Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul lui Antonescu - MEA

Mesajde activ » 14 Noi 2012, 14:38

desprealbine scrie:nu inteleg de ce te simti jignit cand tu m ai facut in felsicum ca nu am fost deacord cu tine

Nu pot sa spun ca m-ati jignit prin epitete(injurii), ci deranjati prin felul in care puneti problema, prin modul haotic de a posta, cu un aer de superioritate afisat dar nedemonstrat, fara a argumenta ceva, ... si pe deasupra, indarjirea asta de a ramane in anonimat, care ma pune pe ganduri in ce priveste seriozitatea intentiiior dumneavoastra legate de acest topic sau chiar si de acest forum. Si de aici si repulsia asta unanima fata de dumneavoastra.
In legatura cu felul "in felsicum "v-am facut eu, ...cum v-am facut ?
- te-am facut "mare" fiindca consider ca undeva in spatele acestui nickname "desprealbine" pe care il aveti pe forum este un apicultor cu ceva experienta pentru care eu am respect,
- te-am facut "mic"si "un nimeni" fiindca asa consider eu ca esti, intrand in atatea polemici, nu stiu cu ce scop, ascunzandu-te in spatele unui nickname "desprealbine",caruia nu-i dai greutate si nici nu-i faci cinste prin anonimat. ;)
Ultima oară modificat de activ pe 14 Noi 2012, 14:42, modificat 1 dată în total.
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde desprealbine » 14 Noi 2012, 14:40

bine la ei totul e mai mare tara e mai mare ghemul de iernare o fi mai mare stiti dv cutia trebuie sa fie cat ghemul de iernare pt a elimina curentii verticali
desprealbine

Mesajde desprealbine » 14 Noi 2012, 14:44

activ scrie:
desprealbine scrie:nu inteleg de ce te simti jignit cand tu m ai facut in felsicum ca nu am fost deacord cu tine

Nu pot sa spun ca m-ati jignit prin epitete(injurii), ci deranjati prin felul in care puneti problema, prin modul haotic de a posta, cu un aer de superioritate afisat dar nedemonstrat, fara a argumenta ceva, ... si pe deasupra, indarjirea asta de a ramane in anonimat, care ma pune pe ganduri in ce priveste seriozitatea intentiiior dumneavoastra legate de acest topic sau chiar si de acest forum. Si de aici si repulsia asta unanima fata de dumneavoastra.
In legatura cu felul "in felsicum "v-am facut eu, ...cum v-am facut ?
- te-am facut "mare" fiindca consider ca undeva in spatele acestui nickname "desprealbine" pe care il aveti pe forum este un aicultor cu ceva experienta pentru care eu am respect,
- te-am facut "mic"si "un nimeni" fiindca asa consider eu ca esti, intrand in atatea polemici, nu stiu cu ce scop, ascunzandu-te in spatele unui nickname "desprealbine",caruia nu-i dai greutate si nici nu-i faceti cinste prin anonimat. ;)

m am ascuns in spatele unui nickname datorita TONELOR DE MIZERII pe care ti le iei pe acest forum
desprealbine

Mesajde Mircea_63 » 14 Noi 2012, 14:49

@despretampenii...
Pe topicul asta nu erau nici un fel de mizerii pana sa vii tu. Fii sigur ca e citit de multi mai multi decat cei care posteaza.
Sta omul si citeste, cugeta, dar daca n-are de zis ceva serios nu se baga. Bine ca venisi tu sa-l strici si apoi sa te plangi de mizerii. Habar n-am ce valoare ai ca stupar, dar ca om esti groaznic.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde BUNKA » 14 Noi 2012, 14:52

Intra pe situl lor si o sa vezi cam cat de mare e...sa te uiti la rame..vorbim dupa aceea!
Peretii lazii au 3 cm grosime!

Eu de cand sunt pe aici nu mi-am luat "mizerii" de la nimeni...ca am discutat cu argument e una dar nu m-a jignit nimeni pt ca poate am stiut si eu sa arat respect!
Cred ca primesti de regula cu ce moneda dai...nu poti sa ceri respect, fara sa respecti...nu te plange, nu s-a luat nimeni aiurea de tine!!
BUNKA

Mesajde desprealbine » 14 Noi 2012, 16:26

Mircea_63 scrie:@despretampenii...
Pe topicul asta nu erau nici un fel de mizerii pana sa vii tu. Fii sigur ca e citit de multi mai multi decat cei care posteaza.
Sta omul si citeste, cugeta, dar daca n-are de zis ceva serios nu se baga. Bine ca venisi tu sa-l strici si apoi sa te plangi de mizerii. Habar n-am ce valoare ai ca stupar, dar ca om esti groaznic.

nu contest ca nu am zis si eu vreo doua trei dar totusi parca mai multe au zis ei de ex cand dv incepeti cu DESPRETAMPENII deja i mi vine sa zic doua trei de sunt un om groaznic ajungem noi pe calea potrivita daca ma mai tineti pe aici
desprealbine

Mesajde Bobolicx Bobo » 14 Noi 2012, 16:47

Salutare tuturor,
In primul rand nu sunt vrun "veteran" apicultor undercover! Sunt super incepator in noua lume apicola(am mai lucrat la stupi ceva ani in urma cu bunicii); acum mai documentez ptr o revenire din primavara...apicultura e ca un drog. Am dat aceste explicatii ca sa nu mai umpleti 3 pagini de caractere scrise inutil.
Legat de MEA, am citit toata discutia, am inteles avantaje/dezavantaje.
Am gasit un filmulet pe youtube, pe care il aduc in atentia dumneavoastra, sper sa fie util!
http://www.youtube.com/watch?v=sQDrypdHNLY
Tipul e din Polonia, deci nu inteleg nici un cuvant, dar stupii lui seamna cu MEA. Ma insel?
Observ ca sunt din poliuretan.
Toate cele bune,
Bogdan
Bobolicx Bobo

Mesajde nae » 14 Noi 2012, 17:13

Sa traiesti nene apicultor ''superincepator ''...
Mi-ai atras atentia mie care nu sunt un mintos cu ''undercover'' si ''3 pagini de caractere scrise inutil '' ... tu ori esti ... ori esti ; sper ,pentru tine , sa ma insel .
Abordarea e tendentios-belicoasa ; sau am eu coltul pus !?
Primul gand al unui incepator e sa precizeze ca nu e clona !?, sunt doar ochi .
nae

Mesajde BUNKA » 14 Noi 2012, 17:18

Salutare tuturor,
In primul rand nu sunt vrun "veteran" apicultor undercover! Sunt super incepator in noua lume apicola(am mai lucrat la stupi ceva ani in urma cu bunicii); acum mai documentez ptr o revenire din primavara...apicultura e ca un drog. Am dat aceste explicatii ca sa nu mai umpleti 3 pagini de caractere scrise inutil.
Legat de MEA, am citit toata discutia, am inteles avantaje/dezavantaje.
Am gasit un filmulet pe youtube, pe care il aduc in atentia dumneavoastra, sper sa fie util!
http://www.youtube.com/watch?v=sQDrypdHNLY
Tipul e din Polonia, deci nu inteleg nici un cuvant, dar stupii lui seamna cu MEA. Ma insel?
Observ ca sunt din poliuretan.
Toate cele bune,
Bogdan

Bine ai venit Bogdane! Supertare filmul..imi place inaltimea ramei, imi place ca rama e fara hofman...exact ce am eu in minte...multumesc!! :P
BUNKA

Mesajde nae » 14 Noi 2012, 17:20

D-lor , sunt oameni interesati de nou/sau vechi(pt unii) dar nu sunt interesati de contrele lui Nae si CO ,sterile si incalificabile ...
Sa lasam topicul pt cei interesati si pt cine-i mai tare/desprealbine /alte clone sa facem alt topic cu namol/balegar si alte minuni ... nu contez dar va rog !
nae

Mesajde desprealbine » 14 Noi 2012, 17:21

nae scrie:Sa traiesti nene apicultor ''superincepator ''...
Mi-ai atras atentia mie care nu sunt un mintos cu ''undercover'' si ''3 pagini de caractere scrise inutil '' ... tu ori esti ... ori esti ; sper ,pentru tine , sa ma insel .
Abordarea e tendentios-belicoasa ; sau am eu coltul pus !?
Primul gand al unui incepator e sa precizeze ca nu e clona !?, sunt doar ochi .

vedeti cum incep tonele de mizerii cu prima lopata unde este aici PAREREA LUI NAE despre MEA
desprealbine

Mesajde BUNKA » 14 Noi 2012, 17:23

Imi plac distantierele, imi place ca a pus sipcile alea, nu are nevoie de podisor...imi plac fagurii, puietul...tot! Asta e calea!!
Cu fiecare filmulet de asta cu fiecare chestie constructiva discutata topicul asta castiga calitate...sa ramanem la calitate!
Ultima oară modificat de BUNKA pe 14 Noi 2012, 17:29, modificat 1 dată în total.
BUNKA

Mesajde nae » 14 Noi 2012, 17:25

Sper sa gresesc eu si colegul sa fie om de om .
Daca-mi cautati primele postari (si mai noi :oops: ) am scris /scriu multe prostii ... scuza mea e ca atat pot - d-ta ce scuza ai ?
nae

Mesajde desprealbine » 14 Noi 2012, 17:39

NU MI PLACE PENTRU CA
s a renuntat la rama stas nu poti sa vinzi nu poti sa cumperi

sunt prea multe corpuri
nu se potriveste in camion
nici pe vatra nu sta prea bine
SI ROIESTE DOMNILOR nu stupul MEA albinele din el si nu toate familiile numai alea de productie
desprealbine

Mesajde nae » 14 Noi 2012, 17:52

desprealbine scrie:NU MI PLACE PENTRU CA

sunt prea multe corpuri
SI ROIESTE DOMNILOR nu stupul MEA albinele din el si nu toate familiile numai alea de productie

Asa ''frate'' te decizi greu dar cand te hotarasti ..o dai de gard .
Ba ,apicultorul lu'peste ,de roi la pachet n-ai auzit (LA/LE... vrei R1/1 !?, vand eu )
Sunt multe corpuri... treci pe orizontal ; nu-i bun , vorba lu' MS ''se dezvolta si-i trebuie cat ''___ nasol .
Nu se potriveste ... mi-e greu ...sa comentez ,
...pe vatra... ce poti sa comentezi !?
Roieste ?, surpriza dracu ... atunci propun orizontal 20 R1/1 cu cat 20R1/1 ... la spatiul acesta se preteaza pt camion + NU roieste (sau roieste :D )
nae

Mesajde BUNKA » 14 Noi 2012, 18:32

NU MI PLACE PENTRU CA

sunt prea multe corpuri

1- poti sa cumperi, si sa transferi pe asa ceva fara probleme, poti sa cumperi si roi la pachet, poti sa scuturi albina din asa ceva pe rame de 1/1, sau 3/4 sau 1/2 STAS...deci poti sa si vinzi, si la scuturare poti sa aplici si un tratament antivaroa asa ca sa fii sigur ca roii sunt curati, si dupa ai duci pe o vatra separata ca sa nu se depopuleze si sa fie izolati de alti stupi infestati. O sa pun si poza cum se face transferul de pe rama stas pe rama mica.
2- ce asa multe corpuri??...ai facut calculul de volum?..cate corpuri trebuie in plus fatza de un ME clacic pe 3 corpuri??
3- In camion intra mai multi pe rand...asa ca fapt divers, fa un calcul simplu..cati intra pe o remorca de 7,5m lungime de astia mici si cati STAS pe lungime.
4- cred ca pe vatra ta nu sta bine...la mine s-ar incadra perfect in peisaj
5-roieste la tine, ca nu stii ce sa-i faci...daca erai atent pana acum stiai ce sa-i faci sa nu roiasca..tocmai ce am zis mai sus.
Bine macar ca ai tras niste concluzii si stii despre ce-i vorba ...sa nu-ti faci niciodata asa ceva!! :D
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR