Eu fac din plăcere lucrurile astea..știi ca e o vorba care zice așa ca unii oameni muncesc de plăcere, sau când îți așezi drumul în viața sa nu te duci numai după bani, sa ții cont ca și munca pe care o vei face trebuie sa iti aducă mulțumire sufleteasca...cred ca e foarte important!
E normal sa ne lovim de greutăți sși situații dificile..din ele e ffăcută viața pana la urma, n-am văzut încă nicăieri caini cu colaci în coada.
Tocmai scrisesem ceva pt Sammy dar s-a șters...Sammy, indiferent de tipul de stup cu care lucrezi sunt câteva lucruri esențiale pt a face producție, și anume...vremea, baza melifera, familia puternica, și fagure suficient construit deja nu dat la construit în cules.
Deci...sa creștem baza materiala mai intai.
Cu 1-5 leșinați în bătătură...nu poți obține date concludente!!
Foarte multi isi iau 1-3-5 stupi in ideea de a testa, dar nu au idee cum sa deruleze testul..
Daca vrei test merge si cu unul dar trebuie sa il aduci la 36-39 rame pana in salcam fara sa roiasca...intrebare..Cum faci asta ???
Eu stiu, nu e greu..dar trebuie intelese intai niste lucruri!!
Pt cine nu stie 36-39 rame inseamna pe dadant echivalentul a vreo 25 de rame
Daca vrei miere..trebuie s-o gandesti asa, in toamna tre sa bag familii pe 2 corpuri de 13 adica 26 rame, adica 185,9 dm patrati fagure populat..asta echivaleaza cu 22,3 rame ME
De ce bag ME-ul in ecuatie ???
E un etalon sa zicem, ne raportam la ME si la 1/1 Dadant ca sa stim cat de mare tre sa fie o familie de productie bagata la iernat, cat de mica poate fi dimensiunea unui roi cu sanse bune la supravietuire peste iarna...deci..
Daca ati vazut filmele lui Angelilly..baga 2*ME pe 10 rame la iernat...de asta zic 26 r Delon modificat, inca nu am facut asta dar...am timp