tiih scrie:BUNKA scrie:sammy scrie:BUNKA scrie:Eu zic ca daca ramane asa...un topic oarecare ratacit printre multe altele unde un zapacit adica eu..."bate campii cu gratzie" si mai e luat la misto din cand in cand...e perfect !!!
Asa se intampla in general cu "noul"(in mai toate domeniile)- apare drept ceva periferic.Confirmarea vine cu timpul.
Mereu se vor gasi oameni care sa faca "misto" de cei care au un ideal. Fapt cu atat mai descalificant pentru ei cu cat intelegem ca nereusitele si esecurile unui idealist sunt mai demne de respect decat toate realizarile celui mai mare negustor.
Fara gluma...vreau sa trec aproape neobservat si daca e sa fie lume interesata, sa fie dupa ce voi avea eu 300-400 sau mai multi...atunci nu vor fi dubii, explicatiile vor fi de prisos, va fi deja un sistem de lucru verificat nu supozitii idei etc
Mistoul nu ma deranjeaza...de fap uneori fac si eu misto de mine...de cate ori nu mi-am luat-o...am invatat sa fiu mai relaxat.
Eu postez aici si pe youtube..in ideea sa fiu totusi in contact cu cineva nu izolat complet.
Daca exista comunicare chiar si sub forma de critica sau misto..pot fi atentionat de unele pb care poate imi scapa.
[/quote]De ce nu va propuneti mai intai 100 si 1...2 tone de miere...apoi 200..300.si 4...6 tone de miere (de putin)....eu cred ca abia atunci ar fi un sistem de lucru verificat...si ar disparea supozitiile.....
Pt ca la 100 pot "pregati" 50 de cules, adica sa rad 30 kg media la un singur cules de salcam, 30 media la tei si asta numai daca am noroc de an bun si vreme buna..deci 3t total...restul ce e in primavara si dupa tei pt ele.
Iar 3 T nu inseamna prea multi bani...iar nevoi sunt multe, un pickup Dodge Ram fara 5-6000 E nu il iei..unul bun ma refer.
Macara mini..1000 E, remorca sa zicem 3500E, flattbed pt camioneta 2000 E,:centrifuga pe comanda ax orizontal 100 rame cred..minim 1500 E, si se tot aduna.
Pana acum sunt 14000 E si lista e mult mai mare.
La minim 300, pot merge cu 150-180 bine "injectati" si pot sufla cu putin noroc 10-11 T de miere...deja vorbim de alti bani si se acopera multe investitii.
Asta e rationamentul !
Inca ceva..neincrederea unora nu ma intereseaza, de fapt cateodata ma amuza...ei nu inteleg ca albina nu merge pe rahat ci zboara in flori si fie ea mica-mare..ea stie sa faca miere, iar dimensiunea unei familii in general e limitata de spatiu si limitele biologice...in spatii mici familii mici roiri dese...in spatii mari ..cel putin teoretic roiri rare familii mari.
Cu ceva artificii putem obtine aproape orice...roiuri multe, inmultire nebuna sau familii uriase si productii pe masura.
Forma sau/si dimensiunea ramei, corpului ne ajuta sau ne impiedica sa facem chestii...