Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Miere adunata de la prune

Mesajde lache » 22 Oct 2012, 21:50

Dupa ce am calculat necesarul pe fiecare familie si am extras surplusul, am dus stupii pe vatra de iernat, o zona cu prune multe de tuica. Am mai dat din rame dupa diafracme , adica masurile cunoscute care previn restringerea cuibului. Dupa circa 2 saptamini , cam pe 10.10 , la un control constat ca aproape toate ramele sunt completate cu miere necapacita, ba mai mult, in loc sa o traga pe cea de pe ramele puse dupa diafragma , au carat si acolo...[b]Stiu ca mierea necapacita, si mai ales de la fructe, nu este prea recomandat sa fie lasata drept hrana pe iarna [/b]( eu le-am lasat suficienta miere capacita ).
Dati-mi un sfat, va rog, ce este de facut ! De extras nu ar merge ca pe rame este si miere capacita. Este vreun pericol si ce ar trebui sa fac acum ?
lache

Re: Miere adunata de la prune

Mesajde mihaistupar » 24 Oct 2012, 06:12

sa stai linistit .eventual in turta ceva impotriva nosemei
albina stie ce face mai bine ca noi
probabil vor avea zbor de curatire mai repede, si te-ai scos
Nu poti fi sigur ca e de la prune. poate fi de la astrela
mihaistupar

Mesajde balasbebe » 24 Oct 2012, 07:10

Sa nu uitam si de struguri. O astfel de miere va fi consumata prima data.
balasbebe

Mesajde lache » 24 Oct 2012, 10:40

M-ati linistit. Sigur nu e de la struguri. Multumesc !
lache

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR