Mai nou bag și eu 2-3 nuclee la iernare. Acestea sunt pe 5 rame sus, 5 jos.
e un pic de lucru cu ele, dar le bag la iernare în caz că pierd vreo regină peste iarnă.
Mă asigur în februarie că are mâncare.
Și ar fi bine flancate ramele cu polistiren.
chivaran scrie: Trebuie sa mărturisesc ca ăsta este un neajuns pe care l-am găsit la mer pana acum,faptul ca nu poți ierna pe un singur corp sau mă rog pe un nr cât mai mic de rame (strict pt matci),grija pe care trebuie sa o porti unui astfel de roi este cel puțin dubla fata de o familie obișnuită.
cristi_vidican scrie:Eu aș trage peste o folie streci de 2-3 ori și aș încălzi-o cu un pistol cu aer cald.
jonny_it scrie:Daca tot iti cumperi pistol cu aer cald:
cristi_vidican scrie:Nu aș folosi niciodată așa ceva la descăpăcit.
1. Nu e bine pentru miere.
2. Costul curentului
3. La cuțit simplu descăpăcesc mult mai repede
cristi_vidican scrie:danielM scrie:Eu la Mer îi găsesc 2 neajunsuri : - unu este cel de care zici tu , din perioada de dezvoltare maximă (e un pic cam mic cuibu ). Dar şi sa.l treci pe 3 corpuri , în final dă mai multe bătăi de cap. Aici fac compromis în momentul când a intrat în friguri , îl sparg cu un cat cu F A.
- şi al doilea are legătura cu roii în dezvoltare pe un corp.
jonny_it scrie:cristi_vidican scrie:Eu aș trage peste o folie streci de 2-3 ori și aș încălzi-o cu un pistol cu aer cald.
Daca tot iti cumperi pistol cu aer cald:
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori