Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde mausica » 15 Mar 2015, 23:57

daffid mihailov scrie:pe 5 rame puiet?
o fi Salonta mai spre vest.
eu m-as multumi cu 2 blana.

Salonta......daca nu o mai fi alta localitate in afara de asta e in jud Bihor....
Cred ca dupa ea mai sunt 2-3 sate si intri in jud arad
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde daffid mihailov » 16 Mar 2015, 00:51

Din Salonta mi-am luat eu camionul. E pe la granita cu Ungaria. Oricum, ma speriasem, 5 rame cu puiet..
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde vasilefi » 16 Mar 2015, 16:07

a vrut sa zica: e pe 5 rame, are puiet, are larve
vasilefi

Mesajde un OM » 16 Mar 2015, 20:59

Lipsa o familie din 110, oua mai multe in celule. Gasit intamplator, nu am reusit un control sumar, bate tare vantul. Mult mai multa albina in stupi fata de anii anteriori.
un OM

Mesajde mausica » 16 Mar 2015, 21:03

daffid mihailov scrie:Din Salonta mi-am luat eu camionul. E pe la granita cu Ungaria. Oricum, ma speriasem, 5 rame cu puiet..

vasilefi scrie:a vrut sa zica: e pe 5 rame, are puiet, are larve

Nu e exclus sa aiba atata puiet.Azi m-am uitat in cateva familii de productie pe care nu i-am mai restrans in toamna(10 rame)si au avut ghemul de iernare pe 7-8 rame si am gasit puiet pe 5 rame de toate felurile(majoritar capacit).Rame pontate pana sus sub coroana de miere ramasa.......deci se poate.
Aici in vest si vremea e mult mai buna si mai inaintata ca in restul tarii asa ca nu va mirati de rame cu polen si de puiet :D
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde kiloz » 18 Mar 2015, 08:38

Praf in ochi!
- Propuneri fara garantii! Studii fara nici o valoare,si probabil nefinalizate pe veci.
Da ne trebuie cercetari,dar nu credeti ca este cam tirziu.De dovedit a fost,de nociv este. De ce nu respectam suspendarea folosirii lor!Acum cautam motive de mortalitate,si contra, cum poti dovedi cu propunerile de noile derogari.Cine garanteaza de corectitudinea lor?
De ani de zile simtim pe pielea noastra ca nu mai avem culesuri corespunzatoare la floarea soarelui.De ani de zile ne confruntam cu depopulari.Facem studii ca nu mai stim cum sa scoatem camasa alba,curata! Se tulbura apele MADR-ACA.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde daffid mihailov » 18 Mar 2015, 14:38

Stati linistiti, ca pana la urmatoarele studii, o sa se scoata alte otravuri. Alti 5-6 ani de studii, iar derogari, apoi alte studii.

Trebuie sa ne obisnuim, ca intoarcerea la origini e doar o nostalgie, una din cele enumeate si de Eliade. :lol:
Asa ca poate om deveni si noi si albinele imuni la neonicotinoide. Peste 1000 de ani.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde Dragos2006 » 18 Mar 2015, 16:43

In zona mea toti stuparii care au ramas la culesuri tarzii de floarea soarelui se confrunta acum cu depopulari masive . Imi aduc aminte ca in urma cu vreo doi ani Giles Rattia ne atragea atentia ca acest cules de la floarea soarelui devine din ce in ce mai toxic pentru albine . Traim clipe grele si cred ca va veni ziua in care ne vom bucura ca mai avem o mana de albine prin lada.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde daffid mihailov » 18 Mar 2015, 16:51

Eu dupa prima floare, nici sa dea ca nu mai stau. Si uite ca sunt multumit. In fiecare an. Am plecat mai repede si au iesit frumos din iarna. Nici o pierdere. Doar unul singur s-a unit, asa a crezut el de cuviinta.
daffid mihailov

Mesajde aiudeanu » 18 Mar 2015, 20:43

kiloz scrie:Daca ar fii mai atractiv ar consuma . Inseamna ca ceva nu este in regula cu turta!Mai este pina la o abundenta de polen ca sa nu fie nevoie de turta proteica.

Si eu am constatat ca nu se omoara dupa turtele proteice, acestea de acum sunt ApiCris de la Iasi, cele date la final de februarie erau din Croatia parca si le-au consumat foarte bine! Daca a mai folosit cineva marca asta, poate ma lamureste daca e ok sau nu.
aiudeanu

Mesajde alinlupu » 18 Mar 2015, 22:51

Turtele sunt facute dupa reteta lui Malaiu. Ciudat este ca, cativa au luat turta dar majoritatea nici nu au inceput punga. Nici nu au terminat apifonda pusa in decembrie (am mai gasit la cativa)
alinlupu

Mesajde alin75 » 19 Mar 2015, 15:13

Soare..... :P
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde sapstel » 24 Mar 2015, 19:46

Dragos2006 scrie:In zona mea toti stuparii care au ramas la culesuri tarzii de floarea soarelui se confrunta acum cu depopulari masive . Imi aduc aminte ca in urma cu vreo doi ani Giles Rattia ne atragea atentia ca acest cules de la floarea soarelui devine din ce in ce mai toxic pentru albine . Traim clipe grele si cred ca va veni ziua in care ne vom bucura ca mai avem o mana de albine prin lada.

In Vrancea e jale mare.Cunosc personal 3 cazuri care se apropie de 100% mortalitate.Fiecare apicultor cu peste 60 familii. Din auzite, multi, foarte multi.
sapstel

Mesajde Dinca Catinel » 25 Mar 2015, 11:18

Din pacate am auzit de multe cazuri in Cluj si cate un caz in BN si Sibiu. Toti stupari vechi.
Dinca Catinel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR