Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde cosming » 28 Ian 2014, 19:41

La cei patru stupi pe care-i detin doi cu fund plin iar ceilalti doi cu plasa anti-varroa saptamanal scot cam 10-15 albine moarte de la fiecare, incepand de la mijlocul lui decembrie. Cei cu fund plin au intrat la iernat pe 8 respectiv 7 intervale de albina. Mai urata e situatia la cei cu plasa care au 4 intervale de albina. Sunt curios acum dupa viscolul de zilele trecute cum s-o prezenta situatia.

Va doresc albina multa in primavara.
cosming

Mesajde gabimihai » 28 Ian 2014, 19:44

Astazi dupa ce ma terminat degajarea zapezii, toti au raspuns la apel.http://youtu.be/d2bBaSaJ4C4
Pagubasii incep prin a vinde ceea ce stiu a pot produce; castigatorii incep prin a produce ceea ce stiu ca pot vinde.
gabimihai

Mesajde CORNEL V. » 28 Ian 2014, 19:55

Da' stiu ca esti foarte "discret " cand umbli prin stupina iarna...banuiesc ca a-i intrat si cu freza prin fata stupilor :o
CORNEL V.

Mesajde talex » 28 Ian 2014, 19:56

gabimihai scrie:Astazi dupa ce ma terminat degajarea zapezii, toti au raspuns la apel.http://youtu.be/d2bBaSaJ4C4

am vazut ca aveti stupii crotaliati. cat v-au costat crotaliile. pret per bucata?
talex

Mesajde nicu has » 28 Ian 2014, 20:19

dle talex eu am platit pe crotal acum 2 ani 1,2 lei
nicu has

Mesajde talex » 28 Ian 2014, 21:02

va multumesc!
talex

Mesajde nae » 28 Ian 2014, 21:12

alexx scrie:Tot vad albine moarte la urdinis cum or iesi pe frigul asta nu stiu

Singure , pe picioare , trebuie sa ciocaneasca in urdinis un pitigoi sau sa ''joace'' gainile pe ei SAU dai zapada cu freza sau scuturi lopata de suporti = nu-i greu .
nae

Mesajde gabimihai » 28 Ian 2014, 21:29

Eu am dat, parca 1,5 lei /bucata, adeverinta de la primarie cu nr. de stupi apoi asociatia elibereaza la cerere placutele.
Pagubasii incep prin a vinde ceea ce stiu a pot produce; castigatorii incep prin a produce ceea ce stiu ca pot vinde.
gabimihai

Mesajde yokoz777 » 29 Ian 2014, 08:34

Va salut cu respect.Legat de iernare,la mine toti stupii sunt ok cu ceva zapada troienta pe langa ei.Am observat un lucru foarte interesant la unul din stupi care avea urdinisu aproape astupat de zapada,o albina se chinuia de zor sa mareasca gaura urdinisului si anume cu spatele,cu aripile batea in zapada ''zburand'' stanga dreapta.Dat find faptul ca nu era un strat foarte gros am asteptat sa vad ce face gandind in principal ca e vre-o muribunda care vrea sa paraseasca stupu dar de unde si-a marit gaura urdinisului cat a crezut ca este necesar pentru aerisire si a intrat linistita si vioaie inapoi in stup,precizez ca este cu fund plin.am ramas minuat.mare e gradina lui Dumnezeu.Acum asteptam sa treca si zilele astea de vifor si om vedea ce o mai fi.Sanatate
Un electrician îşi găseşte băieţaşul bandajat la un deget.
- Ce ai păţit?
- Am prins o albină care avea un capăt neizolat.
yokoz777

Mesajde gica.mosu » 29 Ian 2014, 09:05

Prieteniiiiii,curata zapada si largeste urdinis=1cm/interval cu albina si totul va-fi OK....SPOR!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde B.K » 29 Ian 2014, 11:25

gabimihai scrie:Astazi dupa ce ma terminat degajarea zapezii, toti au raspuns la apel.http://youtu.be/d2bBaSaJ4C4

Aveti subarele trase de tot la stupi ?
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde yokoz777 » 29 Ian 2014, 11:49

eheee 1cm pt fiecare interval este din toamna,cu zapada e mai greu.ieri a fost bine,azi iar ninsoare si viscol,mai respira ele si prin capace ca nu or fi etansi stupii.pana acum mortalitate 0.urata vreme..daca tragi subarele nu viscoleste zapada si ti-o baga direct in stup pe dedesupt si raceste ghemu mai tare?eu am stupii cu funduri pline dar si doi cu fund av iar ieri avem ceva zapada in stup..fost si viscol puternic la mine.acum depinde de situatia si zona fiecaruia.
Un electrician îşi găseşte băieţaşul bandajat la un deget.
- Ce ai păţit?
- Am prins o albină care avea un capăt neizolat.
yokoz777

Mesajde talex » 29 Ian 2014, 12:08

cu asemenea temperaturi mi-i frica pt cele cateva nuclee si cateva roiuri mai slabute - http://vremea.ido.ro/Galati.htm
talex

Mesajde cosming » 29 Ian 2014, 13:40

Eu la cei cu fund plin am pus la urdinis cate o bucata de furtun cam de 1cm diam. pentru aerisire. Capatul furtunului opus urdinisului l-am orientat in jos chipurile sa nu intre zapada. Asa scap de o grija ca nu se blocheaza urdinisul, rezultatele o sa le vad mai tarziu zic eu, sper sa fie albine uscate si nu la sauna.
cosming

Mesajde alexx » 29 Ian 2014, 19:01

Eu am un roi la care tot gasesc zilnic cate 5 albine moarte la urdinis iar la ceilalti altori sunt dar mai putine alteori nu sunt ce credeti ca se intampla acolo? :(
alexx

Mesajde Mircea_63 » 29 Ian 2014, 19:06

E timpul sa mai si moara din ele. Daca sunt numai atatea, nu te ingrijora.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR