stiu ca ti-am zis care-i treaba cu bendini , si ce parere am eu .
ai PM
spor
PS. domnule nae am pus cratima sper ca se observa
marius_vfp scrie:mersi mult adi stiu , ti-am lasat adresa mea de mes parca.
stiu ca ti-am zis care-i treaba cu bendini , si ce parere am eu .
ai PM
spor
PS. domnule nae am pus cratima sper ca se observaacum e bine?
marius_vfp scrie:PS. domnule nae am pus cratima sper ca se observaacum e bine?
BUNKA scrie:paraul_porcului scrie:Io am mers la stupi cu urdinis in capac(5x1 cm), dupa Dan Margarit dar si dupa Langstroth care a facut multe experiente in legatura cu condensul si iernarea albinelor. Urdinisul de jos e si ala redus pentru soareci si sa nu traga curentul prea tare.
In zonele in care predomina viscolul si zapezile mari cred ca e recomandat sa ai asa ceva ca sa dormi linistit.
Nu e bine, mai studiază cazul...toaca hrana la greu, uzura mare, ce face Mărgărit in Canada e diferit...ierneaz:ă pe 40-50 kg de miere, plus 4-5 rame de pastura acolo se creste puiet din faza de iernare, se schimba albina in lada...ei stăpânesc bine tehnica asta...la noi nu e cea mai buna soluție de iernare...un sistem clopot este incomparabil mai bun!Am experimentat și eu asta și am ajuns să-i dau dreptate lui nea' Gică și lui Roger Delon!
paraul_porcului scrie:De fapt cred ca o sa merg pe urdinis superior, exclusiv, cu fundul pe post de hranitor. De tocat nu a tocat, ca inca am cel putin 10 kg miere.
Ma intereseaza simplitate si rezistenta maxima la lazi. De fapt sunt convins ca nu tipul de lada conteaza ci matca si culesul asa ca la mine primeaza eficienta in executie si intretinere.
paraul_porcului scrie:De fapt cred ca o sa merg pe urdinis superior, exclusiv, cu fundul pe post de hranitor.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori