Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde petru71 » 08 Aug 2018, 18:50

petru71

Mesajde Neafiliatul » 08 Aug 2018, 21:13

Neafiliatul

Mesajde ioanpuiu » 08 Aug 2018, 22:55

Les jeux sont faits

... rien ne va plus.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde csaa » 09 Aug 2018, 08:10

Interesant!
Puiule am si eu o intrebare: Le-ai explicat nepotilor ce inseamna?
csaa

Mesajde ioanpuiu » 09 Aug 2018, 09:35

Interesantă întrebare, csaa.
Ai formulat-o folosindu-ţi propria minte sau ai preluat-o de la alţii cu capu' mare?

Tocmai ce m-am întors (în urmă cu trei zile, luni seara) dintr-un concediu de o săptămînă pe care l-am petrecut cu nepoţeii în zona Sibiului, pe valea Stezii. Echipaj de patru, bunici şi nepoţi.
Am făcut drumuri lungi dar şi mai scurte împreună şi aş putea să-ţi explic care este relaţia copiilor cu plăcuţele de înmatriculare dar trebuie să faci o precizare: cînd spui copii, la ce interval de vîrstă te referi ?
ioanpuiu

Mesajde Neafiliatul » 09 Aug 2018, 12:26

Neafiliatul

Mesajde csaa » 09 Aug 2018, 15:43

ioanpuiu scrie:Interesantă întrebare, csaa.
Ai formulat-o folosindu-ţi propria minte sau ai preluat-o de la alţii cu capu' mare?

Tocmai ce m-am întors (în urmă cu trei zile, luni seara) dintr-un concediu de o săptămînă pe care l-am petrecut cu nepoţeii în zona Sibiului, pe valea Stezii. Echipaj de patru, bunici şi nepoţi.
Am făcut drumuri lungi dar şi mai scurte împreună şi aş putea să-ţi explic care este relaţia copiilor cu plăcuţele de înmatriculare dar trebuie să faci o precizare: cînd spui copii, la ce interval de vîrstă te referi ?

Eu am spus nepoti, nu copii.
Raspunsul asta inept l-ai scris singur sau ai cerut ajutorul cuiva cu cap?

PS- nu e nevoie sa raspunzi. Intrebarile sunt retorice
csaa

Mesajde Shrek » 09 Aug 2018, 21:57

Nu sciu ce am ge la o vreme, ca fac fă fac si tat spre Cartea Sfântă ma îndrept. Tot căutând ceva despre tatii de băieți, mi-a cazut sub ochi aceasta pildă. Lectura linistita.....

Theologhia
Parabola intoarcerii fiului risipitor
Sfanta Evanghelie dupa Luca cap. XV, 11-32

„Zis-a Iisus pilda aceasta: un om avea doi fii.
Si cel mai tanar din ei i-a zis tatalui sau: Tata, da-mi partea de avere ce mi se cuvine. Si el le-a impartit averea.
Si nu dupa multe zile, adunand toate, fiul cel mai tanar s-a dus intr-o tara indepartata si acolo si-a risipit averea traind in desfranari.
Si dupa ce a cheltuit totul, s-a facut foamete mare in tara aceea si el a inceput sa duca lipsa.
Si ducandu-se, s-a alipit de unul din locuitorii acelei tari, si acesta l-a trimis la tarinile sale sa pasca porcii.
Si dorea sa-si sature pantecele din roscovele pe care le mancau porcii, dar nimeni nu-i dadea.
Dar venindu-si in sine,a zis: Cati argati ai tatalui meu sunt indestulati de paine, iar eu pier aici de foame !
Sculandu-ma, ma voi duce la tatal meu si-i voi spune: Tata, gresit-am Cerului si fata de tine;
nu mai sunt vrednic sa ma numesc fiul tau. Fa-ma ca pe unul din argatii tai.
Si sculandu-se, a venit la tatal sau. Si inca departe fiind el, tatal sau l-a vazut si i s-a facut mila si, alergand, i-a cazut pe grumaz si l-a sarutat.
Si i-a zis fiul: Tata, gresit-am Cerului si fata de tine si nu mai sunt vrednic sa ma numesc fiul tau.
22. Si a zis tatal catre slugile sale: Aduceti-i degraba haine cea mai scumpa si-l imbracati, si inel puneti-i pe mana, si incaltaminte in picioare;
si aduceti vitelul cel ingrasat, injunghiati-l si, mancand, sa ne veselim;
caci acest fiu al meu era mort si a inviat, pierdut era si s-a aflat. Si au inceput sa se veseleasca.
Iar fiul lui cel mare era la tarina. Si cand a venit si s-a apropiat de casa, a auzit cantece si jocuri.
Si chemand-o pe una din slugi, a intrebat: Ce sunt acestea ?
Iar ea i-a spus: Fratele tau a venit si tatal tau a injunghiat vitelul cel ingrasat, pentru ca l-a primit sanatos.
Si el s-a maniat si nu voia sa intre; dar tatal sau, iesind, il ruga.
Iar el, raspunzand, i-a zis tatalui sau: Iata, de atatia ani iti slujesc si niciodata nu ti-am calcat porunca. Si mie niciodata nu mi-ai dat un ied, ca sa ma veselesc cu prietenii mei;
dar cand a venit acest fiu al tau, care ti-a mancat averea cu desfranatele, pentru el ai injunghiat vitelul cel ingrasat …
Iar el i-a zis: Fiule, tu-ntotdeauna esti cu mine si toate ale mele ale tale sunt.
Trebuia insa sa ne veselim si sa ne bucuram, caci fratele tau acesta mort era si a inviat, pierdut era si s-a aflat. Amin.”

~~~+~~~

Acu' sa nu va-nchipuiti ca am devenit un bătrînel, sfânt, cu barba alba, ce mere duminecă de duminecă la biserică si se asează in primul rand, si face ce zice..preotul. Si nici nu vreau sa induc ideea ca fiii si ficele nostre, curiosi sa afle gustul amar al pitei albe de "afara", au devenit " desfranati ori n-a ce pune pe masă ". Vreau doar sa spun ca zilele astea, feciorii nostri " risipitori", se întorc acasa. Fie si pentru a merge in capitală sa ofere mu...lta lămâie unui partid. Unii ii blameaza, altii incearca sa-i manipuleze...Noi ca părinți , ne bucurăm de fiecare data cand se întorc " acasă " fie si numai pentru cateva zile. Deci, sa ne grăbim sa tăiem vitelul cel gras si sa ne bucurăm alaturi de" musafiri"!
A ! Sa nu uitati, politica este o femeie de moravuri usoare. Politicienii la fel. Va tzuca Shrek!
Shrek

Mesajde ioanpuiu » 09 Aug 2018, 22:13

Nu-ţi voi răspunde dar întrebările tale "retorice" mă împing cumva spre aceeaşi zonă, retorică.

Încep cu duritatea gratuită, tipică cumva, de poliţist (noroc că nu sunt toţi aşa şi sper să fie chiar mai mulţi decît bănuiesc eu că ar fi) pe care nu puteam să nu o văd:
"Raspunsul asta inept l-ai scris singur sau ai cerut ajutorul cuiva cu cap?"
Întrebarea asta ... cum le explici copiilor semnificaţia cuvîntului ACELA dacă văd mesajul ? a circulat intens în ultima vreme. S-a propagat de la om la om, la unii nu la toţi, ca o grijă falsă, evident falsă şi nejustificată.

Ce îi spui copilului dacă vede plăcuţele de înmatriculare? ... ştiţi voi, alea cu mesajul în discuţie. Care mesaj? ... ei, bine, nu-l voi reproduce întocmai că poate mai sunt copilaşi interesaţi de apicultură şi citesc forumul ;) dar, în mare, ăsta e:
"SE ŞTIE - PSD"
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 09 Aug 2018, 22:17

Ce le spun nepoţilor ?
Le spun că PSD trăieşte nesănătos ... prea multă carne.

Glumesc.
Cu ei am alte discuţii, potrivite vîrstei lor.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 09 Aug 2018, 22:31

O ştiţi pe aia cu nebunu' ? ... un nebun aruncă o piatră în baltă ............ şi ...................................
în versiunea actuală, 100 de "dăştepţi" o arată seară de seară la televizor şi o întorc pe toate părţile. O povestesc.
O dezbat cu voce tare. Dacă eşti copilaş, n-ai nevoie să ştii să citeşti.
Şi dacă nu ai avut ocazia, copile, să te intersectezi în trafic cu maşina buclucaşă, dimineaţa cînd te ducea mami sau tati la grădi, şi nici interesul să citeşti plăcuţele de înmatriculare, să pui întrebări, să ceri lămuriri ... nu-i nimic, afli la TV.

Un tătă se duce cu copilul la stadion, la meci.
Dintr-o mie de piepturi, din trei, din cinci mii, se strigă cu putere:

SE ŞTIE - STEAUA ...(sau Dinamo, după caz.)
ioanpuiu

Mesajde csaa » 10 Aug 2018, 00:32

Ai avut nevoie de trei postari sa-ti "justifici" ineptiile. La final ai facut referire la strigatul de pe stadioane.......
Subtire. Foarte subtire argumentatia ta.

Sa inteleg ca nu poti explica de ce un om vrea sa faca sex oral cu o formatiune politica.
Nu stiu obiceiurile sexuale din Pantelimon, dar hai sa simplificam. Sa zicem ca se va striga (scrie) "m...e Dragnea". Asta ti se pare civilizat?
Pe asta o poti explica?

PS - gasesc necesara si suficienta cerinta "Fara penali in functii publice"
csaa

Mesajde ioanpuiu » 10 Aug 2018, 00:51

Măă ... tu eşti pesedist, da' nu vrei să recunoşti ;)
Suntem amîndoi parte bărbătească, avem albine amîndoi, ne-am însurat fiecare dintre noi cu cîte o femeie (nu cum e acu' mai modern) dar astea sunt singurele aspecte comune.

Eu îţi propun să ne dispreţuim reciproc, dacă nu profund şi cu patimă, măcar sincer şi direct.
ioanpuiu

Mesajde csaa » 10 Aug 2018, 09:09

Adica ....daca cineva iti arata ca gresesti e PSD-ist!?
Cam comunista atitudinea ta.
Nu sunt afiliat politic, nici mari simpatii nu am. Poate o orientare spre stanga, posibil. Dar sigur sunt anti-nesimtiti, anti-idioti, anti-"formatori de opinie".
Eu iti propun sa incerci sa gandesti si sa iti argumentezi afirmatiile.
In ce priveste dispretul...ti l-am simtit de asta primavara. Te-am auzit ce i-ai spus sotiei chiar inainte sa ne intalnim. Tot de atunci s-a schimbat si atitudinea mea fata tine.

Eeee! Asta e! Ramai cu parerile tale.
csaa

Mesajde ioanpuiu » 10 Aug 2018, 11:40

ioanpuiu

Mesajde petru71 » 10 Aug 2018, 22:57

petru71

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE