iar de plecat, chiar daca se întorc rusii, io n-am unde se ma duc.

Sper sa fie sincer raspunsul asta, insa vorba cantecului... niciodata sa nu spui niciodata. La cate conspiratii/conflagratii pot sa izbucneasca, un popor slab cu o criza grava de incredere in sine, secat profund de elite si de oameni de valoare, nu are decat o soarta in fata istoriei.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 06 Ian 2018, 22:07

ioanpuiu scrie:Mă bucur că ai intrat Jeane.
Era timpul ca generaţia voastră să fie mai bine reprezentată şi sper să rămîi la discuţii.

Cu discutii in fata unui monolit de tancuri, cred ca putine se pot rezolva. Pana si cei care sunt ceva mai lucizi se prefac ca nu au inteles spiritul celor 600.000, si invoaca dorinta acestora de dictatura... :oops:
E plina media de intelligence, tot tv-ul si online-ul, plina presa si rasariti ce intretin acest conflict. In asa maniera ca nu mai dialogheaza nimeni sincer si curat. O fi bine, o fi rau?
In comunism adevarul era in teatru, muzica, arta si literatura, in goana asta nebuna poate e bine sa mai oprim si sa mai gustam din adevar, sa ne mai incarcam cu energie. Si nu, nu suna a resemnare :twisted:
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde feederman » 06 Ian 2018, 23:47

kovacslg scrie:Am un vecin pensionar la 55 de ani cu 6000 lei pensie.

Pai asa e usor sa fi patriot, nationalist si de stanga.

Cu voia lui Garcea,Like.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Donbazil » 07 Ian 2018, 00:26

Salut!

Ia, iaaaa! ,...Naturlich!....

..."Naţiunea: tot ce a dat mai bun un popor de-a lungul sutelor de ani formează naţiunea acelui popor.
Naţiunea reprezintă stadiul superior al noţiunii de popor, chintesenţa poporului, sumusul valoric recunoscut şi acceptat internaţional.
Naţionalist este acela care iubeşte ceea ce a dat mai bun poporul său de-a lungul sutelor de ani (naţiunea); cel care iubeşte şi protejează naţiunea din care face parte.
În vremea noastră, sensul „naţionalist” are, după unii, predominant, conotaţie peiorativă, îngustă: cineva care nu gândeşte „larg”, ci mai mult în cadrul restrâns al naţiunii lui, unilateral, motiv pentru care, după acestea, nu este bine privit într-o societate multinaţională. Sunt şi forme negative ale naţionalismului: naţionalismul şovin, extremist sau cel ultranaţionalist.
Naţionalismul este conştiinţa apartenenţei la un neam...
...În concluzie, a-ţi iubi naţiunea căreia îi aparţii este ceva natural: este o onoare şi o datorie". :idea: :idea: :idea:
Autor: Napoleon Săvescu
Donbazil

Mesajde peterneamt » 07 Ian 2018, 11:49

De ce nu-i împușcă nimeni pe vânzătorii de țară ?
https://saccsiv.wordpress.com/2015/09/2 ... i-romanii/ :evil:
peterneamt

Mesajde peterneamt » 08 Ian 2018, 00:02

cornelioandanciu scrie:Cam tarziu ! Aceasta este situatia de fapt. Este o economie globala, in care economia romaneasca a fost obligata sa lase garda jos in fata celor mai puternice economii mondiale. Intotdeauna cel mai slab pierde. Dar in orice razboi exista si arme asimetrice... Daca ei ne iau banii la noi acasa, asadar si noi trebuie sa le luam banii acasa la ei. Deci, sa-i invadam ! Cu forta de munca ieftina, de care sa devina dependenti ! Adica sa le platim apa cu banii lor ! Statul trebuie sa identifice nevoile reale ale acelor mari si puternice economii, si sa reduca pe cat posibil taxele si impozitele pentru produsele de care ei au nevoie, astfel ii vom face din nou dependenti. Daca nu vor vrea si ne vor inchide usa in nas, ii vom da afara din tara pur si simplu, si ne vom alia cu rusii. Ce mare lucru ?
P.S. Sau cu altii, depinde care vor fi mai tari in acel moment. Asta-i lumea in care traim.

Sclavia tot sclavie rămâne .... era chiar imposibil să fi rămas independenți ?! :(
peterneamt

Mesajde Donbazil » 08 Ian 2018, 01:20

Donbazil

Mesajde Mircea_63 » 08 Ian 2018, 02:17

Donbazil scrie:Salut!

Naţionalismul este conştiinţa apartenenţei la un neam...

Americanii sunt o natiune? Ca nici vorba sa fie toti de un neam!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Donbazil » 08 Ian 2018, 23:03

Salut!

....Si eu te salut pe tine draga Mircea!....La multi ani!...
Donbazil

Mesajde Donbazil » 09 Ian 2018, 01:28

[quote="Donbazil"]Salut!

N-ati inteles !
Pe mine m-a deranjat formula folosita : sa ramana in tara numai batrani bombardati informational/spalati pe creier...Atat si nimic mai mult...
Voi puteti s-o intoarceti pe toate partile, dar cat timp nu spuneti concret daca sunteti de acord sau nu cu acest mod de exprimare la adresa unei mari categorii de oameni....
.........................................................................................................................................

Salut!

Da!....Am inteles!....Sunt eu anacronic....Spalat pe creier si vita batrana... :evil:

"Gloată de vite batrane. Aceasta este părerea #rezist despre pensionarii României. O postare șocantă arată cum gândesc tinerii frumosi si liberi. ”Uitati-va la ei cum arata : jerpeliti ,urat mirositori de nespalare”, scrie o rezistentă. Postarea tulburătoare este mai jos"...

http://sokant.ro/rezist-despre-pensiona ... unt-niste/
Donbazil

Mesajde akmm » 09 Ian 2018, 08:20

Ce-mi place la nationalistii batrani spalati pe creier, hai ca de acum suna induiosator, este ca incearca sa demonstreze ca nu e deloc asa ci ca ei gandesc.Exact ca Iliescu.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde feederman » 09 Ian 2018, 12:32

Donbazil scrie:
Donbazil scrie:Salut!
"Gloată de vite batrane. Aceasta este părerea #rezist despre pensionarii României. O postare șocantă arată cum gândesc tinerii frumosi si liberi. ”Uitati-va la ei cum arata : jerpeliti ,urat mirositori de nespalare”, scrie o rezistentă. Postarea tulburătoare este mai jos"...
http://sokant.ro/rezist-despre-pensiona ... unt-niste/

Este o minciuna, o calomnie specifica aparatului de propaganda anti democratica si anti europeana. Refuz sa cred ca exista o asemenea persoana intre cei aflati sub sigla # si pe care ii scuipa de zor superpatriotii. Adevaratii # se afla astazi la Sibiu . Sunt niste copii. Va Vedem! Si tac. Si cand tac ii diabolizati?
Spalarea pe creier nu este o inventie a primelor zile din anul current. Echivalent al indoctrinarii, ea este o realitate socioculturala cu character istoric care s-a manifestat diferit in functie perioada istorica si de interesele grupurilor dominatoare. Nu este o insulta ci un diagnostic referitor la perceptia si capacitatea de interpretarea fenomenelor ce insotesc evolutia omenirii. Notiunea are locul ei bine definit in sociologie, psihologie si politologie. Negarea ei vine de obicei pe fondul intolerantei si incapacitatii de autoanaliza. Realitatea este si mai dura pentru ca daca suntem cinstiti cu noi insine ar trebui sa recunoastem ca nu exista om pe pamant, care sa nu fie afectat de aceasta boala transmisibila de la generatie la generatie. Dintre toate formele de spalare pe creier, pe scara mondiala a odioseniei, cea practicata de regimurile comuniste romanesti se afla pe un loc fruntas. Administrata sub forma picaturii chinezesti, s-a manifestat ca o mazga lipicioasa si persitenta, insinuata in cele mai ascunse fisuri ale constiintei, imposibil de indepartat chiar si de catre incapatinatii care s-au opus invaziei minciunii. Contactul cu comunismul a fost pentru cvasitotalitatea romanilor asemanator traversarii unei mlastini ce si-a impregnat miasmele in hainele si pielea lor si pe care unii-multi inca-,le considera parfum de verbina.
Contestarea existentei fenomenului, este dovada unei forme grave a bolii , forma in care doar automedicatia insotita de abstinenta
pe termen lung, ar putea sa-i scada virulenta
Si eu # spalat pe creier, dar # rezist.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Bambucha » 09 Ian 2018, 12:58

ioanpuiu scrie:
Bambucha scrie:Don Bazil, probabil nici nu constientizeaza cat de ieftin este sa manipulezi milioane de oameni cu ajutorul informatiilor false, afectandu-le acestora sanatatea morala si culminand cu adevarate tragedii individuale prin radicalizare si fundamentalism ideologic.

Din punctul meu de vedere, Donbazil este un trădător de neam şi de ţară.
Scria mai în urmă că el este un patriot naţionalist de stînga. Şi-a agăţat astea trei valori ca pe trei tinichele la costumul de gală crezînd că păcăleşte pe cineva.
Poate ... dar nu pe mine.

Nici pe mine!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde feederman » 09 Ian 2018, 13:16

Patriotismul apare o data cu iubirea fata de parinti, continua cu iubirea fata de copiii tai si respectul fata de cei asemenea tie.
M E

Nationalismul este generat de organizarea statala, asociat acesteia si invocat de catre conducatori pentru a-si justifica pozita dominanta asupra celorlalti.
L B
Patriotismul este atunci când dragostea pentru proprii tăi oameni capătă întâietate; naţionalismul, atunci când ura faţă de alţi oameni decât ai tăi ajunge pe primul loc."
Charles de Gaulle
"Deşi îmi iubesc ţară, nu-mi iubesc compatrioţii."
Lord Byron
"Nu vom avea niciodată o lume liniştită până când nu alungăm patriotismul din rasa umană."
George Bernard Shaw
"Cu toate astea, unii pot fi patrioţi fără să aibă respect de sine şi sacrificând măreţia în favoarea nimicniciei. Astfel de oameni iubesc pământul în care îi aşteaptă mormântul, dar nu au nici o simpatie pentru spiritul care le poate totuşi anima lutul. Patriotismul este un vierme în capetele lor."
Henry David Thoreau
"Pentru mine, un patriot adevărat este ca un prieten adevărat. Cine este prietenul tău adevărat? Persoana care îţi spune adevărul."
Bill Maher
"Patriot: persoana care răcneşte cel mai tare fără să ştie ce anume răcneşte."
Mark Twain
"Înălţimile popularităţii şi patriotismului sunt încă drumuri bătute către putere şi tiranie."
David Hume
"Oamenii din poziţii de conducere vor gândi întotdeauna că criticismul faţă de politicile lor este periculos. Ei vor pune mereu semnul egalităţii între politicile lor si patriotism, şi vor găsi critica drept subversivă."
Henry Steele Commager
Patriotismul este o dragoste reciproca intre mine si tara. Atat timp cat ea ma iubeste o voi iubi si eu. Cand in tara mea sunt dispretuit va trebui sa supravietuiesc in alta parte.
M E.
Atunci cand te-ai pensionat la 55 de ani si ai o pensie de 6000-chiar si 2500-, de lei pe luna, esti cu siguranta un mare patriot.
K I G
Patriotism insemna sa-ti iubesti cainele. Nationalism inseamna sa iubesti si puricii de pe el.
Karl Gummer Schreiber.
"Patriotismul este mândru de virtuţile unei ţări şi gata să corecteze deficienţele acesteia; de asemeni, recunoaşte patriotismul legitm al altora ţări, cu propriile lor virtuţi specifice. Cu toate astea, mândria naţionalismului trâmbiţează virtuţile ţării sale şi îi neagă deficienţele, fiind totodată dispreţuitor faţă de virtuţile altor ţări."
Sydney J. Harris

Si totusi # patriot.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde ioanpuiu » 09 Ian 2018, 23:09

Bambucha scrie:Don Bazil, probabil nici nu constientizeaza cat de ieftin este sa manipulezi ...

:lol: :lol: :lol:
Am început cu ceva vesel care să compenseze tristeţea care va urma.

Eşti tînăr Bambucha şi nu e vina ta, nu ştiu cît de tînăr dar cred că momentrul '89 te-a prins undeva în copilărie, poate spre adolescenţă. Este deci firesc să nu ştii foarte multe chiar dacă ai fost contemporan cu ele pentru că nu erau în zona de interes specifică vîrstei.
Donbazil scrie:Salut!...Am fost multi ani sectorist - cea mai frumoasa meserie dupa parerea mea - Aveam un cartier destul de mare al Timisoarei si aveam ....................

Nu ştiu ce îţi evocă ţie rîndurile astea scrise de Donbazil ... probabil vezi în ele nostalgia vremurilor cînd era tînăr şi activ.
Adevărul din spatele lor este unul cît se poate de urît.

Cred că nu ştii ce a însemnat în perioada aia să fii, nu un miliţian oarecare, să fii sectorist. Sectoristul avea în primul rînd putere, era alfa şi omega în sectorul lui dar ... printre multe drepturi, obligaţii şi sarcini de serviciu, a fost pricipalul turnător la securitate, informatorul oficial al securităţii, era în fişa postului, nu puteai să fii sectorist făra asta ... şi mai este ceva:
sectoristul avea în grija lui grădina de turnători ... el îi racola, el îi creştea, el îi forma.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde csaa » 09 Ian 2018, 23:14

ioanpuiu scrie:.....
Cred că nu ştii ce a însemnat în perioada aia să fii, nu un miliţian oarecare, să fii sectorist. Sectoristul avea în primul rînd putere, era alfa şi omega în sectorul lui dar ... printre multe drepturi, obligaţii şi sarcini de serviciu, a fost pricipalul turnător la securitate, informatorul oficial al securităţii, era în fişa postului, nu puteai să fii sectorist făra asta ... şi mai este ceva:
sectoristul avea în grija lui grădina de turnători ... el îi racola, el îi creştea, el îi forma.

Devine interesant! De unde stii dumneata atatea??? Erai la capatul celalalt al firului??? :twisted:
csaa

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE