Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

stupi.probleme cu vecinii

Mesajde aziz » 18 Ian 2015, 16:03

Buna ziua.Parintii mei au avut stupi multi ani ,am si eu cativa si vreau sa ma implic sa ajung la un numar de 20 stupi.Problema sunt vecinii care se plang ca le da albinele acu,ce as putea face in situatia asta nu vreau sa ma streseze tot timpu si sa ma cert cu ei.Am 1700 mp curtea, legal am voie cu stupi dar stiti cum sunt oamenii...Intrebare: daca tin tot anu stupii inchisi la urdinis cu exceptia culesului cand ii duc la camp? ce hrana sa le dau?vor trai sau mor?
aziz

Re: stupi.probleme cu vecinii

Mesajde ss2703 » 18 Ian 2015, 16:11

aziz scrie:Intrebare: daca tin tot anu stupii inchisi la urdinis cu exceptia culesului cand ii duc la camp?

Mor.
Lasa-i pe vecini in pace. Fiecare cu ale lui. Respecta legea - distanele prevazute acolo - si nu ar trebui sa ai probleme.
ss2703

Mesajde stefanmadalin » 18 Ian 2015, 16:13

Aziz, albinele au nevoie de polen/nectar tot timpul perioadei active, nu le poti tine inchise si sa le dai drumul doar la cules.
Iti zic eu, care in 1000mp le am inghesuit pe toate(albine-casa-utilaje agricole-magazie...alte acareturi) ca in 1700 te lafai.
stefanmadalin

Mesajde lucky5strike » 18 Ian 2015, 16:26

aziz scrie:Buna ziua.Parintii mei au avut stupi multi ani ,am si eu cativa si vreau sa ma implic sa ajung la un numar de 20 stupi.Problema sunt vecinii care se plang ca le da albinele acu,ce as putea face in situatia asta nu vreau sa ma streseze tot timpu si sa ma cert cu ei.Am 1700 mp curtea, legal am voie cu stupi dar stiti cum sunt oamenii...Intrebare: daca tin tot anu stupii inchisi la urdinis cu exceptia culesului cand ii duc la camp? ce hrana sa le dau?vor trai sau mor?

Gard de 2m. Sau inaltare de 1-2m din plasa de umbrire, in zona unde-i deranjeaza pe aia.

In functie de conformatia terenului... nu stiu ce ai. Daca ai familiile la vreo 40 m distanta de drum, case, etc. uiti ca ai in batatura 20 de stupi.

Dialogheaza cu aia cat se poate... da-le anul asta un borcanel... timpul lucreaza in favoarea ta, se vor obisnui.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde nae » 18 Ian 2015, 16:35

N-am citit tot . :oops:
Renunta la ''legea'' apiculturii si alte PROSTII legale ca ti-i otravesc si n-o sa poti demonstra ca EU sunt vinovat . ;)
Reconfigureaza stupina ''in linie ''/''T'' randuri, cum cred ca e acum, in CAREU /cerc/PATRULATER = cu urdinisul spre INTERIOR .
+ un borcan -doua , + un polen/propolis = o duda ceva = sa-i fie rusine sa te abordeze ;)
( daca vecinul e BOU te zgandara oricum = ... cum simti matale ...pana unde POTI intinde situatia ... )
E greu sa ''socializezi'' . :roll:
nae

Mesajde Mircea_63 » 18 Ian 2015, 16:48

aziz scrie:daca tin tot anu stupii inchisi la urdinis cu exceptia culesului cand ii duc la camp? ce hrana sa le dau?vor trai sau mor?

Sunt uneori intrebari... te intrebi la randul tau daca sa raspunzi sau nu, daca sa-l iei la trei pazeste sau nu.

Pai omule, spui ca parintii tai au avut stupi. De ce nu-i intrebi pe ei? Poate nu mai traiesc. Te intreb, tu n-ai prins nimic de la ei? De buna seama ca daca vii si intrebi aici, n-ai prins.
Dar din moment ce spui ca ai si tu cativa, cum mama dracului vii sa ne intrebi asa ceva?

Iti spun eu cum sta treaba:
- Daca ai albine si vii sa pui o astfel de intrebare... lasa-le naibii de albine. Nu sunt de tine. Punct!
- Daca de fapt n-ai... inseamna ca ti-ai facut intrarea mintind.

Spui ca ai albine si pui astfel de intrebari? E pacat de ele. Fa-le cadou cuiva care le merita.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde proapis13 » 18 Ian 2015, 18:08

Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Florin Dobre » 18 Ian 2015, 19:42

Cate un borcanel cu miere plasat strategic si cate o discutie interesanta la un pahar de vorba despre viata albinelor fac minuni.
Ti-o spun eu care momentan am stupina destuil de inghesuita intre vecini. :idea:
Bineinteles sa fii acoperit de distantele si inaltimile legale.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Doru89 » 18 Ian 2015, 21:50

Florine si daca vecini sunt (romi) in case de stat in cazul meu nu inteleg plus ca indivizi fura pe capete si nici politia nu face nimic plus se plang cai inteapa o venit si odata 2 jandarmi mio facut un fel de proces verbal si mio ziz sa mut stupi nici nu o sai mut pentru ca am tot ce zice in lege la anu o sa cresc de la 2 mentri gardul la 3 metri cu o extensie gardul e din tabla deci nui vorba de plasa sau gard viu.
Si in fata curti mele e si o statie de microbuze pe aia nui inteapa oare dece si cand o venit jandarmi erau vreo 2-5 albine si nu neo intepat si leam explicat ca era un roi venit de la alti din jur cautau o casa :D dupa vreo 30 min sau linistit ca am prins roiul .
Deci ce pot face in cazul asta daca nimeni nu "intelege" of coruptia asta si educatia pentru uni oameni a legi.
Doru89

Mesajde Florin Dobre » 18 Ian 2015, 22:08

In cazul asta cauti alta vatra. Cu prostul nu te pui. Eu caut vatra ideala. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde MIHAEE'E » 18 Ian 2015, 22:29

[quote="Doru89"]Florine si daca vecini sunt (romi) in case de stat in cazul meu nu inteleg plus ca indivizi fura pe capete si nici politia nu face nimic plus se plang cai inteapa o venit si odata 2 jandarmi mio facut un fel de proces verbal si mio ziz sa mut stupi nici nu o sai mut pentru ca am tot ce zice in lege la anu o sa cresc de la 2 mentri gardul la 3 metri cu o extensie gardul e din tabla deci nui vorba de plasa sau gard viu.

urata situatie = naspa rau !
vezi ca la constructia unui gard mai mare de 2 m trebuie sa ceri aprobarea vecinilor ......zicandu-ti asta sa nu crezi ca tin cu "URSUL"
am un vecin pe care l-a intepat albina de nas..... nebunul a chemat salvarea prin 112...... a venit si binenteles ca nu l-a luat la spital (nu era cazul )......de la salvare i-au zis ca il iau la spital, da nu-l mai aduc inapoi..... si uite asa stau lucrurile cu vecinii......
MIHAEE'E

Mesajde Doru89 » 18 Ian 2015, 23:02

Da sigur parca vine primaria si imi zice ca nu am voie sa cresc cu 1 metru in dreptul WC si uscatorului de rufe ar fi stupid + nui permanent o sa fie demontabil si pe 6-8 metri ca distanta.De parca au dat bani la contructia gardului + nu o sa fie mat o sa fie din placi de policabornat ori plasa fier si cu plasa de constructi de aia verde si nici nu stiu lege in romania ca gardul trebuie sa fie cu stil vad multe garduri din ciment de peste 3 metri si tabla si daca zice ceva o sa fac scandal la sedinta la primarie ca tot nus propietari is cu chirie la stat manca fripturi si fura lemne ca nu au bani pentru lemne iarna :lol: .
Doru89

Mesajde MIHAEE'E » 18 Ian 2015, 23:06

eu merg pe proverbul acela " cainele latra, ursul merge "
MIHAEE'E

Mesajde aziz » 19 Ian 2015, 13:06

Mircea_63 n`am mintit am 2 stupi,cand fac bani m-ai cumpar cateva familii,cutii am de la parinti.ok.nimeni nu s-a nascut invatat.Multumesc tuturor ca m`ati sfatuit,avand in vedere ca nu am niciun venit o sa ma tin de albine.foamea imi da aripi si ma face puternic sa nu ma tem de cei ce se impotrivesc :D
aziz

Mesajde tudorascu » 19 Ian 2015, 13:26

Respecta ce scrie in legea apiculturii si cand ai o reclamatie te duci cu legea in mana. Daca ei continua cu plangerile, faci si tu plangeri (ca ai fost agresat verbal,amenintat etc) Iei numar de inregistrare de la politie si spui sa ia masuri. Si tu poti sa fi reclamagiu.
tudorascu

Mesajde Mircea_63 » 19 Ian 2015, 14:11

aziz scrie:Mircea_63 n`am mintit am 2 stupi.... :D

Ma iarta daca am dat impresia ca te consider mincinos. Sunt uimit insa de intrebarea ta, tinand cont ca ai albine.
Cum sa le tii inchise? Iarna da, o vreme le poti tine inchise daca ai aerisire printr-o sita la fundul stupului, iar asta cand e frig si in felul asta le protejezi de viespi, (astia zboara mai la frig decat albina), soareci, pitigoi. etc
Albina face si ea caca. Ba uneori are si diaree.

Nu le poti tine pe vatra inchise si sa le deschizi cand le duci in pastoral.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Următorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR