Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultura urbane in Romanaia

Mesajde stroe » 24 Mai 2012, 22:39

Astazi am vazut pe Calea Vacaresti (Bucuresti) intr-un parculet cu tei neamenajat un pavilion apicol. Cred ca a venit la tei.Cam devreme. Sunt curios daca il lasa politia sa stea acolo.
stroe

Mesajde Cristian IONITA » 25 Mai 2012, 07:02

Acolo (Vacaresti) in fiecare an se vine la tei .... o sa vezi ca or sa apara si cu pavilioane mari (chiar si pe platforma TIR)
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde stroe » 25 Mai 2012, 15:20

Cristian IONITA scrie:Acolo (Vacaresti) in fiecare an se vine la tei .... o sa vezi ca or sa apara si cu pavilioane mari (chiar si pe platforma TIR)

Pai hai sa-i ducem si noi in IOR sau Herastrau. Poate aparem la stiri, ceva reclama gratuita(sau poate nu ca amenda s-ar potea sa fie ceva), ceva miere de tei , ceva injuraturi de la oamenii ce se plimba prin parc etc
stroe

Mesajde Cristian IONITA » 25 Mai 2012, 16:05

parerea mea ca tine de bun simt .... pe maidanele salbaticite de la Vacaresti nu deranjezi pe nimeni .... eventual haitele de caini vagabonti si satrele de tigani aciuite pe acolo ..... comparatia cu parcurile amenajate si ca urmare frecventate de oameni nu-si are sens.

Oricum .... acum nu multi ani se practica pastoralul si-n zona de nord a capitalei .... pe langa Casa Presei Libere acolo unde acum sunt cateva cladiri noi de birouri veneau stupari in pastoral.

cumva pe aceeasi tema: http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... rJbQhyxdnI
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde cantemir » 10 Iun 2012, 16:07

victor s scrie:Salutare...! Ai fost cumva unul din apicultorii cu stupii de la marginea lizierei ?!

Salut! Nu am albinele aici . Aici doar locuiesc si vreau sa va pun in garda ca de maine 11.06.2012 vor reincepe dezinsectizarile in oras! Isteria generata de ciupiturile capuselor da legimitate atacurilor chimice. Teiul argintiu sta sa infloreasca, atomizoarele sunt pregatite, cateva pavilioane sunt deja la marginea orasului, asa ca: HAI LA MIERE DE TEI... mancati aici- muriti acasa!
cantemir

Mesajde Donbazil » 25 Dec 2015, 20:07

Sal'tare!

Interesant filmuletz!...Vizionare placuta!.... :)

https://www.youtube.com/watch?v=Q3TtL4EYG_k
Donbazil

Mesajde redoo » 25 Dec 2015, 20:24

Donbazil scrie:Sal'tare!

Interesant filmuletz!...Vizionare placuta!.... :)

http://www.youtube.com/watch?v=Q3TtL4EYG_k

Daca fac treaba asta pe blocul meu, ma stie juma' de bucuresti cu nea Petrescu si cu ceilalti mosi din bloc...mare minune daca nu merge sa se planga si la Gadea...
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Re: Apicultura urbana in Romania

Mesajde mellis » 25 Dec 2015, 23:07

Salutari,
Ma intreaba un portar de la lucru - ce fac cu un palet - i-am spus ca il folosec la albine - si raspunsul - a auzit el ca albinele omoara caii - si cum fac dupa ce ma barberesc - cum ma duc la ele..ce sa-i mai povestesc - el stia deja ca sunt ucigase..

Anul acesta am facut cea mai multa miere in oras - o mana de de tei de toata frumusetea si gust fantastic.
As face "pastoral" doar la oras daca as avea loc pentru toti - anul acesta iernez o parte in pod - cu geam inalt, deschis in partea de jos, romantic.
Teiul este de baza dar iese un cat si de "miere de mai". Peste tot se practica - dar trebuie responsabilitate si grija - mai ales la roit - nu am avut probleme paca acum - al doilea an de oras.
Sanatate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde DoarEu » 26 Dec 2015, 20:42

mellis scrie:dar trebuie responsabilitate si grija - mai ales la roit

Da...asta daca nu vrem sa ne trezim cu vreun roi pe la geamul administratorului de bloc :lol: :lol:
Problema e alta(si asta in majoritatea oraselor...zic eu):Stropirile!!!
Eram la bloc(am si casa la tara),ma pregateam sa plec...bun...plec...mai vin seara pe la 8...A doua zi dimineata...ce sa vezi...
aveam un trandafir frumos langa geam(o cracuta era in dreptul geamului) si "meseriasii" au venit si mi-au stropit trandafirul+geamul...(pe care tocmai ce il stersesem...)Am mai intrebat si eu pe ici pe colo...si ce sa vezi...stropisera chiar si "gardul viu"(daca poti sa-i spui asa) de pe langa trotuar,cat si pomii de pe langa...
Am ramas :shock: ...pai cum :twisted: sa te apuci sa stropesti toti pomii de pe langa trotuar(ca mai apoi sa-ti pice "otrava" in cap)-pai ce domle...sunt fructiferi?!...si curiozitate...au avut atata rabdare incat sa se urce la fiecare pom si sa-i dea cu "substanta minune" :shock:
Asa se face domnilor?Asa se face...in Romania...
Si cand ma gandesc ca au stropit si pomii de langa o fantana de unde beau mai toti oamenii de prin blocurile de prin imprejurimi...
Am avut un gand sa duc vreo 2 stupi la oras...dupa faza asta...mi-am luat gandul!
Sanatace!
La un stup este un trântor
Şi albine şi-o regină;
Dar la voi sunt prea mulţi trântori
Pentru-o singură albină...
DoarEu

Mesajde mellis » 27 Dec 2015, 00:38

La noi in oras nu s-a stropit deloc din cate am studiat..
La satul de lângă unde sunt câțiva stupi, au stropit de tantari - anunțat - nu le-am închis.
Nu am observat depopulare..
Am un coleg ce le-a închis si le-a găsit "reci".
Nu am auzit cazuri de stropit cu bidonul in spate..dar romanul este...cum este..
Sănătate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR