Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: ESTE BINE SAU NU?

Mesajde gica » 07 Ian 2012, 14:04

Mai colegi,
albina de vara care trebuia sa moara a murit.
Albina care trebuia sa se nasca in august-septembrie si sa ierneze nu s-a nascut.
Mai sunt si alte cauze posibile dar cea de sus este dominanta.
Acelasi raspuns l-a dat si colegul peterneamt.Are mare dreptate.
gica

Mesajde macko2001 » 13 Ian 2012, 15:45

ce ziceti, se poate trata fundul stupului in interior cu ului de in? Dupa uscare este daunator albinelor?
macko2001

Mesajde marian67stroe » 13 Ian 2012, 16:00

Cred ca nici albinele mele nu se simt prea bine fara zapada in timpul iernii.
Iarna 2009-2010 parca a fost tot cam calduroasa(parca a plouat in ziua de boboteaza)in luna ianuarie ceea ce a dus la declansarea pontei unor matci,iar in februarie cand a venit gerul mi-au murit pazindu-si puietul ,fara sa se mute pe alte rame pe care mai se gasea miere.

PS Cred ca este mai bine ca ponta matcilor sa inceapa la timpul ei, nu la sfarsitul lui decembrie ,inceputul lui ianuarie.
Cand nu esti sigur de caracterul unui om, priveste-i prietenii.
marian67stroe

Mesajde stuparul2011 » 17 Ian 2012, 20:40

buna,
pai la acest lucru(legat de vreme ma refeream si eu)nu este in regula sa fie aceste temperaturi ridicate in aceasta perioada.toate aceste schimbari climatice au efecte destul de mari(parerea mea asupra a tot ceea ce inseamna iernarea albinelor,cu toate ca este posibil sa depinda de zona tarii in care se afla stupina fiecaruia).un apicultor de la mine din zona tocmai acest lucru spunea.....si are albine de zeci de ani.acum cine stie.....
va multumesc
numai bine
stuparul2011

Mesajde giovanni » 17 Ian 2012, 22:08

[quote="Oprea Dragos"]Un batran apicultor de la mine din sat spune ca aceasta vreme nu este buna pt albine deoarece acum trebuia sa fie ger sa omoare toti microbi.

Si spuna ca atunci cand iernile sunt calde anul urmator albinele sunt la pamant cu sistemul imunitar.

ASA ESTE?[/quot

Un proverb spune... daca n ai batrani sa i cumperi
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni

Mesajde giovanni » 17 Ian 2012, 22:12

marian67stroe scrie:Cred ca nici albinele mele nu se simt prea bine fara zapada in timpul iernii.
Iarna 2009-2010 parca a fost tot cam calduroasa(parca a plouat in ziua de boboteaza)in luna ianuarie ceea ce a dus la declansarea pontei unor matci,iar in februarie cand a venit gerul mi-au murit pazindu-si puietul ,fara sa se mute pe alte rame pe care mai se gasea miere.

PS Cred ca este mai bine ca ponta matcilor sa inceapa la timpul ei, nu la sfarsitul lui decembrie ,inceputul lui ianuarie.

Numai ca albine nu crede si ea ce crzi tu, ea face ce au facut de mii de ani stra moasele ei , numai noi nu mai facem, ca de am facut prea multa carte ,
giovanni

Mesajde giovanni » 17 Ian 2012, 22:16

stuparul2011 scrie:buna,
pai la acest lucru(legat de vreme ma refeream si eu)nu este in regula sa fie aceste temperaturi ridicate in aceasta perioada.toate aceste schimbari climatice au efecte destul de mari(parerea mea asupra a tot ceea ce inseamna iernarea albinelor,cu toate ca este posibil sa depinda de zona tarii in care se afla stupina fiecaruia).un apicultor de la mine din zona tocmai acest lucru spunea.....si are albine de zeci de ani.acum cine stie.....
va multumesc
numai bine

pe de o parte este bine si mai caldut iarna , pare se ca e c am pre mult , s au prea fara zapada ori ploi, cel putin lipsa de umiditate ne afecteaza mai mult decat celelalte.
giovanni

Mesajde giovanni » 17 Ian 2012, 22:20

macko2001 scrie:ce ziceti, se poate trata fundul stupului in interior cu ului de in? Dupa uscare este daunator albinelor?

Da i numai pe dinafara , daca se usca nu sufera albina prea mult nici la interior dar o sa c am strambe din nas, acolo lasa l ca de la mama lui
giovanni

Mesajde macko2001 » 18 Ian 2012, 09:24

multumesc
macko2001

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR