Si cea mai greu accesibila deasemenea....
Au fost ani in care am vazut stupine amplasate pe grinduri intre Crisan si Mila 23 avand cules si in Septembrie - Octombrie..
Este zona cu cele mai multe zile cu cer senin pe an - peste 100, cu maximul la Sulina (cred ca 111 media multianuala, daca imi aduc bine aminte). Totodata este zona cu cele mai multe zile tropicale vara dar in acelasi timp abunda de apa, deci nu e afectata de seceta.
Totodata este zona cu cea mai mare biodiversitate din tara.
Cand spun toate astea ma refer la delta fluviatila mai putin la cea maritima, sa zicem intre Insula Brailei si delta proprisa-zisa cam pana la aliniamentul Chilia Veche - Crisan - Dranov
zic si eu...
Totusi e greu de ajuns in zonele "bune" se preteaza pentru stupinile de mari dimensiuni pentru a se merita cheltuielile cu transportul.
Stiu ca in Insula Brailei tranasportul cu bacul este gratuit pentru pavilioanele apicole.. .. pentru interesul reciproc. Totusi e o zona eminamente agricola avantaje fiind oferite de canalele de drenaj si zonele de-a lungul bratelor.
Delta ofera cam tot - salcie, alun, papadie, salcam, menta, dar cel mai important este poliflora ce asigura un cules constant pana toamna tarziu.