Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Fan Club ME

Mesajde peterneamt » 31 Ian 2014, 23:04

Cred că de FeMeI :roll:
peterneamt

Mesajde Florin Dobre » 31 Ian 2014, 23:04

APISYUSTIN scrie:Se discuta cumva despre stupi ME? :shock: :lol:

Salut Iustin!
Ce-ti fac legiunile de stupi? Cu zapada cum stai? :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde ovidiu_78 » 31 Ian 2014, 23:37

APISYUSTIN scrie:Se discuta cumva despre stupi ME? :shock: :lol:

Salut iustin...am vrut odata sa te deranjez la tel...asta dupa intalnirea de la craiova :D cu o intrebare, dc inversezi corpurile la toti stupii la 1 august?? Ca asa zici intr-un film pe youtube....ca nea Gica zicea ca numai la lesinati se schimba la ME...si eu am cativa ME, defapt numai ME si sunt curios si eu :roll:

te salut
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde catalin.profiri » 01 Feb 2014, 21:58

Eu tocmai voi intra in conversie de pe Dadant pe ME deci sunt ochi si urechi la ce discutati voi aici. Va rog nu va opriti.

As dori insa sa reiau ceea ce a spus JR2 la un moment dat: stimuleaza pana se umple corpul 2 cu "miere" astfel incat atunci cand incepe culesul, albinele sa aduca mierea in corpul de stransura. O idee similara am auzit si la batranul de la care am luat albine acum 3-4 ani (el avea Dadant), dar pana anul acesta nu am dat sirop primavara, deci nu as putea sa vin cu experienta personala.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde nae » 01 Feb 2014, 22:10

catalin.profiri scrie:... JR2 la un moment dat: stimuleaza pana se umple corpul 2 cu "miere" astfel incat atunci cand incepe culesul...

D-lor , fonduri se dau si pt capre , nu-i obligatoriu sa ramaneti la lucruri pe care nu le intelegeti .
Stimularea ''umple'' cu puiet sau nu-i stimulare .
nae

Mesajde catalin.profiri » 01 Feb 2014, 23:15

@Nae, chiar nu vreau sa intru in polemici cu nimeni. Am spus ce m-a sfatuit omul, sfat pe care il regasesc azi la un stupar care spune ca are ME de ceva ani.
ATAT.
Eu inca ma chinui sa invat ce, si cum e cu albina.
Iernare uscata va doresc.

PS: Cat despre partea cu fondurile si caprele, nu cred ca o meritam.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde nae » 01 Feb 2014, 23:24

catalin.profiri scrie:As dori insa sa reiau ceea ce a spus JR2 la un moment dat: stimuleaza pana se umple corpul 2 cu "miere" astfel incat atunci cand incepe culesul,...

Nu trebuie sa polemizezi cu mine trebuie sa gandesti ce ''doresti'' .
nae

Mesajde peterneamt » 02 Feb 2014, 10:20

STIMULÁ, stimulez, vb. I Tranz. A face să crească energia, randamentul; a da avânt, a îndemna, a incita, a încuraja. ♦ A mări activitatea unei funcții organice, a activa, a excita un organ, o funcție. – Din fr. stimuler, lat. stimulare.

Ce fel de familii pot fi stimulate ?
De ce au nevoie familiile stimulate ?
Ce se întâmplă în familiile respective ?
Este stimularea o necesitate ?..... ;)
peterneamt

Mesajde nae » 02 Feb 2014, 11:31

peterneamt scrie: Ce fel de familii pot fi stimulate ?
De ce au nevoie familiile stimulate ?
Ce se întâmplă în familiile respective ?
Este stimularea o necesitate ?..... ;)

Familia de albine nu are nevoie de stimulare/pastorale... ci stuparul ; el a bagat-o in cutie mare ,el vrea miere la rapita ,S1 .
Stimulare faci si cand restrangi cuibul(gaura)si cand le incalzesti electric si cand le pudrezi (varroa),cand are 9 rame de puiet si-i razi toata mierea se activeaza toata ...
STIMULAREA e obligatorie .
nae

Mesajde Adi Hodis » 02 Feb 2014, 19:06

Cornel, cu ce esti dator nene ?. :?

Acolo, in Florida nu au ce sa inverseze pentru ca ei merg pe polenizari si inmultire mai mult decat pe miere.
Daca pretul mierii urca, atunci merg pe miere dar cel mai bine s-a platit polenizarea si roii.

Probabil ca fac inversari alti apicultori dar cei pe care-i stiu eu, nu prea fac decat rar, unde gasesc ca este necesar. Zic rar, pt. ca atunci cand se fac roii, daca un stup care nu a fost apt pentru a da roi, s-a dezvoltat ulterior si este la momentul cand se poate face inversarea.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde lucky5strike » 02 Feb 2014, 21:40

Adi, am vazut ca floridanii au caturi si ME, si din cele medium pentru miere. Caturile ME sunt chiar pline cand le extrageti? Pt asta chiar ai nevoie de spate!!

Sau sunt profilati doar aia cu spate calumea?

:shock:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde andrei hd » 02 Feb 2014, 22:58

ca as trebuie sa arate familia pt inversare
Fişiere ataşate
shema_4.jpg
andrei hd

Mesajde andrei hd » 02 Feb 2014, 23:01

cum se schimba corpurile
Fişiere ataşate
shema_123.jpg
andrei hd

Mesajde nae » 02 Feb 2014, 23:30

andrei hd scrie:cum se schimba corpurile

N-am ME , in acest an populez 3 ''ME'' (modificati), nu stiu cine a ''desenat'' graficul dar nu-mi place - teoretic /peste doi-trei ani poate voi avea alta parere , acum nu-mi ''place''.
Modelul desenat merge in stationar si pt studiu , in practica =sa traiesti din asta , nu cred sa mearga .
nae

Mesajde activ » 03 Feb 2014, 00:11

nae scrie:
andrei hd scrie:cum se schimba corpurile

N-am ME , in acest an populez 3 ''ME'' (modificati), ... .

Zi-le măi Nae pe scurt MEA, nu ME modificat, ... sau dacă ți-e ruşinea cu denumirea de MEA, zi-le MultiEtajat de Layens, fiindcă asta sunt la origine. Dar eu zic să ai incredere în ceea ce faci şi să fi mândru ... altfel rezultatele vor întârzia s-apară. ;)
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde jr2 » 03 Feb 2014, 04:47

Gata! vacanta in ......Caraibe s-a terminat! Traiasca ME-ul si utilizatorii lui!
Nu am ajuns inca in Ro,dar s-ar putea sa fi ajuns cuibul in C2,dar nu e nicio problema! il asteapta 10 rame cu miere!
jr2

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR