dogvet scrie:Le-ai lasat cu urdinisul superior deschis pina acum(vorbesc de deloni)? Despre care gauri in corpuri pt vizualizat albinele vorbesti,nu le vad.Me-ul ala care il arati in ultimile foto e pe 8 rame sau mi se pare? Fa-le ceva la partea de sus ,e cam multa negreala pe lemn(contact prelungit cu apa din condens).Polistirenul pus pe capac isi face el datoria ,dar lemnul lucreaza.Tot ce arati referitor la Deloni(dispozitie ghem,numar de rame,etc ,etc,etc) e identic cu Layensul restrins pt iernare,daca imaginar tai layensul va ramine un delon.
Am niste gauri in corpuri, pun o poza sa vezi, urdinisele si gaurile au fost inchise, ME-urile sunt pe 8 rame, capacele astea sunt vechile funduri de lemn...au 10 ani

au stat in cele mai nasoale conditii plouate pe afara etc, acum le-am pus pe astia putin modificate si albina a razuit, a curatzat acolo central, ele au fost si arse, flambate cu flacara de-a lungul timpului..ma rog, sunt ok asa, acum am vazut ca mai baga si ceara pe ele.
Traba cu polistirenul pe capac e foarte buna, la ME am doar jos deschis larg si niste gauri in fatza iar la Deloni am sitele deschise.
Da, pai mai tii minte ca acum vreo doi -trei ani vroiam sa fac Layens, prima data am luat-o cu ME-ul, am facut eu vreo 100 de corpuri 3/4 si caturi de 1/2 iar 100buc, intre timp sezonul urmator abia am populat ceva ceva ca m-a trosnit cu layensul si apoi am ajuns la Delon

Se pare ca asta e finalul...de acum ma dezvolt si eu la numar oleaca , am multi ani in care tot am cautat altceva, acum sunt multumit !