Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul Roger Delon ca alternativa in stuparit

Mesajde CristianBee » 26 Feb 2016, 23:32

BUNKA scrie:
CristianBee scrie:Adrian : mergi la un inginer care sa iti calculeze macar in mare : fortele care sunt in joc , mai apoi designul utilajului si mai apoi dimensiunile profilelor . Asa ve-i putea sa scapi de o mare problema si anume : risti sa faci o constructie greoaie si cu o masa mult marita fata de necesitati .
Studiaza cu atentie Ezyloader 300 si vezi acolo cum este facut primul stapl , apoi articulatia dintre cilindrii si primul brat , primul brat , articulatia dintre brate , al doilea brat .
Primul brat din teava rotunda ( sudata elicoidal - in acest fel in momentul in care acesta este supus inconvoierii forta nu este concentrata pe linia de sudura de-a lungul tevii ci pe toata suprafata acesteia ) cu un interior format din acel manunchi de profile .

Există și țevi trase..fara suduri acum..ce sa zic..aia care au creat Ezyloader folosesc tot teava rotunda sudata elicoidal..deci nu cred ca au fost tâmpiți...cu toate astea clar poate fi folosit și rectangular..varianta AJ spaniola e cu profile rectangulare deci...sigur merge iar diferențele la torsiune exista însă nu sunt enorm de mari.
Da un inginer...e bun la casa omului ! :mrgreen:

Tevile trase sunt bune atunci cand sunt folosite la instalatii ce necesita ca acestea sa reziste unor presiuni ( instalatii de apa , balast , combustibil samd ) .
CristianBee

Mesajde tuturicius » 28 Feb 2016, 15:55

BUNKA scrie:Maaa...da sunteți așa multzisori aici..nu mi-a ți zis de izolare...ati văzut temperatura ??
Abia aștept sa vina vremea buna...atunci voi putea face un film..poze ceva legate de consum, nivelul la care se creste puiet..etc

Na iti zic io! Fain!!!
Dar ma gandesc ca asteptai de la altii, care nu au izolatii :lol:
tuturicius

Mesajde BUNKA » 01 Mar 2016, 15:07

Da..e fain...da' n-am ridicat nici o rama, si asa "ma mananca"...dar stiu ca daca le deranjez mai putin e mai ok.
Stau relaxate...au inceput sa iasa dupa apa..e bine !!
Fişiere ataşate
rsz_img_20160301_124707.jpg
BUNKA

Mesajde tuturicius » 01 Mar 2016, 15:09

Io cu pasta in regie proprie. De care o fi ... proteina sa fie, nu?
;)
tuturicius

Mesajde BUNKA » 01 Mar 2016, 16:41

Iesi la jumate la pret..e foarte bine, eu nu am polen, nu am malaxor, nu am moara cu ciocanele pt zahar...si binenteles nu am multe familii :) cu timpul insa va trebui sa schimb tactica pt ca 4 lei la fiecare kg de pasta consumata chiar va incepe sa conteze...cred ca din toamna asta schimb foaia...ma apuc si eu de "plamadit"
Ce stiu de la un amic e ca malaxoarele pt aluat nu prea fac fata...i-a pus motor de 2,2 kw de la 1,1kw si furca cica se cam indoaie deci trebuie ceva mai tzapan.
BUNKA

Mesajde tuturicius » 01 Mar 2016, 16:55

Deocamdata nu imi bat capul. Mixerul nevestii la primele doua cate 100g, acum amestecatorul de adeziv pus pe bormasina. Zahar nu le dau si gata in perioada asta. Nu vreau sa le pun la invertit. F40 cu ce intra in el, pasta, acum pun in niste farfurii de unica folosinta sus pe rame. Decupat fundul cu foarfeca. Alea acolo raman si doar le mai umplu dupa cum consuma. Le si lipesc de rame cu ceara si nu mi le ia vantul cand deschid sa dau pasta.
tuturicius

Mesajde BUNKA » 01 Mar 2016, 19:47

Azi 01:03:2016 au adus primele boabe de polen si a fost un zbor frumusel dupa apa.
Albina tanara si-a facut orientarea...e bine !
BUNKA

Mesajde tuturicius » 01 Mar 2016, 22:27

Imi place cum se vede firul de la sonda. Da o senzatie de albine tehno :-)))))))
tuturicius

Mesajde BUNKA » 02 Mar 2016, 07:45

Imi place ca esti un tip de actiune...indemanatic..am vazut cum faci imbinarea in dinti..ti-am dat like :)
Da albinele mele citesc reviste hi-tech in timpul iernii :lol:
https://youtu.be/f2UtsO2t6KU
Asta este filmuletul cu zborul de ieri.
A fost o iarna simpla dar cred ca acum am confirmarea ca pot ierna roi mici in conditii optime...intr-un compartiment intea 3,5-3,8 rame dadant...ca si spatiu e 3,5..iar ca suprafata de fagure e 3,8 deci roiuri mici...pot fi iernate excelent.
BUNKA

Mesajde vslsilviu » 02 Mar 2016, 08:46

iar o sa spui ca sunt rau, dar o concluzie nu are nevoie de mai multi ani pentru a fi validata? cate ierni ai mai prins in trecut ca aceasta? culmea este ca pentru trage o concluzie trebuie sa elimini extremele... asa am invatat eu...

sanatate si albine sanatoase!
vslsilviu

Mesajde teinegru64 » 02 Mar 2016, 09:04

Adi..e omul extremelor.Taci ...dar invata din greseli. :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde BUNKA » 02 Mar 2016, 10:57

vslsilviu scrie:iar o sa spui ca sunt rau, dar o concluzie nu are nevoie de mai multi ani pentru a fi validata? cate ierni ai mai prins in trecut ca aceasta? culmea este ca pentru trage o concluzie trebuie sa elimini extremele... asa am invatat eu...

sanatate si albine sanatoase!

Nu esti rau deloc, si e bine cum ai pus problema...normal daca pe o perioada de 5 ani sa zicem obtii in cele mai variabile situatii rezultate multumitoare atunci poti spune ca ceea ce testezi e ok..TOTUSI...
Avand in vedere ca iernile problematice nu sunt cele geroase ci tocmai cele cum a fost aceasta cu fluctuatii termice, cu zboruri in decembrie, cu puiet..cu consum cu uzura...imagineaza-ti cum ar fi sa vina acum un -25 de grade timp de 20-25 zile...se putea intampla in februarie fara pb..deci avand in vedere "iernarea inselatoare"..pot spune ca peste inca 3-4 ierni voi putea sa te asigur 100% ca poti folosi ideile cu succes..pana atunci..uita-te la mine :)
Roii de jos sunt mai stransi, au mai multe rezerve..puiet tarziu si putin probabil..deci..care crezi ca sunt mai avantajati in caz de venirea unui val de ger ??
La cata experienta am..pot sa spun de pe acum ca modul asta de a ierna unitati biologice mici este de departe cel mai eficient...da..atentie, cand ma refer la modul de iernare ma refer la dimensiunea lazii, ramei, hofmanului..dispunerea heanei, grupare, izolare..etc deci nu sfatuiesc pe nimeni sa faca pe dadant aceeasi chestie..decat pe propria raspundere.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 02 Mar 2016, 20:53

Vine vine primavara...de Deloni se umple tara.. :P
Fişiere ataşate
rsz_2img_20160301_063751.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 02 Mar 2016, 20:59

Si acum...continuam cu ceva care cred ca e solutia perfecta pt niste paleti mult mai mici decat europaletii..
Fişiere ataşate
rsz_1aj-2006-13.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 02 Mar 2016, 21:11

Sunt cateva pickup-uri care pot fi modificate..Dodge Ram e tata lor dar are un impozit....se mai poate pune flattbed pe Mitaubishi L200 , Ford Ranger, cateva tipuri de Land Rover..si mai sunt..
Fişiere ataşate
rsz_1aj-2006-3-2.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 02 Mar 2016, 21:17

teinegru64 scrie:Adi..e omul extremelor.Taci ...dar invata din greseli. :lol:

Anul asta mai ating o extrema dar...discutam despre asta cand vine vremea...acum e prematur.
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR