Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea albinelor

Mesajde teinegru64 » 19 Noi 2013, 19:39

IGNITE scrie:

e valabil şi pentru mesaul cu Sf. Dumitru. (dacă e să mă întrebe cineva din scurt...când e...habar nu am şi pur şi simplu îmi amintesc de străbunica mea care ştia datele naşterii strănepoţilor în funcţie de datele târgurilor din comunitate). sper să nu se înţeleagă greşit.

Sfantul Dumitru e atunci cand se dau berbecii in turma de oi :lol: 26 octombrie.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde csaa » 19 Noi 2013, 20:22

Domnule @proapis iti dau doua indicii din care poti identifica falsul:
1. In cea de a doua fotografie umbrele pe stanca sunt inspre dreapta iar umbrele stupilor sunt inspre in spate. Din pacate calitatea imaginii nu-mi permite sa vad daca umbra stupilor se duce si pe stanca.
2. Asezarea stupilor in cele doua fotografii difera. Daca prima a fost facuta toamna si cea de a doua in mai nu inteleg cand a schimbat turcul pozitia lor.
Daca presupunem ca fotografiile sunt reale atunci ma gandesc la alte doua probleme majore pe care le-ar avea apicultorul: accesul, lucrul la stupi si recoltarea extrem de dificile si a doua - ursul.
P.S. - multumesc pentru corectura, intr-adevar PHOTOSHOP
csaa

Mesajde Mircea_63 » 19 Noi 2013, 21:09

Treaba cu ursul cade. Nu este arealul lui acolo. Din prima poza se ghiceste traseul soselei care urca din sat si e in dreapta acelui pisc.
Stupina pare chiar foarte aproape de sosea sau ce forma de drum o fi avand.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 19 Noi 2013, 21:16

Demonstrez ca nu e falsa. Pariu pe o bere virtuala. Cine se baga?
Mircea_63

Mesajde activ » 19 Noi 2013, 21:29

Mircea_63 scrie:Demonstrez ca nu e falsa. Pariu pe o bere virtuala. Cine se baga?

Io prefer zaibărul pe'o vreme ca asta. :)
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde Mircea_63 » 19 Noi 2013, 21:30

Si io, dar l-am terminat. Bun a fost. Sa traiasca al de mi l-a dat, saru`mana. :D

Iata imaginea vazuta si din alt unghi. De sus! Mai e nevoie de vreo alta demonstratie?

Imagine
Mircea_63

Mesajde IGNITE » 19 Noi 2013, 21:38

asta cu berbecii e tare. capra la ţap? aia când mai e?

în orice caz, am reţinut: 26 oct. băgat la cap. mersi.

d-le dicu...am reţinut şi treaba cu paiele. am citit sau văzut (nu mai ştiu) pe net şi faptul că e bine să punem ceva cenuşă în faţa stupilor pentru a se topi zăpada mai repede. trebuie cenuşă şi unul să o împrăştie la momentul oportun.
IGNITE

Mesajde csaa » 19 Noi 2013, 23:51

mai e nevoie de o explicatie: in primele doua fotografii unde sunt pietrele de pe capace? Mai ales ca cea de-a doua e mai clara.
Ma rog, intru intr-o polemica sterila care nu ne ajuta cu nimic
csaa

Mesajde liviutzbogos » 19 Noi 2013, 23:59

csaa scrie:mai e nevoie de o explicatie: in primele doua fotografii unde sunt pietrele de pe capace? Mai ales ca cea de-a doua e mai clara.

Da' chiar...si nici fumul afumatorului nu se vede in cea de-a doua poza...si nici barba de la urdinis...e clar trucata...

Nu va suparati pe mine, dar...ma bufneste rasul.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde Mircea_63 » 20 Noi 2013, 00:04

csaa scrie:mai e nevoie de o explicatie: in primele doua fotografii unde sunt pietrele de pe capace? Mai ales ca cea de-a doua e mai clara.

Ma dau batut! Ai dreptate. :(
Mircea_63

Mesajde dicu.ion57 » 20 Noi 2013, 06:11

IGNITE scrie:asta cu berbecii e tare. capra la ţap? aia când mai e?

în orice caz, am reţinut: 26 oct. băgat la cap. mersi.

d-le dicu...am reţinut şi treaba cu paiele. am citit sau văzut (nu mai ştiu) pe net şi faptul că e bine să punem ceva cenuşă în faţa stupilor pentru a se topi zăpada mai repede. trebuie cenuşă şi unul să o împrăştie la momentul oportun.

Domnule Igntie ,cu cenusa pare cam mult ,ca ar trebui cantitati mari.Problema este ca primavara cind iese la zborul de curatire mai ales febroarie ,martie zapada inca mai este destula si din pacate albinele sint atrase de luciul zapezi si chiar acolo se duce.Si cu paiele este un ajutor sporadic ,ca albinele zboara mult mai departe de stup dar totusi am vazut ca se poate salva multecu paiele imprastiate.Cum merge treaba cu pavilionul?
dicu.ion57

Mesajde proapis13 » 20 Noi 2013, 09:52

Si pt ca ai continuat ,,polemica asta sterila'' schimba-ti calc sau roaga un prieten cu scula mai buna
sa-ti confirme cele scrise de mine;in a doua fotografie pietrele sunt pe capace :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde csaa » 20 Noi 2013, 10:57

Asa o fi, cum zici tu. Acum putem discuta despre iernarea albinelor?
Cand o sa cresca niste stanci in lunca Dunarii o sa-l caut pe turc sa-mi arate cum a asezat stupii, pana atunci.....
Acum o intrebare conforma cu titlul topicului: e normal ca matcile din vara aceasta sa ponteze si acum? Le-a influentat vremea calda sau e o caracteristica a matcilor tinere?
Un coleg vorbea despre izolarea stupilor cu polistiren. Credeti ca este o metoda de aplicat sau facem mai mult rau albinelor?
csaa

Mesajde duma » 20 Noi 2013, 11:10

csaa scrie:Asa o fi, cum zici tu. Acum putem discuta despre iernarea albinelor?
Cand o sa cresca niste stanci in lunca Dunarii o sa-l caut pe turc sa-mi arate cum a asezat stupii, pana atunci.....
Acum o intrebare conforma cu titlul topicului: e normal ca matcile din vara aceasta sa ponteze si acum? Le-a influentat vremea calda sau e o caracteristica a matcilor tinere?
Un coleg vorbea despre izolarea stupilor cu polistiren. Credeti ca este o metoda de aplicat sau facem mai mult rau albinelor?

Salutare !
''Din gradina mea '' POT SPUNE ca : chestia cu matca tanara nu este o regula si de ce ..... am matca de anul acesta care a incetat ponta prin sfarsitul luni octombrie si am matca din ....... Dumnezeu stie ca asa am luat in primavara familia si nu stia varsta matci si a pontat chiar si 10.11.2013 , incerc sa inteleg si eu acest fenomen pana ma lamuresc , tind sa cred ca timpul favorabil si hranirea de complectare tarzie este si aceasta un factor . Despre polistiren eu am pus si in stanga si in dreapta cuibului ........ la primavara vad la care parte renunt daca renunt !
Spor la treaba si ceea ce am scris nu este o lege .... este din gradina mea !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde liviutzbogos » 20 Noi 2013, 11:55

Ajung si eu ca dl proapis - caruia ii dau dreptate - sa spun ca, daca citeati mai cu atentie topicul, ati fi gasit scris si despre matcile tinere, care oua in nestire, chiar si in aceasta perioada, incurajate fiind de temperaturile foarte ridicate pentru luna noiembrie, mai ales daca a primit si ceva polen de afara, mai ales daca a avut si ceva miere de tras...
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde proapis13 » 20 Noi 2013, 12:18

e normal ca matcile din vara aceasta sa ponteze si acum?

Este cum arata poza daca te ajuta...pixelii....nu cum am scris eu...
Daca citeai cu atentie cele peste 90 de pagini ale topicului nu puneai intrebarea asta ...intrebatoare...
ca fapt divers;anul trecut m-a mincat la corobaie si am cumparat cateva regine fara sa intreb ce rasa sunt
au mincat alea toata rezerva din stup ce practic ar fi ajuns unei familii de carpatina pina in martie
in noiembrie la impachetare aveau puiet la greu...de frica cind i-am deschis dupa Sf Ion sa le dau turta
sa nu-i gasesc reci aveau puiet...pentru mine au fost si anul asta....balast...
cum dadeau de cules din plin full de albina si de miere,construiau la greu iar cind a cazut culesul au ras tot
am avut grija sa le dau cate o botca de schimbare linistita insa mi-au mai scapat cativa
Inchei parafrazind un coleg de forum;rasa-masa-casa secretul unei iernari fara griji :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR