Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: cum sa fac sa am cit mai multa albina in stupi

Mesajde adriann » 08 Ian 2013, 00:44

drojdia furajera o vand si la 5 kg... si la sac de 25.. e buna daca ai si porci/pasari in gospodarie
adriann

Mesajde tiby visan » 03 Feb 2013, 22:43

cine a cumparat turte cu polen inlocuitori si vitamine leati pus sau mai asteptam pina pe 15 feb?
desteptaciunea are limite,prostia n-are margini.
tiby visan

Mesajde 7Rame » 04 Feb 2013, 00:24

tiby visan scrie:cine a cumparat turte cu polen inlocuitori si vitamine leati pus sau mai asteptam pina pe 15 feb?

Eu as fi de parere sa mai asteptam. Se pare ca dupa 10-12 febr scade iar temperatura, in special noaptea, deci... Zici ca ridici putin nivelul de proteina in stup (foamea de primavara), dar poate ti se pun si pe un ouat de toata frumusetea...ori la temp astea, si pe fondul unor stupi mai putin populati, nu e deloc sanatos, numai pierdere. Apoi toti inlocuitorii astia, nu-i prea agreez Mai bn o turta mica, cu lapte praf/miere/zahar pudra decat alte chestii. Anul trecut am dat experimental Feed Bees, cred, supliment proteic oricum, si nu s-au atins de el. In schimb se tavaleau ca ...porcisorii in tava de lapte praf de afara. In natura nu era polen la aceea data.
Daca ar fi sa fiu disperat de dezvoltare, poate as forta doar la stupii care acum se prezinta cu 6+ intevale, dar nu o fac, pt ca e mai mare riscul decat rezultatul pe care l-as obtine. Sunt deajuns 2-3 zile de ger nasol..si nu ma aleg decat cu uzura prematura, consum ridicat de resurse si ..cam atat! Aaaa, stai, ma mai aleg cu un stup slab la sfarsit de martie dintr-unul f bun si promitator. :((
Mare atentie la aceste aspecte, apicultorul intodeauna trebuie sa fie intre stup, vremea de afara si ...padure, sau lanul de flori. Toate trb sa fie in echilibru.
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde janese » 04 Feb 2013, 07:51

dupa cinshpe februarie si dupa un zbor de curatire ca lumea in februarie
cantitati mici ca de iese polen in natura ramai cu turtele ca nu le mai prefera
janese

Mesajde tiby visan » 04 Feb 2013, 10:17

va multumesc,atunci mai asteptam caci de multe ori graba strica treaba.
desteptaciunea are limite,prostia n-are margini.
tiby visan

Mesajde csaa » 04 Feb 2013, 12:09

janese scrie:dupa cinshpe februarie si dupa un zbor de curatire ca lumea in februarie

Ce inseamna cantitati mici? Turte de 500 g. de familie sau mai mari?
Intreb pentru turtele din miere, zahar farin si lapte praf (1,5/2/0,5).
csaa

Mesajde vlad » 04 Feb 2013, 14:48

csaa scrie:
janese scrie:dupa cinshpe februarie si dupa un zbor de curatire ca lumea in februarie

Ce inseamna cantitati mici? Turte de 500 g. de familie sau mai mari?
Intreb pentru turtele din miere, zahar farin si lapte praf (1,5/2/0,5).

500-600 g cu mentiunea ca substanta proteica sa nu depaseasca 10 %
vlad

Mesajde Daniel Popovici » 04 Feb 2013, 23:25

7Rame scrie:Eu as fi de parere sa mai asteptam. Se pare ca dupa 10-12 febr scade iar temperatura, in special noaptea, deci... Zici ca ridici putin nivelul de proteina in stup (foamea de primavara), dar poate ti se pun si pe un ouat de toata frumusetea...ori la temp astea, si pe fondul unor stupi mai putin populati, nu e deloc sanatos, numai pierdere. Apoi toti inlocuitorii astia, nu-i prea agreez Mai bn o turta mica, cu lapte praf/miere/zahar pudra decat alte chestii. ...
Daca ar fi sa fiu disperat de dezvoltare, poate as forta doar la stupii care acum se prezinta cu 6+ intevale, dar nu o fac, pt ca e mai mare riscul decat rezultatul pe care l-as obtine. Sunt deajuns 2-3 zile de ger nasol..si nu ma aleg decat cu uzura prematura, consum ridicat de resurse si ..cam atat! Aaaa, stai, ma mai aleg cu un stup slab la sfarsit de martie dintr-unul f bun si promitator. :((
...

Maaaaai ... sa fiiieeeeee! :shock: ! Chiar asaaaaaaaaa!? :shock:

Da'-mi spui si mie cine a mai vazut (si cand, si in ce situatie) [spectacole] d'astea? cu fortaaaaaaaaaaaaaari... cu manipulaaaaaari..., cu riscuri..., pierderi potentiale :roll:
Pai daca s-ar "pune pe un ouat de toata frumusetea" (de la interventia mea) ar fi perfect!
Vezi sa nu ti se apuce de ouat si sa-ti cada adultele la datorie din lipsa de resurse!, domnule.

Si eu care ma gandeam ... Sa bag turta?... Sa nu bag turat?... - "Daca nu le trebuie polen si imi fermenteaza, se acreste sau mucegaieste pe rame?"
Da stiti ce - maine le trantesc in cap la toti kilogramul de turta cu 40% polen (10% proteina) - sa vedem !!!
Daniel Popovici

Fam.Slaba-Masuri pt Dezvoltare

Mesajde BotaPaul » 16 Feb 2013, 14:58

Fiindca nu am gasit un topic in care sa am informatiile necesare pentru a stii exact incepand cu ce perioada,ce fel de hrana,cat de multa si organizarea si pregatirea cat si dezvoltarea unei familii de albine mai slaba pentru a da randament bun la salcam,sau la culesurile principale, am deschis eu acest topic si sper sa fie de folos . Astept ranspunsuri clare si la subiect,ca noi cei incepatori sa stim axact ce anume avem de facut avand in vedere ca se apropie PRIMAVARA.Sanatate sa avem si putere de munca caci VOINTA si DEVOTAMENT este har Domnului :)
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Re: Fam.Slaba-Masuri pt Dezvoltare

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 16 Feb 2013, 15:47

Te mananca rau si pe tine Paulica sa le zgandari! Eu am scos niste roi pe 3 rame cu punga de miere si le-am invelit cu o paturica dintr-o parte in alta, lasandu-le spatiu liber de 2 degete in partea din fata.Cand a venit vremea mai calda s-au dezv. de au inceput sa-mi roada si paturica,asa ca a trebuit sa o dau afara.Dar daca le infofolesti asa ,trebuie sa stai cu ochii pe ele cand se incalzeste!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde BotaPaul » 16 Feb 2013, 15:54

Nea Gabriel , ma mananca da tare de tot sa stiu ce am de facut pana vine culesul. Astept sa iasa la iveala GREI apiculturii,si sa nu tina numa pentru ei experientelele ce le au acumulat cu ani in urma.Cum spuneam ,ce anume trebuie facut pana la culesurile principale,mai exact salcam. Sa pot vedea si la mine un cules de 7-8 kg /zi de nectar , nu doar la alti :D
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde ignatov andrei » 16 Feb 2013, 16:07

Si cand GREII apiculturii intra pe forum, ii alungati ca pe catei cu "stiinta voastra"! Nu e niciun secret privind dezvoltarea familiilor pentru salcam. Cu 30 de zile inainte de salcam trebuie sa ai cel putin 30 dm patrati de puiet capacit/familie. Altfel faci excursii!
ignatov andrei

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 16 Feb 2013, 16:29

HA-HA-HA!!! Si la rapita cu ce culegeti?

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 16 Feb 2013, 16:39

E u am privilegiul sa stau langa mari profesori de apicultura si mai ales un presedinte de filiala, dar niciodata nu spun: "fa asa"! Doar am copiat ceea ce am crezut ca este bun ,iar lipsurile lor(din perspectiva mea) le-am completat prin munca(multi stiu atat de mult ,si vorbesc la modul cel mai serios ,dar fac prea putin),si mai ales prin seriozitate!!! Pe albina n-o poti pacali cu rezerva de iarna ,ca ""te pacaleste ea pe tine""!!! parerea mea!

Mesajde jenica67 » 16 Feb 2013, 16:44

BotaPaul, daca ai o familie slaba si vrei sa recoltezi miere de salcam, singurul lucru ce poti sa faci, este sa o unesti cu alta. De ea, trebuia sa te ocupi la inceperea anului apicol, daca nu chiar mai inainte, cu o luna.
ignatov andrei, cu o familie care are cu 30 de zile inainte de salcam, 30 dmp de puiet, o sa recoltezi cam 3 kg de miere si ai dreptate nu o sa faci excursii sigur.
jenica67

Mesajde ignatov andrei » 16 Feb 2013, 16:48

jenica67 scrie:BotaPaul, daca ai o familie slaba si vrei sa recoltezi miere de salcam, singurul lucru ce poti sa faci, este sa o unesti cu alta. De ea, trebuia sa te ocupi la inceperea anului apicol, daca nu chiar mai inainte, cu o luna.
ignatov andrei, cu o familie care are cu 30 de zile inainte de salcam, 30 dmp de puiet, o sa recoltezi cam 3 kg de miere si ai dreptate nu o sa faci excursii sigur.

Puiet capacit!!! Sau nu vezi bine! Cu 24000 de culegatoare (cel putin) culegi 3kg?!? Tu daca "culegi" mai mult, te duci cu vaca?
ignatov andrei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR