badguy_goodguy scrie:Intreb aici , pentru ca nu am gasit ABSOLUT nici o pagina web in care sa vorbeasca de la A la Z exact cum sa intretii un MER. Adica sa-ti zica: la pomii fructiferi faci asta, la salcam faci asta ; am intalnit doar inapti care se laudau cat de multa experienta trebuie sa ai cu albinele sa intelegi ca MER presupune "lucrul cu corpul si nu cu rama"...
So... Se zice la ME: ca nu inversezi corpurile pana la salcam, deci vei avea un singur corp cu rame de 3/4 la cules, asta in timp ce, cei care au rame de 1/1 vor avea un corp de rame 1/1 ... daca inversezi in primvara cica vei avea "regresie" (referitor la populatia albinelor)
Se intampla la fel si la MER? Sau la MER pot sa fac inversarea corpurilor? (pentru ca sunt corpuri destul de mici)
Chiar nu cred ca este o idee buna sa ajungi la salcam cu 10 rame 1/2 ...
Mi-am facut 5 stupi de poliuretan cu etaje 1/2 ... sunt vai si amar de mama lor

Casca ochii bine la ce iti spun.
Stupul este doar lada in care intretii colonia de albine si iti ofera posibilitati de lucru, CU CE AI in el !.
Iar ce si cum faci ... reflecta priceperea ta.
Vad ca citesti si cauti raspunsuri la intrebarile care ti le pui ... foarte bine ... dar mai vad si ca nu prea intelegi ce citesti, pe unde citesti.
Tu chiar crezi ca stupii ME, ajung in saclam doar cu un singur corp de 3/4 ? ... pai, e clar ca nu ai vazut un stup ME in 05 mai.
Referitor la MER ... uite, eu unul sint in masura sa-ti raspund la multe intrebari ... desi raspunsurile exista scrise si de mine pe acest forum dar si de catre alti colegi care au deja cativa ani de lucru cu MER.
Vin-o cu intrabarile ... dar vezi ca si eu sint unul dintre acei inapti ( din moment ce am scris pe forum ... ) inca de cind aveam v'o 40 de MER si 40 de ME + stupi verticali ) numa' ca acum, aici unde sint, lucrez cu mii de stupi cu rame 1/2 si 3/4. Iti zic asta ca sa-mi spui ... sint primit la a da explicatii ?. Daca nu ... foarte bine, sa fim sanatosi.
Inapti zici, a ? ... mai mai ... si cate as putea sa-ti spun d'ale stupilor !. Asa, mura-n gura.
Si pt. ce ?.