Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea albinelor

Mesajde marius_vfp » 01 Feb 2014, 19:59

mersi mult adi stiu , ti-am lasat adresa mea de mes parca.
stiu ca ti-am zis care-i treaba cu bendini , si ce parere am eu .
ai PM
spor

PS. domnule nae am pus cratima sper ca se observa :D acum e bine?
marius_vfp

Mesajde BUNKA » 01 Feb 2014, 20:30

marius_vfp scrie:mersi mult adi stiu , ti-am lasat adresa mea de mes parca.
stiu ca ti-am zis care-i treaba cu bendini , si ce parere am eu .
ai PM
spor

PS. domnule nae am pus cratima sper ca se observa :D acum e bine?

Stiu, stiu..da` am sa-mi fac timp de asta si...vedem...
BUNKA

Mesajde nae » 01 Feb 2014, 21:18

marius_vfp scrie:PS. domnule nae am pus cratima sper ca se observa :D acum e bine?

Salut .
Ma doare-n bascheti de cratima d-tale ; cand , pe un forum de apicultura , giumbix simte nevoia sa puna in fata numelui : prof/ preot / ing /.../ sau in paranteza SCOALA ,simt ca-mi da peste '' nas'' si ma ''activez'' ...
Nu-mi amintesc cat este : sin 2x !?, dar daca-mi amintesc .. sin 2x = 2sinXcosX , ma face un bun apicultor ?, daca nu , ce legatura are sula (serviciul )cu prefectura (apicultura ) ?_ nu vreau raspuns, multumesc .
nae

Mesajde livas » 01 Feb 2014, 22:00

Mi-ai placut cu faza asta fratziorr!!! :twisted: :twisted:
livas

Mesajde marius_vfp » 01 Feb 2014, 22:53

domle nae nici pe mine nu ma doare in cot de parerea unora pricepusi , mai mult ma doare de tangenta si cotangenta daca da bine la ochi integrala sau nu , nici eu nu astept raspuns .
unii chiar nu pricep de unde nu-i nici dumnezeu nu cere ce naiba .
spor :D
marius_vfp

Mesajde alin75 » 02 Feb 2014, 09:05

Ne intoarcem pe tarla, sau o dam in trigonometrie............?!?!?!

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde marius_vfp » 02 Feb 2014, 13:20

domnule cornel , eu am lasat blocatoarele inca puse pe lungimea maxima , frezarea e maxim 9mm de inalta , mare suparare am avut cand am gasit intr-un stup ,in care lasasem ramele goale , cateva rame roase de soarec , pe unde a intrat nu am idee.
intr-o zi cu soare am luat o bucatica de oglinda si am luminat fundul stupilor(cei cu albine ) ,daca vedeam multa rosatura si mizerie era clar ca am soarec , cand veti avea ocazia o zi cu soare poate incercati oglinda.
asta e parere personala daca am gresit iar ma retrag .
spor
marius_vfp

Mesajde paraul_porcului » 02 Feb 2014, 13:57

scriu cu o mana ca is cu copilu...

cat e fi-ul pt soarece? :lol:

nu, serios, chiar ma intereseaza
Incepator - 2 stupi - zona piemont Fagaras
paraul_porcului

Mesajde paraul_porcului » 02 Feb 2014, 14:15

BUNKA scrie:
paraul_porcului scrie:Io am mers la stupi cu urdinis in capac(5x1 cm), dupa Dan Margarit dar si dupa Langstroth care a facut multe experiente in legatura cu condensul si iernarea albinelor. Urdinisul de jos e si ala redus pentru soareci si sa nu traga curentul prea tare.
In zonele in care predomina viscolul si zapezile mari cred ca e recomandat sa ai asa ceva ca sa dormi linistit.

Nu e bine, mai studiază cazul...toaca hrana la greu, uzura mare, ce face Mărgărit in Canada e diferit...ierneaz:ă pe 40-50 kg de miere, plus 4-5 rame de pastura acolo se creste puiet din faza de iernare, se schimba albina in lada...ei stăpânesc bine tehnica asta...la noi nu e cea mai buna soluție de iernare...un sistem clopot este incomparabil mai bun!Am experimentat și eu asta și am ajuns să-i dau dreptate lui nea' Gică și lui Roger Delon!

De fapt cred ca o sa merg pe urdinis superior, exclusiv, cu fundul pe post de hranitor. De tocat nu a tocat, ca inca am cel putin 10 kg miere.
Ma intereseaza simplitate si rezistenta maxima la lazi. De fapt sunt convins ca nu tipul de lada conteaza ci matca si culesul asa ca la mine primeaza eficienta in executie si intretinere.
paraul_porcului

Mesajde nae » 02 Feb 2014, 16:04

paraul_porcului scrie:De fapt cred ca o sa merg pe urdinis superior, exclusiv, cu fundul pe post de hranitor. De tocat nu a tocat, ca inca am cel putin 10 kg miere.
Ma intereseaza simplitate si rezistenta maxima la lazi. De fapt sunt convins ca nu tipul de lada conteaza ci matca si culesul asa ca la mine primeaza eficienta in executie si intretinere.

Simplitatea si eficienta = unde ? :?
- fund -hranitor _ pt gaselnita ?
-atasati si o pompa pt evacuarea condensului si un aspirator pt toate cele ?
-umezeala + mizerie = paradis pt nosema si pana la LE nu-i decat un pas .
Succes .
nae

Mesajde paraul_porcului » 02 Feb 2014, 20:06

Ma rog condensul tine de prostia stuparului si poate fi redus fara probleme. Eu am tinut 2 familii de albine iarna asta fara sa le impachetez cu ziare, prosoape, carpe si paturi si au iernat foarte bine. De asemeni am curatat de 2 ori fundurile la stupi.
Fund AV nu o sa fac pentru ca nu merita. Mi-e mult mai simplu sa fac funduri pline. Daca as sta la sud de Carpati as face funduri AV. Urdinisul superior ar fi o alternativa buna pentru cei care nu trec iarna pe la stupina decat rar si nu trebuie sa fie mare.
Sanatate
paraul_porcului

Mesajde nae » 02 Feb 2014, 20:28

paraul_porcului scrie:De fapt cred ca o sa merg pe urdinis superior, exclusiv, cu fundul pe post de hranitor.

D-le,eu nu stiu ce ai d-ta eu interpretez literar scrierea , deci?, cum elimini condensul ?
nae

Mesajde lucky5strike » 02 Feb 2014, 20:53

Atata timp cat peretii lazii nu sunt izolati de exterior, condensul poate fi diminuat, nu eliminat.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde paraul_porcului » 02 Feb 2014, 20:58

Condensul creaza probleme iarna. Iarna nu dam sirop. Vara nu e o problema. Urdinisul superior elimina condensul(un in totalitate) si e folosit pe scara larga in USA in zonele unde e umezeala mare.
paraul_porcului

Mesajde paraul_porcului » 02 Feb 2014, 21:00

Putin condens e necesar si iarna cand albina incepe sa creasca puiet. In aceasta perioada e nevoie mare de apa pe care albinele nu prea au cum sa o aduca din exterior.
paraul_porcului

Mesajde nae » 02 Feb 2014, 21:08

SERIOS ?, te cred , n-am fost mai sus de Beclean .
Crezi matale ca americanii tin albinele in cutii inchise jos ?, nici eu nu am o parere buna despre ei dar nici asa .
Zici ca se elimina apa pe sus ?, bine .
nae

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR