Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul lui Antonescu - MEA

Mesajde Tudor20 » 17 Noi 2012, 21:48

...esti " si ieftin si bun" !!! ...mai rar gasesti asa!!! :P :P :P
Tudor20

Mesajde jenica67 » 17 Noi 2012, 23:32

BUNKA Masa mea este facuta din tabla de 10 mm si are frezat in ea, canale de 5 mm adanci si 10 mm late, in care poate culiza o piesa cu sine de teflon, cand vreau sa tai lemnul transversal cu ghidare perpendiculara pe lama. Daca il conduci cu mana, poti sa blochezi panza si poti sa te accidentezi, cu ghidare e mai putin probabil, sa poti sa blochezi panza circularului..
jenica67

Mesajde balu » 18 Noi 2012, 10:59

Don Jenica, cit a costat masa si unde e facuta daca se poate !
balu

Mesajde jenica67 » 18 Noi 2012, 12:16

Masa nu m-a costat nimic, ca am facut-o la lucru, duar o aprobare din partea directorului. Este facuta la Prima sociatate mixta din Romania : Fabrica de Reductoare Resita Renk - R.R.R.
jenica67

Mesajde valigorj » 20 Noi 2012, 09:38

am vazut o lada care la partea de deasupra avea falt pe exterior[numai pe exterior pe lungiMEA ramei],iar la partea de jos avea o buza ca sa ii zic asa ca nu stiu cum se cheama,care venea peste ramele din corpul de jos[capatul lor],fixindule pt transport.daca toate partile acestor falturi ar fi facute din sipci fara nod si din alt material decit brad sau molid cum ar fi de ex tei[nu teinegru bineinteles] si ar fi prinse cu holsuruburi sau cuie[obligatoriu gaurite in prealabil],cred ca am inpaca si capra si varza[lasind lupul sa faca foamea].minge la fileu pt BUNKA.
Solutia exista, trebuie doar sa o gasim!
valigorj

Mesajde BUNKA » 20 Noi 2012, 10:38

Asta este un alt mare neajuns la sistemul pe falturi...un faltz obtinut prin frezare este mult mai slab decat unul obtinut prin aplicarea unei sipci. Cele frezate plesnesc foarte usor ...aplicat insa cu adeziv o sipca si apoi fixata cu cuisoare din acelea subtiri impuscate cu pistolul este mult mai rezistenta daca si adezivul este de calitate. Merge si cu sipca de brad, numai sa nu aiba nod sau fibrele aiurea sa nu crape la impuscarea cuielor.
Am vazut si eu un astfel de sistem de falturi, peretele frontal al corpului facut tot din scandura groasa de 20mm, la fel ca cel lateral...in partea superioara este faltul pe care se sprijina ramele, acesta are 1/1cm, prin suprapunerea corpului superior ramele nu se mai misca, poate ati vazut sistemul de imbinare in falturi al lui Maximus...ala e!!
Pe lateral in partea de jos corpurile au falturi pe interior, iar in partea de sus pe exterior...insa e ceva deosebit, poate gasesc sa mut o poza.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 22 Noi 2012, 16:54

Subiectul asta a murit??? :)
BUNKA

Mesajde activ » 22 Noi 2012, 17:42

BUNKA scrie:Subiectul asta a murit??? :)

Deabi a inceput, ... de murit, poate odata cu albinăritul!

PS. Mă gândam sa facem putina curătenie prin acest topic, mutând sau ştergând împreună postările care sunt total iesite din ideea si tematica topicului. Ce ziceţi ... ?
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde Dila Daniel » 22 Noi 2012, 19:23

Din partea moderatorilor,asteptam raportarea celor ce se vor sterse(inclusiv acesta).
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Adi Hodis » 22 Noi 2012, 20:33

BUNKA scrie: ...
Eu fac orice in materie de stup vertical, cunosc sistemele si le-am si executat, si vad detaliile de la distantza, am oki!
Iti pun o poza cu faltzul ala ...este telescopic, corpurile intra unele in altele, fiecare corp are pe exterior in partea de sus falt, si pe interior jos.
...

Unde-i poza Bunkane ?. :?
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde BUNKA » 23 Noi 2012, 13:03

N-o pusa-i inca..n-o gasii :lol:
Am o dezordine in laptok...nu mai stiu pe un`le pusashi...am de la piramide, generatoare de energie radianta, stupi tot ce vrei :lol:
O sa gasesc eu poza cu pricina, daca nu pune-i tu una daca ai la indemana sa inteleaga baietu`!
BUNKA

Mesajde ioanpuiu » 23 Noi 2012, 14:54

dogvet scrie:La ce spui d-ta e bine sa adaugam ca pt a lucra in acest mod,trebuie ca lemnul sa fie de molid si nu de brad clasic,deoarece are densitatea mai mare ,iar rezistenta la rupere a falturilor va fi crescuta.

Molidul are lemnul mai curat, mai alb, cu mai puţine noduri dar căzătoare.
Bradul este mai gălbui decît molidul, cu fibra mai evidentă, noduri mari dar nu căzătoare şi este mai dens.
Dintre brazi, cea mai mare densitate o găseşti la un mărginaş dar ăsta are o culoare gălbui-roşcată pe-alocuri, crengi mai groase (crescut în lumină şi fără concurenţă) deci noduri mai mari şi e greu ca plumbul :)
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde BUNKA » 23 Noi 2012, 23:17

Din cate stiu eu molidul este cel mai vandut la noi in materie de cherestea de rasinoase.
Eu i-am facut lui Mishu 05 cred ca din molid ca se potriveste descrierii si asa mi-a zis si cucoana de la care iau eu.

In franta folosesc pin rosu...nu stiu care-i faza...paremi-se e mai scump.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 26 Noi 2012, 20:07

Chestii legate de iernare http://www.youtube.com/watch?v=1qaca2Ss ... ure=relmfu interesant felul cum folosesc ei leaturile alea...imi place ideea, n-am vazut la noi asa ceva.
Ceva sursa de inspiratie pt Activ http://www.youtube.com/watch?v=MIV_puPz ... re=related
BUNKA

Mesajde jonny_it » 26 Noi 2012, 20:59

BUNKA scrie:Chestii legate de iernare http://www.youtube.com/watch?v=1qaca2Ss ... ure=relmfu interesant felul cum folosesc ei leaturile alea...imi place ideea, n-am vazut la noi asa ceva.
Ceva sursa de inspiratie pt Activ http://www.youtube.com/watch?v=MIV_puPz ... re=related

Se folosea in trecut si pe la noi asemenea leaturi. Am vazut si eu trapezoidali cu astfel de leaturi sau rame prevazute cu o sipca mai lata in partea de sus si in momentul cand erau lipite se forma inca un perete.
Totusi nu vad care ar fi avantajul fata de un podisor normal. Cine are timp sa faca si sa tot mute 10 surcele din alea pt fiecare familie? :D

BUNKA scrie:Ceva sursa de inspiratie pt Activ http://www.youtube.com/watch?v=MIV_puPz ... re=related

Interesanti stupii dar cam mergi fix in directia opusa in ce priveste cheltuielile cu inventarul apicol. Niste bani care nu se amortizeaza niciodata. Ca stupii mau au 2 seltare si 7 falturi inutile sigur nu produci nici mai multa nici mai putina miere. Parerea mea :D

Asa is eu mai carcotas :lol:
jonny_it

Mesajde BUNKA » 28 Noi 2012, 00:30

De facut 10 sipci de alea nu e cine stie ce...in 60 de sec sunt gata, si nu le folosesti decat la iernare...nu am folosit niciodata si nu stiu cum se comporta albinele.
O problema ar fi ca ele nu mai circula pe deasupra ramelor,(cu niste gauri se rezolva) insa cred ca regimul termic se mentine mai bine, si cred ca si respira mai bine prin sipcile acelea propolizate peste care pui cel mult niste ziare si atat.
Legat de colectoarele de polen..unii dintre noi printre care si eu sunt pasionati sa zic asa de colectoarele de polen...cu cat vad mai multe modele, mai multe idei puse in practica...cu atat mai mult pot sa-mi imbogatesc bagajul de idei, de posibile imbunatatiri care se pot face la un colector...ajungi sa faci un colector pe care crezi ca l-ai facut perfect si mereu poti sa-i gasesti imbunatatiri pe care sa vrei sa i le aduci. E un fel de pasiune...ma destinde sa ma uit la modele, sa mi le imaginez, sa le desenez, sa le dau dimensiuni...etc
Pierdere de vreme ar zice unii...insa polenul e chiar BUN!! :P
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR