Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde 7Rame » 29 Noi 2013, 17:47

Oameni buni, voi glumiti?...
Haideti sa accesam acest topic dupa 10-15 februarie. Si atunci sa "nu prea" avem ce scrie aici, ok? :D

si..fara tutun, am 6 saptamani de cand m-am lasat. Bineinteles, dupa ce am facut un tratament cu varachet, nu am mai putut fuma (usoara intoxicatie cu amitraz, cred). Tot raul spre bine!
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde proapis13 » 29 Noi 2013, 18:24

7Rame scrie:
am 6 saptamani de cand .... nu am mai putut fuma (usoara intoxicatie cu amitraz, cred). Tot raul spre bine!

Tot ai de trecut ceva la ...pierderi....pierdut X ani din viata.... arzind la bani..... ca pe amitraz... :lol:
salve ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Florin Dobre » 29 Noi 2013, 20:09

7Rame scrie:Oameni buni, voi glumiti?...
Haideti sa accesam acest topic dupa 10-15 februarie. Si atunci sa "nu prea" avem ce scrie aici, ok? :D

si..fara tutun, am 6 saptamani de cand m-am lasat. Bineinteles, dupa ce am facut un tratament cu varachet, nu am mai putut fuma (usoara intoxicatie cu amitraz, cred). Tot raul spre bine!

Eu nu glumesc deloc. Unii pun turte de pe acum...deci e cazul. :?

Tocmai mi-am aprins o tigare si mi-am facut o cafeluta...mmmm. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Badea Alin » 29 Noi 2013, 20:28

7Rame scrie:Oameni buni, voi glumiti?...

și eu am ......... 6 ani!!!
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde jenica67 » 29 Noi 2013, 21:20

Florine, vezi ca daca bei cafeaua la oara aia, nu dormi la noapte. Si mai mult ca sigur o sa te gandesti la cum ierneaza albinele tale, la oara aia. :lol:
jenica67

Mesajde Florin Dobre » 29 Noi 2013, 21:23

Sunt pasare de noapte, deci no problem. :lol:

Azi imi faceam somnul de frumusete si visam cum scoteam un roi dintr-o butura. O fi fost un mesaj al albinelor...o fi de bine sau de rau?! :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde csaa » 01 Dec 2013, 18:52

Fara tutun de 8 ani, dar doar a doua iarna in care stresez albinele. Anul asta le-am lasat mai departe ca sa nu le mai fac vizite inoportune
csaa

Mesajde teinegru64 » 01 Dec 2013, 20:15

proapis13 scrie:
7Rame scrie:
am 6 saptamani de cand .... nu am mai putut fuma (usoara intoxicatie cu amitraz, cred). Tot raul spre bine!

Tot ai de trecut ceva la ...pierderi....pierdut X ani din viata.... arzind la bani..... ca pe amitraz... :lol:
salve ;)

Asta cu o ...tigara scurteaza viata cu 5 min...o bere x min...fleacuri.De ce nu spun cercetatorii ca o zi de munca scurteaza viata cu 8 ore? :lol: :D
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde vladutz » 03 Dec 2013, 00:18

Ai dreptate...o zi de munca chiar scurteaza viata cu 8 ore! :lol: si de tutun nu ma pot lasa nici cum :lol:
vladutz

Mesajde cristiansoca » 25 Ian 2014, 17:16

va salut cu respect ... sunt incepator in apicultura,am cumparat 3 stupi in 2012 si acum am 11 stupi.am avut 12 dar 1 l-am pierdut :( .pana acum a fost timpul foarte bun chiar au iesit la zbor toti,iti era mai mare dragu` sa privesti albinele cum zboara,aproape ca vara... de astazi a inceput sa ninga si sa viscoleasca destul de tare,iar zapada a astupat urdinisul.cat pot rezista albinele cu el astupat,sau ce se intampla ca nu ma pricep si as vrea sa ma ajutati cu o informatie.mult respect pt toti apicultorii... ;) app sunt din Bogati, Arges va multumesc :D
cristiansoca

Mesajde nicu has » 25 Ian 2014, 17:48

nu iti face probleme ca a astupat urdinisul nu mor :)
daca tot vrei poti lua zapada acum cat nu este inghetata
nicu has

Mesajde nae » 25 Ian 2014, 20:16

nu iti face probleme ca a astupat urdinisul nu mor :)
daca tot vrei poti lua zapada acum cat nu este inghetata

Teoretic nu mor .
Fund fix + urdinis 2 cm infundat de albina + ponta (34*)= SAUNA ; daca-i baga zapada pe fantele de aerisire(obligatorii :? ) din capac = fericire curata
Caldura din stup va face un horn prin zapada/gheata , stai linistit .
Am impresia ca suntem in S Italiei si vedem zapada la 10 ani si ne surprinde / anul trecut n-a nins ?, ce ai facut ?
nae

Mesajde alexx » 26 Ian 2014, 01:39

Nu mor asa repede de zapada numai daca ingheata dar acum e afanata cel putin pana se batatoreste
alexx

Mesajde BUNKA » 26 Ian 2014, 10:34

teinegru64 scrie:
proapis13 scrie:
7Rame scrie:

salve

Asta cu o ...tigara scurteaza viata cu 5 min...o bere x min...fleacuri.De ce nu spun cercetatorii ca o zi de munca scurteaza viata cu 8 ore? :lol: :D

:lol: Munca e periculoasa/Vreau s-ajung acasa !! :lol:
BUNKA

Mesajde alt stupar » 26 Ian 2014, 11:47

Citii pe ici pe colo ca cica in zona Buzaului ( serios lovita de intemperii la aceasta ora) cea mai eficace metoda prin care se previne asfixierea albinelor prin blocarea urdinisului cu zpada ar fi deschiderea lazilor, ocazie cu care se administreza si turtita minune. Neparat proteica. Doi iepuri dintr-un foc.
Zilnic, se intelege :D...este o gluma!
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde gica.mosu » 26 Ian 2014, 12:01

alt stupar scrie:Citii pe ici pe colo ca cica in zona Buzaului ( serios lovita de intemperii la aceasta ora) cea mai eficace metoda prin care se previne asfixierea albinelor prin blocarea urdinisului cu zpada ar fi deschiderea lazilor, ocazie cu care se administreza si turtita minune. Neparat proteica. Doi iepuri dintr-un foc.
Zilnic, se intelege :D

DAAA,sa'eu di mani li bag sirooop 5/1...0.5l/zi....poati revin cu tensiunea la...normal :lol:
P.S -tatuca meu in 1941 in razboi a vazut la un apicultor stupi acopeiti2/3 cu zapda sa' n-o murit nici unul :idea: De ce,pt ca aerul cald iesit pi urdins a facut un"HUBLOU" ci o permis intrare aerului :P Asa ca stati calmi la o cana' di ghin fiert....Gheata e un potential pericol-SPOR!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR