Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde FLORINELU » 29 Ian 2014, 19:23

cosming scrie:La cei patru stupi pe care-i detin doi cu fund plin iar ceilalti doi cu plasa anti-varroa saptamanal scot cam 10-15 albine moarte de la fiecare, incepand de la mijlocul lui decembrie. Cei cu fund plin au intrat la iernat pe 8 respectiv 7 intervale de albina. Mai urata e situatia la cei cu plasa care au 4 intervale de albina. Sunt curios acum dupa viscolul de zilele trecute cum s-o prezenta situatia.

Va doresc albina multa in primavara.

daca ii tot deranjezi saptamanal cu scosul albinelor moarte o sa creasca numarul lor.
gandeste-te la cel care are sute de stupi,scoate saptamanal albinele moarte?unde ar ajunge?
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 29 Ian 2014, 19:36

frumoasa stupina,frumoasa gradina,chiar si iarna,nota 10 cu felicitari, iar pentru modul cum ai curatat zapada si galagia pe care ai facut-o ,nota 4 fara felicitari.
te rog nu te supara,dar eu as sterge filmul ala,sincer. mult success in continuare.
FLORINELU

Mesajde alexx » 29 Ian 2014, 19:49

Mircea_63 scrie:E timpul sa mai si moara din ele. Daca sunt numai atatea, nu te ingrijora.

Dar de ce numai la stupul cu pricina sunt la ceilalti putine rau
alexx

Mesajde Florin Dobre » 29 Ian 2014, 22:10

cosming scrie:Eu la cei cu fund plin am pus la urdinis cate o bucata de furtun cam de 1cm diam. pentru aerisire. Capatul furtunului opus urdinisului l-am orientat in jos chipurile sa nu intre zapada.

As fi pus si-o galeata...poate curge ceva miere. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 29 Ian 2014, 22:11

FLORINELU scrie:te rog nu te supara,dar eu as sterge filmul ala,sincer. mult success in continuare.

De ce sa-l stearga...e de vazut si bagat la cap. ;)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Mircea_63 » 29 Ian 2014, 22:21

alexx scrie:
Mircea_63 scrie:E timpul sa mai si moara din ele. Daca sunt numai atatea, nu te ingrijora.

Dar de ce numai la stupul cu pricina sunt la ceilalti putine rau

Roii mai slabi, au mortalitati mai mari. Se uzeaza mai repede, deoarece fac mai des "planton".
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde cosming » 29 Ian 2014, 23:02

Florin Dobre scrie:
cosming scrie:Eu la cei cu fund plin am pus la urdinis cate o bucata de furtun cam de 1cm diam. pentru aerisire. Capatul furtunului opus urdinisului l-am orientat in jos chipurile sa nu intre zapada.

As fi pus si-o galeata...poate curge ceva miere. :D

Asa mi-au promis c-or sa dea drumul la robinet dupa ce le da semnal sefa ca e cu plus afara sa decristalizeze :mrgreen:
cosming

Mesajde cosming » 29 Ian 2014, 23:14

FLORINELU scrie:
cosming scrie:La cei patru stupi pe care-i detin doi cu fund plin iar ceilalti doi cu plasa anti-varroa saptamanal scot cam 10-15 albine moarte de la fiecare, incepand de la mijlocul lui decembrie. Cei cu fund plin au intrat la iernat pe 8 respectiv 7 intervale de albina. Mai urata e situatia la cei cu plasa care au 4 intervale de albina. Sunt curios acum dupa viscolul de zilele trecute cum s-o prezenta situatia.

Va doresc albina multa in primavara.

daca ii tot deranjezi saptamanal cu scosul albinelor moarte o sa creasca numarul lor.
gandeste-te la cel care are sute de stupi,scoate saptamanal albinele moarte?unde ar ajunge?

Stiu ca aveti dreptate dar inafara de curiozitate mai e si teama sa nu moara, mai ales ca e prima iarna, si le sucesc si pe fata si pe dos si ma uit ba sa nu fie umede ori mucegaite ba le desfac abdomenul(nu ca m-as prinde de mare lucru dar macar sa nu fie alb continutul)
cosming

Mesajde murarudumitru » 30 Ian 2014, 00:15

Am citit, ff multi ati scris de deranjarea lor,eu anul asta am pierdut 3 sferturi din ei,de ce? la 50 metri este o sonda,acea onda sa infundat,au venit oameni cu utilaje zi galagie noaptea galagie ,asta a fost noiembrie si decembrie, multi miau zis ca nu din cauza sondei,eu zic ca da, de ce?din cauza ca pe mine ca persoana noaptea de multe ori ma deranja, dar asta este pierderea e a mea ,necazul meu ,de cind detin albine de mic copil mia mai murit dar asa in numar mare niciodata, eu va salut si nma bine.
murarudumitru

Mesajde FLORINELU » 30 Ian 2014, 08:28

Mitica,dupa cum spui tu ai stupii amplasati aproape de drum,daca e asa si drumul e circulat nu e bine nici vara, dar iarna e un dezastru,stiu oameni care si-au mutat stupina din cauza asta si au fost foarte multumiti.citeste in calendarul apicol de la stuparitul unde am remarcat ca prima fraza pe prima luna {ianuarie} este despre nevoia de liniste a albinelor iarna. eu inca nu m-am atins de nici un stup din octombrie si nici nu vreau sa ma ating pana in martie. atunci o sa pun si poze.
FLORINELU

Mesajde alexx » 30 Ian 2014, 16:03

E nasol cu deranjatu mai ales in consitiile d.lui de mai sus in leg cu zapada eu am inlaturat doar de pe fata stupului si urdinia lateralele si capacul fiind acoperite.
alexx

Mesajde murarudumitru » 30 Ian 2014, 19:44

FLORINELU scrie:Mitica,dupa cum spui tu ai stupii amplasati aproape de drum,daca e asa si drumul e circulat nu e bine nici vara, dar iarna e un dezastru,stiu oameni care si-au mutat stupina din cauza asta si au fost foarte multumiti.citeste in calendarul apicol de la stuparitul unde am remarcat ca prima fraza pe prima luna {ianuarie} este despre nevoia de liniste a albinelor iarna. eu inca nu m-am atins de nici un stup din octombrie si nici nu vreau sa ma ating pana in martie. atunci o sa pun si poze.

nam alta pozitie sonda e peste drum nu am ce face astai casa
murarudumitru

Mesajde paul » 30 Ian 2014, 19:56

murarudumitru scrie:Am citit, ff multi ati scris de deranjarea lor,eu anul asta am pierdut 3 sferturi din ei,de ce? la 50 metri este o sonda,acea onda sa infundat,au venit oameni cu utilaje zi galagie noaptea galagie ,asta a fost noiembrie si decembrie, multi miau zis ca nu din cauza sondei,eu zic ca da, de ce?din cauza ca pe mine ca persoana noaptea de multe ori ma deranja, dar asta este pierderea e a mea ,necazul meu ,de cind detin albine de mic copil mia mai murit dar asa in numar mare niciodata, eu va salut si nma bine.

Domnule Muraru, imi pare foarte rau de pierderile majore pe care le inregistrati !
Parerea mea ... nu cred ca a fost de vina sonda ! Ce se intampla cu familiile cand sunt deranjate de zgomote ??? Cresc consumul !... Crescand consumul se acumuleaza resturi nedigerate in intestin . Tinand cont ca temperaturile in noiembrie si decembrie au fost mai mult decat favorabile,au avut loc mai multe zboruri de curatire ... In cel mai prost caz trebuia sa aveti un consum mai mare si nicidecum mortalitate in asemenea procent !
Inclin sa cred ca au fost probleme cu tratamentele (ineficienta lor) !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde murarudumitru » 30 Ian 2014, 21:12

paul scrie:
murarudumitru scrie:Am citit, ff multi ati scris de deranjarea lor,eu anul asta am pierdut 3 sferturi din ei,de ce? la 50 metri este o sonda,acea onda sa infundat,au venit oameni cu utilaje zi galagie noaptea galagie ,asta a fost noiembrie si decembrie, multi miau zis ca nu din cauza sondei,eu zic ca da, de ce?din cauza ca pe mine ca persoana noaptea de multe ori ma deranja, dar asta este pierderea e a mea ,necazul meu ,de cind detin albine de mic copil mia mai murit dar asa in numar mare niciodata, eu va salut si nma bine.

Domnule Muraru, imi pare foarte rau de pierderile majore pe care le inregistrati !
Parerea mea ... nu cred ca a fost de vina sonda ! Ce se intampla cu familiile cand sunt deranjate de zgomote ??? Cresc consumul !... Crescand consumul se acumuleaza resturi nedigerate in intestin . Tinand cont ca temperaturile in noiembrie si decembrie au fost mai mult decat favorabile,au avut loc mai multe zboruri de curatire ... In cel mai prost caz trebuia sa aveti un consum mai mare si nicidecum mortalitate in asemenea procent !

Miere este inca prea multa,tratamente nu fac de azi, am ramas in foarte multi cu o mina de albina matci 2013,iesea albina plina la urdinis cadea jos si bineinteles murea am urmarit si asta pe frig,
murarudumitru

Mesajde alexx » 30 Ian 2014, 21:52

murarudumitru scrie:
paul scrie:

Miere este inca prea multa,tratamente nu fac de azi, am ramas in foarte multi cu o mina de albina matci 2013,iesea albina plina la urdinis cadea jos si bineinteles murea am urmarit si asta pe frig,

Intrebarea e de ce iesea pe frig
alexx

Mesajde murarudumitru » 30 Ian 2014, 21:59

de ce ?eu zic ,din cauza ca erau prea pline si ele incercau sa se goleasca ,nustiu sunt mai multe variante
murarudumitru

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR