Si cam asa se face un buduroi http://www.youtube.com/watch?v=FkTWSXPTAiM mi-a placut filmuletul asta scurt, pt un experiment frumos merge de facut o treaba de asta
...si un japonez http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=IZl ... =endscreen
Livius scrie:Mai este ceva ce abatele nu ne-a spus, sau n-am înţeles eu. În iarna asta am constatat că sub acoperiş, deasupra podişorului cu talaş este tot timpul umed. La început n-am dat atenţie, şi rău am făcut, pentru că în primăvară am constatat că interiorul corpului de jos era negru de la umezeală. Menţionez că au iernat pe câte un singur corp complet construit cu faguri, corpurile de jos fiind goale. Probabil, altă greşeală, să le las cu câte un corp gol jos, peste iarnă, fără rost. Cu toate aceste "chinuri" la care le-am supus din neştiinţa mea, ambele familii au ieşit cu bine în primăvară. Nu am observat puiet varos. Meritul fiind al tipului de stup, nu al meu, bineînţeles. Însă, spuneam de umiditatea excesivă de sub capac. Podişorul cu talaş, absoarbe şi el cât poate, însă fără nici o fantă de aerisire deasupra lui, talaşul devine şi el umed şi nu mai poate prelua surplusul de umiditate din interior. Soluţia? Eu am folosit nişte pufere autoadezive din plută. Se găsesc la orice magazin Dedeman, Praktiker, etc. Se pun patru distanţieri din aceştia sub capac, în punctele în care capacul se sprijină pe podişor. Astfel, între podişor şi capac rămâne o fantă de 3 mm. Suficient de mică să nu răcească cuibnul, suficient de mare să permită vaporilor de apă să iasă de sub capac. După ce am făcut modificarea respectivă nu am mai găsit nici o urmă de umezeală sub capac.
ronin scrie:Astazi mi-a roit primul Warre......
Apoi imediat au inceput sa se formeze sub roiul principal,alte 5 roiuri mai mici dispuse la distante de aproximativ 50 cm unul de altul.
flavian scrie:Puteti vedea aici cum am capturat sambata un roi si l-am bagat intr-un stup warre hexagonal:
Roi in stup hexagonal
Stupul este o combinatie intre varianta ASTA si ASTA. Urmarind al doilea film veti intelege...
Buna treaba! Felicitari pt initiative in general!
Poate ne mai arati ceva imagini cu el si pe la sfarsitul verii.
Iar daca se poate, la ce distanta de timp trebuie adaugata a doua cutie?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Balian şi 94 vizitatori