Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul si lumina din timpul iernii

Mesajde Gudas Valentin » 05 Sep 2012, 23:33

:) Eu am mai spus-o (dar pt tine ma repet) Stupii mei sunt Orizontali 21R D.B. au F.A. deasupra ramelor am Folie,peste folie am o foaie de ziar,peste care am polistiren(bucati de 20/47/2) in capace am iarasi polistiren lipit cu spuma tot de 2 pe toata suprafata capacului,fara aerisiri iar capacul inchide etans partea superioara a lazi.
Bucatile de polistiren sunt detasabile,pt a putea pune iarna pungile de miere cristalizata deasupra ramelor (stiti voi),folia o tai putin mai lata si mai lunga decat lada 50/100, la impachetare pt iarna,folia cade dupa diafragma pe fundul stupului,cu o mica fanta jos pt accesul albinelor.
Infailibilitatea nu ma intere :?: fiecare face cum vrea :|

MS de apreciere.

Valy
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011
Gudas Valentin

Mesajde Gudas Valentin » 05 Sep 2012, 23:39

D-le Valy va salut.Cred intr-o singura varianta corecta la intrebarea colegului AS_rat si anume:deasupra ramelor folie,desupra foliei material textil+fund AV+aerisire in capace+fante folie fata -spate,iar materialul textil ceva mai scurt decit folia(citiva mm pt a nu bloca fantele)

Sa te ferea dumnezeu sa faci asa :lol: Tu asa faci ? Faci un curent in lada de le ingheata Sutienul la albine.

Valy
Gudas Valentin

Mesajde serb » 06 Sep 2012, 09:59

ati putea lasa ziarul sub folie, dar sa-l mai schimbati din cand in cand, sa stie si albinele cand se schimba guvernul, cand se scumpeste motorina, vremea probabila ... :lol:
serb

Mesajde Dila Daniel » 06 Sep 2012, 10:24

nu...nu...
ziarul sub folie este o greseala.
Alte materiale textile sau celulotice sau poliesteri,se pot eventual pune peste folie.
Ideea este de a evita condensarea foliei, prin ridicarea pragului de rupere termica(condensare) deasupra ei.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Lupu Nicu » 06 Sep 2012, 21:49

Eu deasupra podisoarelor pun ziare, apoi material textil. Fac asta de ceva vreme si nu am avut probleme cu condensul.
http://www.carafacumiere.ro
"Nu conteaza anii din viata ta ci viata din anii tai"
Lupu Nicu

Mesajde paul » 06 Sep 2012, 22:00

Lupu Nicu scrie:Eu deasupra podisoarelor pun ziare, apoi material textil. Fac asta de ceva vreme si nu am avut probleme cu condensul.

Si ziarele nu le scoteai ... terci ? Daca ai fund AV ... nu ! Da' daca ai fund plin ... GARANTAT DA !!!
Ia incearca invers ... pe podisor pui materialul textil si deasupra acestuia ziarele . Ai sa scoti ziarele umede spre ude dar, nu terci !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Gudas Valentin » 07 Sep 2012, 00:06

dogvet In ce sistem de stup vrei sa-ti zic modalitatea de impachetare pt iernare,din experienta proprie,nu adoptate de pe forumurile de apicultura cum au facut alti ? Uite,sa sti ceva de la un incepator ca mine ;) sunt 2 modalitati:
1) Tip Horn
2)Tip clopot
In varianta expusa de tine este TIP CURENT- ASA NU- :!: si sa-ti zic si de ce.
Iarna trecuta tu ai avut -20* DAR ai avut si norocul (asta sublineazal) ca sa ai si o zapada de cca 1 m care a diminuat (opturat) sistemul tau de tip curent (daca l-ai preluat de la Maximus cu atat mai rau,ca l-au preluat si alti in mod sigur) dar te pot asigura ca daca era o iarna fara zapada,in primavara nu mai aveai obiectul munci.
Apropo in stupii Multietajati ai tai nu este curent in corpul 2, deoarece il optureaza ghemul in corpul 1. :lol: Pe asta n-am stiuto. :idea:

Semneaza: un INCEPATOR.
Valy.
Gudas Valentin

Mesajde jenica67 » 07 Sep 2012, 09:46

Cred ca o lungim degeaba si vorbim si pe langa tema,
1. Stupii cu fund AV, nu intra lumina in ei ? Ce ii deranjeaza ?
2. S-a mai discutat, folia nu are ce cauta, pe stupii cu fund plin.
3. Daca capacul are fanta de aerisire, si ai pus peste stup folie, poti sa pui cate ziare vrei, ca acolo rezistenta termica este mica si apare condensul.
Parerea mea este ca, daca ai folie peste stup, capacul trebuie sa fie foarte bine izolat, si sa ai fund AV. Altfel, nu cred ca merge optim. Ca ai noroc, o data sau, de doua ori, se poate, dar nu este cert, ca asa va fi mereu si in orice conditii de iarna. Vara nu discutam, ca sufera albinele, ca nu sufera, se descurca ele, intr-un fel.
jenica67

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR