Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul lui Antonescu - MEA

Mesajde BUNKA » 28 Ian 2013, 00:51

Da, omul e o enciclopedie...avem ce vedea la el!
BUNKA

Mesajde amadeusmbi » 28 Ian 2013, 06:47

Off topic: Poate il prindem la Targul de la Iasi (Ciocan Sebi). Eu notez, Livas intreaba si voi doi raspundeti!... Cred ca imi cumpar reportofon...
1< MEA stationar < 1Bals
amadeusmbi

Mesajde Ruben » 29 Ian 2013, 18:00

Activ frate, trecusi de 10000 de vizualizari. :D
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde activ » 30 Ian 2013, 04:11

Ruben scrie:Activ frate, trecusi de 10000 de vizualizari. :D

IDEEA e sa trecem de 10.000 de stupi MEA sau Layensi in Romania, acolo trebuie sa ajungem. :idea:
Daca o sa-mi fie Ok cu ei, vreo 300 imi fac eu. :)
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde activ » 01 Feb 2013, 00:53

Asa o sa arate primi 10 STUPI MEA (putin modificati fata de modelul lui Antonescu), pe care o sa-i poupulez in primavara-vara 2013. :)
Fişiere ataşate
STUP  MEA - vedere frontala - dimensiuni (Medium).png
STUP  MEA - vedere frontalo-laterala - dimensiuni (Medium).png
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde BUNKA » 01 Feb 2013, 23:23

Salut!
Am modificat o lada Dadant si a iesit asa, 35/35cm exterior, grosime perete 25mm, inaltime corp 31cm, interior 30/30cm...la 3 ladite una peste alta as avea cam inaltimea a 4 corpuri de ale tale.
Mai stie cineva pe unde-s lincurile la filmele alea cu containere mici cu stupi de astia genul Delon, alea de le ridicau cu cricurile??..nu mai stiu pe unde sunt!
Fişiere ataşate
rsz_dsc03665.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 02 Feb 2013, 15:57

cristi-serban scrie:eu am asa ceva;rama de 33/25 ext(int 31/23)

Cristi..imi plac mult stupii tai, tot 7 dm patrati pe rama, poti extinde dezvoltarea pe corp la 10 rame, deci ai pe 2 corpuri cam 140 dm patrati de fagure, la nevoie dai si corpul 3 banuiesc vara.
Spune-ne te rog daca ai timp cum decurge viata coloniei in tipul asta de ladita cum ai tu..merg bine?..se dezvolta frumos primavara?..cu ce rezerve intra la iernat?...consumul cum e pana in final de Decembrie?..cam cand incep ouatul si cum merge dezvoltarea de primavara?
Te intreb ca tu deja avand albine pe asa ceva ai deja experientza cu ei, si noi suntem doar in faza de proiecte, schite, analiza..
Eu abia am modificat un corp de dadant sa-mi fac o idee, o sa mai fac 2 si un fund si capac sa vad cam cum ar arata, o sa pun si o poza!
Pe 3 corpuri de astea de ale mele ar intra undeva la echivalentul a 18 r dadant 1/1..nu stiu daca e suficient, cum e cu roirea?..nu intra mai repede la roit?..am citit ca ar fi ceva mai productivi decat cu ce eram noi obisnuiti insa in anii foarte buni cica roieste repede daca nu stai de ei pt ca se umplu rapid.
Avem multe intrebari, necunoscute, si experientza ta cu ei este aur pt noi!
Te salut!

PS Inca odata va rog sa-mi spuneti unde erau linkurile la filmele cu containere pe picioare de se ridica cu cricul...acele containere micutze folosite de polonezi, care stie unde e va rog...am uitat pe unde sunt si as vrea sa ma mai uit sa ma inspir!
BUNKA

Mesajde teinegru64 » 02 Feb 2013, 16:19

Si eu sunt ochi si urechi.Cineva care e pe aceeasi lungime de unda cu noi.....si dovedeste asta ,ne scuteste de cativa ani de munca.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde BUNKA » 02 Feb 2013, 16:59

Ehee..l-am gasit pe domnul Cristi pe Facebook..il stiu de mai mult timp insa nu am stiut niciodata ca are in ladite o astfel de rama...ma bucur ca acum am asociat numele cu persoana..Cristi, te asteptam aici sa ne dezvalui cate ceva din munca ta cu albinele!

Nu mai stiu cine ma intrebat odata de gauri pe fiecare corp...parca Proapis..am gasit asta http://www.youtube.com/watch?v=-e6uXA40 ... =endscreen pe you tube, tot caut filmuletele cu containere ! Poate stie cineva unde-s...
..zbor la gaura :lol: ... http://www.youtube.com/watch?v=BtF15KY9_Ws
BUNKA

Mesajde activ » 02 Feb 2013, 19:11

BUNKA scrie:PS Inca odata va rog sa-mi spuneti unde erau linkurile la filmele cu containere pe picioare de se ridica cu cricul...acele containere micutze folosite de polonezi, care stie unde e va rog...am uitat pe unde sunt si as vrea sa ma mai uit sa ma inspir!

In acest topic la pagina 14, postat de amadeusmbi ... si inca ceva la pagina 25, postat de Bobolicx Bobo si de Bubu Trantoru. ;)
PS. Ma pui sa caut eu om batran ... ca tie nu-ti merge mouse-ul. :lol:
activ

Mesajde activ » 02 Feb 2013, 19:19

BUNKA scrie: Poate stie cineva unde-s ... zbor la gaura :lol:

Razi sugestiv aaa ... :?:
PS. Chiar frumoase filmuletele, ... pe ultimul mi l-as pune ca animatie de fundal pe desktop :idea: ... din cel putin doua motive:
1. ca m-ar duce cu gandul la albine :) ... si
2. ca m-ar duce cu gandul la gaura. :lol:
activ

Mesajde un OM » 02 Feb 2013, 21:26

Tocmai ce am vizionat clipul cu zborul albinei la gaura. In afara de alte ganduri referitor la "gaura", mi-a atras atentia greutatea aterizarii albinei la un astfel de urdinis.
un OM

Mesajde activ » 02 Feb 2013, 23:39

un OM scrie:Tocmai ce am vizionat clipul cu zborul albinei la gaura. In afara de alte ganduri referitor la "gaura", mi-a atras atentia greutatea aterizarii albinei la un astfel de urdinis.

Da , intradevar, se observa greutatea cu care albinele incarcate intra in stup pe "gaura", neavand placuta de zbor pentru o aterizare confortabila pe orizontala.
Si nici nu se justifica cate o "gaura" la fiecare cat, doua urdinise consider ca sunt suficiente pentru familii puternice in marile culesuri, ... unul destinat accesului in cuib si celalalt destinat accesului in magazie (cat).
activ

Mesajde activ » 03 Feb 2013, 00:04

Sunteti invitatul nostru, in ideea de a ne impartasi si noua, daca doriti, din experienta si cunostintele dumneavoastra in exploatarea familiilor de albine in acest gen de stup cu rama de 31/23 la interior, ... rama destul de apropiata ca dimensiuni de rama d-nului Antonescu (30/20).
activ

Mesajde teinegru64 » 03 Feb 2013, 00:40

Din nou se comenteaza fara a fi experimentat.Chiar credeti ca alora lea fost greu sa puna o sipca de doi centimetri la gaura ? Faceti o filmare cu tehnica respectiva la un urdinis normal ....dar pe o suprafata mai mare si o sa vedeti adevarate drame......la nivelul solului.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde activ » 03 Feb 2013, 00:59

Faceti o filmare cu tehnica respectiva la un urdinis normal ....dar pe o suprafata mai mare si o sa vedeti adevarate drame......la nivelul solului.

Fi mai explicit nea Teiule si scoate-mă din ceată , fiindca mă băgaşi rău în ceaţă cu exprimarea de mai sus.
activ

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR