Donbazil scrie:Sal'tare!
”În momentul unirii cu tara,1918), m în Lugoj, ca peste tot în Ardeal şi Banat, s-a efectuat schimbul de administraţii.
Astfel, sosit din Bucureşti, noul director al poştei din Lugoj,”regăţean” get-beget, şi-a vizitat instituţia, iar la sfârşit, privind încă o dată cu atenţie în jur, a exclamat: “Frumoase perdele, să mi le aduceţi acasă!” Şi aşa mi-am dat seama care e diferenţa între administraţia austro-ungară şi cea românească
In sfarsit, un punct de vedere corect, ramas adevarat dupa trecerea anilor,pt ca nimic in bine nu s-a schimbat de atunci ,asta din punct de vedere a ceea ce a insemnat Administratia.Cu toate ca (urberi birtok),adica urmasii fostilor iobagi transilvaneni, aveau toate proprietatile inscrise in cartile funciare ,prin legea iliesciana 18, s-a recuperat doar o parte din ele,pt ca aceasta lege a permis dobandirea de proprietate si dupa alte criterii.Despre reforma agrara din anul 1923 cand s-a expropriat imperiul funciar romano-catolic si s-au improprietarit obstile locale,satele in parte,acest lucru nu este recunoscut nici in ziua de azi.De fapt ceea ce n-au reusit nici comunistii, nici cei de toate culorile, de s-au perindat la butoanele acestei pseudo-natii, prin legea 165/2013 ,se pare ca va reusi aceasta,,,, nomenclatura securist-o pestrita la culoare,,,,,adica sa deposedeze satele de proprietatile lor si sa fie administrate de ADS,si scoase la mezat pt cine stie ce clientela informata suficient, incat sa cunoasca tot ce misca pe deasupra si pe dedesuptul solului.