Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde ignatov andrei » 01 Sep 2018, 19:56

csaa scrie:
ignatov andrei scrie:
csaa scrie:
ignatov andrei scrie:
csaa scrie:
ignatov andrei scrie:Americanii...
Doamne, cat de orbi putem fi!

Ai dreptate, dar de ceva timp ne toooot uitam spre vest si speram ca estul sa fie slab.
Nashpa. Estul devine mai hotarat.
Adauga la asta si o posibila alianta Turcia - Iran - Rusia

Alianta e facuta demult, cu trei ani inainte de a intra Rusia in Siria...

In conditiile astea, daca ne jucam mana inteligent, iesim in castig.

DA, IN CEL MAI MARE CASTIG!
Turcii "vor avea grija" de Dobrogea si Sudul tarii (in schimb, "ne fac cadou" o moschee uriasa), rusii "vor ajuta" Moldovele sa se uneasca...

Oho! Pana la Dobrigea turcii mai au de trecut prin Bulgaria. Pana la Moldova rusii mai au de pacalit Ucraina.
Rusii vor corodorul pan-slav iar turci vor reinvierea otomanismului. Intreresele li se ciocnesc in Bulgaria si Serbia.

Iar cu Bulgaria, care-i treaba...?!?
Vin ei (turcii) pana la Constanta si ne fura Calcanul, cat e sa vina cu doua "barcutze" din alea de "facem moale" in izmene.../!?
a_costy scrie:Daca otomanilor n-o sa le vanda nici rusii, nici americanii avioane si rachete, se vor bate cu iataganele? Ce forta militara mai e si aia?

Cu al' de noi, chiar si iataganele reprezinta arme de distrugere in masa...! :lol:
ignatov andrei

Mesajde csaa » 01 Sep 2018, 21:42

Pai....si bulgarii vor Dobrogea. O sa fie cam inghesiuiala
csaa

Mesajde Shrek » 02 Sep 2018, 17:09

ignatov andrei scrie:......, rusii "vor ajuta" Moldovele sa se uneasca...

....cu Transnistria!?
Iar turcii sa ravneasca la Dobrogea noastra nu prea vad sa aibă sens. De lucru nu ni-s buni, de bătaie nici atât, ajutoare sociale n-am auzit sa dea, atunci pentru ce? Daca vor gaze, este suficient sa facă un " protocol" cu jandarmeria!
Shrek

Mesajde ioanpuiu » 02 Sep 2018, 22:24

paul scrie: ............ am vrut sa distrag atentia, dar nu pentru motivul pe care tu l-ai invocat subliminal ci pentru a nu-ti replica cu vorbele grele ale lui Ciutacu. Am vrut sa pastram discutiile la nivel soft !

Că vorbele nu mă mai ating, că nici oamenii nu mai reuşesc să facă asta, nu este un secret sau o noutate pentru tine dar ele, vorbele, mă lasă să văd că în spatele lor se află un om cu o intenţie în mână.

Unde, în proaspăt re-înfiripata "conversaţie" dintre noi, Paule, ai vazut tu că eu părăsit sau am alunecat în afara unui limbaj civilizat sau soft, cum spui tu, în aşa fel încît să simţi nevoia "să păstrăm discuţiile la nivel soft" ? Unde Paul?
Şi ce caută Ciutacu ăsta, cu vorbele lui grele, între noi?

Cred că ai încercat "să mă faci la buzunare", ale minţii, şi de data asta. Că n-a fost furt pe faţă.
Sau poate a fost mai mult:
... la invitaţia ta, am păşit încrezător spre tine să-ţi strîng drepta întinsă fără să văd că stînga ta a lunecat la spate pipăind să scoată şişul de la brăcinar.
paul scrie:Te salut si eu Ioane, cu mare drag ! :)

cu ... drag sau draq? :lol:
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde cristian bh » 02 Sep 2018, 23:08

Poate ca acuma face o conspectie din Doamna Firea,....alta pesedista! :)
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde Shrek » 03 Sep 2018, 09:54

Întâmplător, am citit ieri despre evolutia pestei porcine africane in România, mai ales ca aceasta tinde sa cuprindă toată tara. Daca ar fi sa gândesc asa cum v-am obisnuit, prin prisma unor teorii conspirationiste, as putea spune ca este o " facatura" a strainilor" ( de ce nu, chiar rusii), pentru a mai tempera " cresterea economica"( sic) , mai ales pentru a ne scoate de pe piata agricola a eu., atat cu produse zootehnice dar si cereale. Nu va mai cumpara nimeni de la noi cereale stiind ca in lanuri au..ramat mistretii betegi.
Realitatea este insa, ca aceasta boală extrem de contagioasă si fara nici un fel de tratament, a fost posibila ca urmare a " cresterii in sistem gospodaresc" , de mulți români, a porcului traditional ( nu parlamentaru'), in curtea proprie, in cocini improvizate, fara respectarea unor norme minime de biosecuritate. Adică au cumparat purcei " de rasa" dar nu ai mai facut si tratamentele recomandate de " tehnologie". De aici explozia pestei porcine, africane sau nu, a carei eradicare va presupune raderea a tot ce inseamna rasa de porci din ferma sau individual si asteptarea a cel putin un an sau doi .după ultimul caz înregistrat.
Va fi sfarsitul cresterii porcilor " acasă ", in gospodăriile populației? Eu cred ca da. Niciunde in eu. civilizata nu am vazut oameni sa crească acasa un porc sau doi , pentru consumul propriu. Asa se va întâmpla si cu celelalte animale" de companie" de pe lângă casa omului, intr-un viitor nu prea îndepărtat.
Este o masura dureroase pentru românii " tradiționali " ce taie porcu' de crăciun si mielul de paste, dar ăsta este viitorul. Parerea mea!
Shrek

Mesajde csaa » 03 Sep 2018, 21:56

Mai vedem. Bine ar fi ca macar in orase, unde curtile au maxim 600m, sa nu se mai creasca porci.
csaa

Mesajde ignatov andrei » 03 Sep 2018, 21:58

csaa scrie:Mai vedem. Bine ar fi ca macar in orase, unde curtile au maxim 600m, sa nu se mai creasca porci.

Pe bune, uite ca... pe aici incurci lumea...!!! :lol: :lol: :lol:
ignatov andrei

Mesajde csaa » 03 Sep 2018, 21:59

Buna asta! :lol:
csaa

Mesajde ignatov andrei » 03 Sep 2018, 22:09

csaa scrie:Buna asta! :lol:

Sa fii iubit!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 05 Sep 2018, 21:29

dan pescarul scrie: incit Romania să fie invadată mult mai usor de musulmani.

Pescarule, schimba-ti semnatura, spune doar : STOP LEARNING!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 05 Sep 2018, 22:44

dan pescarul scrie:
ignatov andrei scrie:
dan pescarul scrie: incit Romania să fie invadată mult mai usor de musulmani.

Pescarule, schimba-ti semnatura, spune doar : STOP LEARNING!

De ce, angajaţi la PSD?Nu, mersi, prefer să muncesc in privat.

AI INTELES tot, DE AIA TE RESPECT...!
ignatov andrei

Mesajde ioanpuiu » 07 Sep 2018, 19:56

Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde petru71 » 07 Sep 2018, 20:55

petru71

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE